Как да деинсталирате изграждането на Kodi на Amazon Fire Stick или FireTV

kodi 17 лого

Имате ли изграждане на Kodi, който просто не можете да издържате повече? Това ръководство ще ви покаже как да деинсталирате изграждането на Kodi на Amazon Fire TV и всяко друго устройство.

Kodi е безплатен софтуер с пакет с отворен код, който ви предоставя необходимите инструменти за лесно създаване на система за домашно кино. Въпреки че първоначалната настройка на Kodi е много бърза, намирането и инсталирането на множество добавки може да отнеме много време, особено ако инсталирате Kodi на множество устройства.

За да направите нещата по-прости, можете да инсталирате предварително конфигурирани версии на Kodi, наречени builds. Те не само намаляват времето, необходимо за стартиране и работа на вашия медиен център, но също така могат да добавят допълнителни функции или да променят как изглежда Kodi. Докато Kodi може да бъде инсталиран на голям набор от устройства, включително Roku и Apple TV, надстройките могат да се инсталират само на определени платформи, като Amazon Firestick или Fire TV, iPhone, Raspberry Pi, PC или Nvidia Shield.

Понякога ще откриете, че определена конструкция не ви харесва. Това не е проблем: в тази статия ще ви покажем как да деинсталирате изграждането на Kodi в зависимост от системата, която използвате. Ще обсъдим и някои рискове, които идват при инсталирането на която и да е изграждане на Kodi.

За съжаление, Kodi получи много негативна преса напоследък. Това се дължи на добавки на трети страни, които осигуряват неограничен достъп до лицензирано съдържание и има няколко Kodi компилации, които включват тези добавки. Насърчаваме нашите читатели да проучат законите относно стрийминг на съдържание онлайн, преди да използват някоя такава добавка, за да сведат до минимум риска от нарушаване на законодателството за авторско право.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно предаване чрез Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение. Винаги притежавате изследвания, преди да получите достъп до който и да е добавяне, поток или хранилище на Kodi.

Как да използвате Kodi безопасно

Хората в наши дни използват интернет за всичко - от обществото до бизнеса. В резултат на това Вашата онлайн поверителност е от първостепенно значение. Много потребители на Kodi използват услугата на виртуална частна мрежа (VPN), за да анонимят себе си онлайн и макар че в пресата бихте повярвали, че VPN са сенчести, има редица напълно невинни причини човек да може да използва такава.

Злобната трета страна може да използва атака Man-in-the-Middle (MitM), за да пресече вашия интернет трафик. Компютърът ви дори не трябва да е заразен с вирус; това може да се случи от нещо толкова просто като свързването към обществена WiFi мрежа. След като този нападател компрометира вашата система, всичките ви онлайн дейности, идентификационни данни за вход и запазени данни са видими за тях.

Дори вашият собствен доставчик на интернет услуги (ISP) се интересува от навиците ви на сърфиране. Има много случаи, при които е установено, че интернет доставчиците умишлено ограничават интернет скоростите на своите клиенти, за да възпрепятстват поточното видео онлайн. Това може да се случи, дори ако плащате за неограничена честотна лента и само предавате съдържание от официални източници, така че ефективно плащате за подпартирана услуга.

VPN предотвратява тези проблеми чрез криптиране на целия трафик към и от вашия компютър. Веднъж шифрован, всеки наблюдател ще вижда само безсмислен низ от информация вместо сайтовете, които посещавате. Тъй като вашият интернет доставчик не може да разпознае дали предавате видео, има по-малка вероятност автоматично да ограничи скоростите на мрежата ви. Това може да помогне за предотвратяване на заекване и безкрайно буфериране на видео, което подобрява цялостното ви изживяване на Kodi.

Препоръчваме на нашите читатели да използват IPVanish. Това е един от най-добрите VPN за Kodi, тъй като работи с всеки тестван аддон и осигурява стабилна, бърза връзка със сървъри в над 50 страни. Още по-добре, те не водят регистрации на вашия онлайн трафик, така че вашият бизнес остава точно това: вашият бизнес.

Освен това, IPVanish в момента е единствената високопрофилна VPN услуга, която предлага специално приложение за Amazon Fire TV и Firestick. Това ви позволява да останете защитени винаги и където искате да използвате Kodi.  

Сделка за четене: спестете 60% от годишния план за IPVanish тук.

Kodi изгражда и техните рискове

Инсталирането на Kodi build е по-удобно от инсталирането на няколко добавки поотделно, но има повишен риск при това. Когато инсталирате изграждане на Kodi, няма гаранция, че добавките, които съдържат, са от добре поддържано хранилище, могат да му се вярват или че не са редактирани по никакъв начин. Това не е само предположение: има документирани случаи на добавки, които крият злонамерен код. Например Exodus, един от най-популярните добавки на трети страни на Kodi, е използван за превръщането на компютрите на своите потребители в ботнет.

Целият софтуер е уязвим за атака и това включва Kodi addons. Докато официалните добавки обикновено се създават с по-задълбочени процедури за тестване и осигуряване на качество, добавките на трети страни (включително всички Kodi компилации) обикновено не са.

Това означава, че има потенциално по-голям брой неустановени уязвимости, които хакерът може да използва. Има много малко, което атакуващият не може да направи, след като системата ви е компрометирана и поради тази причина е важно да се уверите, че някоя от чакащите актуализации на вашите добавки е била правилно проверена и одобрена от общността, преди да ги инсталира.

Деинсталиране на изграждане на Kodi

Деинсталиране на изграждане на Kodi с съветника Ares

По-голямата част от хората ще инсталират Kodi на своя компютър, но добрата новина е, че най-лесният начин за премахване на компилация е един и същ във всички платформи, включително Raspberry Pi, Amazon Fire TV и iPhone.

Ще трябва да инсталирате добавката Ares Wizard, но това ви спестява от ръчно изтриване на конкретни файлове, които са на различни места за различни платформи.

След като инсталирате Ares Wizard, отворете го. Това може да отнеме до минута, така че бъдете търпеливи. Когато се отвори, кликнете върху | Повече ▼ в горния десен ъгъл.

помощник съветник стъпка 1

След това изберете Изтрийте всички данни / нов старт опция на следващата страница.

помощник съветник стъпка 2

Ще бъдете помолени да потвърдите избора си. Този инструмент възстановява инсталацията на Kodi обратно към фабричните настройки, така че всички инсталирани добавки и източници ще бъдат изтрити, освен ако изрично не решите да ги запазите на следващата страница. Кликнете да, след това щракнете Продължи.

съветник ares стъпка 3
Сега Kodi ще се опита да затвори и когато го рестартирате, ще установите, че инсталираната компилация е премахната.

Деинсталиране на изграждане на Kodi ръчно

Ако предпочитате да не използвате добавка на трета страна, за да премахнете изграждането на Kodi, има друг начин. Възстановяването на вашата инсталация на Kodi чрез менюто с вътрешни настройки често премахва добавките, но оставя изградена непокътната, така че за да я премахнете напълно, трябва да изтриете конкретна папка, която съдържа всички данни, свързани с вашите Kodi добавки, настройки и надстройки.

Преди да започнем, може да се наложи да инструктирате вашия файл Explorer да показва скрити файлове. За Windows трябва да щракнете върху изглед и се уверете, че Скрити предмети полето е отметнато. Тъй като не можете да преглеждате скритите файлове директно в iOS, ще трябва да свържете вашия iPhone с компютър, за да получите достъп до папката, която трябва да изчистите.

преглед на скритите файлове в WIndows
В Android ще трябва да отворите приложението за управление на файлове по подразбиране, да натиснете бутона на менюто (това се намира в горната лява част за File Commander, но местоположението му може да е различно в зависимост от файловия мениджър, който използвате) и докоснете Настройки опция.

преглед на скрити файлове в Android
След това се уверете, че Показване на скрити файлове и папки опцията се проверява. След като излезете от приложението, ще можете да преглеждате всички скрити файлове и папки на устройството.

Преглеждайте скритите файлове в Android стъпка 2

След като можете да видите скрити файлове и папки, намерете вашата платформа в списъка по-долу, отворете местоположението и просто изтрийте всеки наличен файл и папка.

Windows 7, 8, 8.1: В полето за изпълнение в менюто за стартиране поставете „% APPDATA% \ kodi \ userdata“ без кавичките.

Windows 10: В полето за стартиране в менюто за стартиране поставете „% LOCALAPPDATA% \ Packages \ XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p \ LocalCache \ Roaming \ Kodi \ userdata“ без кавичките.

Mac: / Потребители // Библиотека / Поддръжка на приложения / Kodi / userdata /

Linux (включително Raspberry Pi): Отворете терминал и поставете „~ / .kodi / userdata /“ без кавичките.

Android: За Android трябва да изтриете папките „userdata“ и „addons“, намерени в Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi /

IOS: / Частни / Var / мобилен / Library / Preferences / Kodi / UserData /

Ако инсталирате Kodi конструкция, която не ви харесва, не е нужно да се придържате към нея завинаги. Въпреки че Kodi няма надежден начин за премахване на вградена вградена, правилните инструменти премахването на изграждането на Kodi е сравнително проста работа, която може да се извърши само за няколко минути.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 7

Adblock
detector