Как да гледате документални филми за Kodi и най-добрите добавки за използване

Най-добрите добавки на Kodi за документални филми

Искате да гледате документални филми с Kodi, но не знаете кои добавки да инсталирате? Няма проблем! В тази статия ще обсъдим някои от най-добрите добавки на Kodi за документални филми, за да можете да прекарвате по-малко време в проучване и повече време да се наслаждавате.

Какво е Коди?

Създаването на система за домашно кино преди време отнемаше много време, но в наши дни това може да стане за няколко минути. Kodi е безплатен софтуер, който прави по-лесно от всякога да събира и гледа всичките си медии на едно място. Голяма част от привлекателността на Kodi се дължи на неговата преносимост: тя може да бъде инсталирана на почти всяко устройство, включително компютър (Windows, Mac и Linux), iPhone, Android, Raspberry Pi, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Amazon Firestick, Nvidia Shield или дори само USB флаш устройство.

В тази статия ще препоръчваме няколко законни добавки на Kodi, всеки от които предлага избор на документални филми, които да гледате. Също така ще обясним къде можете да намерите тези добавки и ще разгледаме подробности за всички силни или слаби страни, които могат да имат.

Тъй като някои добавки на Kodi на трети страни предлагат достъп до лицензирано съдържание без разрешението на притежателя на авторските права, Kodi е претърпял много негативна преса напоследък. Въпреки това, самият Kodi е напълно легален за използване. За да илюстрираме потенциала на софтуера, всички добавки, които ще ви препоръчаме, са официални и са без риск от правни проблеми.

Вижте също: 105-те най-добри добавки на Kodi, оценени по популярност.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение. Винаги притежавате изследвания, преди да получите достъп до който и да е добавяне, поток или хранилище на Kodi.

Важно: Винаги използвайте VPN с Kodi

Виртуалните частни мрежи (VPN) често се използват, за да скрият неофициалните навици за стрийминг на потребителите на Kodi. Въпреки това, има много начини, дори законните потребители на Kodi да се възползват от използването на VPN.

VPN работи чрез криптиране на вашия мрежов трафик. Това спира вашия доставчик на интернет услуги (ISP) да продава навиците ви за сърфиране или да намалява скоростите на мрежата ви въз основа на вашите онлайн дейности. Тъй като вашият трафик не може да бъде прочетен от външен наблюдател, VPN мрежите ви защитават и от заплахи за сигурността, като например атаки на човек в средата (MitM).

Не всички VPN са създадени равни. До известна степен забавянето на мрежата е неизбежно, но някои VPN причиняват повече от други. За да предавате видео с Kodi, ще ви трябва бърза и постоянна връзка. Също така някои VPN поддържат дневници от вашата история на трафика. Това побеждава целта на използването на VPN, тъй като дейностите ви могат да бъдат пряко свързани с вас.

Препоръчваме да използвате IPVanish. Той не съхранява журнали от вашата история на трафика и работи безпроблемно с всеки добавен Kodi, който сме тествали. IPVanish е най-лесният VPN за инсталиране на Amazon Firestick и се предлага със специални приложения за най-популярните операционни системи. Той дори може да помогне за спиране на буферирането на Kodi.

ЧЕТЕН СНИМКА: Спестете 60% от годишния план за IPVanish тук.

Най-добрите добавки на Kodi за документални филми

По-долу ще намерите най-препоръчваните Kodi добавки за документални филми. Някои от тези добавки вероятно ще са ви познати, но има някои, за които може би не сте чували за тази оферта библиотеки със страхотно съдържание. Най-хубавото е, че всеки добавен списък, посочен по-долу, е напълно безплатен и легален за използване.

YouTube

YouTube добавка Kodi

YouTube е най-голямата в света онлайн стрийминг платформа с хиляди видеоклипове, качени ежедневно. Той е дом на стотици безплатни за гледане документални филми и дори можете да намерите трейлъри или клипове от налични в търговската мрежа заглавия.

Съдържанието на YouTube се модерира от неговата общност. Това означава, че всички видеоклипове, качени без разрешение, обикновено се свалят бързо. В резултат YouTube е безопасно и законно място за намиране на всякакъв вид документални филми.

YouTube добавката Kodi поддържа по-голямата част от функционалността на уебсайта. Потребителите могат да преглеждат абонаментите си, да търсят конкретен видеоклип и да преглеждат препоръчано съдържание. Можете дори да промените настройките за безопасно търсене, за да сте сигурни, че всички видеоклипове, които се появяват, са подходящи за възрастта.

YouTube добавката е налична в официалното хранилище на добавки Kodi. Научете повече в нашето ръководство за инсталиране на добавки за Kodi Addon.

Vimeo

Vimeo Kodi addon

Vimeo е платформа, подобна на YouTube, но с една съществена разлика: използва се предимно от независими художници и филмографи. В резултат на това видеоклиповете обикновено са по-качествени, отколкото в YouTube и има далеч по-малко „ниски усилия“. Всъщност търсенето на фразата „печеливш” връща десетки резултати.

Vimeo addon има доста просто меню с настройки. Има опции за промяна на максималното качество на видеото и промяна на броя на резултатите, които се показват. Това означава, че е необходима минимална конфигурация и можете да започнете да гледате висококачествени независими документални филми за няколко минути.

Vimeo добавката е достъпна в официалното хранилище на добавки Kodi.

Топ документални филми

Топ документални филми Kodi addon

Топ Документални Филми е официален добавка на Kodi, която предлага стотици безплатни документални филми. Те са групирани по категории, въпреки че библиотеката на този аддон е доста голяма, тя не е организирана толкова добре, колкото може да бъде.

Например, повечето от заглавията са без етикети. Това изисква потребителите да търсят миниатюра или да кликнат върху всеки резултат поотделно, за да разберат какво е налично. Освен това в категорията в главното меню на добавката се показват само дванадесет резултата за всяка категория, а максимум три. Също така няма начин да търсите определено заглавие.

Топ документални филми предлага солидна колекция от документални филми, но е помрачен от лошо замисления си дизайн. Това каза, че тук почти сигурно има нещо интересно да гледате дали имате търпение да го намерите.

Добавката за най-добрите документални филми е достъпна в официалното хранилище на добавки Kodi.

FilmOn Simple

FilmOn Simple Kodi addon

FilmOn е услуга, която предлага достъп до десетки телевизионни канали на живо. Той е безплатен за използване, въпреки че са налични премиум абонаменти, които отключват допълнителни станции и DVR функционалност.

Съдържанието на FilmOn е групирано по категория и страна на произход, а безплатната версия предлага 13 канала, ориентирани към документални филми на живо. Те обхващат всичко - от войната до влаковете, така че има разумна комбинация от съдържание, въпреки че е спорно дали паранормалните предавания могат да бъдат класифицирани като документални филми.

Връзките на FilmOn Simple се зареждат бързо, отчасти защото са достъпни само в стандартна разделителна способност. Ако това ви притеснява, може би вместо това предпочитате да използвате добавката FilmOn.TV. предлага по-голям набор от канали и опции за персонализиране на персонализация.

Добавките FilmOn Simple и FilmOn.TV са достъпни в хранилището на SuperRepo. Обсъждаме тази добавка по-подробно в нашето ръководство за инсталиране на FilmOn.

iPlayer WWW

iPlayer WWW Kodi addon

BBC предоставя съдържание от своите телевизионни станции достъпно онлайн чрез поточната платформа iPlayer. Това съдържание може да бъде гледано на живо или при поискване няколко часа след излъчването и обхваща огромен набор от различни жанрове, включително документални филми.

Съдържанието на iPlayer може да се гледа директно през Kodi, като се използва добавката за iPlayer WWW. Ще бъдете помолени да потвърдите, че имате валиден лиценз за телевизия във Великобритания, за да гледате, но iPlayer не потвърждава това по никакъв начин.

Налични са стотици документални филми, които могат да се търсят свободно или да се показват по азбучен ред. Съдържанието на iPlayer се зарежда бързо и е достъпно в HD, така че това е един от най-добрите начини да гледате документално филми на законно ниво с Kodi.

IPlayer WWW добавката се предлага в официалното хранилище на Kodi addon. Можете да разберете как да гледате iPlayer на Kodi в нашето подробно ръководство за инсталиране на BBC iPlayer.

Интернет архив

Интернет архив Kodi addon

Интернет архивът представлява колекция от публично съдържание, включващо много документални филми.

Въпреки голямата си медийна библиотека, тази добавка не организира много добре медиите си. Например няма конкретен документален раздел, така че може да се наложи да прегледате категориите, докато не намерите нещо интересно. Простото търсене на „документален филм“ връща няколко страници резултати, но те често са лошо етикетирани.

Освен организационните проблеми, Интернет архивът съдържа достатъчно широк набор от съдържание, за да оправдае инсталирането му. Това съдържание може да бъде свободно изтеглено и за гледане офлайн, което е функция, която повечето официални добавки на Kodi нямат.

Този аддон е наличен в официалното репо за Kodi, но вече не работи, след като е бил изоставен от неговия разработчик. Вместо това, в репозиторията на MetalChris вече е налична актуализирана версия на Internet Archive Kodi addon.

PBS ThinkTV

PBS ThinkTV Kodi addon

ThinkTV е PBS станция, която предлага проницателни документални филми и образователно съдържание. Подобно на другите PBS станции, можете да гледате безплатно. Потребителите на Kodi могат да хващат повторения с помощта на специалния PBS ThinkTV добавка.

Мултимедийната библиотека на този аддон е групирана по жанр и има добра комбинация от игрални документални филми и телевизионни предавания. Тъй като PBS е обществено достояние и се поддържа от правителството, той не блокира тяхното съдържание в региона. Това означава, че можете да гледате ThinkTV от всяка точка на света.

Този аддон има много ограничена персонализация и просто ви позволява да промените максималното качество на видеото. Можете също да влезете, което ви позволява да запазвате интересни заглавия в плейлист. Също така отделните епизоди могат да бъдат маркирани като гледани, за да следите лесно напредъка си.

PBS ThinkTV добавката е достъпна в официалното хранилище на добавки Kodi.

Фантастични зверове

Фантастични зверове Kodi addon

Както може би очаквате, добавката за Фантастични зверове събира документални филми за животни. Те са групирани по региони и са изтрити от YouTube. В резултат на това Fantastic Beasts предлага почти същата функционалност като добавката в YouTube, включително опашката за видео и абонаментите за канали..

Този адон е доста добре организиран, но има някои леки проблеми. Например, някои от видеоклиповете му са изтрити, докато други имат нечетливи заглавия. Тези видеоклипове обаче представляват само малък процент от всичко, което е на разположение.

Фантастичните зверове Kodi addon могат да бъдат намерени в хранилището на Грейси.

отвратителен човек

Шокър Коди аддон

Shocker е добавка, която събира документални филми и други свободно достъпни видеоклипове на едно място за по-лесно гледане. Тези видеоклипове обхващат всичко - от природни бедствия до състезания, така че има добра гама от различно съдържание в офертата.

Най-големият проблем на Шокър е неговата структура. Някои от категориите му, като „Природни бедствия“, са обясняващи себе си, но има и други, които предлагат малък поглед върху вида на съдържанието, което съдържат. Освен това има малко количество съдържание, което е изтрито и вече не е достъпно.

Добавката Shocker Kodi може да бъде намерена в хранилището на Грейси.

Snagfilms

SnagFilms Kodi addon

Snagfilms е аддон, който съдържа стотици безплатни за гледане филми и има специфична документална секция, която предлага съдържание, обхващащо музиканти, политика и др..

Въпреки че Snagfilms не предлага толкова документални филми, колкото някои от другите добавки, които сме обхванали, той има по-голям избор от друго съдържание. Видеоклиповете се зареждат бързо и повечето са достъпни в определение 720p. За съжаление няма опция за увеличаване на това до 1080p, но предвид размера на библиотеката и факта, че този addon е свободен за използване, това е доста малко оплакване.

Добавката Snagfilms е налична в официалното хранилище на добавки Kodi.

Филми на BigStar & телевизия

BigStar Филми и телевизия Kodi addon

BigStar Movies е онлайн стрийминг платформа, която събира безплатни и законно достъпни филми. Можете да получите достъп до тази библиотека директно в Kodi с помощта на телевизионния аддон BigStar Movies.

Повечето документални филми на BigStar са свързани с музиката, но има много, които се занимават и с други теми. BigStar има много ограничена възможност за персонализиране, но можете да го конфигурирате да показва допълнителна информация за всеки резултат, ако искате да.

Единственият истински проблем с този добавка е, че заглавията не са в определен ред. Като се има предвид, че няма подкатегории, това принуждава потребителя да използва собствената система за сортиране на Kodi или да прегледа няколко страници с резултати. Функционалността за търсене обаче работи, така че е лесно да намерите конкретно заглавие.

Филмите на BigStar & TV addon е наличен в хранилището на MetalChris.

FilmRise - YouTube

FilmRise Kodi addon

FilmRise е дистрибутор на независими филмови и телевизионни предавания. Има две добавки на FilmRise Kodi, но FilmRise - YouTube предлага по-голяма библиотека със съдържание, защото изтрива връзки от каналите на YouTube на компанията..

Голямата медийна библиотека на този аддон е помрачена от лошата му организация. Например, документалният раздел няма подкатегории, което затруднява намирането на заглавия в даден жанр. Въпреки това, FilmRise - YouTube остава силен избор поради големия брой документални филми, които се предлагат.

Документалните филми на FilmRise обхващат всичко - от историята до природата, така че е вероятно да намерите нещо интересно за гледане. Потоците се зареждат бързо и могат да бъдат гледани във висока разделителна способност, плюс плейлисти са налични за предавания с множество епизоди.

Добавката FilmRise - YouTube е достъпна в официалното хранилище на добавки Kodi.

Свързани: Най-добрите добавки от Kodi Movies от 2017 година

заключение

Има голям брой добавки на трети страни, които предлагат документални филми, но те често правят това без разрешението на притежателя на авторските права. Вместо това препоръчваме на нашите читатели да търсят законни източници на съдържание, когато е възможно, като многото отлични официални добавки, изброени по-горе. Те не само са напълно легални за използване, но и идват с по-малко уязвими места за сигурност благодарение на строгите процедури за валидиране на разработката, с които са създадени.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 72 =

Adblock
detector