Gaia Kodi addon: Какво е Gaia и законно и безопасно ли е да се използва?

Гайа Коди аддон

Ако сте търсили начини да гледате безплатна телевизия и филми онлайн, вероятно сте чували за добавката Gaia Kodi. Gaia е много популярен аддон, който има много фенове в общността Kodi. Може би обаче се чудите дали Gaia е законна или е безопасна за инсталиране на вашето устройство. Тази статия ще проучи подробно тази тема. Той ще предложи и някои алтернативни добавки, които могат да се използват вместо Gaia.

Актуализация на 14.09.2018: На 13 септември 2018 г. охранителната компания ESET пусна доклад за миньорите на криптовалута в няколко добавки на Kodi, включително GAIA. По-долу сме включили още информация за това.

Какво е Коди?

Kodi е безплатен софтуер с отворен код, който може да се използва за стрийминг на видеоклипове от почти всяка точка на мрежата. Може да се използва и за възпроизвеждане на медийни файлове на различни устройства. Това елиминира необходимостта от превключване между различни програми за възпроизвеждане на различни видове медии. Kodi може също да блокира реклами от много сайтове за стрийминг.

Коди понякога е обвиняван, че се използва предимно за пиратство. Въпреки че Kodi може да се използва за стриймиране на пиратско съдържание, има и много добавки на Kodi, които се предават от оторизирани източници, които спазват закона за авторското право, включително тези, препоръчани в тази статия.

Kodi може да бъде инсталиран на Apple TV, Android или iOS телефон, компютър, Mac или излъчване на екран до Roku.

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Винаги използвайте VPN с Kodi

Хората, които предават видео от неоторизирани източници, често използват виртуални частни мрежи (VPN), за да запазят гледането си частно. Това може да накара някои да смятат, че VPN са необходими само за гледане на пиратски видеоклипове. Въпреки това, VPN е всъщност полезен за всеки, който предава видео, независимо от източника или съдържанието.

Доставчиците на интернет често се мръщят от поточно видео и дори хората, които гледат перфектно законни видео потоци, понякога имат скорост, която се намалява от техните интернет доставчици, за да се намали използването на честотната лента. Това води до буфериране, разочароващ проблем за резачите на кабели навсякъде. Използването на VPN помага да се предотврати това чрез криптиране на данните на потребителя, като по този начин се крие фактът, че потребителят предава видео.

VPN мрежите също могат да попречат на поточните сайтове да знаят местоположението на потребителя, като по този начин ще отключат съдържание, което в противен случай не би било достъпно. И те могат да помогнат да се защитят от хакери срещу атаки на човек в средата.

Не всички VPN обаче са добри за потребители на поточно видео. Някои нямат приложения за телевизионни устройства, твърде бавни са за видео или нахлуват в поверителността на потребителите, като водят регистрационни файлове. Поради тези причини препоръчваме IPVanish. Той има строга политика за „без регистрации“, достатъчно бърз е за обработка на видео с висока дефиниция и има приложение за популярни телевизионни устройства като Amazon Fire TV и Nvidia Shield.

За повече препоръчителни VPN за използване с Kodi, вижте нашето ръководство.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА KODI: IPVanish е нашият топ избор. Има голяма незабранена мрежа от сървъри и постига добри скорости. Силните функции за сигурност и поверителност правят IPVanish предпочитан за потребителите на Kodi и Amazon Fire TV Stick. Опитайте безрисково със 7-дневната гаранция за връщане на парите.

Какво е Гайа Коди аддон?

Добавката Gaia Kodi е разклонение на предишен аддон, наречен „Bubbles“. Създаден е, когато първоначалният разработчик се отказа да работи по него и нов човек пое проекта. Подобно на много добавки на Kodi, Gaia търси различни уебсайтове, за да намери съдържание, което потребителят търси. Той не е домакин на съдържание. Вместо това той просто предоставя връзки към местата, където се съхраняват филми и телевизионни предавания.

Това, което прави Gaia различна от много addons е, че тя е оптимизирана за „мулти хостинг“ услуги и торент. Повечето от уебсайтовете, които Kodi Addons използват, са „единичен хост“. Те предлагат определено съдържание, но не се свързват с други услуги, които имат различно съдържание. Тези сайтове с „единствен хост“ обикновено имат безплатна и премиум версия. Премиум версията позволява на потребителя да изтегля с по-бързи скорости.

Въпреки това, абонаментът за премиум версия на много различни уебсайтове би бил много скъп, така че сайтовете с „много хостове“ като RealDebrid и OffCloud са сключили сделки, които им позволяват да предлагат членство в множество сайтове за една плоска такса. Именно тези сайтове за „множество хостове“ са вида, с който Гея е предназначена да работи.

В обобщение, Gaia позволява на абонатите на тези мулти-хост услуги да получават по-бързи скорости (по-добра картина и звук, по-малко буфериране), отколкото биха направили при много други добавки на Kodi. Освен това има безплатна секция, която е достъпна за потребители, които нямат абонамент. Тази секция съдържа телевизионни предавания, филми, документални филми, късометражни филми и детско програмиране. Подобно е на съдържанието, достъпно в много други добавки.

Законно и безопасно ли е Gaia Kodi addon?

Има някои добавки на Kodi, които стриймират пиратско съдържание, така че можете да се чудите дали Gaia е законна и безопасна за използване на вашето устройство. Отговорът е, че почти цялото съдържание на Gaia е пиратско. Въпреки че трябва да плащате за услуги с множество хостове, за да се възползвате максимално от Gaia, няма доказателства, че някой от тези пари отиват на притежателите на авторски права. Това, което плащате, е капацитетът на сървъра, а не самото съдържание.

В допълнение към тази правна грижа, съществуват и рискове за сигурността и неприкосновеността на личния живот при използването на тази добавка. Gaia не е част от официалното хранилище Kodi, така че не е проверена от официалния екип на Kodi, за да определи дали е без зловреден софтуер. Въпреки че членовете на общността на Kodi правят тестове на добавки на трети страни, тестването им обикновено не е толкова последователно или надеждно като това на самия екип на Kodi. Ние също не знаем кой всъщност е разработчикът на Gaia. В миналото поне една добавка на Kodi от трета страна е била „актуализирана“ от лице, което изглежда е представяло себе си за оригиналния разработчик, което води до опасения, че се използва за разпространение на злонамерен код. Така че определено съществува риск от инсталиране на добавки от анонимни разработчици.

Нищо от горното не бива да се приема, че предполага, че всички добавки на Kodi от трети страни са лоши. Много репортажи на трети страни правят голяма услуга за общността на Kodi, като предоставят безопасни, законни добавки към общността. Някои добавки обаче са били злоупотребявани от разработчиците в миналото. Смятаме, че е важно читателите да знаят това.

Тъй като Gaia излъчва съдържание, нарушаващо авторски права, и поради рисковете за сигурността, свързани с инсталирането му, не препоръчваме да инсталирате добавка Gaia Kodi. Вместо това препоръчваме законните и официално безопасни добавки Kodi, изброени по-долу.

Освен това през септември 2018 г. компания за компютърна сигурност ESET пусна доста оскъден доклад, който доказа, че няколко Kodi добавки, включително GAIA, съдържат зловреден софтуер за криптовалута. Потребителите на Unwary Kodi инсталираха злонамерения софтуер заедно с добавката. Въпреки че разработчиците на GAIA отстраниха проблема, те също не казаха на никого, че първо са намерили злонамерения софтуер, което доведе до някои въпроси относно прозрачността.

Като правило трябва да се отбележи, че всички добавки на Kodi могат да съдържат злонамерен софтуер, особено инсталиран от източници на трети страни. Въпреки че тези случаи са редки, колкото по-популярен е и аддон, толкова по-вероятно е да бъде мишена. Препоръчваме да инсталирате редовно антивирусен софтуер и да стартирате сканирания на вашата система, когато използвате Kodi, за да сте сигурни, че сте защитени от злонамерен софтуер от подозрителни източници.

Най-добрата алтернатива на Gaia Kodi addon: Crackle

Меню за филми с крак

Най-добрата алтернатива на Gaia е добавката Crackle Kodi. Crackle е безплатен, поддържан от реклами телевизионен и филмов сайт. Въпреки че има други безплатни сайтове за филми и телевизии в Интернет, Crackle е склонен да се открои от останалите заради фокуса си върху хостинг на висококачествено съдържание като популярни телевизионни предавания и филми с големи звезди. Има телевизионни сериали като Seinfeld, Отметката, Уокър: Тексас Рейнджър, и Щита, и филми като Код на мълчание (с участието на Чък Норис), Анабел (Продължението на Джеймс Уан Свързващото), и Darkman III: Die Darkman Die, сред много други.

Главното меню на Crackle Kodi addon предлага две опции: филми и телевизия. Кликването върху някоя от тези опции създава азбучен списък от заглавия, което улеснява намирането на точно това, което търсите. Тази добавка блокира всички реклами от Crackle, като ви позволява да гледате шоуто или филма си без прекъсване.

Прочетете още: Как да инсталирате и използвате Crackle Kodi addon

Други алтернативи на Гая

Туби телевизор

TubiTV Kodi addon

Tubi TV е друг безплатен, поддържан от реклами телевизионен и филмов сайт. Той има най-големия каталог на всеки сайт за безплатен стрийминг, с над 50 000 заглавия в няколко географски региона. Tubi TV има популярни телевизионни предавания като Камелот, Паранормално състояние, Куче: Ловецът на глави, Уилфред, и Мъртвата зона, както и филми като феномени (с участието на Дженифър Конъли), Сватбена замаяност (Джейсън Бигс, Исла Фишър) и Херцогинята (Кийра Найтли, Ралф Файнс). Tubi TV има и здрава колекция от документални филми и детски предавания.

Добавката на Tubi TV Kodi категоризира съдържанието на Tubi TV в 35 секции. Има раздел за филми на ужасите, комедии, филми, които са високо оценени на гнили домати, документални филми и др. С помощта на тези менюта е доста лесно да намерите нещо, което да гледате през онези времена, когато не сте сигурни какво точно търсите. Има и функция за търсене, ако вече имате предвид заглавието.

Вижте също: Как да гледате телевизия Tubi на Kodi

Топ документални филми

Топ документални филми Kodi addon

Ако искате Gaia за документалните филми, достъпни в нея, Тоди Документални филми Kodi addon е чудесен заместител. Този добавка излъчва съдържание от TopDocumentaryFilms.com. Каталогът може да бъде разгледан чрез щракване върху Неотдавна добавени, най-високо оценени, повечето гласуваха, и най-споделен опции, намерени в главното меню. Можете също така да видите документални филми по жанр, като използвате Всички категории (от A до Z) опция.

Топ документални филми има голямо разнообразие от документални филми от много жанрове, включително икономика, сексуалност, сценични изкуства, религия, наука, природа и други.

Най-добрите документални филми Kodi addon могат да бъдат намерени в официалното хранилище на Kodi. За да инсталирате, започнете от главното меню на Kodi. От там щракнете addons → изтегляне → video addons → Топ документални филми → инсталиране.

Свързани: Как да гледате документални филми на Kodi

PBS Kids

Gaia Kodi addon: Какво е Gaia и законно и безопасно ли е да се използва?

Ако сте мислили да инсталирате Gaia, за да стриймват детски предавания, PBS Kids е отличен заместител. Тъй като PBS е обществена станция, тя има много безплатно съдържание. И по-голямата част от съдържанието на децата му е достъпно на PBSKids.org. Главното меню на PBS Kids Kodi addon се отваря в обикновен списък от всички 42 шоута на PBS Kids. От там можете да отидете до последния епизод на Любопитен Георги, Боб Строителят, Caillou, Влак с динозаври, или каквото и да покажете, което вашето дете иска да види.

PBS Kids Kodi addon е в официалното хранилище на Kodi addon. За да инсталирате, щракнете addons → изтегляне → video addons → PBS Kids → инсталирате от главното меню на Kodi.

YouTube

YouTube добавка Kodi

Ако сте мислили да инсталирате Gaia, за да получите достъп до нейната секция за късометражни филми, която съдържа филми като Дарт Мол: Чирак и Супергеройски боен клуб, YouTube добавката Kodi може да бъде чудесен заместител. Повечето от тези филми са достъпни в YouTube и можете да избегнете рекламите на YouTube, когато ги гледате през добавката Kodi. Този добавка може да бъде конфигуриран към език и регион по ваш избор. Може да се използва с влизане или излизане от YouTube. Освен това има удобна функция за търсене, която спестява всички ваши скорошни търсения. Това прави лесно да намерите видеоклиповете, които искате да гледате отново.

Прочетете още: Как да инсталирате YouTube на Kodi

FilmRise

FilmRise Kodi addon install

Докато Crackle и Tubi TV са най-добрите добавки на Kodi за намиране на безплатни филми, добавката на FilmRise Kodi също заслужава да бъде спомената. FilmRise е компания за разпространение на филми и телевизия, която притежава много класически филми с участието на известни актьори. Много от заглавията на FilmRise са поставени в YouTube и се предлагат безплатно, а FilmRise притежава 30 различни канала в YouTube, посветени на различни жанрове.

Има YouTube FilmRise канал за филми на ужасите, криминалистични документи, документални филми, игрални филми, паранормални, история, борба и много други видове съдържание. Добавката FilmRise Kodi носи отделна опция за менюто за всеки канал на FilmRise YouTube, което улеснява разглеждането на каталога му.

Прочетете още: Как да инсталирате FilmRise за Kodi

заключение

Ако сте чували за добавката Gaia Kodi, може би сте се зачудили дали е законно или безопасно. Отговорът е, че излъчва предимно пиратско съдържание и не е толкова безопасно, колкото много други добавки на Kodi. Ако искате безплатна телевизия и филми, добавките на Kodi, които препоръчахме тук, вероятно са по-добри опции.

Ако смятате, че това ръководство е полезно, може да искате да прочетете някои от другите ни ръководства за Kodi, като най-добрите 109 добавки за Kodi, как да актуализирате Kodi на Fire Stick и най-добрите Kodi repos.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 10

Adblock
detector