Фире Стицк ради споро? Ево како да убрзате свој Фире ТВ Стицк

фирестицк спорТрећа генерација Амазон Фире ТВ Стицк-а, иако побољшање на претходнику, није нарочито моћан уређај и притужбе на мале брзине нису реткост. Најновији Фире ТВ Стицк додао је Алека гласовни даљинац као задану функцију и повећао процесор из двоједрног у четворојезгрено. Сада користи Медиатек ЦПУ дизајниран за таблет ниже класе.


У корак са побољшањем перформанси, Амазон је такође ажурирао на новију верзију Андроида и прерадио интерфејс са модернијим дизајном. Те промене утичу на перформансе, користећи много додате снаге новог ЦПУ-а.

Фире ТВ Стицк не бори се увек да свој посао уради ван оквира. Али корисници енергије - нарочито они који су инсталирали и често користе Коди - могу приметити деградацију перформанси с временом. Проблеми са перформансама Фире ТВ Стицк-а могу бити у облику:

 • Лаг
 • Сруши се апликација
 • Смањен квалитет видео записа
 • Нижа брзина кадрова
 • Спори видео
 • Звук који није синхронизован
 • Дуга времена пуњења

У овом ћемо чланку разговарати о неколико радњи које можете подузети како бисте побољшали перформансе на Фире ТВ Стицк-у како би се поново покренуо као нови. Многи од ових подешавања сами ће направити незнатан утицај, али заједно додају значајно повећање снаге и могу убрзати ваш фирестицк.

Извор напајања

пожарни ТВ адаптер
Користите произвођачев кабл за пуњење и адаптер за напајање. Можете да прикључите УСБ кабл у УСБ порт телевизора или резервни порт за лаптоп, али они имају много нижи излаз од зидне утичнице и умањиће перформансе Фире ТВ-а.

Ако се одлучите за употребу кабла и адаптера трећег произвођача, проверите да ли има исти излаз као и изворни: 3. генерације Фире ТВ Стицк-а са Алека Воице Ремоте користи 5В, 1.0А адаптер. Такође проверите да ли зидни адаптер користи тачан напон за вашу земљу.

Поново покренути

Већина људи држи своје Фире ТВ штапке стално укључене и укључене, чак и када их не користе. Као и рачунар или телефон, повремено покретање може помоћи откључавању Фире ТВ Стицк-а и удахнути нови живот. Можете искључити уређај и поново га укључити или поново покренути из Фире ОС-а. За последње следите ова упутства:

 1. Држите притиснуто Кућа (кућа) дугме
 2. Изаберите Подешавања > Уређај
 3. Изаберите Поново покренути

Деинсталирајте неискориштене апликације и додатке

зауставити тв силу зауставити деинсталирање јасних података из предмеморије
То може изгледати очигледно, али апликације и додаци заузимају простор у меморији и могу се покретати у позадини, повезујући ресурсе. Деинсталирајте све апликације које не користите и уклоните све Коди додатке које такође не користите. Да бисте деинсталирали Фире ТВ апликације, урадите следеће:

 1. Држите притиснуто Кућа (кућа) дугме.
 2. Изаберите Подешавања > Апликације
 3. Изаберите Управљање инсталираним апликацијама
 4. Изаберите апликацију коју желите деинсталирати
 5. Кликните на Деинсталирај, онда Деинсталирај поново за потврду

Имајте на уму да одређене апликације долазе унапред инсталиране на Фире ТВ и не могу се деинсталирати. Показаћемо вам шта да радите са тим следећим.

Присилите заустављање некориштених апликација

Неискоришћене апликације које немају опцију за деинсталирање или апликације које желите да задржите, али једноставно не користе превише, могу се зауставити тако да се више не покрећу у позадини. Да бисте то учинили, следите тачно исте кораке као и ви да бисте деинсталирали апликацију као што је наведено горе. Овог пута, уместо да деинсталирате, изаберите Присилно зауставити. Можда неће бити јасно да се ишта десило у почетку, али апликација више неће вагати ваш Фире Фире.

Избришите податке и предмеморију

У истом менију у којем ћете наћи опције Деинсталирање и присилно заустављање видећете и Избришите податке и Избриши кеш меморију. Можете их користити у готово свакој апликацији, било да је користите или не, али дефинитивно је вредно радити на апликацијама које не користите тако често. Извршите ове радње редослиједом којим се појављују: Обришите податке, а затим Обришите предмеморију. Ово ће такође спречити да се апликације које сте присиљени зауставили да се касније аутоматски поново учитавају.

Онемогућите функције које не користите

фире тв гамецирцле
Фире ТВ Стицк има поприлично подразумевано омогућено приказивање софтвера. Онемогућавањем неколико „функција“ у подешавањима можете ослободити више ресурса за Коди и друге апликације. Искључивањем ових функција такође можете побољшати вашу приватност. Ево како то учинити:

 1. Држите притиснуто Кућа (кућа) дугме.
 2. Изаберите Подешавања > Апликације
 3. Изаберите Прикупите податке о употреби апликација и изабери Искључи
 4. Изаберите Приме Пхотос, искључите Дозволи везе гостију и онемогући Приступите Приме Пхотос, под претпоставком да не користите ову функцију.
 5. Изаберите Продавница апликација. Овде можете онемогућити Аутоматска ажурирања која преузимају и инсталирају нове верзије ваших апликација у позадини. Имајте на уму, ипак, да би требало да редовно ажурирате своје апликације да бисте добијали важне безбедносне исправке. Препоручујемо да ово искључите само привремено да бисте повећали перформансе по потреби. Такође можете искључити мало више перформанси онеспособљавањем Куповина путем апликације и Обавештења.
 6. Изаберите Гамецирцле. Укључите се Поделите свој надимак ГамеЦирцле и Вхисперсинц за игре.

Искључите надзор података

праћење података о ватреним ТВ програмима
Надгледање података може бити корисно средство како бисте били сигурни да не прелазите месечну накнаду за податке вашег провајдера интернета, али праћење преузимања и отпремања користи малу количину системских ресурса који се могу боље применити на другом месту. Да бисте онемогућили надгледање података, урадите следеће:

 1. Држите притиснуто Кућа (кућа) дугме.
 2. Изаберите Подешавања > Подешавања
 3. Изаберите Мониторинг података
 4. Кликните на Мониторинг података да га пребаците Ван

Обавештења апликације

обавештења о ватри тв-а
Обавештења о апликацијама не само да могу да нервирају, већ у малој мери утичу на перформансе. Ватрена телевизија омогућава корисницима да онемогуће нотификације у потпуности или на основу апликације појединачно. Приступите подешавањима обавештења на следећи начин:

 1. Држите притиснуто Кућа (кућа) дугме.
 2. Изаберите Подешавања > Подешавања
 3. Изаберите Подешавања обавештења

Укључите се Немојте прекидати кликом на њу или кликом Обавештења апликације да искључите обавештења из појединих апликација.

Ресетовање фабрике

ресетирање фабрике пожара
Ово је „последње средство“ ако сте испробали све остало на овој листи и једноставно не добијате перформансе које су вам потребне са вашег Фире ТВ Стицк-а. Ово ће деинсталирати све апликације које нису биле унапред инсталиране и променити сва подешавања на подразумевана, па не заборавите да након тога поново прођете кроз ову листу да бисте их вратили.

 1. Држите притиснуто Кућа (кућа) дугме.
 2. Изаберите Подешавања > Уређај
 3. Дођите до дна и изаберите Вратите се на фабричке вредности
 4. Потврдите одабиром Ресетовати и сачекајте да се процес заврши.

ВПН

Ако имате дуже време уобичајеног пуњења, проблем можда није ваш хардвер, већ ваш Интернет провајдер. Познато је да су ИСП-ови који смањују пропусност својих купаца из било којег броја разлога, али многи су се посебно намрштили код Коди корисника, било да се користе у легалној активности или не.

Да бисте то решили, препоручујемо да ваш Амазон Фире ТВ Стицк повежете са ВПН-ом. Скраћено за виртуелну приватну мрежу, ВПН криптира сав интернет саобраћај уређаја и усмјерава га преко посредничког сервера на локацију по вашем избору. То значи да ваш ИСП не може видјети садржај вашег интернетског промета нити његов извор или одредиште, тако да не може разликовати на основу онога што струји и одакле.

ВПН-ови имају и мноштво других погодности, укључујући више приватности, бољу сигурност и могућност деблокирања географски ограничених веб локација и услуга, укључујући многе провајдере стриминга као што су Нетфлик, Хулу, ХБО Нов и ББЦ иПлаиер.

Наша главна препорука је ИПВанисх, једини угледни ВПН провајдер који нуди своју апликацију директно у продавници ватрене телевизије. То значи да није потребно компликовано подешавање или хаковање које су неопходне за успостављање и покретање. ИПВанисх оперише стотине сервера широм света и може аутоматски да одабере најбољег сервера на одређеној локацији тако да добијете квалитетан, несметан ток.

НАЈБОЉИ ВПН ЗА КОДИ: ИПВанисх је наш топ избор. Има велику непропусну мрежу сервера и постиже добре брзине. Снажне безбедносне и приватне карактеристике чине ИПВанисх фаворитом за кориснике Коди и Амазон Фире ТВ Стицк. Испробајте без ризика уз 7-дневну гаранцију поврата новца.

Сазнајте како инсталирати ВПН на свој Амазон Фире ТВ Стицк овде, било помоћу ИПВанисх-а или било којег другог ВПН провајдера.

Оптимизирајте Коди

Ако је ваш проблем специфичан за Коди и не настаје када користите друге апликације, можете покушати променити неколико подешавања унутар самог Коди-ја. Постоји много лоших савета о томе како то учинити да коди може срушити или чак оштетити ваш Фире Фире, па наставите опрезно.

Ова подешавања укључују Кодијеву кеш величину, ЦУРЛ временско ограничење и фактор пуфера. Ако их прецизно прилагодите, можете скратити време пуњења и брже пронаћи поуздане изворе за стриминг. Да бисте то учинили што бржим и једноставнијим, препоручујемо вам да употребите Чаробњак за напредна подешавања у Додатак Арес Визард, који ће аутоматски открити и имплементирати најбољу конфигурацију за ваш Фире ТВ Стицк. Сазнајте више о томе како то учинити у нашем чланку о томе како зауставити Коди пуфер.

Такође видети: Како инсталирати Коди на Фирестицк

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector