Има ли приложение за интелигентна телевизия Kodi? Можете ли да инсталирате Kodi на смарт телевизор?

Ако сте чували за медийния плейър на Kodi, може би се питате дали има приложение за интелигентна телевизия за него или дали можете да инсталирате Kodi на смарт телевизор. Краткият отговор е, че зависи от това каква операционна система работи вашия смарт телевизор. Останалата част от тази статия ще отговори подробно на тези въпроси.

Умен телевизор

ВИЖТЕ СЪЩО: Какво е Kodi? Как мога да започна да го използвам?

Какво е Коди?

Kodi е медиен плейър с отворен код. Ако е инсталирано на вашето устройство, често може да намали нуждата от уеб браузър или отделни приложения за всеки медиен източник, който искате да играете. Това може да ви позволи да интегрирате всичките си медии в един софтуер, което улеснява намирането и възпроизвеждането на филми и телевизионни предавания, които искате да видите. Kodi също блокира реклами от много онлайн телевизии & сайтове за филми. Kodi може да бъде инсталиран на компютър, Mac, Amazon Fire Stick, Android или iOS смартфон, Apple TV и някои умни телевизори.

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Винаги използвайте VPN с Kodi

Всеки път, когато използвате Kodi чрез смарт телевизор или някакво друго устройство, винаги трябва да използвате VPN, за да защитите вашата поверителност и сигурност. Ако не използвате VPN, вашият интернет доставчик ще знае, че гледате видео и може да забави скоростта ви в Интернет, ако прецени, че използвате твърде голяма честотна лента. Онлайн телевизия & доставчиците на филми могат също да ви блокират да гледате определено съдържание въз основа на това къде се намирате. В допълнение, хакерите могат да използват атаки на човек в средата, за да откраднат вашите данни, ако не са шифровани от VPN или чрез някакъв друг метод.

  Cele 15 cele mai bune skinuri Kodi pentru 2023 și modul de instalare a acestora

Не всички VPN са полезни за онлайн телевизия и филми. Повечето от тях нямат приложения за телевизионни устройства като Amazon Fire Stick. Други не са достатъчно бързи, за да обработват видео с висока разделителна способност. Трети поддържат регистри на поведението на клиентите или нямат сървъри в достатъчно държави, за да обикалят геоблокове.

Поради тези причини препоръчваме IPVanish за потребителите на Kodi. В нашите тестове установихме, че излъчва видео с висока разделителна способност без буфериране. Той има сървъри в над 60 държави, не поддържа журнали и има родно приложение за Amazon Fire TV Stick и Nvidia Shield.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА KODI: IPVanish е нашият топ избор. Има голяма незабранена мрежа от сървъри и постига добри скорости. Силните функции за сигурност и поверителност правят IPVanish предпочитан за потребителите на Kodi и Amazon Fire TV Stick. Опитайте безрисково със 7-дневната гаранция за връщане на парите.

Има ли приложение за интелигентна телевизия Kodi? Можете ли да използвате Kodi на смарт телевизор?

И така, как да разберете дали вашият телевизор е съвместим с Kodi? Kodi работи само в четири системи: Windows, Linux, Android и iOS. Ако вашият смарт телевизор работи на някоя от тези операционни системи, вероятно има приложение Kodi за него. Дори и да няма приложение за Kodi за него, все пак можете да заредите странично Kodi върху него, стига да работи на една от тези системи. Ако вашият умен телевизор не използва една от тези системи, тогава той не е съвместим с Kodi.

Ако вашият интелигентен телевизор не е съвместим, все още можете да прикачите към него телевизионно устройство, например Amazon Fire Stick или Apple TV и да играете Kodi чрез това устройство. В някои случаи можете също да „излъчвате“ видеоклипове на Kodi към смарт телевизор, използвайки мобилно устройство или Roku.

Свързана статия: Най-добрите 109 Kodi добавки

Как да инсталирате Kodi 17 Krypton на операционна система Android или друг съвместим смарт телевизор

Тъй като има малко интелигентни телевизори, базирани на Windows, iOS или Linux, по-голямата част от съвместимите с Kodi са базирани на Android. Ако имате смарт телевизор, който работи с операционна система Android, ето стъпките за инсталиране на текущата версия на Kodi (Kodi 17 Krypton). В малко вероятно събитието, което вие правя имайте интелигентен телевизор, работещ с Windows, iOS или Linux, стъпките за тези системи ще бъдат сходни.

 • Свържете се с Google Play Store (или друг магазин за приложения)
 • Търсене за „Kodi“
 • Кликнете Коди
 • Кликнете Инсталирай
  Kako zaustaviti Kodi Buffering (3 popravka koja zapravo djeluju)

Как да заредите странично Kodi 17 Krypton, ако Android TV няма достъп до Google Play

Някои Android TV могат да ограничат потребителите да имат достъп до магазина на Google Play. В такъв случай все още можете да инсталирате Kodi, като го „странично зареждате“. Ето стъпките за това.

 • От вашия компютър или мобилно устройство, отворете страницата за изтегляне на Kodi, намерена тук.
 • Кликнете андроид
 • Използвайки бутоните в долната част на диалоговия прозорец, изберете вашата версия на Android. Например, ARMV7A (32BIT), или ARMV8A (64BIT). Това ще изтегли инсталационния файл Kodi .apk на вашето устройство
 • Свържете вашия компютър или мобилно устройство към вашия смарт телевизор.
 • Изберете от менюто на вашия интелигентен телевизор настройки → ограничения за сигурност. Уверете се неизвестни източници е активиран
 • Използвайки менюто за управление на файлове на Smart TVs, отворете мястото, където се съхранява .apk файла. Кликнете, за да инсталирате.
 • Може да бъдете попитани каква програма искате да използвате за стартиране на файла. Ако е така, изберете инсталатор на пакети или Google Play. Може да отнеме минута или две, за да завърши инсталацията на Kodi.

Как да инсталирате Kodi 18 бета версии на Android TV

Може да не искате да използвате текущата, стабилна версия на Kodi, ако по-нова, бета версия има функции, от които се нуждаете. Бета версиите на Kodi не са налични в магазина на Google Play. Ще трябва да зареждате Kodi отстрани, ако искате да стартирате един от тях. За да направите това, трябва да използвате различен .apk файл от този, обсъден по-горе. Ето как да получите правилния .apk файл за инсталиране на Kodi 18 Leia.

 • От вашия компютър или мобилно устройство, отворете страницата за изтегляне на Kodi, намерена тук.
 • Кликнете андроид
 • Използвайте раздели в горната част на диалоговото поле, щракнете развитие изгражда
 • Използвайки бутоните в долната част на диалоговия прозорец, изберете вашата версия на Android. Например, ARMV7A (32BIT), X86, или ARMV8A (64BIT)
 • Ще се появи списък с .apk файлове за инсталиране на Kodi. Най-горният файл е най-новата версия. Кликнете върху този файл или друга версия, която искате да инсталирате
 • Сега, след като запазите този файл, останалите стъпки са идентични на тези от предишния раздел. Следвайте последните четири стъпки от „как да зареждате Kodi 17 Krypton“ по-горе, за да завършите инсталирането на Kodi 18 Leia.
  P2P Kodi แอดออน: พวกมันคืออะไร? คุณควรใช้พวกเขา?

Как да играете на Kodi съдържание на смарт телевизор Roku

Въпреки че не можете да инсталирате Kodi на смарт телевизор с вграден Roku, има решение, което ще ви позволи да “излъчвате” видеоклипове на Kodi към него от мобилно устройство. Ето стъпките за постигане на това.

 • От менюто си на Roku TV отидете на настройки → система
 • Кликнете екранно огледало
 • Уверете се, че това активирайте огледалното огледало се проверява
 • Използвайте менюто за настройки на вашите мобилни устройства, активирайте огледалното огледало.

За повече информация прочетете нашето ръководство за предаване на видеоклипове на Kodi към Roku.

Какво да направите, ако умният ви телевизор не е съвместим с Kodi

Ако вашият интелигентен телевизор използва собствена ОС, различна от Roku, не се отчайвайте. Все още можете да използвате Kodi на вашия телевизор, като закупите телевизионно устройство, като Amazon Fire Stick или Apple TV. Тези устройства обикновено струват по-малко от 100 долара. Друга възможност е да закупите малък компютър като Raspberry Pi или Odroid, който работи на LibreELEC (версия на Linux) за приблизително същата цена.

ВИЖТЕ СЪЩО: Как да инсталирате и използвате LibreELEC

заключение

Ако имате смарт телевизор и искате да инсталирате Kodi, може би се питате дали има приложение за интелигентна телевизия или дали Kodi може да бъде инсталиран на смарт телевизор. Отговорът е, че Kodi може да бъде инсталиран на смарт телевизори с Android или всякакви други интелигентни телевизори, които използват съвместима ОС, например Windows, Linux или iOS. Ако вашият интелигентен телевизор не е съвместим, все още можете да излъчвате видеоклипове към него от мобилно устройство или просто да инсталирате ново телевизионно устройство, за да възпроизвеждате Kodi видеоклипове на вашия телевизор.

Ако сте намерили информацията в тази статия за полезна, моля, разгледайте другите ни ръководства, като например как да гледате филми, аниме и спорт в Kodi.

Горно изображение: „Smart TV“ от deavmi, лицензиран съгласно CC 4.0 international

About the author