Hogyan kell használni a Trakt-ot a Kodi-on a Trakt.tv Kodi-kiegészítővel

Trakt Kodi addon

Szeretné használni a Trakt-ot a Kodi-val? Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kell használni a Trakt Kodi-on a Trakt.tv Kodi-kiegészítő használatával.

A Kodi szoftvercsomag ingyenes, nyílt forráskódú, és a legnépszerűbb eszközökre telepíthető, például az Amazon Fire TV, az Amazon Firestick és a Roku. További funkciók adhatók hozzá a Kodi telepítéséhez az addon nevű pluginek segítségével. A Trakt az egyik ilyen kiegészítő, de több ezer elérhető.

A Trakt egy web alapú szolgáltatás, amely megkönnyíti a médiafogyasztás nyomon követését. Ez az útmutató bemutatja, hogyan kell telepíteni és konfigurálni a Kodi Trakt-kiegészítőjét, így minden elérhető tartalmat meg kell jegyezni a Trakt.tv-fiókjában..

Figyelem: A Kodi csak olyan tartalomhoz használható, amelyhez Ön törvényesen hozzáfér. Sem a Kodi Alapítvány, sem a Comparitech nem támogatja a Kodi kalózkodásra történő felhasználását.

Fontos: Mindig használjon VPN-t a Kodi-val

Sokan virtuális magánhálózatot (VPN) használnak, hogy elrejtsék az engedély nélküli streaming szokásaikat az internetszolgáltatóktól (ISP). Ennek ellenére számos módon, aki hivatalos forrásokat használ, részesülhet a VPN használatából.

A támadó a Közép-ember támadást használhatja fel a rendszer kompromittálásához és a személyes adatokhoz vagy fájlokhoz való hozzáféréshez. A VPN ezt meggátolja a hálózati forgalom titkosításával. Ez a titkosítás azt is megakadályozza, hogy az internetszolgáltató eladja a böngészési szokásait, vagy hogy a tevékenységei alapján fojtsa a kapcsolatot.

Minden VPN bizonyos mértékben lecsökkenti a hálózati sebességet, de néhányuk jobb, mint mások. Mivel a streaminghez erős és következetes kapcsolat szükséges, a megfelelő VPN kiválasztása elengedhetetlen a jó Kodi élményhez. Ugyanakkor nemcsak a streamingről szól; Néhány VPN-szolgáltató naplót vezet az Ön tevékenységeiről, ami jelentősen csökkenti az adatvédelmet.

Az IPVanish használatát javasoljuk. Ez egy olyan VPN, amely nem tárol semmilyen forgalmi naplót, és gyors, stabil kapcsolatot kínál több mint 50 országban. Nagyon hordozható, különálló verziókkal minden nagyobb operációs rendszerhez, és a legkönnyebb VPN-t telepíteni az Amazon Firestick-re.  

OLVASÓ OLDAL: megtakaríthat 60% -ot egy IPVanish éves tervvel itt.

  ข่าว Kodi addons: วิธีดูข่าวสดและคลิปบน Kodi

Mi a Trakt Kodi addon??

A Trakt olyan szolgáltatás, amely integrálódik a médiaközpontba, hogy jobban nyomon tudja követni a megtekintett TV-műsorokat és filmeket. A fájl lejátszásakor a Trakt addon hozzáadja annak részleteit (cím, megnézési dátum stb.) Online fiókjához. Ezt a folyamatot scrobblingnak hívják.

A Trakt Kodi addon kiterjeszti ezt a funkciót a Kodi telepítésére. Bizonyos kiegészítések lehetővé teszik a Trakt-fiók és a scrobbletett stream-tartalom integrálását, ám ezek többsége nem használ engedéllyel rendelkező forrásokat, és általában nem ajánljuk őket.

A Trakt Kodi kiegészítő telepítése

A Trakt Kodi addin telepítése nagyon egyszerű. Mivel a hivatalos Kodi-tárban található, nem kell forrásokat hozzáadnunk, és közvetlenül telepíthetjük. Ehhez kattintson a Kiegészítői fül a Kodi kezdőképernyőn.

Ezután kattintson a doboz ikon a bal felső sarokban. Ezzel eljuthat a Bővítő böngésző képernyőjére. Kattints a Telepítés a lerakatból lehetőséget, és görgessen a telepített repók listájában, amíg meg nem találja a Kodi kiegészítő tároló. Innen keresse meg a Trakt addon, és kattintson a kiválasztás előtt Telepítés. Ha minden jól megy, akkor a jobb felső sarokban értesítést fog kapni, amely arról szól, hogy a Trakt megfelelően telepítve van.

A Trakt Kodi addon konfigurálása

Először is szüksége lesz egy Trakt.tv fiókra. Itt regisztrálhat.

A Trakt addon használata előtt konfigurálni kell. A jobb egérgombbal kattintson a Trakt addon ikonjára, és válassza a lehetőséget Beállítások. Ezután kattintson a Hogyan engedélyezhetem a trakt addon-t a trakt.tv-fiókom eléréséhez? választási lehetőség. Megkap egy kódot, amelyet be kell írnia az aktivációs oldal mezőjébe. Miután ezt megtette, erősítse meg, hogy a Trakt hozzáférhet Kodi-hez.

A Trakt Kodi engedélyezése

Mostantól folytathatja a személyes adatok hozzáadását a profiljához, ha szeretné, de ez a lépés teljesen opcionális.

A Trakt addon beállításainak menüjében számos lehetőség van arra, hogy testreszabhassa a scrobblet tartalmat. Alatt Scrobbling lapon kiválaszthatja, hogy csak filmeket vagy TV-műsorokat töltsön fel. Az Az offset scrobble elindítása X perccel opció különösen hasznos, mivel lehetővé teszi, hogy olyan tartalmat adjon hozzá, amelyet egy meghatározott ideig figyelt, ahelyett, hogy hozzáadná a nyitópercekben eldobott műsorokat. A megfelelő időtartam tíz perc, de beállíthatja bármire.

  Gaia Kodi addon: Mi a Gaia, és jogszerű és biztonságos-e használni?

Ban,-ben Szinkronizálás lapon engedélyezze a A gyűjtemény szinkronizálása a könyvtár frissítésekor vagy tisztításakor választási lehetőség. Ez automatikusan hozzáadja a fájlokat a Trakt gyűjteményéhez, miután a Kodi-ba importálták

A Trakt Kodi addon használata

A Trakt Kodi kiegészítőt leginkább a helyben tárolt tartalmakra használják, tehát ha még nem rendelkezik ilyennel, hozzá kell adnia. Fontos megjegyezni, hogy előfordulhat, hogy frissítenie kell a könyvtárat, mielőtt a címeket a Trakt-hoz scrobbletták. Ezt megteheti úgy, hogy újraindítja a Kodi-t, vagy a jobb egérgombbal kattintva a forrásmappára változtatja meg a tartalmat „Nincs” -ra, majd visszatér a korábbihoz.

A Trakt kiegészítést két köztulajdonban lévő címmel teszteltük, az egyik helyileg tárolt (a Az élő halottak éjszaka) és egy jogilag közvetített harmadik fél által létrehozott kiegészítőből (Algír, 1938). Nem volt észrevehető különbség a Trakt címeinek kezelési módja között, mindaddig, amíg megfelelően licencelt forrásokat használ, szabadon használhatja azt, amit szeretne.

A trakt története

A könyvtárba való belépéskor a filmnek vagy a TV-műsornak meg kell jelennie a Kodi kezdőképernyőjén a megfelelő lapon. Ha a Trakt megfelelően működik, akkor a tartalomnak láthatónak kell lennie az online Trakt-gyűjteményben is.

Miután első alkalommal befejezte a TV-műsor vagy film megtekintését, megjelenik egy felugró ablak, amely felszólítja Önt, hogy értékelje tízből. Ez az értékelés megjelenik a cím Kodi-alkotásában. Hasonlóképpen, ha belép a Trakt besorolások oldalára, látni fogja, hogy a megtekintett cím és annak minősítése is megjelenik. A megtekintett tartalom megjelenik a Trakt nézési előzményeiben is. A bejegyzéseket törölheti, ha rákattint a lila kullancs ikonra a mű alkotása alatt.

A Trakt az Ön kedvelőit és nem kedvelőit ajánlja hasonló tartalmak ajánlásához, így mindenképpen érdemes belekerülni a média minősítésének szokásába. A Trakt profiloldalán láthatja a teljes nézési időt, a nemrégiben megtekintett filmeket és a kedvenc műfajt.

Következtetés

Noha a Trakt Kodi addon nem biztosítja ugyanazokat a funkciókat, mint a web-alapú verzió (lejátszás előrehaladása, listakezelés), minden bizonnyal elegendő rugalmasságot kínál ahhoz, hogy a kiterjedt médiakönyvtár kezelése nagyon egyszerű legyen..

  Suplimentul Pulsar Kodi: Ce este și ar trebui să-l instalați?

Szeretnénk, ha több támogatást láttak volna a hivatalos streaming-kiegészítőkhöz. Például az iPlayer WWW addonból származó adatfolyam nem kerül scrobblezésre, míg számos harmadik féltől származó kiegészítő, például az Exodus címei vannak. Ennek ellenére ehhez a hivatalos kiegészítő alkotók együttműködése szükséges, és nem a Trakt hibája miatt.

Ennek megfelelően, mivel a Kodi saját „Megfigyelt megjelölése” funkciója legjobb esetben kezdetleges, és nem veszi figyelembe a törölt és újból hozzáadott fájlokat, a Trakt addon az egyik legjobb módszer a média szervezésére és kezelésére több platformon keresztül..

További Kodi-kiegészítőket keres, amelyek együttműködhetnek a Trakttel? Nézze meg útmutatóunkat a 2023. évi 105 legjobb Kodi-kiegészítéshez.

About the author

Comments

  1. zunk a Kodi kezdőképernyőn a Trakt ikonra, majd válasszuk a Beállítások lehetőséget. Itt adja meg a Trakt.tv fiók adatait, majd kattintson a Mentés gombra. Ezután a Trakt Kodi addon készen áll a használatra. A Trakt Kodi addon használata A Trakt Kodi addon használata nagyon egyszerű. Csak válassza ki a nézni kívánt tartalmat a Kodi-ban, majd indítsa el a lejátszást. A Trakt addon automatikusan hozzáadja a tartalom részleteit a Trakt.tv fiókjához. Ezután a Trakt.tv-n megtekintheti a megtekintett tartalmakat, és nyomon követheti a médiafogyasztását. Következtetés A Trakt Kodi addon használata nagyon hasznos lehet a médiafogyasztás nyomon követéséhez. Azonban fontos megjegyezni, hogy a Kodi csak törvényesen elérhető tartalomhoz használható. Mindig használjon VPN-t a Kodi-val, hogy elrejtse az engedély nélküli streaming szokásait az internetszolgáltatóktól. Az IPVanish egy jó választás a VPN szolgáltatók közül, mivel nem vezet naplót az Ön tevékenységeiről, és gyors, stabil kapcsolatot kínál. A Trakt Kodi addon telepítése és konfigurálása nagyon egyszerű, és használata könnyen nyomon követheti a médiafogyasztását.

Comments are closed.