Hogyan telepítsünk VPN-t a Kodi-ra

Hogyan telepítsünk VPN-t a Kodi-ra

A Kodi használatakor a tartalom streamingéhez mindig használjon virtuális magánhálózatot (VPN). Ennek ellenére néha ezt könnyebb mondani, mint megtenni, főleg ha nem vagy nagyszerű a számítógéppel.

Ezenkívül a VPN-k körében sok félrevezető információ van. Valamely ok miatt gyanúsnak tekintik őket, annak ellenére, hogy sok legitim oka van annak, hogy egy ember ezt használná. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, mi a VPN és hogyan működnek, valamint bemutatjuk, hogyan telepítheti és konfigurálhatja a Kodi VPN-jét.

Mi a VPN??

Lényegében a VPN csupán a világszerte elterjedt szerverek hálózata. Miután kapcsolódott ehhez a szerverhez, a számítógépre küldött és a számítógépről elküldött információk minden egyes része titkosítva van. Az egyetlen ember, aki tudja, mit csinál, te vagy, és időnként a VPN szolgáltatója.

A legmegbízhatóbb VPN-szolgáltatók nem vezetnek naplót az Ön tevékenységéről. Lehet, hogy hallott már arról, hogy az embereket nyomon követi számítógépük IP-címe. Ennek oka az, hogy amikor ellátogat egy webhelyre, mind a weboldal tulajdonosa, mind az Internet szolgáltatója (ISP) feljegyzik. Ha a webhelyet veszélyezteti, vagy megkérdezi látogatónaplóit, bárki felhasználhat egy IP-követő eszközt, hogy információkat szerezzen rólad.

A VPN megakadályozza a nyomon követését azáltal, hogy elrejti a valódi IP-címét és ehelyett átmenetileg adsz neked. Néhányan megengedik Önnek, hogy automatikusan megváltoztassa az IP-címeket egy meghatározott időtartam után, hogy még tovább csökkentse a kockázatokat.

A VPN-k természetesen nem tévedhetetlenek. Nem tudnak megvédeni a véletlenül letöltött rosszindulatú programoktól, de a mindennapi felhasználók számára olyan szintű adatvédelmet és biztonságot nyújtanak, amelyet egyetlen nagyobb internetszolgáltató sem tesz.

Miért használjon VPN-t??

Az összes Kodi-kiegészítést eltéríthetjük, függetlenül attól, hogy hivatalos-e vagy sem. Míg a hivatalos kiegészítőket általában szigorú érvényesítési intézkedésekkel hozzák létre, a harmadik felek által létrehozott kiegészítőket általában nem. Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy több támadó sebezhetőség is van, amelyet a támadó kihasználhat a számítógép irányítása érdekében.

Mivel az internetszolgáltatók nem titkosítják ügyfeleik adatait, meglehetősen könnyű valaki elkapni a hálózati forgalmat Man-in-the-Middle (MitM) támadással. Ha ez megtörténne, a támadó hozzáférhet az összes böngészési előzményhez. Arra is kényszeríthetik Önt, hogy töltsön le rosszindulatú szkripteket, amelyek lehetővé teszik számukra a számítógép távolról történő irányítását. A VPN titkosítja a forgalmat, és használhatatlanná teszi ezeket a támadásokat.

Közismert tény, hogy az internetszolgáltatók korlátozzák ügyfeleik hálózati sebességét. Ennek általában az a célja, hogy megakadályozza a video streaming-jét. VPN esetén az internetes forgalom el van rejtve az ISP-től. Mivel nem tudják észlelni, hogy videót nézel, kevésbé valószínű, hogy fojtják a hálózati sebességet.Ez még a túlzott pufferolás megakadályozását is segítheti, ami a Kodi-felhasználók egyik leggyakoribb problémája.

Néhány ország (például Kína) korlátozza azokat a weboldalakat, amelyeket állampolgárai meglátogathatnak. A VPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csatlakozzanak egy másik országbeli szerverhez, megkerülve a felhasználó otthoni kormányzati webszűrőket..

Ugyanez a szolgáltatás lehetővé teszi a földrajzi tartalmi korlátozások kikerülését, így a VPN-k nagyszerűek a Kodi felhasználók számára. Például, ha van egy olyan TV-műsor, amely csak ausztráliai emberek számára elérhető, akkor elérheti azt, egyszerűen csak összekapcsolva a VPN-t egy ausztrál szerverrel.

Melyik VPN-t kell használni?

Számos különféle VPN-szolgáltatás közül lehet választani, de gyakran nehéz megmondani, melyik a legmegfelelőbb egy adott feladathoz. Néhány VPN például a magánélet védelmét értékeli legjobban, mások a lehető leggyorsabb kapcsolat biztosítására koncentrálnak.

Van egy maroknyi Kodi-kiegészítő, amelyek lehetővé teszik a VPN közvetlen telepítését. Ezek a kiegészítők azonban gyakran kiegészítő szoftverek telepítését igénylik, rosszabb platformközi támogatással, mint a hagyományos VPN-szolgáltatások.

Emellett ezeket a kiegészítőket általában a kevéssé ismert lerakatokban találják meg, ami megnehezíti a repo állapotáról naprakész információk megtalálását. Ráadásul minden telepített kiegészítő növeli annak valószínűségét, hogy egy támadó támadást tesz rájuk. A VPN állítólag növeli a rendszer biztonságát, nem pedig csökkenti azt. Ezért javasoljuk a dedikált Kodi helyett egy külső VPN használatát.

Annak érdekében, hogy eldöntse, mely VPN áll az Ön számára, útmutatót írtunk a 2019-es legjobb VPN-szolgáltatásokhoz. Minden költségvetéshez van valami, és minden egyes VPN-t áttekintünk a saját cikkében.

A következő telepítési útmutatóban az IPVanish-ot fogjuk használni. Ez a Kodi egyik legjobb VPN-je, és minden tesztelt kiegészítővel működik. Ezenkívül, mivel az IPVanish fenntartja saját szervereit és infrastruktúráját, nagyobb sebességet és megbízhatóbb kapcsolatokat kínál, mint sok versenytársa..

OLVASÓ OLDAL: Takarítson meg 60% -ot egy IPVanish éves tervvel itt.

VPN telepítése PC-re

Ha a Kodi-t hagyományos számítógépen használja, a telepítési folyamat meglehetősen egyszerű. Az első lépés egy fiók regisztrációja VPN-szolgáltatónál. Ezután egyszerűen keresse fel a VPN webhelyét, és töltse le az operációs rendszernek megfelelő szoftververziót. Telepítse az IPVanish programot a Kodi-ra

Windows, Mac és Chromebook felhasználók számára a telepítés nagyon egyszerű. Miután a szoftver letöltötte, telepítse és jelentkezzen be a regisztrációhoz használt e-mail címmel és jelszóval. Most már ki kell választania az országot, amelyhez a kiszolgálókhoz csatlakozni szeretne. Csak annyit kell maradnia, hogy valóban csatlakozzon a VPN-hez - az IPVanish alkalmazásban ezt megteheti a Ki vagy Csatlakozás gombok.

Hogyan lehet a Kodi-t csatlakoztatni a VPN-hez

Linuxon a dolgok egy kicsit összetettebbek. Valójában nem tölti le a telepítőt - inkább mindent a parancssorba állít be. Ennek oka az, hogy a PPTP vagy az OpenVPN protokollokkal csatlakoznia kell a VPN-hez. A jó hír az, hogy ez nehezebbnek hangzik, mint valójában.

A legtöbb VPN-nek részletes, lépésről lépésre lesz útmutatója erről, de tudnia kell, hogy minden VPN-szolgáltatónak saját konfigurációs fájlja van. Ez azt jelenti, hogy nem csak követhet általános útmutatót, mivel nem fér majd hozzá a helyes fájlokhoz.

A teljes telepítési folyamatnak csak néhány percet kell igénybe vennie, és bár ez kissé kellemetlen, a megfelelő konfigurálás után nem kellene újra megtennie.

VPN telepítése Android vagy iOS rendszeren

A legnépszerűbb VPN-eknek van egy olyan alkalmazásuk, amelyet telepíthetnek telefonjára, táblagépére vagy intelligens TV-jére. Először derítse ki, hogy a VPN-szolgáltatója kínálja-e ezt a szolgáltatást. Ha igen, keresse meg az alkalmazás nevét a Google Play Áruházban vagy az iOS App Store-ban, és töltse le. Ha kész, nyissa meg, majd jelentkezzen be a VPN-fiók adataival.

Innentől csak a kiszolgáló kiválasztása, ahová csatlakozni szeretne, és a gomb megnyomása Csatlakozás gomb.

Noha ezekben az alkalmazás-üzletekben ingyenes VPN-szolgáltatások érhetők el, erőteljesen elriasztjuk azok használatát. Ezek közül néhány már korábban is volt rosszindulatú programokat tartalmaztak és ha ilyen van, akkor a böngészés kevésbé biztonságos lehet.

VPN telepítése a Raspberry Pi-re

VPN-t telepíthet olyan „elég operációs rendszerekre” is, mint például a LibreELEC vagy az OpenELEC. A VPN telepítése egy Raspberry Pi-re nagyon hasonlít a Linuxra történő telepítéséhez, de kevesebb lépést tartalmaz. Először telepítenie kell az OpenVPN-t. Ezt megteheti, ha belép egy magasabb szintű fiókba, csatlakozik az internethez, megnyit egy parancsterminált, és beírja a következőket:

Sudo apt-install az openvpn

Sudo update-rc.d -f openvpn eltávolítás

Ezután létre kell hoznia egy mappát kifejezetten a VPN fájljainak számára. Ezt a mappát bármi megnevezheti, amely tetszik, de a példánkban ez a „myvpn mappanév”. Írja be a terminálba:

Mkdir / home / myvpnmappanév

Cd / home / myvpnmappanév

Ezek a parancsok létrehoznak egy mappát, és megnyitják azt. Már majdnem kész. Ezután töltse le a VPN konfigurációs fájljait. A VPN-nek megemlítenie kell, hol található meg ezek a Linux telepítési útmutatójában. Az IPVanish számára ezek a fájlok itt érhetők el.

Helyezze ezeket a fájlokat az ön által létrehozott mappába. Az éppen letöltött .ovpn fájlok lehetővé teszik a csatlakozást egy adott szerverhez. Ezeket használja a szerverek közötti váltáshoz, szemben a legördülő menüből, például a szoftver Windows vagy Mac verziójával..

Az utolsó lépés az, hogy visszatérünk a terminálhoz, és írjuk be a „sudo openvpn –config” kifejezést, majd a kiszolgáló konfigurációs fájljának nevét, amelyhez csatlakozni szeretnénk. Például:

Sudo openvpn –config ipvanish-AT-Bécs-vie-c01.ovpn

Megkérjük, hogy adja meg az IPVanish felhasználónevét és jelszavát, és ha ezt megteszi, készen állsz a továbblépésre. Ellenőrizheti, hogy az összes telepítése megfelelő-e, ha felkeres egy IP-nyomkövető webhelyet, és megnézheti, hogy az megmutatja-e az Ön tényleges vagy a kiválasztott szerver helyét.

VPN telepítése egy Amazon Fire Stick / Fire TV-re

Az IPVanish ügyfelek számára jó hír, hogy ezt a VPN-t nagyon könnyű telepíteni egy második generációs Amazon Fire Stick vagy Fire TV-re. Számos népszerű VPN, köztük az IPVanish, szerepel az Amazon App Store-ban. Mint ilyen, a telepítés olyan egyszerű, mint a kezdőképernyőn történő indítás és a következő lehetőségek kiválasztása:

Alkalmazások>Kategóriák>segédprogramok>IPVanish VPN>Kap.

Miután az alkalmazás letöltötte, nyissa meg és jelentkezzen be az IPVanish hitelesítő adataival. Ezután a legördülő listából kiválaszthatja, hogy melyik szerverhez szeretne csatlakozni. Miután eltaláltad Csatlakozás, biztonságosan böngészheti a Kodi-t a szíve tartalma alapján.

Ha VPN-jén nincs Firestick alkalmazás, ne aggódjon. Lehetőség van más VPN-szolgáltatások Android verzióinak telepítésére, de ehhez további munkát kell igénybe vennie. Nagyon részletesen ismertettük ezt korábban a VPN használatához Fire Stick vagy Fire TV-n átfogó útmutatónkban.

A VPN-k nem annyira bonyolultak és titokzatosak, mint amilyennek tűnhetnek. Csak annyit tesznek, hogy online tevékenységeidet és IP-címüket rejtették azoktól, akik megpróbálják veszélyeztetni a rendszert, blokkolják a kívánt tartalomhoz való hozzáférést, vagy az internetszolgáltatók, amelyek megpróbálják korlátozza a hálózati sebességet.

A Kodi tömeges vonzerejének része a sokoldalúság. Telepíthető számos különféle eszközre, beleértve az Amazon Firestick, az Amazon Fire TV, a Raspberry Pi, az iPhone, a Roku, az Apple TV és a PC-t. Ma megmutattuk, hogy a VPN telepítéséhez nem kell technikailag tehetségesnek lennie, és valószínűleg rendelkezésre áll egy megfelelő szolgáltatás, függetlenül attól, hogy melyik készüléket használja. Egyszerűen fogalmazva: nincs szükség az internet böngészésére vagy a Kodi védelem nélküli használatára.

OLVASÓ OLDAL: Takarítson meg 60% -ot egy IPVanish éves tervvel itt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =

Adblock
detector