Как да инсталирате и използвате добавката Chappa’ai Kodi

инсталирайте chappa'ai

Ако имате инсталирани много различни добавки Kodi, може да е трудно да следите кои филми и предавания са налични и кои добавки. Тук е полезно добавката на Chappaai Kodi. Chappa’ai ви позволява да търсите няколко добавки наведнъж и организира съдържанието на своите добавки въз основа на категории като „най-високо оценени“, „най-играни“, „популярни“ и други.

Тази статия ще обясни как да инсталирате и използвате Chappa’ai Kodi addon.

Какво е Коди?

Kodi е софтуер за медийни плейъри от фондацията Kodi. Безплатно е да изтеглите и инсталирате. Kodi позволява на потребителите да възпроизвеждат видеоклипове или музика, съхранявани на техните устройства. Той също така изпълнява „добавки“, които могат да се използват за поточно съдържание от интернет.

Тъй като Kodi не използва флаш плейъри, базирани на браузър, за да предава съдържание, той може да се използва за заобикаляне на реклами в безплатни сайтове за видео стрийминг. Това го направи популярно сред „резачките за кабели“, които обичат да гледат телевизия онлайн с помощта на Amazon Fire Stick, Nvidia Shield или Apple TV. Kodi може да се инсталира и на Android телефони или таблети, iPhone и iPad, Windows, Mac или Linux компютри.

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Винаги използвайте VPN с Kodi

Всеки път, когато предавате видео с помощта на Kodi, винаги трябва да използвате VPN, за да защитите поверителността си. Много сайтове за поточно видео биха искали да знаят къде се намирате, така че могат да ви блокират да гледате съдържание, ако живеете извън определена зона. Използването на VPN не им позволява да знаят тази информация.

Използването на VPN също не позволява на вашия интернет доставчик да знае, че предавате видео. Това често ги спира да намалят скоростта ви в Интернет. В допълнение, VPN може да ви помогне да ви предпази от атаки на човек от средата на хакери.

Не всички VPN обаче са полезни за потребителите на Kodi. Много от тях водят регистрации на активността на потребителите, създавайки нови проблеми с поверителността и побеждавайки целта да имат VPN на първо място. Повечето VPN нямат приложения за популярни устройства, които изпълняват Kodi. Всички VPN мрежи ще забавят връзката ви малко, но някои от тях са твърде бавни, за да възпроизвеждате видео с висококачествено видео, с което Kodi са свикнали.

Поради тези причини препоръчваме IPVanish на потребителите на Kodi. Той има строга политика срещу водене на регистрационни файлове и възпроизвежда 1080p видео без буфериране в нашите тестове. В допълнение, IPVanish има собствено приложение за две от най-популярните телевизионни устройства в общността на Kodi: Amazon Fire Stick и Nvidia Shield.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА KODI: IPVanish е нашият топ избор. Има голяма незабранена мрежа от сървъри и постига добри скорости. Силните функции за сигурност и поверителност правят IPVanish предпочитан за потребителите на Kodi и Amazon Fire TV Stick. Опитайте безрисково със 7-дневната гаранция за връщане на парите.

Как да инсталирате Chappa’ai Kodi addon

Добавката Chappa'ai Kodi е част от Blamo Repo. Има два начина да го инсталирате. Първият и най-прост метод е да използвате уеб браузър, за да изтеглите Blamo repo zip файла. Вторият метод е да добавите Blamo repo URL като източник и да инсталирате файла директно от Kodi. Този втори метод е полезен, ако вашето телевизионно устройство няма уеб браузър. Ето как да инсталирате Chappa’ai Kodi addon по един от двата метода.

Забележка: Добавката Chappa’ai Kodi е просто помощна програма, която позволява на потребителите да организират съдържание, предоставено от други добавки. Така че Chappa'ai не може сам да бъде използван за нарушаване на авторски права. Въпреки това, репото в Blamo предоставя някои добавки на Kodi, които съдържат връзки към потоци, нарушаващи авторски права, включително Нептун Rising, Placenta и SportsDevil. Не препоръчваме да инсталирате тези добавки.

Как да инсталирате Chappa’ai Kodi addon на устройство, което има уеб браузър

Отворете браузър и отворете официалния URL адрес на Blamo repo: http://repo.mrblamo.xyz/

Кликнете върху последния zip файл за blamo repo. Трябва да има заглавие, което изглежда нещо като repository.blamo-x.x.x.zip. Помнете къде запазвате този файл

От главното меню на Kodi щракнете върху икона на зъбно колело да стигнем до настройки меню

Икона на зъбно колело Kodi

Избирам системни настройки

Настройки на системата Kodi

Преместете курсора си върху добавки селекция

Kodi системни настройки на добавките

Проверете дали плъзгачът за неизвестни източници е активиран. Ако не, щракнете, за да го активирате

Kodi 17 позволяват неизвестни източници

Върнете се в главното меню на Kodi и изберете добавки

Kodi addons

Щракнете върху инсталатор на пакети икона, която прилича на отворена кутия

Икона на отворена кутия Kodi

Изберете инсталирайте от zip файл

Kodi инсталирате от zip файл

Отворете мястото, където сте запазили файла, и щракнете, за да инсталирате Blamo repo

blamo repo zip file

След като репостът е инсталиран, изберете инсталирайте от хранилище

Kodi_17_Krypton_addons_install_from_repository_Comparitech

Изберете Blamo repo

blamo repo

Избирам видео добавки

blamo repo video addons

Кликнете върху Чапа

изберете chappa'ai kodi addon

Кликнете върху инсталиране. Добавката Chappa’ai Kodi трябва да се инсталира в рамките на няколко секунди

инсталирайте chappa'ai

chappa'ai addon е инсталиран

Как да инсталирате Chappa’ai Kodi addon без уеб браузър

Ако все още не сте го направили, активирайте неизвестни източници, като щракнете върху икона на зъбно колело, следван от системни настройки → добавки → неизвестни източници

Върнете се в менюто с настройки и щракнете файлов мениджър

Kodi 17 File Manager

Изберете добавяне на източник

kodi изберете добавяне на източник

Кликнете

Kodi добави източник пътека влизане

В полето, където пише „Въведете пътеките или прегледайте местата на медията“, въведете http://repo.mrblamo.xyz/ (напишете това точно както изглежда или няма да работи)

Кликнете Добре

добавете източник mr blamo

Изберете полето по-долу, където пише „Въведете име за този източник на медия“

добавете източник mr blamo 2

Тип Blamo repo или някакво друго име, което ще запомните

Кликнете Добре отново

добавете източник mr blamo 3

Върнете се в главното меню на Kodi и щракнете addons → инсталатор на пакети (икона на отворена кутия) → инсталирайте от zip файл

Кликнете Blamo repo (или името, което сте дали на този източник) от списъка с източници

изберете източник blamo repo

Изберете най-новия файл за репо в Blamo. Заглавието трябва да е нещо като repository.blamo-x.x.x.zip. Репото Blamo трябва да се инсталира в рамките на няколко секунди

изберете blamo zip файл

Избирам инсталирайте от хранилище → Blamo repo → видео добавки → Chappa’ai

Кликнете Инсталирай. Добавката Chappa’ai Kodi трябва да се инсталира в рамките на няколко секунди

инсталирайте chappa'ai

chappa'ai addon е инсталиран

Вижте също: Как да коригирате буферирането на Kodi на Amazon Fire Stick

Как да конфигурирате добавката на Chappa’ai Kodi

Преди да можете да използвате Chappa'ai, ще трябва да го конфигурирате. Първо, щракнете с десния бутон върху добавката Chappa’ai Kodi от началния си екран. Това ще отвори контекстното меню на Addon. Второ, щракнете настройки за да отворите менюто за конфигурация.

Настройки на Chappa'ai

След като отворите менюто за конфигурация, щракнете активирайте всички играчи. След това отворете отново менюто с настройки и превъртете надолу до възобновяване на общата настройка. Кликнете върху тази селекция. Може да видите съобщение, което пита дали искате да премахнете всички съществуващи плейъри. Ако е така, щракнете да. Това е всичко, което трябва да направите, за да позволите съдържанието на добавките ви да се преглежда през Chappa’ai.

Chappa'ai премахва съществуващите играчи

Можете да използвате Trakt за наблюдение на всички филми и предавания, които гледате и да давате препоръки въз основа на вашите навици на гледане. Ако искате да интегрирате тази услуга с Chappa’ai, отворете добавката и изберете плейлисти → гледайте плейлистите си. Ще бъдете помолени да удостоверите устройството си, като отидете на уебсайта на Trakt, въведете код и влезете с вашето потребителско име и парола на Trakt.

Можете също да свържете профила си Last.fm с Chappa’ai, което улеснява сърфирането в музика. За целта първо създайте API акаунт, като попълните този формуляр: https://www.last.fm/api/account/create. Ще получите ключ, който след това можете да изрежете и залепите в добавката на Chappa’ai Kodi addon настройки меню, под потребителски → LastFM API Key.

chappa'ai настройки lastFM

Свързана статия: Indigo Kodi addon, как да го инсталирате и защо трябва да го използвате

Как да използвате добавката на Chappa’ai Kodi

След като правилно конфигурирате Chappaa, той е лесен за използване. Щракнете върху добавката, за да отворите нейното главно меню. Библиотеката ви е организирана в следните категории: кино, телевизионни предавания, музика, ТВ канали, и плейлисти. Има и опция да Въведете низ за търсене, което ви позволява да търсите във всички ваши съвместими добавки.

главно меню на chappa'ai

Щракването върху определена категория ще изведе списък с подкатегории, включително популярен и най-високо оценен според themoviedb.org (TMDb), най-играе, най-гледани, популярен, и тренд в Trakt и други категории, използвайки вашия собствен Trakt акаунт.

меню на филми за chappa'ai

За да възпроизведете определен филм, шоу или песен, прегледайте категориите, докато намерите медията, която искате да играете, след което щракнете, за да започнете възпроизвеждане. Това е всичко, което е в използването на добавката Chappa’ai Kodi.

Вижте също: Как да инсталирате Kodi кожи и най-добрите за използване

Надяваме се, че ви е харесало това ръководство за добавката Chappa’ai Kodi. Ако искате повече информация за това как да намерите безопасни и законни добавки на Kodi, проверете някои от нашите други ръководства, включително най-добрите Kodi добавки за телевизия на живо, как да инсталирате YouTube за Kodi и как да гледате спортове в Kodi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 73 =

Adblock
detector