Hogyan nézhetek filmeket a Kodi-en: lépésről lépésre

Hogyan nézhetek filmeket a Kodi-on

Szeretne filmeket nézni a Kodi-n? Ez a lépésről lépésre bemutatja, hogyan lehet tartalmat hozzáadni és lejátszani, függetlenül attól, hogy azt helyben tárolja vagy online tárolja.

A Kodi nagyon hordozható médiaközpont-szoftver, amelyet a legnépszerűbb eszközökre telepíthetünk, beleértve a PC-t, az Amazon Fire Stick-et és a Roku-t. Mivel a Kodi oly sok testreszabási lehetőséget kínál, félelmetes lehet az első felhasználók számára. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük az új felhasználók dolgát, lépésről lépésre készítettünk útmutatást, amely ismerteti, hogyan kell elvégezni a Kodi egyik legalapvetőbb funkcióját: filmet nézni.

Noha számos harmadik féltől származó Kodi-kiegészítés állítja, hogy a legújabb filmekkel rendelkezik, ezek szinte mindig engedély nélküli forrásokat használnak. A jogi kérdések és a harmadik féltől származó kiegészítők használatának vele járó kockázata miatt azt javasoljuk olvasóinknak, hogy csak hivatalos forrásokat használják

Figyelem: A Kodi csak olyan tartalomhoz használható, amelyhez Ön törvényesen hozzáfér. Sem a Kodi Alapítvány, sem a Comparitech nem támogatja a Kodi kalózkodásra történő felhasználását.

Fontos: Mindig használjon VPN-t a Kodi-val

Néhány Kodi-felhasználóról ismert, hogy a virtuális magánhálózat (VPN) szoftvert használja az engedély nélküli streaming elrejtéséhez az internetszolgáltató ISP-jétől. Ennek ellenére számos módon élvezheti a VPN még azokat is, akik csak a Kodi-en keresztül engedélyezett tartalmakat közvetítik.

Mivel a VPN-k titkosítják a hálózati forgalmat, jelentősen növelik a rendszer biztonságát. A VPN-k használhatatlanná teszik a Közép-ember támadásainak többségét. Ezenkívül megakadályozzák, hogy az internetszolgáltató használja a böngészési előzményeket az internetsebesség csökkentésének indokolására.

Fontos, hogy gondosan válassza ki a VPN-jét. Egyesek naplót vezetnek tevékenységeiről, mások káros szkripteket tartalmaznak, vagy lelassítják a hálózati sebességet, amíg szinte használhatatlanná válnak.

Az IPVanish használatát javasoljuk. Sok más VPN-től eltérően az IPVanish folyamatosan gyors, stabil kapcsolatot biztosít több mint 50 ország szervereivel. Az IPVanish továbbá nem vezet nyilvántartást az Ön tevékenységeiről, és szinte minden népszerű operációs rendszerhez külön alkalmazásokat rendel. Az IPVanish az egyik legegyszerűbb mobil platformon telepíthető VPN, amely telepíthető még az Amazon Fire Stick-re..

OLVASÓ OLDAL: Takarítson meg 60% -ot az IPVanish tervein itt.

Filmek elérése a Kodi segítségével

A Kodi többféle módszerrel férhet hozzá a médiához. A legegyszerűbb kettő a tárolt adathordozón és a Kodi kiegészítőkön keresztül történik.

A tárolt adathordozók elérése a legegyszerűbb módszer. A Kodi video- és audiofájlokat importálhat a helyi tárolóból (merevlemez, USB-meghajtó és így tovább). Ehhez nincs szükség internetkapcsolatra, és azt jelenti, hogy fájljainak nem kell pufferelniük a lejátszás előtt. Sok fájl tárolása azonban jelentős mennyiségű helyet igényel. Ha a Kodi-t olyan mobil eszközön használja, mint egy Raspberry Pi, akkor gyorsan elfogy a hely.

Itt jönnek be a kiegészítők. Ezek a Kodi pluginok, amelyek médiakönyvtárakat építnek az online üzemeltetett tartalomból. Ezek a kiegészítők jóval kisebb méretűek, mint az egyenértékű helyileg tárolt adathordozók, de működésükhöz internetkapcsolat szükséges. Ez az útmutató megmutatja, hogyan kell filmet nézni mindkét módszer alkalmazásával, mivel mindegyiknek megvan a maga előnye.

Hogyan lehet a helyben tárolt filmeket nézni

Mielőtt elkezdenénk kezdeni a helyben tárolt filmek megtekintését Kodiban, először meg kell mondanunk Kodinak, hol található meg. Ehhez kattintson a fogaskerek ikon a Kodi főoldalán, majd válassza a Médiabeállítások választási lehetőség.

Ezután kattintson a gombra Videók a jobb oldalon. Itt láthatja az összes jelenleg hozzáadott videoforrás-mappát. Ha ez az első alkalom, ez a lista üres lesz, kivéve a megjelölt opciót Videók hozzáadása. Kattintson erre most, és használja a Böngészés gombbal keresse meg azt a mappát, amely tartalmazza a megtekinteni kívánt filmeket.

Miután megadta a forrás nevét, megkérdezik tőle, hogy milyen videotartalmat tartalmaz a mappa. Ez azért van, hogy Kodi tudja, melyik menüpontba helyezheti a mappa tartalmát. Válassza ki a megfelelő tartalomtípust (ebben az esetben filmek).

Tartalom típusának kiválasztása

Érdemes megjegyezni, hogy különféle filminformációs kaparók állnak rendelkezésre, amelyek megkönnyítik a műalkotások és a kiegészítő információk megtalálását. Használhatja a „csak a helyi információk” beállítást is, ha szeretné. Ebben a példában az Universal Movie Scraper programot fogjuk használni, amelyet a gombra kattintva telepíthet Szerezz többet gombot, és görgessen lefelé a listán.

Azt is érdemes kikapcsolni Szkennelés rekurzív módon választási lehetőség. Ez visszamegy a fájl szerkezetén, ellenőrizve, hogy van-e további tartalom. Bár ez eleinte jó ötletnek tűnik, gyorsan felfedheti a könyvtárat a merevlemezen lévő kis videórészletekkel. Ha kész, kattintson a rendben gombot a jobb oldalon, és válassza a lehetőséget Igen a megjelenő felbukkanó képernyőn.

Ha minden helyesen működött, ha visszatér a Kodi kezdőképernyőjére, és az egérrel a Filmek lapon láthatja a hozzáadott videókat. Most egyszerűen kattintson az egyikre a lejátszáshoz.

A film hozzáadva volt Kodi-nak

Hogyan nézhetek filmeket egy kiegészítővel

A kiegészítő telepítésének folyamata sokkal egyszerűbb, mint a videók importálása. Valójában a legnehezebb a megfelelő kiegészítő megtalálása a telepítéshez, mivel nagyon széles választék közül lehet választani. A filmeken kívül vannak olyan hivatalos kiegészítők is, amelyek sportlehetőségeket, anime, élő TV-közvetítéseket, igény szerinti TV-műsorokat és rajzfilmeket kínálnak..

Miután megtalálta az érdeklődő kiegészítőt, a következő lépés a telepítése. A hivatalos Kodi-tárház tucatnyi megfelelően engedélyezett kiegészítőt tartalmaz, amelyeket nem kell manuálisan telepíteni. Mivel vannak más tárolók is, amelyek hivatalos kiegészítéseket tartalmaznak, ezen keresztül áttekintjük Önt is.

Lerakat telepítése

Mindenekelőtt engedélyeznie kell a Kodi számára, hogy telepítsen ismeretlen forrásokból származó repokat és kiegészítőket. Ehhez kattintson a fogaskerek ikon majd a kezdőképernyőn Rendszerbeállítások. Vigye az egeret a Kiegészítői fülre, és kattintson a Ismeretlen források választási lehetőség. Ha engedélyezve van, a gombnak fehérre kell váltania.

A Kodi ismeretlen források engedélyezve

A lerakat telepítéséhez kattintson a fogaskerek ikon a Kodi főoldalán. Ezután kattintson a Fájl kezelő gomb a jobb oldalon. Megjelenik a jelenleg hozzáadott források listája. Ha lefelé görget, akkor egy lehetőséget jelöl meg Forrás hozzáadása.

Kattintson erre, majd írja be a lerakat címét. Ha ez egy helyben tárolt ZIP fájl, akkor manuálisan navigálhat a helyére a Böngészés gomb. A hely megadása után adja meg a forrás nevét és kattintson rendben. Ezután térjen vissza Kodi főoldalára, és kattintson a Kiegészítői lap.

Forrás hozzáadása Kodi-ban

Kattints a doboz ikonra a bal felső sarokban. A következő oldalon válassza a lehetőséget Telepítés zip fájlból és válassza ki a listából az éppen hozzáadott forrást. Ha nincs probléma, akkor a jobb felső sarokban értesítést fog kapni arról, hogy a lerakat telepítve van. A tároló kiválasztásával kapcsolatos segítségért olvassa el a legjobb Kodi-i repokat.

Egy kiegészítő telepítése

Az addon telepítésének folyamata hasonló a lerakat telepítéséhez. Kezdje a Kodi főoldalán, és kattintson a Kiegészítői fül, majd a doboz ikonra. Ezúttal válassza a Telepítés a lerakatból választási lehetőség. Ezután válassza ki a megfelelő lerakatot a megjelenő listából. Megjelenik egy másik lista, amely tartalmazza a kiválasztott tárolóban található összes bővítményt. Válassza ki az érdeklődő kiegészítőt, majd végül kattintson a Telepítés gomb.

Feliratok hozzáadása

Ha feliratos filmet vagy TV-műsorot szeretne nézni, akkor további néhány lépésre van szükség. Először kattintson a fogaskerek ikon a Kodi főoldalán. Ezután válassza a lehetőséget A lejátszó beállításai és kattintson a Nyelv lap.

Alatt Letöltési szolgáltatások címsor, van néhány lehetőség, amelyet meg kell változtatni. Először: ha nem angol nyelven szeretne feliratokat használni, válassza a kívánt nyelvet a „A felirat letöltése nyelve ” választási lehetőség. A dolgok felgyorsítása érdekében érdemes engedélyezni a kocsi töltse le az első feliratot lehetőséget, bár bármikor kiválaszthat egy adott feliratfájlt az adott szolgáltató eredményei közül, ha szeretné.

Végül ki kell választania egy szolgáltatót a Alapértelmezett TV-műsor szolgáltatás és Alapértelmezett filmszolgáltatás opciók. Ehhez válassza ki a lehetőséget, majd kattintson a gombra Szerezz többet gomb. Ebben az oktatóanyagban az OpenSubtitles.org kiegészítőt használjuk, de más felirat-kiegészítőket is használhatunk.

A Kodi feliratozása működik - Rémületek kis boltja (1960)

Végül kezdje el a film lejátszását, és kattintson a képernyő alján található eszköztár második utolsó opciójára. kettyenés Letöltés és válassza ki a listából a kívánt felirat szolgáltatót. A Kodi megkezdi a megfelelő feliratfájl keresését a szolgáltatótól, és megjeleníti az eredményeket, ha talál egyezést. Ha úgy találja, hogy a keresés sok szolgáltatótól is sokáig tart, próbálja újraindítani a Kodi-t, hogy megtudja, ez segít-e.

Ezenkívül az OpenSubtitles.org kiegészítéshez OpenSubtitles.org fiókra van szükség, mielőtt működni fog. Ennek hozzáadásához kattintson a Kiegészítői fülre a Kodi főoldalán, válassza a lehetőséget Kiegészítőim, azután Feliratok kiegészítői. választ OpenSubtitles.org majd kattintson a Beállítás gomb. Itt megadhatja a fiókja adatait.

Itt részletesebben megnézzük a Kodi feliratokat.

Következtetés

Mint láttuk, a Kodi meglehetősen összetett szoftver, és ez a cikk alig megkarcolja annak a felületét, amelyre képes. Például olyan kiegészítőket használhat, mint például a Trakt, hogy automatikusan nyomon tudja követni a médiafogyasztást, és vannak módok is a rendszer teljesítményének figyelemmel kísérésére, amíg a Kodi fut..

Most azonban elegendő, ha Kodi-hoz lépésről lépésre lép fel. Ha bármilyen más problémája van, érdemes megnézni a Kodi hibaelhárítási útmutatónkat. A szerencsével azonban Kodi tökéletesen működik, és senki sem akadályozhatja meg, hogy kedvenc filmjeit bármikor élvezze.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 6

Adblock
detector