Hogyan lehet eltávolítani a Kodi építést az Amazon Fire Stick vagy FireTV verzióról

kodi 17 logó

Van egy Kodi-építője, amiben egyszerűen nem tudsz tovább állni? Ez az útmutató bemutatja, hogyan távolíthatja el a Kodi build-t az Amazon Fire TV-n és bármilyen más eszközön.

A Kodi egy ingyenes, nyílt forráskódú szoftvercsomag, amely a házimozi rendszer egyszerű létrehozásához szükséges eszközöket biztosítja. Noha a Kodi kezdeti beállítása nagyon gyors, a több kiegészítő keresése és telepítése időigényes lehet, különösen, ha a Kodi készüléket több eszközre telepíti.

A dolgok egyszerűbbé tétele érdekében telepítheti a Kodi elõre konfigurált verzióit, az elõadások nevét. Ezek nemcsak csökkentik a médiaközpont üzembe helyezéséhez szükséges időt, hanem további funkciókat is felvehetnek, vagy megváltoztathatják a Kodi kinézetét. Míg a Kodi telepíthető számos eszközre, ideértve a Roku-t és az Apple TV-t, az építmények csak bizonyos platformokra telepíthetők, mint például az Amazon Firestick vagy Fire TV, iPhone, Raspberry Pi, PC vagy Nvidia Shield..

Időnként azt tapasztalhatja, hogy egy adott építkezés nem a tetsziknek megfelelő. Ez nem jelent problémát: ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan távolítsa el a Kodi-t, a felhasznált rendszertől függően. Megbeszéljük néhány olyan kockázatot is, amely a Kodi építés telepítésével jár.

Sajnos a Kodi a közelmúltban sok negatív sajtóban részesült. Ennek oka a harmadik féltől származó kiegészítők, amelyek korlátlan hozzáférést biztosítanak az engedélyezett tartalmakhoz, és számos Kodi verzió tartalmazza ezeket a kiegészítőket. Arra ösztönözzük olvasóinkat, hogy az ilyen kiegészítő használata előtt tanulmányozzák a tartalom online streamingjével kapcsolatos törvényeket, hogy minimálisra csökkentsék a szerzői jogi jogszabályok megsértésének kockázatát..

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését, ideértve a Kodi-on keresztüli illegális adatfolyamot sem. A Kodi számos kiváló, legális online streaming célra felhasználható. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy adatfolyamát továbbítja. Mindig végezzen kutatást, mielőtt bármilyen Kodi-bővítményhez, adatfolyamhoz vagy tárolóhoz hozzáférne.

Hogyan kell biztonságosan használni a Kodi-t?

Manapság az emberek mindent használnak, a szocializációtól kezdve az üzleti életig. Ennek eredményeként az online adatvédelem kiemelkedően fontos. Sok Kodi-felhasználó virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatást használ anonimizálására maguk on-line módon, és bár a sajtó azt gondolja, hogy a VPN-ek árnyasak, számos teljesen ártatlan oka van annak, hogy valaki használhatja.

Egy rosszindulatú harmadik fél felhasználhatja a Man-in-the-Middle (MitM) támadást az internetes forgalom lehallgatására. A számítógépét nem is kell vírussal fertőzni; ez történhet oly egyszerűen, mint egy nyilvános WiFi hálózathoz történő csatlakozás. Amint ez a támadó megsérti a rendszert, az összes online tevékenység, bejelentkezési hitelesítő adat és mentett adatok láthatók számukra.

Még a saját internetszolgáltatója is érdekli az Ön böngészési szokásait. Számos olyan eset fordult elő, amikor az internetszolgáltatók szándékosan korlátozták ügyfeleik internetes sebességét az online video streaming visszaszorításáért. Ez akkor is megtörténhet, ha korlátlan sávszélességért fizet, és csak a hivatalos forrásokból származó tartalmat közvetíti, tehát ténylegesen fizet az alparkért nyújtott szolgáltatásért.

A VPN megakadályozza ezeket a problémákat azáltal, hogy a számítógépére és onnan érkező összes forgalmat titkosítja. Titkosítás után bármely megfigyelő csak értelmetlen információs szöveget látna a meglátogatott webhelyek helyett. Mivel az internetszolgáltató nem tudja megmondani, hogy videót streaming-e, kevésbé valószínű, hogy automatikusan fojtják a hálózati sebességet. Ez segíthet megakadályozni a dadogást és a végtelen pufferelést, ami javítja az általános Kodi-élményt.

Javasoljuk, hogy olvasóink használják az IPVanish alkalmazást. Ez a Kodi egyik legjobb VPN-je, mivel minden tesztelt kiegészítéssel működik, és stabil, gyors kapcsolatot biztosít több mint 50 ország szervereivel. Ennél is jobb, ha nem tartanak naplót az online forgalomról, tehát vállalkozása csak így marad: az ön vállalkozása.

Ezen felül az IPVanish jelenleg az egyetlen magas szintű VPN-szolgáltatás, amely dedikált alkalmazást kínál az Amazon Fire TV és a Firestick számára. Ez lehetővé teszi, hogy védelmet élvezzen bárhol és bármikor, amikor a Kodi-t használja.  

Olvasó üzlet: megtakaríthat 60% -ot egy IPVanish éves tervvel itt.

Kodi épít és azok kockázata

A Kodi build telepítése sokkal kényelmesebb, mint a különféle kiegészítők külön-külön történő telepítése, de ennek megnövekedett a kockázata. A Kodi build telepítésekor nincs garancia arra, hogy az abban található kiegészítők jól karbantartott tárházból származnak, megbízhatóak lehetnek, vagy hogy ezeket semmilyen módon nem szerkesztették. Ez nem csupán sejtés: vannak olyan dokumentált esetek, amikor a kiegészítők elrejtik a rosszindulatú kódot. Például az Exodust, a Kodi egyik legnépszerűbb harmadik fél által létrehozott bővítményét használják arra, hogy felhasználói számítógépeit bothálóvá alakítsák..

Minden szoftver érzékeny a támadásokra, ide értve a Kodi kiegészítőket is. Míg a hivatalos kiegészítőket általában alaposabb tesztelési és minőségbiztosítási eljárásokkal hozzák létre, a harmadik féltől származó kiegészítőket (beleértve a Kodi összes verzióját) általában nem.

Ez azt jelenti, hogy potenciálisan nagyobb számú feltört sebezhetőség van a hackerek számára. Nagyon kevés, amit a támadó nem tud megtenni, ha a rendszerét megsértették, ezért fontos ellenőrizni, hogy a függőben lévő frissítéseket a közösség megfelelően ellenőrizte-e és jóváhagyta-e a közösség, mielőtt telepíti őket..

A Kodi build eltávolítása

A Kodi build eltávolítása az Ares varázslóval

Az emberek többsége telepíti a Kodi-ot a számítógépére, de a jó hír az, hogy a legegyszerűbb módszer az eltávolításra ugyanaz az összes platformon, beleértve a Raspberry Pi-t, az Amazon Fire TV-t és az iPhone-t..

Telepítenie kell az Ares varázsló addonját, de ez megtakarít egy bizonyos fájlok manuális törléséből, amelyek különböző platformokon vannak a különböző platformokon.

Az Ares varázsló telepítése után nyissa meg. Ez akár egy percet is igénybe vehet, ezért legyen türelmes. Amikor megnyílik, kattintson a Több fül a jobb felső sarokban.

ares varázsló 1. lépés

Ezután válassza ki a Az összes adat törlése / friss indítás opció a következő oldalon.

ares varázsló 2. lépés

A rendszer felkéri a választás megerősítésére. Ez az eszköz visszaállítja a Kodi telepítését a gyári beállításokra, így minden telepített kiegészítő és forrás törlődik, kivéve, ha kifejezetten úgy dönt, hogy a következő oldalon tartja őket. kettyenés Igen, majd kattintson a gombra Folytassa.

ares varázsló 3. lépés
A Kodi megpróbálja bezárni, és amikor újraindítja, rájön, hogy a telepített összetevő eltávolításra került.

A Kodi build manuális eltávolítása

Ha inkább nem használja a harmadik fél által létrehozott kiegészítőt a Kodi-konstrukció eltávolításához, akkor van egy másik módszer. A Kodi telepítésének visszaállítása a belső beállítások menüben gyakran eltávolítja az addonokat, de ép marad, sértetlen marad, így a teljes eltávolításához törölnie kell egy speciális mappát, amely tartalmazza a Kodi kiegészítőinek, beállításainak és építkezésének összes adatát..

Mielőtt elkezdenénk, előfordulhat, hogy utasítja fájlkezelőjét a rejtett fájlok megjelenítésére. Windows esetén kattintson a Kilátás fülre, és ellenőrizze a Rejtett tárgyak négyzet be van jelölve. Mivel a rejtett fájlokat nem lehet közvetlenül megtekinteni az iOS rendszeren, csatlakoztatnia kell iPhone-ját egy számítógéphez, hogy elérje a törölni kívánt mappát..

rejtett fájlok megtekintése a WIndows alkalmazásban
Androidon el kell nyitnia az alapértelmezett Fájlkezelő alkalmazást, nyomja meg a menü gombot (ez a File Commander bal felső sarkában található, de a tartózkodási hely a használt fájlkezelőtől függően eltérő lehet), majd koppintson a Beállítások választási lehetőség.

rejtett fájlok megtekintése az Android rendszerben
Ezután ellenőrizze a Rejtett fájlok és mappák megjelenítése opció be van jelölve. Miután visszatért az alkalmazásból, megnézheti az eszköz összes rejtett fájlját és mappáját.

Rejtett fájlok megtekintése az Android 2. lépésben

Miután megtekintette a rejtett fájlokat és mappákat, keresse meg platformját az alábbi listában, keresse meg a helyet, és egyszerűen töröljön minden jelen lévő fájlt és mappát.

Windows 7, 8, 8.1: A Start menü futtatómezőjébe illessze be a „% APPDATA% \ kodi \ userdata” idézőjelek nélkül.

Windows 10: A Start menü futtatómezőjébe illessze be idézőjelekkel a „% LOCALAPPDATA% \ Packages \ XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p \ LocalCache \ Roaming \ Kodi \ userdata” parancsot..

Mac: / Felhasználók // Könyvtár / Alkalmazás-támogatás / Kodi / felhasználói adatok /

Linux (beleértve a Raspberry Pi-t): Nyisson meg egy terminált és illessze be a „~ / .kodi / userdata /” idézőjelek nélkül.

Android: Android esetén törölnie kell az Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi / fájlokban található „userdata” és „addons” mappákat is.

iOS: / Private / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / userdata /

Ha telepít egy olyan Kodi épületet, amely nem tetszik, akkor nem kell örökre ragadnia vele. Noha a Kodinak nincs megbízható módja a beépített beépítés eltávolítására, a megfelelő eszközökkel a Kodi felépítés eltávolítása egy viszonylag egyszerű munka, amelyet néhány perc alatt el lehet végezni..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Adblock
detector