Ево како се користи Коди Гитхуб претраживач из ТВАддонс-а

главна страница прегледача гитхуб

До сада, Коди корисници су морали да инсталирају спремишта или да преузимају зип датотеке са ГитХуб-а да би приступили додацима. Нова ГитХуб алатка за прегледач ТВАддонс-а уклања корак у овом процесу и омогућава вам да инсталирате додатке директно са ГитХуб-а. Нема потребе за додавањем извора у Кодијевом менаџеру датотека, нема потребе да пратите који су додаци у датом репо-у и нема потребе за преузимањем из потенцијално небезбедних извора.

У овом чланку показаћемо вам како се користи алатка претраживача ТВАддонс ГитХуб (која се понекад назива и Гит претраживач). Такође ћемо испитати реакцију заједнице на овај алат и истражити утицај који ће овај алат имати на Коди кориснике и треће програмере. Такође ћемо размотрити неке од потенцијалних безбедносних проблема креираних инсталирањем додатака директно из Гитхуб-а.

Упозорење: Коди треба користити само за садржај на који имате законско право приступа. Ни Коди фондација, ни Цомпаритецх не заговарају употребу Кодија за пиратерију.

Важно: Увек користите ВПН уз Коди

Неки се корисници Коди-а повезују на виртуелне приватне мреже (ВПН-ове) како би сакрили неовлашћено струјање од свог провајдера интернетских услуга (ИСП). Упркос томе, ВПН-ови имају неколико законитих начина коришћења и могу у великој мери користити већини људи, укључујући и оне који потичу из званичних извора.

Будући да ВПН шифрирају сав долазни и одлазни мрежни саобраћај, не може га прочитати ниједан спољни посматрач. Ово спречава већину напада Ман-ин-Миддле (МитМ) од приступа вашем систему. Поред тога, ова енкрипција спречава вашег даватеља интернетских услуга да прода ваше навике прегледавања или их користи како би оправдао прекид мрежне везе.

Сваки ВПН имаће неки утицај на ваше брзине интернета, али неке су брже од других. Такође бисте требали бити свјесни да неки ВПН провајдери воде детаљне записе о веб локацијама које посјетите. То се може пратити прилично лако. Из овог разлога је од виталног значаја да одаберете добављача ВПН-а којем се могу веровати лични подаци.

Препоручујемо ИПВанисх. То има занемарив утицај на ваше брзине интернета и нуди стабилне везе са серверима у више од 50 земаља. Надаље, ИПВанисх је скоро подношљив као Коди и може се инсталирати на ПЦ, Амазон Фирестицк, Аппле ТВ и још много тога.

СИГУРНО КОРИСТИТЕ КОДИ: ИПВанисх је брз, сигуран и поуздан са преко 1.200 сервера широм света.

Како се користи ГитХуб прегледач

Пре него што почнете да користите ГитХуб прегледач, прво морате да инсталирате спремиште ТВАддонс и алат Индиго. Испод ћемо објаснити како то да урадите, корак по корак:

 1. Кликните икона зупчаника у горњем левом делу главне странице Кодија.
 2. На Мени за подешавања, одаберите Филе манагер.
 3. Видећете сав тренутно додан извор. Померите се према дну и кликните Додајте извор.
 4. У текстни оквир на врху унесите следеће без наводника "хттп://фусион.тваддонс.цо". Не заборавите да извору дате име (овде смо користили Фусион, али ТВАддонс је такође добар избор).
 5. Када завршите, кликните на Ок дугме.

додавањем фузије као извора

Како инсталирати Гит претраживач за Коди

Алат ГитХуб Бровсер укључен је у додатак Индиго и не може се самостално инсталирати. Ево како инсталирати и Индиго и Гит прегледач:

 1. Вратите се на главну страницу Кодија и кликните на Картица Додаци.
 2. На следећој страници кликните на икона кутије у горњем левом углу.
 3. Изаберите Инсталирајте из зип датотеке.
 4. Помичите се по изворима док не пронађете онај који сте додали у претходном одељку.
 5. Кликните на њу, а затим унесите почните овде фолдер. Унутра је само једна датотека, па кликните на њу да бисте инсталирали Индиго. Ако се инсталира без икаквих проблема, видећете скочни прозор у горњем десном углу.
 6. Да бисте дошли до прегледача ГитХуб-а, отворите Индиго и изаберите Аддон Инсталлер. Прегледник је прва опција на следећој страници.

Претраживање помоћу Гит претраживача

Када отворите ГитХуб прегледач, видећете обавештење. Ово вас тражи да потражите корисничко име за програмере ГитХуб-а, а не име или додатак ИД-а репо-а. Разлог за то је једноставан; популарни додаци се форкирају стално и тражењем програмера директно ћете пронаћи најновије, непромењено издање.

обавештење прегледника гитхуб

Почећемо претрагом одређеног програмера. Кликните на Тражи по ГитХуб корисничком имену и без наводника унесите следеће: „тваддонсцо“. ТВАддонс репо већ смо инсталирали у претходном кораку, али ово вам омогућава да осетите функционалност прегледача ГитХуб. Приметићете да можете сами да изаберете да инсталирате или репо, или адоне. Раније, да би инсталирали један додатак, корисници би морали ручно да се крећу кроз ГитХуб програмера, преузети зип датотеку, додати извор и на крају је инсталирати. Као такав, ГитХуб претраживач поједностављује овај процес и знатно га убрзава.

Сада покушајмо инсталирати додатак. Након што тражите програмер, само кликните додатак и потврдите да га желите инсталирати. Ако све функционише, добићете могућност да инсталирате додатне додатке или поново покренете Коди да бисте довршили инсталацију.

Шта ово значи за Коди кориснике?

Овај алат олакшава инсталацију одређених додатака Коди и уклања потребу за додавањем спремишта. Коди има напредну развојну сцену трећих страна, али новим корисницима може бити тешко да буду у току са свим додацима који се крећу, узимају се ван мреже или се ажурирају. Као такав, једноставним прегледавањем и инсталирањем најновије верзије додатка једним кликом треба спустити баријеру за улазак.

Као предност, Гитхуб претраживач може брже и лакше решити неке уобичајене проблеме Коди-ја. Посебно, недостајуће зависности могу се лакше пронаћи помоћу алата Гитхуб Бровсер.

Корисници би требали бити опрезни да не постану самозадовољни. У прошлости смо видели случајеве где програмери ГитХуб-а бришу свој налог и региструју треће стране са својим корисничким именом. У тим случајевима, трећа страна ће се и даље појавити у ГитХуб претраживачу за почетним програмером и вјероватно неће бити назнака да је ишта у реду. Да бисте остали заштићени и добили упозорење о било каквим претњама, важно је да пазите на програмере друштвених медија програмера, као и на Коди форумима.

Избрисани твеет МеталКеттле-аМеталКеттле-ов твит је открио да му је ГитХуб име поново регистровано.

Уз то, многи програмери не одржавају налоге на друштвеним мрежама. Као резултат, проналажење ажурираних и релевантних информација о програмерима адона и њиховим додацима може бити тешко.

Ипак, инсталирање додатка путем ГитХуб претраживача је по себи сигурније од инсталирања из спремишта. Традиционално, Коди корисници са омогућеним аутоматским ажурирањима ризиковали су ненамјерним инсталирањем злонамерних ажурирања. Помоћу ГитХуб прегледача, једини начин за ажурирање додатка је инсталација касније верзије. Ако није угрожен ГитХуб налог програмера или алатка ТВАддонс, не постоји начин да нападач инсталира злонамерни код на ваш систем.

Шта то значи за програмере Коди-ја?

Објављивање ГитХуб претраживача показује да је ТВАддонс и даље одлучан да буде главни играч на развојној сцени упркос сталним тужбама. ГитХуб претраживач омогућава ТВАддонс-у да избегавају самостално додавање додатака који крше ауторска права. Даље. Будући да Прегледник има легитимне апликације, а не спомињу или не препоручују неовлашћене додатке, било би тешко да се ТВАддонс покрену против тужбе за хостинг Гитхуб претраживача..

За програмере трећих произвођача највећа промена односи се на складишта. Када су одређени репозиви затворени или напуштени, видели смо да се мањи развојни тимови преламају како би пронашли нови дом за своје додатке. ГитХуб прегледач у суштини чини овај процес сувишним будући да се додаци сада могу директно угостити на ГитХуб-у.

Реакција заједнице на алатку прегледача ГитХуб

Постоје мешане реакције на ослобађање овог алата. Неки корисници Коди-а били су разочарани што је ГитХуб претраживач уграђен у додатак Индиго и није доступан као самостални додатак. Као одговор, члан тима ТВАддонс потврдио је да ће самостална верзија бити доступна врло брзо.

самостална изјава за тваддоне

Чини се да постоје две главне бриге заједнице у вези са овом значајком. Прво је да ГитХуб корисничка имена трећих програмера може бити тешко пронаћи ако не читате Коди блогове или их не пратите на друштвеним мрежама. ТВАддонс су рекли да се надају да ће блогови ставити већи нагласак на спомињање имена ГитХуб програмера.

Друга брига је она која постоји већ неко време. Неки Коди корисници мисле да олакшавајући поступак инсталирања додатака, Коди постаје подложан већој контроли, што заузврат доводи до тога да се додаци узимају ван мреже. Међутим, веома је ретко да се званични или додатак који крши ауторска права скида. Једини додаци којима ризикује повећана медијска пажња су они који користе неовлашћене изворе, нечему што је развојни тим Коди протеклих дана усмено подржавао..

Закључак

Како је алатка прегледача ГитХуб активна само неколико дана, не можемо бити сигурни у какав ће утицај то имати дугорочно. Међутим, ако желите да испробате, имамо списак најбољих Кодијевих додатака за филмове, спорт (укључујући и Супер Бовл) и цртане филмове.

Тражите напреднији водич? Можемо вам помоћи да инсталирате СПМЦ, један од Коди-ових најпопуларнијих вилица, да аутоматски синхронизујете историју гледања или да одмах снимите титлове за све што желите да гледате..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 36 =

Adblock
detector