Fire Stick работи бавно? Ето как да ускорите своя Fire TV Stick

firestick бавноТретото поколение Amazon Fire TV Stick, макар и подобрение на предшественика си, не е особено мощно устройство и оплакванията от бавните скорости не са рядкост. Най-новият Fire TV Stick добави Alexa гласово дистанционно като функция по подразбиране и увеличава процесора от двуядрен до четириядрен. Сега той използва Mediatek CPU, предназначен за таблети от нисък клас.


В крачка с надстройката на производителността, Amazon също се актуализира до по-нова версия на Android и преработи интерфейса с по-модерен дизайн. Тези промени оказват влияние върху производителността, използвайки голяма част от добавената мощност от новия процесор.

Fire TV Stick не винаги се бори да върши своята работа извън кутията. Но потребителите на захранване - особено тези, които са инсталирали и често използват Kodi - с течение на времето могат да забележат влошаване на производителността. Проблемите с производителността на Fire TV Stick могат да бъдат под формата на:

 • Закъснение
 • Сривовете на приложението
 • Намалено качество на видеото
 • По-ниска честота на кадрите
 • Видео с бавно движение
 • Звук извън синхронизацията
 • Дълги буферни времена

В тази статия ще обсъдим няколко действия, които можете да предприемете, за да подобрите ефективността на Fire TV Stick, за да стартирате отново като нов. Много от тези ощипвания ще направят незначително въздействие самостоятелно, но заедно те допринасят за значително усилване на мощността и могат да ускорят вашия боеприпас.

Източник на захранване

пожароизвестител
Използвайте зареждащия кабел и захранващия адаптер на производителя. Можете да включите USB кабела към USB порта на вашия телевизор или резервен порт за лаптоп, но те имат много по-нисък изход от стенния контакт и ще намалят работата на телевизора Fire.

Ако решите да използвате кабел и адаптер на трети производител, уверете се, че той има същия изход като оригинала: Fire TV Stick от трети род с Alexa Voice Remote използва 5W, 1.0A адаптер. Също така проверете дали стенен адаптер използва правилното напрежение за вашата страна.

Рестартирам

Повечето хора поддържат своите Fire TV Sticks включени и работещи през цялото време, дори когато не ги използват. Подобно на компютър или телефон, случаен рестарт може да помогне за отпушване на борбата Fire TV Stick и вдъхнете нов живот в него. Можете или да изключите устройството и да го включите отново, или да рестартирате от Fire OS. За последното следвайте тези инструкции:

 1. Задръжте надолу У дома (къща) бутон
 2. Изберете Настройки > приспособление
 3. Изберете Рестартирам

Деинсталирайте неизползваните приложения и добавки

fire tv force спрете деинсталирайте ясни данни от кеша
Това може да изглежда очевидно, но приложенията и добавките заемат място в паметта и могат да работят във фонов режим, прибирайки ресурси. Деинсталирайте всички приложения, които не използвате, и премахнете всички добавки на Kodi, които също не използвате. За да деинсталирате приложенията на Fire TV, направете следното:

 1. Задръжте надолу У дома (къща) бутон.
 2. Изберете Настройки > Приложения
 3. Изберете Управление на инсталираните приложения
 4. Изберете приложението, което искате да деинсталирате
 5. Кликнете Uninstall, тогава Uninstall отново за потвърждение

Обърнете внимание, че някои приложения са предварително инсталирани на Fire TV и не могат да бъдат деинсталирани. Ще ви покажем какво да правите с тези следващи.

Принудително спиране на неизползваните приложения

Неизползваните приложения, които нямат опцията за деинсталиране, или приложения, които искате да запазите, но просто не използват много, могат да бъдат спрени, така че да не се изпълняват във фонов режим. За целта изпълнете същите стъпки, както бихте искали да деинсталирате приложението, както е посочено по-горе. Този път, вместо да деинсталирате, изберете Принудително спиране. Може да не е ясно, че нещо се е случило в началото, но приложението вече няма да тежи на вашия Fire Stick.

Изчистване на данни и кеш

В същото меню, където намерите опциите за деинсталиране и принудително спиране, също ще видите Изчистване на данните и Изтрий кеш-памет. Можете да ги използвате в почти всяко приложение независимо дали го използвате или не, но определено си струва да го направите в приложения, които не използвате толкова често. Изпълнете тези действия в реда, в който се появяват: Изчистване на данните, след това Изчистване на кеша. Това също ще попречи на приложенията, които сте принудили да спрете да се презареждат автоматично по-късно.

Деактивирайте функции, които не използвате

пожарна телевизия gamecircle
Fire TV Stick е с доста голяма възможност за блокиране, активирана по подразбиране. Като деактивирате няколко „функции“ в настройките, можете да освободите повече ресурси за Kodi и други приложения. Изключването на тези функции също може да подобри поверителността ви. Ето как да го направите:

 1. Задръжте надолу У дома (къща) бутон.
 2. Изберете Настройки > Приложения
 3. Изберете Събиране на данни за използването на приложението и изберете Изключи
 4. Изберете Основни снимки, изключвам Разрешаване на връзки с гости и деактивирайте Достъп до Prime Photos, ако приемем, че не използвате тази функция.
 5. Изберете Appstore. Тук можете да деактивирате автоматичните актуализации, които изтеглят и инсталират нови версии на вашите приложения на заден план. Имайте предвид обаче, че все още трябва редовно да актуализирате приложенията си, за да получавате важни актуализации за сигурност. Препоръчваме да деактивирате това само временно, за да повишите производителността, когато е необходимо. Можете също така да изтръгнете малко повече производителност, като деактивирате Покупки в приложението и Известия.
 6. Изберете Gamecircle. Изключете Споделете своя псевдоним GameCircle и Whispersync за игри.

Изключете мониторинга на данните

наблюдение на данните от пожарната телевизия
Мониторингът на данни може да бъде полезен инструмент, за да сте сигурни, че не надвишавате месечните надбавки за данни на вашия доставчик на интернет услуги, но проследяването на изтегляния и качвания използва малко количество системни ресурси, които могат да бъдат по-добре приложени на друго място. За да деактивирате мониторинга на данни, направете следното:

 1. Задръжте надолу У дома (къща) бутон.
 2. Изберете Настройки > Предпочитания
 3. Изберете Мониторинг на данни
 4. Кликнете Мониторинг на данни за да го превключите от

Известия за приложения

известия за пожарна телевизия
Известията за приложения не само могат да бъдат досадни, но в малка степен оказват влияние върху производителността. Fire TV позволява на потребителите да деактивират известията изцяло или въз основа на приложение. Достъп до настройките за известия, като направите следното:

 1. Задръжте надолу У дома (къща) бутон.
 2. Изберете Настройки > Предпочитания
 3. Изберете Настройки за известията

Превключете Не прекъсвайте като щракнете върху него или щракнете Известия за приложението за да изключите известията от отделни приложения.

Фабрично нулиране

пожарна телевизия фабрично нулиране
Това е „последна инстанция“, ако сте опитвали всичко останало в този списък и просто не получавате необходимото изпълнение от вашия Fire TV Stick. Това ще деинсталира всички приложения, които не са били предварително инсталирани и ще промени всичките ви настройки по подразбиране, така че не забравяйте да преминете през този списък след това, за да ги промените обратно.

 1. Задръжте надолу У дома (къща) бутон.
 2. Изберете Настройки > приспособление
 3. Превъртете до дъното и изберете Нулиране по подразбиране по подразбиране
 4. Потвърдете, като изберете Нулиране и изчакайте процеса да приключи.

VPN

Ако изпитвате повече от нормалното време за буфериране, проблемът може да не е вашият хардуер, а доставчикът на интернет услуги. Известно е, че доставчиците на интернет услуги намаляват честотната лента на клиентите си по различни причини, но много по-специално се мръщят на потребителите на Kodi, независимо дали се използва за юридическа дейност или не.

За да заобиколите това, препоръчваме да свържете вашия Amazon Fire TV Stick към VPN. Съкратено за виртуална частна мрежа, VPN криптира целия интернет трафик на устройството и го маршрутизира през посреднически сървър на местоположение по ваше желание. Това означава, че вашият интернет доставчик не може да вижда съдържанието на вашия интернет трафик, нито неговия източник или местоназначение, така че не може да различава според това, което предавате и откъде.

VPN мрежите се предлагат и с множество други предимства, включително повече поверителност, по-добра сигурност и възможност за отблокиране на географски ограничени уебсайтове и услуги, включително много доставчици на поточно предаване като Netflix, Hulu, HBO Now и BBC iPlayer.

Нашата основна препоръка е IPVanish, единственият реномиран доставчик на VPN, който предлага своето приложение точно в магазина за приложения на пожарната телевизия. Това означава, че няма сложна настройка или хакове, необходими за ставане и работа. IPVanish управлява стотици сървъри по целия свят и може автоматично да избере най-добрия сървър на определено място, така че да получите висококачествен, непрекъснат поток.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА KODI: IPVanish е нашият топ избор. Има голяма незабранена мрежа от сървъри и постига добри скорости. Силните функции за сигурност и поверителност правят IPVanish предпочитан за потребителите на Kodi и Amazon Fire TV Stick. Опитайте безрисково със 7-дневната гаранция за връщане на парите.

Научете как да инсталирате VPN на вашия Amazon Fire TV Stick тук, било чрез IPVanish или друг доставчик на VPN.

Оптимизирайте Kodi

Ако проблемът ви е специфичен за Kodi и не се появява при използване на други приложения, можете да опитате да промените няколко настройки в самия Kodi. Има много лоши съвети за това как да направите това, което може да доведе до срив на Kodi или дори да повреди вашата Fire Stick, така че продължете с повишено внимание.

Тези настройки включват размера на кеша на Kodi, времето на изчакване на CURL и буферния коефициент. Чрез фина настройка на тях можете да намалите времето за буфериране и да намерите по-бързо надеждни поточни източници. За да направите това възможно най-бързо и лесно, препоръчваме да използвате Съветник за разширени настройки в Ares Wizard добавка, което автоматично ще открие и приложи най-добрата конфигурация за вашия Fire TV Stick. Научете повече за това как да направите това в нашата статия за това как да спрете буферирането на Kodi.

Вижте също: Как да инсталирате Kodi на Firestick

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 33