Je li Project Cypher Kodi addon siguran za upotrebu? Postoje li bolje alternative?

Project Cypher vrlo je popularan Kodi dodatak. Puno je sadržaja koji se mogu vidjeti kroz njega: filmovi, TV uživo, koncerti, čak i dokumentarni filmovi. Međutim, možda se pitate je li zakonito i sigurno koristiti dodatak Project Cypher Kodi. Ovaj će članak odgovoriti na ova pitanja i istražiti neke velike alternativne dodatke.

Projekt Cypher Kodi addon

Što je Kodi?

Kodi je programski medijski uređaj otvorenog koda. Da biste koristili Kodi, sve što trebate je uređaj kojim biste ga pokrenuli. Djeluje na Windows PC i Mac računala, Nvidia Shields, Android ili iOS pametne telefone, Apple TV kutije, Amazon Fire Sticks, čak i Roku kutije.

Kodi nije domaćin bilo kojeg sadržaja. Jednostavno struji sadržaj s bilo kojeg izvora na koji ga ukažete. Ova fleksibilnost učinila je Kodi moćnim alatom za rezanje kablova koji žele integrirati svoje streaming usluge u jednu platformu. Međutim, Kodi je to učinio kontroverznim

jer ga mnogi koriste za strujanje nelicenciranog sadržaja. Kodijeva priroda otvorenog koda može dovesti i do sigurnosnih i privatnih rizika.

Unatoč toj kontroverzi, Kodi ima puno zakonitih načina upotrebe, a sigurnosni se rizici mogu minimizirati poduzimanjem pravih mjera opreza.

Važno: Uz Kodi uvijek koristite VPN

Neki korisnici Kodija koriste dodatak treće strane za pristup web-lokacijama koje struji neslužbeni i nelicencirani sadržaj. Ti korisnici uglavnom koriste VPN da sakriju svoje aktivnosti. Međutim, Kodi korisnici koji struju sa samo legitimnih web mjesta naći će i VPN-ove kao korisne.

Kodi dodaci osjetljivi su na hakiranje jer su ih stvorili mali, neovisni programeri koji si možda neće moći priuštiti sigurnosne značajke koje bi imala velika tvrtka. To čini Kodove dodatke podložnim napadima čovjeka u sredini gdje prevaranti diskretno prate rad korisnika i kradu podatke. Šifriranjem vaših podataka VPN može uvelike smanjiti šanse da se to dogodi vama.

VPN može također pomoći u sprječavanju punjenja uzrokovanog ubrzavanjem internetskih usluga i može otključati blokove zemljopisnog sadržaja tijekom putovanja.

Nažalost, mnogi VPN-ovi su prespori da bi mogli upravljati streamingom visoke razlučivosti. Zato preporučujemo IPVanish za sve Kodi korisnike. IPVanish je na našim testovima emitirao 1080p video bez puferiranja. Ne čuva evidenciju podataka o kupcima, pa korisnici imaju mir nakon što njihovi podaci neće dospjeti trećim stranama. Ima izvornu aplikaciju Amazon Fire Stick koja olakšava instalaciju. Općenito, IPVanish je odličan VPN za korisnike koji struju videozapise.

PROČITANJE ČITALA: Naši čitatelji mogu ekskluzivno uštedjeti 60% na IPVanish planovima ovdje.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za privatnost.

Što je dodatak Project Cypher Kodi?

Project Cypher je dodatak za Kodi kreiran od strane Cypher Media. Omogućuje vam gledanje televizije uživo, filmova, događanja Legends Football League, dokumentarnih filmova o serijskim ubojicama, koncerata uživo i mnogih drugih vrsta sadržaja na televiziji besplatno.

Zbog širokog spektra sadržaja koji čini dostupnim, Project Cypher vrlo je popularan Kodijev dodatak.

Međutim, postoje neki veliki rizici za korištenje Project Cypher za prikaz ovog sadržaja. Project Cypher koristi baze podataka s web mjesta poput DirectD1, 1Movies i DiziGold da bi pronašao veze do filmova koje korisnik traži. To su baze podataka za koje se zna da se prvenstveno koriste za pronalaženje piratskih tokova. Stoga je većina ili eventualno sav sadržaj koji Project Cypher struji neovlašteno. Uz to, ne postoji postupak provjere koji se koristi u ovim bazama za zaštitu korisnika od zlonamjernog softvera. Njihove veze mogu dovesti do bilo kojeg računala na svijetu. Oni bi mogli dovesti do nesigurnih poslužitelja koji su ranjivi na hakiranje ili čak do vlastitog računala tvorca zlonamjernog softvera postavljenog upravo tako da namami žrtve u besplatne filmove.

Projekt Cypher

Zbog tih razloga, ne preporučujemo instaliranje ili upotrebu dodatka Project Cypher Kodi. Umjesto toga, preporučujemo korištenje alternativa koje su navedene u nastavku.

Alternativa dodatku Project Cypher Kodi

Svaki od dolje navedenih dodataka potiče od zakonitih davatelja sadržaja koji poštuju zakon o autorskim pravima. Kao rezultat, značajno su sigurniji od Project Cypher-a.

Pucketanje

Obrišite Kodi addon

Za besplatne filmove i televiziju ne možete pogriješiti s Crackleom. Ima popularne TV emisije poput "Tika", "Štit", "Huff" i "Heroes Reborn", zajedno s klasičnim filmovima poput Shaun of the Dead, Strah i odbojnost u Las Vegasu, i Cable Guy. Usluga se plaća oglašavanjem.

Crackle se nalazi u službenom skladištu Kodi addon-a.

Pluto.tv

Je li Project Cypher Kodi addon siguran za upotrebu? Postoje li bolje alternative?

Kad je riječ o besplatnom uživo televizije, Pluto.tv može mnogo toga ponuditi. Ima visoko ocijenjene vijesti kao što su CNBC, Al-Jazeera, CBSN i Cheddar. Također ima kanale posvećene koledž sportovima, animeima, video igrama, tračevima slavnih i mnogim drugim temama. Sveukupno, Pluto.tv ima preko 100 potpuno besplatnih kanala. Bez obzira na to što volite gledati, na Pluto.tv-u vjerojatno možete pronaći nešto

Pluto.tv je u službenom spremištu Kodi addon-a.

YouTube

YouTubeov dodatak Kodi

Ako vas privuče koncertni dio projekta Project Cypher, uživat ćete u mnogim nastupima uživo koje umjetnici besplatno nude na YouTubeu. Većina popularnih umjetnika ima svoj vlastiti kanal Vevo kanala prepun živih izvedbi njihovih najpopularnijih pjesama. Čak i manji, neovisniji glazbenici obično imaju svoj službeni kanal i ponekad će dijeliti videozapise svojih koncerata koje objavljuju obožavatelji. S YouTubea možete dobiti brojne sate zabavne glazbe uživo.

Youtube Kodi addon nalazi se u službenom spremištu Kodi addon-a.

BBC iPlayer

BBC iPlayer Kodi addon

Projekt Cypher izvorno je razvijen u Velikoj Britaniji, a mnogi rani prihvatatelji projekta učinili su to kako bi gledali BBC programe putem Kodija. S BBC iPlayerom možete gledati sve svoje omiljene BBC-jeve emisije poput Liječnik koji je, zadirkivati, i zasjeni, ali bez svih rizika Project Cypher.

Ako živite u Velikoj Britaniji i želite koristiti BBC iPlayer Kodi addon, trebat će vam TV licenca koja košta oko 145,50 £ godišnje. BBC iPlayer nije dostupan osobama koje žive izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Ako živite u Velikoj Britaniji i putujete van njega, morat ćete koristiti VPN da biste otključali geo blokiranje na njemu.

Ovaj se dodatak nalazi u spremištu noobsandnerds.

PS Vue

PS Vue Kodi addon

Ako televizije uživo i na zahtjev drugih dodataka ne daju željeni sadržaj, preporučujemo pretplatu na pretplatu na TV uslugu poput PS Vue. Nudi sve uobičajene kanale koji biste dobili kad biste imali kabel, ali bez da morate unajmiti kućište kabela. Za 39,99 USD, PS Vue nudi sve kanale navedene pod "pristup" na ovoj stranici. Pomoću ovih kanala možete vidjeti koji sadržaj želite: filmove, sport, sitcome, drame i još mnogo toga. Ima za svakoga ponešto.

Dodatak PS Vue Kodi nalazi se u službenom spremištu Kodi addon-a.

ČITAJ VIŠE: 105 najboljih dodataka Kodi-ju.

Dodatak projekta Cypher Kodi: Pregled i brige o privatnosti

Dodatak Project Cypher Kodi nudi puno sadržaja za Kodi korisnike. Međutim, rizici sigurnosti i privatnosti korištenja značajni su. Kao samo jedan primjer onoga što se može dogoditi nekome tko struji piratski sadržaj koristeći jedan od ovih dodataka, razmislite što se dogodilo s Exodusom. Nekoliko godina Exodus je bio jedan od najpopularnijih dodataka oko sebe. Neprekidno se ažurira s novim značajkama i izvorima i privlači nove korisnike.

Tvorac Exodusa pojavio se na forumima pod kodnim imenom "Lambda". Budući da nitko nije znao njegov identitet, vlasnici autorskih prava nisu mogli podnijeti tužbu protiv njega. Međutim, na kraju je razvio neprijatelje koji su prijetili da će javno objaviti njegovo pravo ime. U znak odmazde, potajno je dodao kod svog addon-a koji je automatski preuzeo većina Kodi korisnika koji su ga instalirali. Ovaj novi kôd pretvarao je uređaje njegovih korisnika u botnete koji su sudjelovali u DDoS napadima protiv svojih neprijatelja. Većina korisnika Kodi nije imala pojma da se to događa.

Srećom, novi kôd zapravo nije naštetio računalima korisnika osim što ih je malo usporio. Međutim, ovaj primjer pokazuje koliko rizično korištenje aditiva koji krše treće strane može biti.

Cypher Media također nije u potpunosti pouzdan addon programer. Programer često uzima druge popularne dodatke i na njih upisuje svoje ime. Ne znamo što je s tim dodacima učinjeno.

S obzirom na ove rizike, Project Cypher Kodi addon vjerojatno nije najbolji način gledanja televizije ili filmova na Kodi-ju.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 59

Adblock
detector