Как да гледате BBC iPlayer на Kodi (от всяко място)

BBC iPlayer е съкровищница с голямо британско съдържание. Нещастното за тези от нас извън Обединеното кралство обаче е, че iPlayer се предлага само на лица от Обединеното кралство. Въпреки това, BBC iPlayer Kodi addon (iPlayer WWW), ви позволява да получите достъп до iPlayer на Kodi почти навсякъде, където можете да получите интернет връзка.

BBC iPlayer е достъпен само за тези, които имат валиден лиценз за BBC TV. Въпреки това, дори и с валиден лиценз, ако сте жител на Великобритания, пътуващ в чужбина, няма да имате достъп до съдържание. BBC използва блокиране на географско съдържание, за да предотврати достъп до всеки без IP адрес във Великобритания.

Въпреки това, ако имате валиден телевизионен лиценз и сте жител на Обединеното кралство, пътуващ в чужбина, можете да получите достъп до iPlayer на BBC с VPN като ExpressVPN. Ако сте забравили данните си за вход, можете също така да получите достъп до iPlayer, тъй като информацията за вход е поискана, но не е задължителна.

Kodi v17.6 „Krypton“ е най-новата стабилна версия на Kodi, достъпна за изтегляне

Инсталирайте BBC iPlayer Addon (iPlayer WWW) в Kodi

Преди да можем да деблокираме добавката за iPlayer, първо трябва да я инсталираме. BBC addlayer addon, iPlayer WWW, е достъпен чрез официалното хранилище на Kodi addon.

За да го намерите, първо изберете Добавки и след това изберете Символ на пакета горе вляво.

bbc iplayer www

От там изберете Инсталиране от хранилище.

Kodi17 Krypton се инсталира от хранилище

След това намерете Хранилище Kodi addon и го изберете. След това изберете Видео добавки. Превъртете надолу, за да намерите добавката на iPlayer WWW. Как да гледате BBC iPlayer на Kodi (от всяко място)

От там кликнете върху Инсталирай. Бътън. В горния десен ъгъл на екрана ще се появи успешно съобщение за инсталиране.

За да намерите своя добавка за BBC iPlayer WWW, отидете на Addons > Видео добавки от началния екран на Kodi.

Използвайте ExpressVPN, за да заобиколите ограничението във Великобритания

Ако се опитате да играете шоу с iPlayer WWW извън Обединеното кралство, ще бъдете посрещнати със съобщение за грешка, предупреждаващо, че телевизионните програми на BBC iPlayer са достъпни само във Великобритания.

iplayer www съобщение за грешка

За щастие, можете да използвате ExpressVPN, за да заобиколите това. Освен че е ефективно решение за гледане на BBC iPlayer, ExpressVPN работи с голям брой услуги, включително Netflix, и ще запази вашата дейност криптирана и анонимна от любопитни очи.

Как да гледате BBC iPlayer на Kodi (от всяко място)

Изберете Вземете ExpressVPN, което е подчертано в горното изображение и изпълнете всички следващи стъпки.

iplayer expressvpn

След като приключите процеса на регистрация, изтеглете клиента ExpressVPN за Windows.

Можете да изтеглите правилния клиент от страницата на потребителския си акаунт.

expressvpn iplayer

След като изтеглите софтуера, инсталирайте го и след това стартирайте клиента ExpressVPN. Влезте с потребителските данни, които сте създали при първото си регистриране за услугата.

След като влезете, ще намерите прост интерфейс с опции на менюто, налични с левия бутон на менюто (хоризонталните линии)

expressvpn iplayer

За да се свържете със сървър във Великобритания, отидете на „Изберете местоположение“.

expressvpn местоположения

Кликнете два пъти върху местоположението, което искате. Ще бъдете автоматично свързани. Основният потребителски интерфейс в приложението няма да показва, че VPN е „ВКЛ.“ И ще показва вашето местоположение в долната част на екрана.

expressvpn uk сървъри

Сега се насочете към iPlayer WWW  отново и изберете предаване, което искате да гледате.

bbc iplayer www

Voila! Вече можете да наваксате любимите си епизоди от шоуто „Греъм Нортън“!

BBC iPlayer Kodi Addon не работи? Ето няколко съвета

Има вероятност да откриете, че вашият BBC iPlayer Addon няма да се свърже правилно. Има някои забележителни причини за това, през които ще преминем тук.

1. Използвате VPN, който не работи с iPlayer

Не казвайте, че не сме ви предупредили предварително! Установихме чрез тестване, че BBC ефективно блокира повечето VPN-та там. Така че, ако използвате безплатен VPN (който горещо ви препоръчваме да не правите поради съображения за сигурност и сигурност), вероятно ще имате проблеми с връзката. По същия начин много платени VPN услуги не работят с добавката на iPlayer Kodi или с която и да е версия на iPlayer. IPVanish е един забележителен пример тук.

Ако получавате съобщение за неуспех да се свържете, опитайте да се регистрирате за безплатен акаунт с ExpressVPN и тествайте отново.

2. Вашият iPlayer WWW addon е остарял

Има няколко версии на iPlayer WWW, плаващи наоколо, както и други версии на BBC iPlayer Kodi addon. Препоръчваме iPlayer WWW, тъй като това е версията, която намерихме, но ще трябва да се уверите, че сте изтеглили най-новата версия от източника, който препоръчахме по-горе.

3. Вашите идентификационни данни не работят

Ако сте въвели вашето потребителско име и парола за BBC iPlayer в добавката, проверете два пъти дали и двете са правилни. За да въведете вашето потребителско име и парола, направете следното:

  • Щракнете с десния бутон на мишката или натиснете дълго върху плочката на iPlayer WWW addon
  • Кликнете върху Конфигуриране
  • Въведете или поправете вашите данни за вход

4. Вашите настройки са неправилни

Като алтернатива можете да използвате BBC iPlayer Kodi addon, без да въвеждате своите идентификационни данни. Въпреки това просто ще трябва да сте сигурни, че и двете Активирайте BBC iD и Автоматично вписване са обърнати На в настройките за конфигурация.

Заключителни мисли

Въпреки че този урок отделя Windows 8 и 10, ExpressVPN може да се използва и на много други устройства във връзка с Kodi, като например тези, работещи под Mac OSX и Android.

Докато устройството може да работи Kodi и ExpressVPN, този метод ще работи. Можете да получите представа на кои устройства можете да изтеглите ExpressvPN тук и можете да видите на кои устройства можете да включите Kodi тук. Моля, обърнете внимание, че процесът на настройка за ExpressVPN може да варира в различните полета.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − 64 =

Adblock
detector