Je li Exodus za Kodi zakonit i siguran za upotrebu? Je li dodatak Paktu zakonit?

Je li Kodi Exodus siguran zakonski

Exodus je jedan od najpopularnijih i najpreporljivijih dodataka za strujanje video sadržaja za Kodi. Iako Exodus koristi velik broj Kodi korisnika, to je posve neslužbeno. Nećete pronaći ovaj dodatak u službenom skladištu dodataka Kodi. To znači da je većina, ali ne svi, TV emisije i filmovi koji se emitiraju Exodusom također neslužbeni.

Kada postavljamo pitanje je li dodatak poput Exodusa legalan, prvo moramo razjasniti koja se strana traži. U većini slučajeva pretpostavit ćemo da osoba koja pita želi znati može li doći u pravne probleme zbog gledanja videa na Exodusu.

Mogu li legalno prenositi video na Exodusu?

Exodus nudi neke pravne sadržaje, ali ne mnogo. Možda ćete pronaći TV emisije i filmove za koje se jednostavno čini da su besplatni ili su dio javne domene, ali trenutno ne postoji način da se filtriraju ilegalni izvori osim isključivanja određenih pružatelja usluga u postavkama. Međutim, morat ćete znati točno koja od 100 + snimljenih web-lokacija nudi ilegalni sadržaj, pa čak i tada, neki sadržaj koji oni nude može biti mješavina javne domene i piratskih TV i filmova. Sve u svemu, velika većina sadržaja u Exodusu piratska je.

U većini dijelova Europe, uključujući Veliku Britaniju, strujanje piratskih videozapisa je ilegalno. Presuda suda ranije ove godine izjavila je da privremene datoteke stvorene na nečijem uređaju streamingom video playera nisu izuzete od zakona o autorskim pravima.

U SAD-u su pravila manje jasna. SAD nemaju takav sudski presedan za streaming videozapisa, premda je preuzimanje cijelih datoteka definitivno nezakonito. Nejasno je da li streaming videa s weba podliježe istim pravilima kao i aktivnost poput torrent video datoteka.

Neke zemlje (prije svega Indija) izričito dopuštaju ljudima da struju piratski sadržaj. Korisnici Exodusa u Indiji ne bi se trebali brinuti kada na Kodiju gledaju TV emisije i filmove; međutim, to etički ne uzima u obzir.

U mnogim zemljama o zakonu ili sudskim presedanima knjige jednostavno nema, kada je u pitanju piratstvo i / ili strujanje iz piratskih izvora. Savjetujemo vam da prije korištenja Exodusa provjerite lokalne zakone i propise.

To je rečeno, mi nismo pravni stručnjaci. Ovdje izražena mišljenja o zakonitosti egzodusa isključivo se temelje na istraživanjima autora ovog članka. Ako su vam potrebne više ovjerenih informacija o tome je li Exodus u vašoj zemlji zakonit, molimo vas da istrajte kako zakoni funkcioniraju u vašoj regiji.

Comparitech ne odobrava niti potiče bilo kakvo kršenje ograničenja autorskih prava, uključujući ilegalnu struju putem Kodija. Kodi se može koristiti u brojne izvrsne, legalne svrhe strujanja putem Interneta. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva.

Kako sigurno koristiti Kodi dodatke

Dok mi ne preporučujem Exodus za Kodi korisnike, i neslužbeni dodaci poput Exodusa i službeni dodaci imaju jedinstvene rizike po privatnost i sigurnost zbog kojih je VPN gotovo uvijek potreban.

Iako je upotreba VPN-a popularna za Kodi korisnike koji pokušavaju izbjeći otkrivanje tijekom streaminga piratskog sadržaja, postoje i razlozi koji osim toga čine VPN neophodnim. Izlazak i dodaci poput njega dolaze s određenim rizicima privatnosti. Bilo koji dodatak treće strane može se oteti i upotrijebiti da špijunira vašu web aktivnost pomoću napada čovjek-u-sredini. Uz to je i sam Exodus u jednom trenutku korišten za stvaranje DDoS botneta od korisnika koji ne sumnjaju.

Egzodus i izvori iz kojih strujate videozapise, imat će najmanje pristup vašoj IP adresi. IP adresa, iako ne predstavlja identitet, može se koristiti za praćenje aktivnosti na vašem uređaju i označavanje vaše lokacije. Na primjer, u rukama trola o autorskim pravima, te bi se informacije mogle upotrijebiti za iznuđivanje novca od vas. Može se koristiti i za ciljanje uređaja pomoću reklama, neželjene pošte i zlonamjernog softvera.

Iz tih razloga toplo preporučujemo da prilikom upotrebe Kodija uvijek koristite uglednu VPN. VPN ili virtualna privatna mreža kriptira internetski promet vašeg uređaja i usmjerava ga preko poslužitelja na lokaciju po vašem izboru. Dobri VPN-ovi poput IPVanish sprječavaju da dodaci i izvori vide vašu stvarnu IP adresu, a umjesto toga maskira IP adresu VPN poslužitelja.

Čak i ako uporaba Exodusa nije strogo protiv zakona u kojem živite, vaš davatelj internetskih usluga mogao bi se namrstiti takvim aktivnostima, prigušivanju ili obustavi usluge ukoraku korisnicima Kodija. VPN će zadržati vašu aktivnost od vašeg davatelja internetskih usluga. To ima dodatan učinak sprečavanja vašeg davatelja internetskih usluga i drugih stranaka da prate vaše mrežne aktivnosti, jer je sadržaj vaših tokova skriven unutar šifriranog tunela.

Naša preporuka je IPVanish, brz i pouzdan VPN pružatelj s dobrom reputacijom i strogim pravilima bez prijave. IPVanish ima i Kodi-sučelje koje dobro funkcionira s uređajima koji umjesto tipkovnica i miševa koriste daljinske upravljače, poput Amazon Fire TV Stick-a. IPVanish radi sa svim Kodi dodacima koje smo testirali. Ako želite pogledati širi spektar opcija, prijeđite na našu listu najboljih VPN-a za Kodi.

Za Exodus i dodatke treće strane poput njega, VPN će vam pomoći u zaštiti privatnosti tako što će vaše podatke učiniti zatamnjenim, pomažući u sprečavanju špijunskog špijuniranja u većini slučajeva, posebno MITM napada. Antivirusni softver je vjerojatno dobra ideja koja će spriječiti preuzimanje dodatnih dodataka koji su oteti sa zlonamjernim softverom.

Deo čitatelja: Uštedite do 60% na IPVanishu ovdje.

Službene Kodi alternative za Exodus

U ovom ćemo dijelu istražiti dodatke iz službenog skladišta dodataka Kodi. Neki od njih imaju zbirke sadržaja koji suparuju ili čak premašuju sadržaj Exodusa. Još bolje, oni su u potpunosti legalni i stvorila ih je i odobrila službena organizacija.

iPlayer WWW

iPlayer

Ako živite u Velikoj Britaniji, postoji dobra šansa da ste već upoznati s BBC iPlayerom. Za legalno gledanje bilo kojeg njegovog sadržaja trebat će vam TV licenca. Međutim, na raspolaganju je vrlo veliki izbor TV emisija, filmova, radio sadržaja, pa čak i programa uživo. Dobar dio sadržaja dostupan je samo iz Velike Britanije, stoga ne zaboravite postaviti svoj VPN u britanski grad prije nego što učitate dodatak.

iPlayer WWW možete naći u službenom skladištu dodataka Kodi.

YouTube

youtube

Značajan broj ljudi se kloni tradicionalne televizije u korist internetske zabave. Ako ovo zvuči kao da ste, možda bi ste mogli biti zainteresirani za instaliranje dodatka za YouTube. Što god vas zanima, od sadržaja za duge igre do sporta ili čak do sastavljanja tutorijala, YouTube će imati što ponuditi. Morate upariti svoj uređaj prije nego što stvarno budete mogli koristiti dodatak, ali to traje samo sekundu.

YouTube je besplatan, zakonit i trebalo bi nekoliko tisuća godina da pogledate sav sadržaj koji je domaćin. Kad ove činjenice uzmete u obzir, brzo postaje jasno da je Youtube jedan od najboljih dostupnih službenih dodataka.

YouTube je dostupan u službenom skladištu dodataka Kodi i u većini drugih spremišta koja sadrže streaming dodataka na zahtjev.

ESPN Player

ESPN Player

Ako ste ljubitelj sporta, postoji nekoliko službenih dodataka boljih od ESPN playera. Potrebna je pretplata, ali možete odabrati jedan od tri paketa na osnovu sportova koji vas zanimaju. Postoji i mogućnost sakrivanja kanala za koje vaša pretplata ne pokriva unutar samog dodatka. Potoci su u visokoj razlučivosti, ali unatoč tome imaju tendenciju da se brzo učitavaju. Kao i kod dodatka za YouTube, morate ga autentificirati prije upotrebe, ali to je jednostavno i ne bi vam trebalo duže od minute.

ESPN player ima neku međunarodnu podršku, međutim, postoje neke zemlje (poput Velike Britanije i Francuske) koje ne mogu pristupiti svom sadržaju. Ako živite u nekoj od tih zemalja, sve što morate učiniti je postaviti svoj VPN na jednu od podržanih lokacija i moći ćete bez problema gledati sve svoje omiljene sportove..

ESPN Player možete pronaći u službenom spremištu dodataka Kodi.

PlayOn Browser

Igraj dalje

PlayOn je pretplatna usluga koja na jednom mjestu sakuplja nekoliko različitih usluga pretplate za jednostavno pregledavanje. Kako nema službenog dodatka za Netflix ili Amazon Video, PlayOn je neprocjenjiv. Iako postoji nekoliko izvora koje možete gledati besplatno, kao što su VH1 i YouTube, PlayOn zaista dolazi u svoje ruke kada su s njim povezane dodatne usluge temeljene na pretplati..

PlayOn možete pronaći u službenom skladištu dodataka Kodi.

Neslužbeni dodaci Kodi slični Exodusu

Unatoč rizicima, neki će Kodi korisnici skloni neslužbenim Kodi dodacima koji obično pružaju piratski sadržaj. Ne preporučujemo ove dodatke za Kodi korisnike. Ispod je nekoliko dodataka koji se mogu nabrojati na drugim lokacijama sličnim Exodusu i nude pristup piratskom sadržaju. Pružili smo nekoliko osnovnih informacija o tome kako funkcioniraju ti dodaci, kako piratiraju sadržaj i zašto preporučujemo još službenih alternativa. 

savez

Dodatak za Kodi savez

Što je? Covenant je tek izdana vilica zloglasnog dodatka Exodus. U osnovi, on posjećuje različite web stranice za strujanje, struga veze i isporučuje ih korisniku. To znači da korisnik može pristupiti vrlo širokom rasponu medija koji nije ograničen na samo jednu određenu nišu.

Zašto biste ga trebali izbjegavati? Najočitiji razlog za izbjegavanje Sporazuma je taj što je većina sadržaja kojem pruža pristup ilegalna. Budući da web lokacije koje ugošćuju ovu vrstu sadržaja podliježu zahtjevima za uklanjanje DMCA, postoji velika vjerojatnost da će pružene veze u budućnosti prestati raditi. I ova vrsta sadržaja često je niske kvalitete - filmovi često imaju titlove na stranom jeziku koji zatamnjuju video i snimaju se u vrlo niskoj rezoluciji. Ako tražite visokokvalitetni televizor i filmove, bolje bi vam bilo poslužiti pomoću gore spomenutog dodatka PlayOn.

Strujajte sve izvore

soli kodi addon

Što je? Stream svih izvora (ili SALTS) je još jedan dodatak koji se uglavnom usredotočuje na pružanje pristupa piratskom sadržaju. Ovo je jedan od najpopularnijih dodataka treće strane i djeluje na sličan način kao što je Savez, jer je prvenstveno strugač veze.

Zašto biste ga trebali izbjegavati? Iako je istina da je na raspolaganju neki sadržaj u javnoj domeni, malo je njih i daleko je. Ako je to vrsta sadržaja koju tražite, bolje bi vam posluživao YouTube jer ima puno veću korisničku bazu i ugrađeni sustav za označavanje autorskih prava. Bilo da tražite klasične filmove poput Noć živih mrtvaca ili samo želite gledati stare dokumentarce, YouTube gotovo nadmašuje SALTS.

Pročitajte više ovdje na dodatku Kodi SALTS.

Iako je Exodus bio jedan od najpoznatijih dodataka Kodi-u, postoji mnogo onih koji se mogu natjecati. U ovom smo članku identificirali neke od najboljih službenih dodataka i dodataka treće strane kako biste mogli sami odlučiti. Postoji li dobar službeni dodatak o kojem znate? Ako je to slučaj, javite nam u komentarima i isprobat ćemo ga.

Vidi također: je li Kodi siguran i zakonit za upotrebu?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 61

Adblock
detector