Hogyan kell használni az IMDb-t a Kodi-on

Az IMDb integrálása a Kodi-ba

Szeretné lekérni a filmadatokat közvetlenül az IMDb-ről? Ez az útmutató megmutatja, hogyan lehetne javítani a tartalomjegyzéket az IMDb integrálásával a Kodi-ba.

A Kodi az egyik legnépszerűbb médiaközpont-csomag. Könnyen telepíthető vagy felhasználható sokféle platformon, beleértve az összes Amazon Fire TV készüléket, az Apple TV-t és a Roku készüléket. Még ennél is jobb, hogy nagyon kevés a különbség a különböző verziók között. Ha egy kiegészítő működik az asztali számítógépen, akkor valószínűleg a mobil eszközökön is.

A felhasználók telepíthetnek kiegészítőkként ismert bővítményeket médiakönyvtáruk méretének növelése érdekében. Az egyes címekre vonatkozó információk azonban általában nagyon korlátozottak. A film adatainak az internetes filmadatbázisból (IMDb) történő lekaparásával sokkal többet megtudhat az egyes címekről, mielőtt megnézné. Ez a cikk elmagyarázza, hogyan lehet az IMDb-t használni a Kodi-élmény javításához.

Figyelem: A Kodi csak olyan tartalomhoz használható, amelyhez Ön törvényesen hozzáfér. Sem a Kodi Alapítvány, sem a Comparitech nem támogatja a Kodi kalózkodásra történő felhasználását.

Miért használjon mindig VPN-t a Kodi-val?

Egyesek virtuális magánhálózatokhoz (VPN) csatlakoznak, hogy elrejtsék az illetéktelen adatfolyamot az internetszolgáltatóktól (ISP). Ennek ellenére a VPN valójában számos módon előnyös lehet a legtöbb ember számára, még azoknak is, amelyek csak hivatalos forrásokból származnak.

A VPN-k titkosítják a hálózati forgalmat, és rejtve tartják azt minden harmadik fél megfigyelőjétől. Ez megvédi mind a Közép-középpont támadásaitól, mind az internetszolgáltatójától, akik esetleg megpróbálják eladni az Ön böngészési szokásait. Ez a titkosítás azt is megakadályozza, hogy az internetszolgáltató használja a tevékenységeit a kapcsolat fojtásának igazolásaként.

Minden VPN-szolgáltató azonban különbözik. Egyesek lassítják a kapcsolatot feltérképezéssel, míg mások nyilvántartást vezetnek mindazt, amit csinálsz. Ezen okok miatt elengedhetetlen a megfelelő szolgáltató kiválasztása.

Az IPVanish használatát javasoljuk. Konzisztens kapcsolatot biztosít több mint 50 ország szervereivel, és minimális hatással van a hálózati sebességre. Ezenkívül ez az egyik leghordozhatóbb VPN, és könnyen telepíthető Android és iOS rendszerekre. Ez az egyetlen nagy VPN, amely szerepel az Amazon Firestick alkalmazásboltban.

OLVASÓ OLDAL: 60% -ot spóroljon meg itt egy IPVanish-tervnél.

Mi az IMDb és hogyan lehetne javítani a Kodi-t?

Az IMDb az interneten a filmekkel, tévéműsorokkal és videojátékokkal kapcsolatos információk legnagyobb gyűjteménye. Jelenleg közel 5.000.000 címet és több mint 8.000.000 színészt, színésznőt és stábtagot tartalmaz. Tehát hogyan lehet ezeket az adatokat felhasználni a Kodi élményének javítására?

Amikor filmet vagy TV-műsort választ ki Kodiban, Python kaparóval találja meg a releváns információkat. Általában csak a legalapvetőbb részleteket látja: a film nevét és valószínűleg a megjelenési évet. Eltérő kaparó használatával azonban sokkal részletesebb információt találhat az adott termékről.

Hogyan lehet az IMDb-t integrálni a Kodi-ba

Kodi univerzális filmkaparó

Kezdjük azzal, hogy az alapértelmezett kaparót olyanra változtatjuk, amely az IMDb-ből vonja le az információkat. Fontos megjegyezni, hogy ez csak a helyben tárolt tartalmakat érinti. A legtöbb olyan kiegészítő, amely lehetővé teszi a használt lehúzó megváltoztatását, engedély nélküli folyamokat biztosít, ezért vigyázzon ezekre. Ne feledje, hogy a hivatalos források szinte mindig a legpontosabb információkat nyújtják tartalmukkal kapcsolatban.

Az Universal Movie Scraper telepítése

Először kattintson a Videók fül a Kodi főoldalának bal oldalán. Ezután kattintson a Files választási lehetőség. Látnia kell a Kodi könyvtár összes videofájljának listáját. Kattintson a jobb gombbal (hosszan nyomja meg az érintőképernyő eszközökön) minden fájlt vagy mappát, majd válassza a lehetőséget Forrás szerkesztése. (Ha frissített Amazon Fire TV készüléket használ, akkor hosszan le kell nyomnia a távirányítót is.)

Megadhatja azt a lehetőséget, hogy átnevezze a forrást, vagy megváltoztassa annak helyét, de most kattintson a rendben gomb alján. A következő oldalon kattintson a Válassza ki az információ szolgáltatót lehetőséget, majd kattintson a Szerezz többet… gomb a jobb oldalon. Nagyon sok kaparót lehet választani, de a telepítést nevezik Univerzális filmkaparó.

A megfelelő Kodi kaparó kiválasztása

Ez alapértelmezés szerint az IMDb-ben keres, és más webhelyeken is megvizsgálja, ha a választott cím nem szerepel az IMDb-en. Választhat a IMDb + RT inkább kaparót, ha szeretné látni a Rotten Tomatoes értékelését, de ez teljesen opcionális.

Miután telepítette a megfelelő kaparót, egyszerűen kattintson a rendben gombot a jobb oldalon, hogy visszatérhessen a videólistához. Miután a könyvtár befejezte a frissítést, kipróbálhatja, hogy a kaparó működik-e, bármilyen címre kattintva, és az információkat összehasonlítva az IMDb-felsorolásával.

Az Universal Movie Scraper konfigurálása

Van néhány apróbb javítás, amelyeket el kell végezni a Universal Movie Scraper előtt, mielőtt készen állunk. A kezdéshez kattintson a Kiegészítői fül a Kodi főoldalán. Ezután kattintson a gombra Letöltés. A következő oldalon válassza a Információs szolgáltatók választási lehetőség. Végül kattintson a gombra Filminformációk, Univerzális filmkaparó majd a megjelenő listában Beállítás.

az univerzális filmkaparó konfigurálása

Válaszd ki a Credits fülre, majd kattintson a mellette található nyilakra Töltse le a Stúdiót a amíg az IMDb-re nem áll. Ezután lépjen le a Rajongói alkotás fülre, majd kattintson a gombra A fanart engedélyezése a themoviedb.org webhelyről. A felső opciót már le kell tiltani, de ha nem, akkor erre is kattintson. Ez biztosítja, hogy a rajongói helyett csak a film hivatalos képeit látja, amelyek potenciálisan elronthatják a végét.

Ha az Egyesült Államokon kívül él, akkor meg kell változtatnia a beállításokat, hogy az országának tanúsítási minősítése megjelenjen. Alatt Értékelés fülre, kattintson a gombra Preferált tanúsító ország és válassza ki a helyét a megjelenő listából. Ha kész, kattintson a rendben gomb.

Következtetés

A Kodi sokféle testreszabási lehetőséget kínál, de sokan kizárólag a különféle telepíthető kiegészítőkre koncentrálnak. Alig egy kis extra idő eltöltésével a Kodi segítségével biztonsági másolatot készíthet online nézési előzményeiről, automatikusan megtalálhatja a feliratokat bármire, amit néz, és még sok minden mást.

Új vagy Kodi-ban? Lépésről-lépésre útmutatásaink vannak az első VPN telepítéséhez, a Kodi filmek nézéséhez és a Kodi leggyakoribb problémáinak kijavításához, beleértve a Kodi pufferelését. Még vannak olyan cikkeink is, amelyek a sport legjobb kiegészítőit (beleértve a SuperBowl-t), az élő TV-streameket és az anime-t tartalmazzák arra az esetre, ha valami különlegeset keresnek.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Adblock
detector