Hogyan nézhetünk dokumentumfilmeket a Kodi-ról és a legjobb kiegészítőket

A legjobb Kodi kiegészítők a dokumentumfilmekhez

Szeretne dokumentumfilmeket nézni a Kodi-val, de nem tudja, mely kiegészítőket telepítse? Nincs mit! Ebben a cikkben a dokumentumfilmek legjobb Kodi-kiegészítéseit tárgyaljuk, így kevesebb időt tölthet kutatással és több időt tölthet magával.

Mi az a Kodi??

A házimozi rendszer létrehozása régen nagyon időigényes, de manapság percek alatt megtehető. A Kodi ingyenes szoftver, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az összes média összegyűjtését és megtekintését egy helyen. A Kodi fellebbezésének nagy része a hordozhatóságának köszönhető: szinte bármilyen eszközre telepíthető, beleértve a számítógépet (Windows, Mac és Linux), iPhone, Android, Raspberry Pi, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Amazon Firestick, Nvidia Shield. vagy akár csak egy USB flash meghajtót.

Ebben a cikkben számos jogi Kodi-kiegészítést javasolunk, amelyek mindegyike válogatott dokumentumfilmeket kínál. Azt is elmagyarázza, hol találhatók ezek a kiegészítők, és részletesebben megvizsgáljuk az esetleges erősségeiket vagy gyengeségeiket.

Mivel néhány harmadik fél által készített Kodi-kiegészítők hozzáférést biztosítanak az engedélyezett tartalmakhoz a szerzői jogok tulajdonosának engedélye nélkül, a Kodi a közelmúltban sok negatív sajtót szenvedett. Ennek ellenére maga a Kodi használata teljesen legális. A szoftver potenciáljának szemléltetése érdekében az összes kiegészítés, amelyet javasolunk, hivatalos és jogi problémák kockázatát nem jelentik..

Lásd még: A 105 legjobb Kodi-kiegészítő, a népszerűség szerint.

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését, ideértve a Kodi-on keresztüli illegális adatfolyamot sem. A Kodi számos kiváló, legális online streaming célra felhasználható. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy patakba helyezi. Mindig végezzen kutatást, mielőtt bármilyen Kodi-bővítményhez, adatfolyamhoz vagy tárolóhoz hozzáférne.

Fontos: Mindig használjon VPN-t a Kodi-val

A virtuális magánhálózatokat (VPN) gyakran használják a Kodi-felhasználók nem hivatalos streaming szokásainak elrejtésére. Számos szempontból azonban még a legális Kodi-felhasználók is profitálhatnak a VPN használatából.

A VPN úgy működik, hogy titkosítja a hálózati forgalmat. Ez megakadályozza, hogy az Internet szolgáltatója (ISP) eladja böngészési szokásait vagy a hálózati sebességet az online tevékenységek alapján csökkentse. Mivel a forgalmat nem tudja megfigyelni egy külső megfigyelő, a VPN-k szintén megvédnek a biztonsági fenyegetésektől, mint például a Man-in-the-Middle (MitM) támadásoktól..

Nem minden VPN jön létre egyenlően. A hálózat bizonyos mértékű lelassulása elkerülhetetlen, de néhány VPN többet okoz, mint mások. A videó lejátszásához a Kodi-val gyors, következetes kapcsolat szükséges. Ezenkívül néhány VPN naplót vezet a forgalmi előzményekről. Ez legyőzi a VPN használatának célját, mivel tevékenységei közvetlenül hozzád köthetők.

Javasoljuk az IPVanish használatát. Nem tart naplót a forgalmi előzményekről, és zökkenőmentesen működik minden tesztelt Kodi-kiegészítővel. Az IPVanish a legegyszerűbb VPN, amelyet az Amazon Firestick-re telepíthet, és a legnépszerűbb operációs rendszerekhez dedikált alkalmazásokkal rendelkezik. Ez még a Kodi pufferelésének megállítását is segítheti.

OLVASÓ OLDAL: 60% -ot takaríthat meg az IPVanish éves tervében.

A legjobb Kodi kiegészítők a dokumentumfilmekhez

Az alábbiakban megtalálja a legjobban ajánlott Kodi kiegészítőket a dokumentumfilmekhez. Ezeknek a kiegészítőknek egy része valószínűleg ismerős lesz, ám vannak olyanok, amelyekről valószínűleg nem hallottál már arról, hogy félelmetes tartalomkönyvtárakat kínálnak. A legjobb az egész, hogy az alább felsorolt ​​minden kiegészítő teljesen ingyenes és legálisan használható.

Youtube

YouTube Kodi kiegészítő

A YouTube a világ legnagyobb online streaming platformja, több ezer videóval feltöltve naponta. Több száz ingyenesen megtekinthető dokumentumfilmnek ad otthont, és még kereskedőket vagy klipeket is találhat a kereskedelemben kapható címekből.

A YouTube tartalmát a közösség moderálja. Ez azt jelenti, hogy az engedély nélkül feltöltött videókat általában gyorsan eltávolítják. Ennek eredményeként a YouTube biztonságos és legális hely, ahol mindenféle dokumentumfilmet megtalálhat.

A YouTube Kodi addon fenntartja a weboldal legtöbb funkcionalitását. A felhasználók megtekinthetik előfizetéseiket, kereshetnek egy adott videót, és megtekinthetik az ajánlott tartalmat. Még meg is változtathatja a keresési beállításokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes megjelenő videó életkornak megfelelő-e.

A YouTube-kiegészítő elérhető a hivatalos Kodi-kiegészítő tárházban. Tudjon meg többet a YouTube Kodi kiegészítő telepítési útmutatónkban.

Vimeo

Vimeo Kodi addon

A Vimeo hasonló platform, mint a YouTube, de egy jelentős különbséggel: főként független művészek és filmírók használják. Ennek eredményeként a videók általában jobb minőségűek, mint a YouTube-on, és sokkal kevesebb az „alacsony erőfeszítésű” tartalom. Valójában a „díjnyertes” kifejezés keresése tucatnyi eredményt hoz.

A Vimeo kiegészítő meglehetősen egyszerű beállítási menüvel rendelkezik. Vannak lehetőségek a maximális videó minőségének megváltoztatására és a megjelenített eredmények számának megváltoztatására. Ez azt jelenti, hogy minimális konfigurációra van szükség, és percek alatt elkezdheti megnézni a kiváló minőségű, független dokumentumfilmeket.

A Vimeo addon elérhető a hivatalos Kodi addon lerakatban.

Legjobb dokumentumfilmek

Legfontosabb dokumentumfilmek Kodi addon

A Top Documentary Films egy hivatalos Kodi kiegészítő, amely több száz ingyenes dokumentumfilmet kínál. Ezeket kategóriák szerint csoportosítják, bár bár ez a kiegészítő könyvtára meglehetősen nagy, mégsem rendezett olyan jól, mint lehet.

Például a legtöbb cím nincs címkézve. Ez megköveteli a felhasználóktól, hogy keressen miniatűröket, vagy kattintson az egyes eredményekre külön-külön, hogy megtudja, mi elérhető. Ezenkívül kategóriánként csak tizenkét eredmény jelenik meg, és legfeljebb három eredmény jelenik meg az addon főmenüjében található kategóriákban. Nem is lehet keresni egy adott címet.

A Legjobb Dokumentumfilmek szilárd dokumentumfilmek gyűjteményét kínálja, ám ezt rosszul megtervezett formája veti alá. Ennek ellenére szinte biztos, hogy itt van valami érdekes, amit érdemes megnézni, ha van türelemmel megtalálni.

A legfontosabb dokumentumfilmek addonja elérhető a hivatalos Kodi addon lerakatban.

FilmOn Simple

FilmOn Simple Kodi addon

A FilmOn egy olyan szolgáltatás, amely több tucat élő TV-csatorna elérését kínálja. Ingyenesen használható, bár prémium előfizetések állnak rendelkezésre, amelyek felszabadítják a további állomásokat és a DVR funkciókat.

A FilmOn tartalmát kategóriák és származási országok szerint csoportosítják, az ingyenes verzió 13 élő dokumentumfilm-központú csatornát kínál. Ezek mindent lefednek a háborúktól a vonatokig, tehát van egy ésszerű keverék a tartalomhoz, bár vitatható, hogy a paranormális műsorokat dokumentumoknak lehet-e minősíteni.

A FilmOn Simple linkei gyorsan betöltődnek, részben azért, mert csak normál felbontásban érhetők el. Ha ez zavar téged, akkor inkább a FilmOn.TV kiegészítőt használja. szélesebb csatornát és testreszabási testreszabási lehetőségeket kínál.

A FilmOn Simple és a FilmOn.TV kiegészítők elérhetők a SuperRepo tárolóban. Ezt a kiegészítőt részletesebben a FilmOn telepítési útmutatójában tárgyaljuk.

iPlayer WWW

iPlayer WWW Kodi kiegészítő

A BBC TV-állomásainak tartalmát online elérhetővé teszi az iPlayer streaming platformon keresztül. Ez a tartalom néhány órával a közvetítés után élőben vagy igény szerint megnézhető, és különféle műfajok hatalmas skáláját fedheti le, beleértve a dokumentumfilmeket.

Az iPlayer tartalmát közvetlenül a Kodi-n keresztül lehet megtekinteni az iPlayer WWW kiegészítő segítségével. Megkérjük, hogy erősítse meg, hogy érvényes brit televíziós engedélyével rendelkezik a nézéshez, de az iPlayer ezt semmilyen módon nem érvényesíti..

Több száz dokumentumfilm érhető el, amelyek szabadon kereshetők vagy ábécé sorrendben jeleníthetők meg. Az iPlayer tartalma gyorsan betöltődik és HD formátumban is elérhető, tehát ez az egyik legjobb módja a dokumentumfilmek legális nézésének a Kodi-val.

Az iPlayer WWW addon elérhető a hivatalos Kodi addon lerakatban. A BBC iPlayer telepítési útmutatójában megtudhatja, hogyan nézheti meg az iPod lejátszót a Kodi-on.

Internetes archívum

Internetes archívum Kodi addon

Az Internet Archive közkincsű tartalom gyűjteménye, amely számos dokumentumfilmet tartalmaz.

A nagyméretű médiakönyvtár ellenére ez a kiegészítő nem szervezi média nagyon jól Például nincs külön dokumentumfilm-szakasz, ezért lehet, hogy böngésznie kell a kategóriákat, amíg nem talál valamit. A „dokumentumfilm” egyszerű keresése több oldalt eredményez, de ezeket gyakran rosszul címkézik.

Szervezeti kérdésektől eltekintve, az Internet Archívum elég széles tartalommal rendelkezik, hogy igazolja annak telepítését. Ez a tartalom ingyenesen letölthető offline megtekintéshez is, ami a legtöbb hivatalos Kodi-kiegészítő nélkül rendelkezik.

Ez a kiegészítő elérhető a hivatalos Kodi repo-ban, de már nem működik, mivel a fejlesztője elhagyta. Ehelyett az Internet Archive Kodi addon frissített verziója már elérhető a MetalChris lerakatban.

PBS ThinkTV

PBS ThinkTV Kodi kiegészítő

A ThinkTV egy PBS állomás, amely éleslátó dokumentumfilmeket és oktatási tartalmat kínál. A többi PBS állomáshoz hasonlóan ingyenesen nézhető. A Kodi felhasználók visszajátszásokat készíthetnek a dedikált PBS ThinkTV kiegészítéssel.

Ez a kiegészítő médiakönyvtára műfaj szerint van csoportosítva, és a játékhosszúságú dokumentumfilmek és a TV-műsorok keveréke megfelelő. Mivel a PBS közkincs és a kormány támogatja, nem rejti le tartalmát. Ez azt jelenti, hogy a ThinkTV-t a világ bármely pontjáról megnézheti.

Ennek a kiegészítőnek nagyon korlátozott testreszabása van, és egyszerűen lehetővé teszi a maximális videó minőségének megváltoztatását. Be is jelentkezhet, amely lehetővé teszi az érdekes címek lejátszási listába mentését. Az egyes epizódokat megfigyeltként is meg lehet jelölni, hogy könnyen nyomon lehessen követni az előrehaladást.

A PBS ThinkTV addon elérhető a hivatalos Kodi addon lerakatban.

Fantasztikus vadállatok

Fantasztikus vadállatok Kodi addon

Mint várhatnánk, a Fantasztikus Beasts-kiegészítő állati dokumentumfilmeket gyűjt. Ezeket régiók szerint csoportosítják, és a YouTube-ról lekaparják. Ennek eredményeként a Fantastic Beasts nagyjából ugyanolyan funkciókat kínál, mint a YouTube kiegészítő, beleértve a video sorba állítást és a csatorna előfizetéseket..

Ez a kiegészítő meglehetősen jól szervezett, de vannak némi problémák. Például néhány videóját törölték, míg másoknak olvashatatlan címe van. Ezek a videók mindazonáltal csak egy apró százalékot képviselnek az összes rendelkezésre álló közül.

A Fantastic Beasts Kodi addon megtalálható a Gracie tárházában.

Ócskaság

Shocker Kodi addon

A Shocker egy kiegészítő, amely összegyűjti a dokumentumfilmeket és más szabadon elérhető videókat egy helyen a könnyebb megtekintés érdekében. Ezek a videók mindent tartalmaznak, a természeti katasztrófáktól a versenyig, tehát jó különféle tartalmak találhatók.

A Shocker legnagyobb problémája a szerkezete. Néhány kategóriája, például a „természeti katasztrófák” önmagát magyarázza, de vannak olyanok is, amelyek kevés betekintést nyújtanak a tartalom típusába. Ezenkívül van egy kis mennyiségű tartalom, amelyet törölték, és már nem érhető el.

A Shocker Kodi addon a Gracie tárházában található.

Snagfilms

SnagFilms Kodi addon

A Snagfilms egy kiegészítő, amely több száz ingyenesen megtekinthető filmet tartalmaz, és rendelkezik egy speciális dokumentumrészleggel, amely tartalmat kínál a zenészekről, a politikáról és egyebekről.

Noha a Snagfilms nem olyan sok dokumentumfilmet kínál, mint néhány más kiegészítés, amelyre kiterjedünk, más tartalom nagyobb választékát kínálja. A videók gyorsan betöltődnek, és a legtöbb elérhető 720p felbontású formátumban. Sajnos nincs lehetőség arra, hogy ezt 1080p-ra növeljék, de tekintettel a könyvtár méretére és arra a tényre, hogy ez a kiegészítő szabadon használható, ez egy meglehetősen kicsi panasz.

A Snagfilms addon elérhető a hivatalos Kodi addon lerakatban.

BigStar filmek & tévé

BigStar Filmek és TV Kodi kiegészítő

A BigStar Movies egy online streaming platform, amely ingyenes és törvényesen elérhető filmeket gyűjt. Ez a könyvtár közvetlenül a Kodi-n keresztül érhető el a BigStar Movies TV kiegészítő segítségével.

A BigStar dokumentumfilmeinek nagy része zenéről szól, de rengeteg más témával is foglalkozik. A BigStar nagyon korlátozott testreszabhatósággal rendelkezik, de beállíthatja úgy, hogy az egyes eredményekre vonatkozóan további információkat jelenítsen meg, ha szeretné.

Az egyetlen valódi probléma ezzel a kiegészítéssel az, hogy a címek nincsenek meghatározott sorrendben. Mivel nincsenek alkategóriák, ez arra készteti a felhasználót, hogy használja a Kodi saját válogatórendszerét, vagy több eredményoldalon nézze át a felhasználót. A keresési funkció azonban működik, így könnyű megtalálni egy adott címet.

A BigStar filmek & A TV-kiegészítő elérhető a MetalChris lerakatban.

FilmRise - YouTube

FilmRise Kodi addon

A FilmRise független film- és TV-műsorok forgalmazója. Két FilmRise Kodi-kiegészítő van, de FilmRise - a YouTube nagyobb tartalomkönyvtárat kínál, mert lekaparja a vállalat YouTube-csatornáinak linkeit.

Ennek a kiegészítőnek a nagyméretű médiakönyvtárát gyengíti a szervezet rossz szervezete. Például a dokumentumfilm szakasznak nincs alkategóriája, ami megnehezíti az címek megtalálását egy adott műfajban. Ennek ellenére a FilmRise - YouTube továbbra is erős választás, mivel nagyon sok dokumentumfilm kínálkozik.

A FilmRise dokumentumfilmei mindent lefednek a történelemtől a természetig, tehát valószínű, hogy talál valami érdekes nézni. A patak gyorsan betöltődnek és nagy felbontásban megnézhetők, valamint lejátszási listák állnak rendelkezésre több epizódos műsorokhoz.

A FilmRise - YouTube addon elérhető a hivatalos Kodi addon lerakatban.

Összefüggő: A 2017 legjobb Kodi-filmek kiegészítései

Következtetés

Nagyon sok harmadik féltől származó bővítmény kínál dokumentumfilmeket, ám ezek gyakran a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül készülnek. Ehelyett azt javasoljuk, hogy olvasóink mindenhol keressenek legitim tartalomforrásokat, például a fent felsorolt ​​kiváló hivatalos kiegészítőket. Ezek nem csak a teljesen legális felhasználás, hanem kevesebb biztonsági rést eredményeznek a szigorú fejlesztési érvényesítési eljárásoknak köszönhetően.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1

Adblock
detector