Gaia Kodi addon: Mi a Gaia, és jogszerű és biztonságos-e használni?

Gaia Kodi addon

Ha online TV-filmek és filmek online nézésének lehetőségeit kereste, akkor valószínűleg hallott már a Gaia Kodi-kiegészítőről. A Gaia nagyon népszerű addon, amely sok rajongóval rendelkezik a Kodi közösségben. Lehetséges azonban, hogy a Gaia legális, vagy biztonságosan telepíthető-e eszközére. Ez a cikk részletesen tárgyalja ezt a témát. Ezenkívül kínál néhány alternatív kiegészítést is, amelyek a Gaia helyett használhatók.

Frissítve 2018. szeptember 14 .: 2018. szeptember 13-án az ESET biztonsági társaság jelentést tett közzé a kriptovaluta bányászokról több Kodi-kiegészítésben, beleértve a GAIA-t is. Az alábbiakban néhány további információt szereztünk erről.

Mi az a Kodi??

A Kodi ingyenes, nyílt forráskódú szoftver, amelyet videóinak szinte bárhol az interneten történő streamingjére lehet használni. Használható médiafájlok lejátszására is különféle eszközökön. Ez kiküszöböli a különféle programok közötti váltás szükségességét a különféle médiumok lejátszásához. A Kodi számos streaming webhely hirdetését is blokkolhatja.

Kodit néha azzal vádolták, hogy elsősorban kalózkodás céljából használták fel. Noha a Kodi felhasználható kalóz tartalmak streamingjére, számos Kodi kiegészítés is tartalmaz engedélyt kapott forrásból, amely megfelel a szerzői jogi törvényeknek, ideértve a cikkben ajánlottakat is..

A Kodi telepíthető Apple TV-re, Android vagy iOS telefonra, PC-re, Mac-re, vagy egy Roku-ra történő képernyőküldéshez.

Figyelem: A Kodi csak olyan tartalomhoz használható, amelyhez Ön törvényesen hozzáfér. Sem a Kodi Alapítvány, sem a Comparitech nem támogatja a Kodi kalózkodásra történő felhasználását.

Mindig használjon VPN-t a Kodi-val

Azok a személyek, akik nem engedélyezett forrásokból közvetítik a videót, gyakran használnak virtuális magánhálózatokat (VPN), hogy megtekintsék a megtekintést. Ez arra vezethet, hogy néhányan azt gondolják, hogy a VPN-ekre csak a kalóz videók megtekintéséhez van szükség. A VPN azonban valóban mindenki számára hasznos, aki videót továbbít, függetlenül attól, hogy melyik forrástól vagy tartalomtól függetlenül.

Az internetszolgáltatók gyakran homlokát rontják a video streamingről, sőt azoknak is, akik tökéletesen legális video stream-eket néznek, a sávszélesség-felhasználás csökkentése érdekében néha az ISP-k fékezik a sebességet. Ez puffereléshez vezet, ami mindenhol bosszantó problémát jelent a kábelvágók számára. A VPN használata megakadályozza ezt a felhasználó adatainak titkosításával, elrejtve azt a tényt, hogy a felhasználó streaming video.

A VPN-k megakadályozhatják a streaming webhelyek számára, hogy megismerjék a felhasználó tartózkodási helyét, és ezzel feloldják a tartalmat, amely egyébként nem lenne elérhető. És segíthetnek megvédeni a hackerek középtávú támadásaitól.

Ugyanakkor nem minden VPN alkalmas streaming video felhasználók számára. Néhányuknak nincsenek alkalmazásai TV-készülékekhez, túl lassú a videó számára, vagy naplók vezetésével támadják meg a felhasználók adatvédelmét. Ezért javasoljuk az IPVanish alkalmazást. Szigorú „nincs naplózás” politikája, elég gyors a nagyfelbontású videó kezeléséhez, és rendelkezik egy alkalmazás olyan népszerű TV-eszközökhöz, mint az Amazon Fire TV és az Nvidia Shield.

További ajánlott VPN-k, amelyeket a Kodi-val együtt használni lehet, olvassa el útmutatónkat.

KODI LEGJOBB VPN: Az IPVanish a legjobb választásunk. Nagy, túlterhelt szerverhálózattal rendelkezik, és jó sebességet ér el. Az erős biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások teszik az IPVanish-ot kedvencévé a Kodi és az Amazon Fire TV Stick felhasználók számára. Próbálja ki kockázatmentesen a 7 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Mi a Gaia Kodi addon??

A Gaia Kodi addon egy korábbi, „Bubbles” elnevezésű villája. Akkor jött létre, amikor az eredeti fejlesztő abbahagyta a munkát, és egy új személy vette át a projektet. Mint sok Kodi-kiegészítés, a Gaia különféle webhelyeken keresi fel a felhasználó által keresett tartalmat. Maga nem tartalmaz tartalmat. Ehelyett csak linkeket biztosít azokhoz a helyekhez, ahol filmeket és TV-műsorokat tárolnak.

A Gaia különbözik a sok kiegészítőtől az, hogy a „multi-host” szolgáltatásokra és a torrentre optimalizált. A legtöbb olyan webhely, amelyet a Kodi kiegészít, „egyetlen gazdagépet” használ. Bizonyos tartalmat kínálnak, de nem kapcsolódnak más, eltérő tartalomú szolgáltatásokhoz. Ezeknek az „egy host” webhelyeknek általában ingyenes és prémium verziója is van. A prémium verzió lehetővé teszi a felhasználó számára a gyorsabb letöltést.

A különféle webhelyek prémium verziójára való feliratkozás azonban nagyon költséges lenne, így a „több host” webhelyek, mint például a RealDebrid és az OffCloud, olyan megállapodásokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy tagságot kínálhassanak több webhelyre egy átalánydíj ellenében. Ezeknek a „multi-host” webhelyeknek az a fajtája, amellyel a Gaia dolgozni kíván.

Összegezve: a Gaia lehetővé teszi, hogy e multi-host szolgáltatások előfizetői nagyobb sebességet kapjanak (jobb kép és hang, kevesebb pufferolás), mint sok más Kodi kiegészítésnél. Ezenkívül van egy ingyenes szakasz, amely az előfizetés nélküli felhasználók számára elérhető. Ez a szakasz TV-műsorokat, filmeket, dokumentumfilmeket, filmrövidítéseket és gyermekek programozását tartalmazza. Ez hasonló a sok más kiegészítőben elérhető tartalomhoz.

A Gaia Kodi addon legális és biztonságos?

Vannak olyan Kodi-kiegészítők, amelyek folyamodnak a kalóz tartalmakhoz, tehát azon tűnődhet, vajon Gaia törvényes és biztonságos-e az eszközén történő használathoz. A válasz az, hogy a Gaia tartalmának szinte teljes tartalma kalóz. Annak ellenére, hogy a Gaia kihasználása érdekében meg kell fizetnie a többszörös host szolgáltatásokat, nincs bizonyíték arra, hogy ez a pénz a szerzői jogok tulajdonosaira kerülne. Amit a szerver kapacitása fizet, nem maga a tartalom.

Ezen jogi aggályok mellett biztonsági és adatvédelmi kockázatok is merülnek fel a kiegészítő használatával. A Gaia nem része a hivatalos Kodi-lerakatnak, tehát a hivatalos Kodi-csapat nem vizsgálta meg annak meghatározása érdekében, hogy mentes-e malware-tól. Bár a Kodi közösség tagjai tesztelnek harmadik féltől származó kiegészítőket, ezek tesztelése általában nem olyan következetes vagy megbízható, mint maga a Kodi csapat. Azt sem tudjuk, hogy ki a Gaia fejlesztője. A múltban legalább egy harmadik féltől származó Kodi-kiegészítőt „frissített” egy olyan személy, aki úgy tűnik, hogy megszemélyesíti az eredeti fejlesztőt, ami attól tartott, hogy a rosszindulatú kód terjesztésére használják. Tehát feltétlenül fennáll annak a kockázata, hogy anonim fejlesztők kiegészítőit telepíti.

A fentiek egyikét sem szabad arra utalni, hogy minden harmadik fél Kodi-kiegészítése rossz. Számos harmadik féltől származó repó nagyszerű szolgáltatást nyújt a Kodi közösségnek, mivel biztonságos, legális kiegészítőket nyújt a közösség számára. A fejlesztők azonban a múltban néhány kiegészítéssel visszaéltek. Úgy gondoljuk, hogy az olvasók számára fontos, hogy tudatában legyen ennek.

Mivel a Gaia szerzői jogokat sértő tartalmat közvetít, és a telepítésével járó biztonsági kockázatok miatt, nem javasoljuk a Gaia Kodi addin telepítését. Ehelyett javasoljuk az alább felsorolt ​​legális és hivatalosan biztonságos Kodi kiegészítőket.

Ezenkívül 2018. szeptemberében az ESET számítógépes biztonsági társaság meglehetősen szétszórt jelentést tett közzé, amely bizonyította, hogy néhány Kodi-kiegészítés, beleértve a GAIA-t, kriptovaluta-kártevő programokat tartalmaz. A Kodi aggódó felhasználói telepítették a rosszindulatú programokat és a kiegészítőt. Miközben a GAIA fejlesztői megoldották a problémát, ők sem mondták senkinek, hogy elsősorban a rosszindulatú programokat találták, ami néhány kérdést vet fel az átláthatósággal kapcsolatban.

Ökölszabályként meg kell jegyezni, hogy az összes Kodi-kiegészítő tartalmazhat rosszindulatú programokat, különösen azokat, amelyeket harmadik féltől származó forrásokból telepítettek. Bár ezek az esetek ritkák, minél népszerűbb és addon, annál valószínűbb, hogy célpont lesz. Javasoljuk, hogy telepítsen antivírus szoftvert és rendszeresen ellenőrizze a rendszer ellenőrzését a Kodi használatakor, hogy megvédje magát a gyanús forrásokból származó rosszindulatú programoktól..

A Gaia Kodi kiegészítés legjobb alternatívája: Crackle

Crackle film menü

A Gaia legjobb alternatívája a Crackle Kodi addon. A Crackle egy ingyenes, hirdetésekkel támogatott TV és film webhely. Noha vannak más ingyenes film- és TV-oldalak az interneten, a Crackle inkább kiemelkedik a többiek közül, mivel a magas színvonalú tartalom - például a népszerű TV-műsorok és a nagy csillagokkal készült filmek - tárolására összpontosít. Van olyan TV sorozata, mint a Seinfeld, A kullancs, Walker: Texas Ranger, és A pajzs, és olyan filmek, mint a Csend kódja (főszerepben Chuck Norris), Annabelle (James Wan előzménye A varázslat) és Darkman III: meghal Darkman meghal, sok mások között.

A Crackle Kodi kiegészítő főmenüje két lehetőséget kínál: filmeket és TV-t. Ha ezen lehetőségek valamelyikére kattint, az ábécézett címek listáját állíthatja elő, így könnyű megtalálni pontosan azt, amit keres. Ez a kiegészítő blokkolja a Crackle összes hirdetését, lehetővé téve, hogy megszakítás nélkül megnézhesse műsorát vagy filmjét.

Olvass tovább: A Crackle Kodi kiegészítő telepítése és használata

A Gaia egyéb alternatívái

Tubi TV

TubiTV Kodi addon

A Tubi TV egy másik ingyenes, hirdetésekkel támogatott TV és film webhely. Az ingyenes streaming webhelyek legnagyobb katalógusa, több mint 50 000 címmel több földrajzi régióban. A Tubi TV olyan népszerű TV-műsorokkal rendelkezik, mint például Camelot, Paranormális állapot, Kutya: A Bounty Hunter, Wilfred, és A halott zóna, valamint olyan filmek, mint a Jelenségek (főszerepben Jennifer Connelly), Esküvői Daze (Jason Biggs, Fisher-sziget) és A hercegnő (Keira Knightley, Ralph Fiennes). A Tubi TV-nek robusztus gyűjteménye dokumentumfilmeket és gyerekshow-kat is tartalmaz.

A Tubi TV Kodi addon a Tubi TV tartalmát 35 részre osztja. Itt található egy rész a horror filmekről, komédiákról, a rothadt paradicsomról nagyra értékelt filmekről, dokumentumfilmekről és egyebekről. Ezeket a menüket használva meglehetősen könnyű megtalálni valamit, amikor megnézheti azokat az időket, amikor nem biztos abban, hogy pontosan mit keres. Van még egy keresési funkció is, ha már szem előtt tartja a címet.

Lásd még: Hogyan nézhetem a Tubi TV-t a Kodi-n

Legjobb dokumentumfilmek

Legfontosabb dokumentumfilmek Kodi addon

Ha a Gaia-t a rendelkezésre álló dokumentumfilmekre szeretné, akkor a Legfontosabb dokumentumfilmek Kodi kiegészítése remek helyettesítő. Ez a kiegészítés a TopDocumentaryFilms.com webhely tartalmát közvetíti. A katalógus a Nemrég hozzáadott, legmagasabbra értékelt, a legtöbb szavazatot kapott, és legmegosztottabb a főmenüben található lehetőségek. A dokumentumfilmeket műfaj szerint is megtekintheti a Minden kategória (A-tól Z-ig) választási lehetőség.

A legnépszerűbb dokumentumfilmek sokféle dokumentumfilmet tartalmaznak számos műfajból, köztük közgazdaságtan, szexualitás, előadóművészet, vallás, tudomány, természet és mások.

A legfontosabb dokumentumfilmek, Kodi-kiegészítő a Kodi hivatalos lerakatában található. A telepítéshez kezdje meg a Kodi főmenüjét. Innentől kattintson a gombra kiegészítők → letöltés → video-kiegészítők → Top dokumentumfilmek → telepítés.

Összefüggő: Hogyan nézhetek dokumentumfilmeket a Kodi-ról

PBS Kids

Gaia Kodi addon: Mi a Gaia, és jogszerű és biztonságos-e használni?

Ha arra gondolt, hogy telepítse a Gaia-t a gyermekek műsorának közvetítésére, a PBS Kids kiváló pótlólagos eszköz. Mivel a PBS nyilvános állomás, rengeteg ingyenes tartalommal rendelkezik. És gyermekei legtöbb tartalma elérhető a PBSKids.org oldalon. A PBS Kids Kodi addon főmenüje megnyitja a mind a 42 PBS Kids show egyszerű listáját. Innentől navigálhat a legújabb epizódhoz Kíváncsi George, Bob az építész, Caillou, Dinoszaurusz vonat, vagy bármilyen műsort, amelyet gyermeke látni akar.

A PBS Kids Kodi addon a Kodi addon hivatalos lerakatában található. A telepítéshez kattintson a gombra kiegészítők → letöltés → videó kiegészítők → PBS Kids → telepítés a Kodi főmenüből.

Youtube

YouTube Kodi kiegészítő

Ha a Gaia telepítésén gondolkodna, hozzáférjen annak rövidfilmek szakaszához, amely hasonló filmeket tartalmaz Darth Maul: Tanuló és Superhero Fight Club, a YouTube Kodi kiegészítő nagyszerű helyettesítést jelenthet. Ezeknek a filmeknek a többsége elérhető a YouTube-on, és elkerülheti a YouTube reklámjait, ha a Kodi addon keresztül nézi őket. Ez a kiegészítő konfigurálható egy választott nyelvre és régióra. Használható, ha bejelentkezik a YouTube-ba vagy ki. Ez egy praktikus keresési funkcióval rendelkezik, amely elmenti az összes legutóbbi keresést. Ez megkönnyíti a megismételni kívánt videók megtalálását.

Olvass tovább: A YouTube telepítése a Kodi-on

FilmRise

A FilmRise Kodi addon telepítése

Míg a Crackle és a Tubi TV a legjobb Kodi kiegészítők az ingyenes filmek megtalálására, a FilmRise Kodi addon is említést érdemel. A FilmRise film- és TV-terjesztő cég, amely számos klasszikus film tulajdonosa, a híres színészek főszereplőivel. A FilmRise számos címét feltették a YouTube-ra és ingyenesen kínálták, és a FilmRise 30 különböző YouTube-csatornát birtokol, amelyek különféle műfajoknak szólnak.

Van egy FilmRise YouTube-csatorna horror filmekhez, kriminalisztikai fájlokhoz, dokumentumfilmekhez, játékfilmekhez, paranormális, történelemhez, birkózáshoz és sok más tartalomhoz. A FilmRise Kodi addon külön menüpontot tartalmaz minden FilmRise YouTube-csatornához, megkönnyítve a katalógus böngészését..

Olvass tovább: Hogyan telepítsük a FilmRise for Kodi programot

Következtetés

Ha hallottál a Gaia Kodi kiegészítésről, akkor azon tűnődhet, hogy vajon ez törvényes vagy biztonságos-e. A válasz az, hogy többnyire kalóz tartalmat közvetít, és nem olyan biztonságos, mint sok más Kodi kiegészítés. Ha ingyenes TV-t és filmet szeretne, akkor az itt javasolt Kodi-kiegészítések valószínűleg jobb lehetőségek.

Ha úgy találta, hogy ez az útmutató hasznos, érdemes elolvasni néhány másik Kodi útmutatót, például a legjobb 109 Kodi kiegészítést, a Kodi frissítését egy Fire Stick segítségével és a legjobb Kodi repokat..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 19 =

Adblock
detector