Hogyan lehet a Kodi build-et átvinni a Fire Stick-re és más eszközökre

Hogyan lehet a Kodi build-et átvinni Fire Stick-re és más eszközökre

Szeretne egy egyedi Kodi-konstrukciót átvinni az egyik eszközről a másikra? Ez az útmutató megmutatja, hogyan lehet néhány perc alatt átállítani a testreszabott Kodi beépített verzióját az Amazon Fire Stickre, a Raspberry Pi-re vagy a mobil eszközre..

A Kodi olyan népszerű médiaközpont-csomag, mint a Stremio és a Plex. Ingyenesen használható, nyílt forráskódú és rendkívül hordozható. A Kodi könnyen telepíthető az összes legnépszerűbb eszközre, beleértve az iPhone-ot, a Roku-t, az Nvidia pajzsot és akár az USB-meghajtókat is. Ezenkívül a Kodi funkcióinak nagy részét fenntartja a mobil platformon. Ha valami működik az asztali verzión, akkor valószínűleg a telefonján vagy táblagépén is működik.

A Kodi lehetővé teszi az előre konfigurált telepítések használatát, melyeket építményeknek hívnak, hogy egyszerűsítsék a telepítési folyamatot. Ugyanakkor nem azonnal nyilvánvaló, hogy a felhasználó hogyan viheti át az összeállítást az egyik eszközről a másikra. Ez a cikk elmagyarázza, hogyan kell ezt megtenni, hogy ne kell többször manuálisan telepítenie ugyanazt a készítményt.

Meg kell jegyezni, hogy néhány Kodi építkezés tartalmaz szerzői jogokat sértő kiegészítőket. Arra ösztönözzük olvasóinkat, hogy az ilyen építkezés vagy kiegészítő telepítése előtt alaposan tanulmányozzák országuk szerzői jogi törvényeit, és csak hivatalos tartalomforrásokat használjon..

Ez a cikk felvázolja azokat a lehetséges kockázatokat, amelyek egyes Kodi-konstrukciókkal járhatnak. A legtöbb harmadik féltől származó Kodi fejlesztő jó szándékú és saját időt és erőforrásokat költenek a Kodi közösség számára nagyszerű bővítmények létrehozására. Ennek ellenére a múltban még a legnépszerűbb harmadik féltől származó bővítményeket is visszaéltek a szélhámos fejlesztőkkel. Érdemes tisztában lenni ezekkel a kockázatokkal, ha bármilyen építkezés telepítését fontolgatja.

Figyelem: A Kodi csak olyan tartalomhoz használható, amelyhez Ön törvényesen hozzáfér. Sem a Kodi Alapítvány, sem a Comparitech nem támogatja a Kodi kalózkodásra történő felhasználását.

Fontos: Mindig használjon VPN-t a Kodi-val

Egyesek virtuális magánhálózatokhoz (VPN) csatlakoznak annak érdekében, hogy elrejtsék az illetéktelen adatfolyamot az internetszolgáltatótól (ISP). A VPN-k azonban a legtöbb ember számára nagy hasznot hozhatnak, beleértve azokat is, akik csak hivatalos forrásokból származnak.

A VPN-k titkosítják a hálózati forgalmat, megakadályozva, hogy azt bármilyen külső megfigyelő olvassa. Ez megvédi Önt a Középső-Távoli (MitM) támadásoktól és megakadályozza, hogy az Internet szolgáltatója az Ön adatait ismeretlen harmadik felek számára eladja az Ön tudta nélkül..

Nem minden VPN azonos. Néhányuk kevésbé várható a megőrzött nyilvántartásokkal kapcsolatban, mások rosszindulatú programokat tartalmaznak, míg mások csak nem tudják biztosítani a nagy felbontású streaminghez szükséges sebességet. Ezen okok miatt fontos olyan VPN-t találni, amelyben megbízható lehet, hogy biztonságban tartsa Önt és személyes adatait.

Az IPVanish használatát javasoljuk. Minimális hatással van a hálózati sebességre, és következetes, stabil kapcsolatot biztosít több mint 50 ország szervereivel. Az IPVanish az egyik legegyszerűbb mobil platformon telepíthető VPN, mivel Android, iOS és Amazon Fire Stick alkalmazásokat szentelt.

OLVASÓ OLDAL: 60% -ot takaríthat meg az IPVanish éves tervében.

A VPN-ek nagyobb listájáért olvassa el a Kodi legjobb VPN-szolgáltatásaihoz kapcsolódó cikket.

Kodi építkezés átadása

Általában a Kodi összeállításokat egy lerakatból töltik le és telepítik ugyanúgy, mint a kiegészítők. Ha azonban több eszköze van, és egységes élményt szeretne élvezni mindegyik felett, ugyanazon összeállítás kézi telepítése sok időt vehet igénybe.

Ehelyett a releváns fájlokat közvetlenül átviheti egyik eszközről a másikra, több lépést kihagyva. Ez kiküszöböli a forrás felvételének szükségességét, és meg kell várni a gyakran nagy fájl letöltését. A fájlok átvitelének módja azonban az alkalmazott platformonként kissé eltér.

Az összeállítási fájlok megkeresése az elsődleges eszközön

A Kodi build fájl helye - Windows

Ennek az oktatóanyagnak a feltételezéséhez feltételezzük, hogy már telepítve van egy működő Kodi build. Három mappa (kiegészítők, adathordozók és felhasználói adatok) tartalmaz építési fájlokat, és ezeket mindet át kell másolnunk a másodlagos eszközre. Ezen mappák elhelyezkedése az operációs rendszertől függően eltérő. Ne felejtse el cserélni a [FELHASZNÁLÓJÁT] a rendszer aktuális felhasználónevével.

Ablakok: C: \ Felhasználók \ [FELHASZNÁLÓNÉV] \ AppData \ Barangolás \ Kodi \

Linux: ~ / .Kodi /

Mac operációs rendszer: / Felhasználók / [Felhasználónév] / Könyvtár / Alkalmazás-támogatás / Kodi /

Megjegyzés: A MacOS alapértelmezés szerint elrejti e mappa tartalmát. Ennek megjelenítéséhez nyisson meg egy terminált, és keresse meg a fenti címet az alábbi parancs gépelésével idézőjelek nélkül:

“CD / Felhasználók / [FELHASZNÁLÓJÁNAK] / Könyvtár / Alkalmazás-támogatás / Kodi /”

Ezután írja be az alábbi parancsot a mappában található összes rejtett fájl megjelenítéséhez.

“Chflags nohidden ~ / Library”

iOS: / Private / var / mobile / Library / Preferences / Kodi /

Megjegyzés: Az Apple nem biztosít lehetőséget rejtett fájlok vagy mappák megtekintésére az iOS rendszeren belül. Ennek eredményeként nem lehet közvetlenül átadni az építést iOS-eszközre. Ez azt is jelenti, hogy a mappákat át kell helyeznie a telefonjáról a számítógépre, majd a számítógépről a másodlagos eszközre. Ezekben az esetekben egyszerűbb lehet, ha a build-t közvetlenül a számítógépre tölti le.

Android: Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi /

Megjegyzés: Lehet, hogy meg kell mondania a fájlkezelőnek a rejtett fájlok megjelenítését. Ennek a beállításnak a beállítások menüjében kell elérhetőnek lennie.

LibreELEC / OpenELEC: /storage/.kodi/

Mappák átvitele egy másodlagos eszközre

A leggyakoribb eszközök esetében a fájlok átvitele meglehetősen egyszerű. Egyes platformok megkövetelik a felhasználótól, hogy tegyen még néhány további lépést. Az alábbiakban ismertetjük a fájlok és mappák átvitelének legegyszerűbb módjait a Kodi számára általában használt operációs rendszerek között.

Windows, MacOS és Linux

Ha egyszerűen csak az egyik asztali rendszert a másikba helyezi, akkor a folyamat nagyon egyszerű. Elhelyezheti a kiegészítőket, a médiát és a felhasználói adatok mappákat egy USB-meghajtóra, és másolja őket a megfelelő helyre. Lehetőség van ezeknek a fájloknak a másolására is egy DropBox fiókba, ha szeretné, de meg kell várnia a fájlok letöltését a cél eszközön..

Android

A helyes mappák Android-eszközre történő továbbításának messze legegyszerűbb módja a számítógéphez történő csatlakoztatás. A fájlokat SD kártyára is helyezheti, és a File Explorer alkalmazás segítségével másolhatja azokat a megfelelő helyre. Ne felejtsd el újra engedélyezni azt a beállítást, amely lehetővé teszi a rejtett fájlok megtekintését.

Amazon Fire Stick / Fire TV

Mivel nem tudja az Amazon Fire eszközöket csatlakoztatni egy másik számítógéphez, és nincs mód a cserélhető adathordozók használatára, a Kodi összeállítás átvitele kissé bonyolultabbá válik. De ha feltételezzük, hogy már telepítette a Kodi-t, akkor csak egy alkalmazás segítségével másolja a fájlokat.

Ne feledje, hogy a következő lépések végrehajtása előtt legalább egyszer futtatnia kell a Kodi-t.

Először csatlakoztassa mindkét készüléket ugyanahhoz a hálózathoz, akár WiFi, akár Ethernet kábellel. Ezután keresse meg az Amazon Fire alkalmazásboltjában az „ES File Explorer” címet. A bal oldali menüben kattintson a gombra Hálózat. Ez a lap kibővül, tehát kattintson a gombra LAN, majd lépjen jobbra és kattintson a Letapogatás gomb.

Ha itt látja az elsődleges eszközt, navigálhat a mappába a felhasználói adatokkal, média- és kiegészítő fájlokkal. Ha nem, akkor ellenőrizze, hogy láthatóvá tette-e a hálózaton. Hasonlóan azoknak a mappáknak, amelyekhez megpróbál hozzáférni, engedélyezni kell a megosztást. Néhány percbe telhet, amíg ezek a változások hatályba lépnek, ezért ne aggódjon, ha nem azonnal jelennek meg.

Fire Stick - ES File Explorer

Miután szabadon navigálhat a fájlokhoz az ES File Explorer programban, tartsa lenyomva a távirányítót Kiválasztás gomb és kattintson az összes szükséges mappára. A felhasználói felület időnként kényelmetlen lehet, de ha visszamegy a bal oldali menübe és lefelé megy le, akkor rá kell kattintania a másolás gombra.

Fájlok beillesztése a Kodi mappájába

Most térj vissza a Hálózat fül. Ezúttal kattintson a gombra Helyi és keresse meg az Android / data / org.xbmc.kodi / fájlok / .kodi / mappát. Kattints a beillesztés gombra. Megkérdezi, hogy szeretné felülírni a meglévő fájlokat, ezért kattintson az ikonra Átír. Ez az eljárás körülbelül tíz percet vehet igénybe, amely után kinyithatja a Kodi-ot, és megnézheti, hogy minden megfelelően van-e telepítve. Az új bőr rövid ideig eltarthat az eredeti beállítás elvégzéséhez, amely után normálisan kell működnie.

Az egyedi Kodi épít az Amazon Fire Stick futásán

Vegye figyelembe, hogy a Kodi frissítése a Tűz TV-n bizonyos változásokat okozhat az átadott összeállításban.

LibreELEC / OpenELEC

Általában a LibreELEC-t és az OpenELEC-et egyetlen fedélzeti számítógépre telepítik, mint például a Raspberry Pi. Ezeknek az elsődleges tároláshoz használt SD-kártya-bővítőhelyen kívül legalább egy USB-csatlakozó van. Mint ilyen, számos módon át lehet vinni a Kodi összeállított fájljait.

Ezeket a fájlokat bármilyen cserélhető adathordozó nélkül is áthelyezhetjük. Egyszerűen töltsön le egy File Transfer Protocol (FTP) klienst, például a FileZilla fájlt, majd lépjen a Kodi rendszerbeállításaiba. Ehhez kattintson a fogaskerek ikon a bal felső sarokban, majd válassza a lehetőséget Rendszer információ bal oldalon. Alatt Hálózat lapon láthatja az eszköz jelenlegi IP-címét.

Hogyan lehet FTP-fájlokat áthelyezni a LibreELEC-be

Nyissa meg az FTP-klienst, és hozzon létre egy új kapcsolatot. A Filezilla fájlban ezt megteheti a kattintással fájl, azután Webhelyvezető. Írja be az IP címet a Gazdagép doboz az ablak tetején, és ellenőrizze, hogy az SFTP van-e kiválasztva az alatta lévő listában.

Válaszd ki a Normál bejelentkezési típus. A LibreELEC és az OpenELEC alapértelmezett jelszava a „root”, a jelszó pedig a „libreelec” vagy az „openelec”. Most kattintson a Csatlakozás gomb. Látja, hogy a másodlagos eszköz fájlszerkezete megjelenik az FTP-kliens ablakának jobb oldalán. Egyszerűen keresse meg a /storage/.kodi/ fájlt, majd húzza át és dobja be a fájlokat az ablakba, hogy feltöltse őket.

Következtetés

A legtöbb eszköz esetében a Kodi-konstrukció átvitele viszonylag egyszerű. A Kodi azonban rendkívül testreszabható, tehát ha úgy találja, hogy az aktuális építés nem a tetszésed szerint áll, mindig eltávolíthatja, és kipróbálhat egy másikt. Ne felejtse el azt is emlékezni, hogy míg az építményekhez előre telepített kiegészítők tartoznak, addig is hozzáadhatják a sajátját. Útmutatásaink vannak a sport- (beleértve a Super Bowl-ot), a filmek és az élő TV-műsorok megtekintéséhez a legjobb kiegészítőkkel kapcsolatban, így biztosak lehetünk benne, hogy talál valamit, ami tetszik.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 21

Adblock
detector