Fire Stick radi sporo? Evo kako ubrzati svoj Fire TV Stick

firestick sporTreća generacija Amazon Fire TV Stick, iako je poboljšanje u odnosu na prethodnika, nije osobito moćan uređaj, a pritužbe na male brzine nisu neuobičajene. Najnoviji Fire TV Stick dodao je Alexa glasovni daljinac kao zadanu značajku i povećao procesor iz dvojedrnih u četverojezgrene. Sada koristi Mediatek CPU dizajniran za tablete niže klase.


U korak s nadogradnjom performansi, Amazon je također ažurirao na noviju verziju Androida i preradio sučelje modernijeg dizajna. Te promjene ovise o performansama, koristeći velik dio dodane snage iz novog CPU-a.

Fire TV Stick ne pokušava uvijek obaviti svoj posao izvan okvira. Ali korisnici energije - posebno oni koji su instalirali i često koriste Kodi - s vremenom mogu primijetiti propadanje performansi. Problemi s izvedbom programa Fire TV Stick mogu biti u obliku:

 • usporavanje
 • Sruši se aplikacija
 • Smanjena kvaliteta videozapisa
 • Niža brzina kadrova
 • Video s usporenim kretanjem
 • Zvuk izvan sinhronizacije
 • Duga vremena punjenja

U ovom ćemo članku raspravljati o nekoliko radnji koje možete poduzeti kako biste poboljšali performanse na Fire TV Stick-u kako bi se ponovo pokrenuo kao novi. Mnogi od ovih podešavanja napraviti će minimalan učinak, ali zajedno dodaju značajno povećanje snage i mogu ubrzati vaš firestick.

Izvor napajanja

požarni TV adapter
Upotrijebite kabel za punjenje i adapter napajanja proizvođača. USB kabel možete priključiti u USB ulaz vašeg televizora ili u rezervni priključak za prijenosno računalo, ali oni imaju puno niži izlaz od zidne utičnice i umanjit će izvedbu Fire TV-a.

Ako se odlučite za upotrebu kabela i adaptera trećeg proizvođača, osigurajte da ima isti izlaz kao i izvornik: 3.-gen Fire TV Stick s Alexa Voice Remote koristi 5W, 1.0A adapter. Također provjerite koristi li zidni adapter ispravni napon za vašu zemlju.

Ponovno pokretanje

Većina ljudi svoje Fire TV palice stalno uključuje i radi, čak i kad ih ne upotrebljava. Poput računala ili telefona, povremeno ponovno pokretanje može pomoći otključavanju Fire TV Stick-a i udahnuti novi život. Možete isključiti uređaj i ponovo ga uključiti ili ponovo pokrenuti s Fire OS-a. Za potonje slijedite ove upute:

 1. Držite pritisnuto Dom (kuća) gumb
 2. Odaberi postavke > Uređaj
 3. Odaberi Ponovno pokretanje

Deinstalirajte neiskorištene aplikacije i dodatke

zaustaviti tv silu zaustaviti deinstaliranje jasnih podataka iz predmemorije
To se može činiti očitim, ali aplikacije i dodaci zauzimaju prostor u memoriji i mogu se pokrenuti u pozadini, povezujući resurse. Deinstalirajte sve aplikacije koje ne upotrebljavate i uklonite sve Kodi dodatke koje također ne koristite. Da biste deinstalirali Fire TV aplikacije, napravite sljedeće:

 1. Držite pritisnuto Dom (kuća) gumb.
 2. Odaberi postavke > Prijave
 3. Odaberi Upravljanje instaliranim aplikacijama
 4. Odaberite aplikaciju koju želite deinstalirati
 5. Klik Uninstall, zatim Uninstall opet za potvrdu

Imajte na umu da određene aplikacije dolaze unaprijed instalirane na Fire TV i ne mogu se deinstalirati. Pokazat ćemo vam što dalje raditi.

Prisilite zaustaviti neiskorištene aplikacije

Neiskorištene aplikacije koje nemaju opciju za deinstaliranje ili aplikacije koje želite zadržati, ali jednostavno ne koriste previše, mogu se zaustaviti tako da se više ne pokreću u pozadini. Da biste to učinili, slijedite iste korake kao i da biste deinstalirali aplikaciju gore navedenu. Ovaj put umjesto odabira Deinstaliraj odaberite Prisilno zaustaviti. Možda neće biti jasno da se u početku išta dogodilo, ali aplikacija više neće vagati vaš Fire Fire.

Izbrišite podatke i predmemoriju

Na istom izborniku u kojem ćete pronaći opcije Deinstaliranje i prisilno zaustavljanje također će se vidjeti Obriši podatke i Očisti predmemoriju. Možete ih koristiti u gotovo svakoj aplikaciji, bilo da je koristite ili ne, ali svakako je vrijedno raditi na aplikacijama koje ne koristite tako često. Izvršite ove radnje redoslijedom u kojem se pojavljuju: Očistite podatke, a zatim Izbriši predmemoriju. To će također spriječiti da se aplikacije koje ste prisilno zaustavili neće kasnije automatski ponovno učitavati.

Onemogućite značajke koje ne upotrebljavate

vatra tv gamecircle
Fire TV Stick ima poprilično podrazumijevano omogućen protupožarni softver. Onemogućavanjem nekoliko "značajki" u postavkama možete osloboditi više resursa za Kodi i ostale aplikacije. Isključivanje ovih značajki također može poboljšati vašu privatnost. Evo kako to učiniti:

 1. Držite pritisnuto Dom (kuća) gumb.
 2. Odaberi postavke > Prijave
 3. Odaberi Prikupite podatke upotrebe aplikacije i odaberite Isključiti
 4. Odaberi Prime Photos, isključiti Omogući veze gostiju i onesposobiti Pristup glavnim fotografijama, pod pretpostavkom da ne upotrebljavate ovu značajku.
 5. Odaberi Trgovina aplikacijama. Ovdje možete onemogućiti Automatska ažuriranja koja preuzimaju i instaliraju nove verzije vaših aplikacija u pozadini. Imajte na umu da ipak biste trebali redovito ažurirati aplikacije kako biste primali važna sigurnosna ažuriranja. Preporučujemo da ovo isključite samo privremeno kako biste povećali performanse po potrebi. Možete i izvući malo više performansi onesposobljavanjem Kupnja putem aplikacije i Obavijesti.
 6. Odaberi Gamecircle. Uključite se Podijelite svoj nadimak GameCircle i Whispersync za igre.

Isključite nadzor podataka

praćenje podataka o vatri
Nadgledanje podataka može biti koristan alat kako bi se osiguralo da ne premašite mjesečnu naknadu podataka vašeg davatelja internetskih usluga, ali praćenje preuzimanja i prijenosa koristi malu količinu resursa sustava koji se mogu bolje primijeniti na drugom mjestu. Da biste onemogućili nadzor podataka, učinite sljedeće:

 1. Držite pritisnuto Dom (kuća) gumb.
 2. Odaberi postavke > Postavke
 3. Odaberi Praćenje podataka
 4. Klik Praćenje podataka da ga prebacite od

Obavijesti aplikacije

obavijesti o vatri tv-a
Obavijesti o aplikacijama ne samo da mogu biti neugodne, već pomalo utječu na izvedbu. Fire TV omogućuje korisnicima da onemoguće obavijesti u cijelosti ili na temelju aplikacije. Pristupite svojim postavkama obavijesti na sljedeći način:

 1. Držite pritisnuto Dom (kuća) gumb.
 2. Odaberi postavke > Postavke
 3. Odaberi Postavke obavijesti

Uključite se Ne prekidajte klikom na nju ili klikom Obavijesti aplikacije da biste isključili obavijesti pojedinih aplikacija.

Resetiranje na tvornici

resetiranje tvorničke vatre
Ovo je "posljednje sredstvo" ako ste isprobali sve ostalo na ovom popisu i jednostavno ne postižete potrebne performanse sa svog Fire TV Stick-a. Ovo će deinstalirati sve aplikacije koje nisu bile unaprijed instalirane i sve postavke vratit će se na zadane, pa ne zaboravite nakon toga ponovno proći kroz ovaj popis da biste ih promijenili natrag.

 1. Držite pritisnuto Dom (kuća) gumb.
 2. Odaberi postavke > Uređaj
 3. Dođite do dna i odaberite Vratite na tvorničke zadane postavke
 4. Potvrdite odabirom Reset i pričekajte da se postupak završi.

VPN

Ako imate duže vrijeme uobičajenog punjenja, problem možda nije vaš hardver, već vaš davatelj internetskih usluga. Poznato je da su davatelji internetskih usluga iz niza razloga smanjili propusnost svojih kupaca, ali mnogi su se posebno namrštili kod Kodi korisnika, bilo da se koriste u legalnoj djelatnosti ili ne.

Da biste to riješili, preporučujemo da vaš Amazon Fire TV Stick povežete s VPN-om. Skraćeno za virtualnu privatnu mrežu, VPN kriptira sav internetski promet na uređaju i usmjerava ga preko posredničkog poslužitelja na lokaciju po vašem izboru. To znači da vaš davatelj internetskih usluga ne može vidjeti sadržaj vašeg internetskog prometa niti njegov izvor ili odredište, tako da ne može razlikovati na osnovu onoga što struji i odakle.

VPN-ovi imaju i niz drugih pogodnosti, uključujući više privatnosti, bolju sigurnost i mogućnost deblokiranja geografski ograničenih web stranica i usluga, uključujući mnoge pružatelje usluga struje poput Netflix, Hulu, HBO Now i BBC iPlayer.

Naša glavna preporuka je IPVanish, jedini ugledni VPN davatelj koji svoju aplikaciju nudi upravo u trgovini vatrene televizije. To znači da nisu potrebne komplicirane instalacije ili hakovanje koje su potrebne za postavljanje i pokretanje. IPVanish djeluje na stotine poslužitelja širom svijeta, a može automatski odabrati najboljeg poslužitelja na određenoj lokaciji tako da dobijete kvalitetan i nesmetan tok.

NAJBOLJI VPN ZA KODI: IPVanish je naš top izbor. Ima veliku nepropusnu mrežu poslužitelja i postiže dobre brzine. Snažne značajke zaštite i privatnosti čine IPVanish favoritom za korisnike Kodi i Amazon Fire TV Stick. Isprobajte bez rizika uz 7-dnevnu garanciju povrata novca.

Ovdje možete saznati kako instalirati VPN na svoj Amazon Fire TV Stick, bilo s IPVanishom ili bilo kojim drugim pružateljem VPN-a.

Optimizirajte Kodi

Ako je vaš problem specifičan za Kodi, a ne pojavljuje se pri upotrebi drugih aplikacija, možete pokušati promijeniti nekoliko postavki unutar samog Kodija. Puno je loših savjeta o tome kako to učiniti da se Kodi sruši ili čak ošteti vaš Fire Fire, pa nastavite oprezno.

Ove postavke uključuju Kodijevu veličinu predmemorije, CURL vremensko ograničenje i faktor međuspremnika. Ako ih precizno prilagodite, možete smanjiti vrijeme punjenja i brže pronaći pouzdane izvore struje. Da biste to učinili što bržim i jednostavnijim, preporučujemo vam upotrebu Čarobnjak za napredne postavke u Dodatak Ares Wizard, koji će automatski otkriti i implementirati najbolju konfiguraciju za vaš Fire TV Stick. Saznajte više o tome kako to učiniti u našem članku o tome kako zaustaviti Kodi puferiranje.

Vidi također: Kako instalirati Kodi na Firestick

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 64