Как да инсталирате Kodi на iPad или iPhone

Kodi е невероятно мощен медиен плейър с отворен код, отколкото може да се използва за поточно предаване на почти всичко. Например, можете да гледате любимите си телевизионни предавания отвсякъде и използвате Kodi, за да уловите всяко важно спортно събитие. Най-хубавото е, че е безплатно! Единственият въпрос е как да настроите Kodi на мобилното си устройство, за да можете да използвате невероятните му предложения отвсякъде?

Ако сте потребител на iPad или iPhone, инсталирането на Kodi не е толкова трудно. Въпреки че не е толкова просто като посещение на App Store, това може да стане сравнително бързо. Всъщност има няколко начина да инсталирате Kodi на вашия iPad или iPhone, включително чрез вашия настолен компютър.

В тази публикация ще ви покажем стъпка по стъпка как да инсталирате Kodi на iPad или iPhone, използвайки вашия работен плот и приложението Cydia Impactor. За целите на този урок ще използваме устройство с Windows, свързано към iPhone. Можете обаче да следвате подобни стъпки, като използвате десктоп на Mac и iPad или друга комбинация от тях. Да започваме!

Използвайте VPN с Kodi

Преди да се забиете в процеса на инсталиране, струва си да се отбележи, че силно се препоръчва да инсталирате виртуална частна мрежа (VPN), преди да стриймвате или изтегляте съдържание с помощта на Kodi. Това е силно препоръчително, тъй като ви дава допълнително ниво на поверителност, като криптира трафика на вашето устройство и го пренасочва. Това ви дава възможност да запазите частната си активност за поточно предаване на вашия интернет доставчик и друго, както и да деблокирате геозаключено съдържание. Известно е, че доставчиците на интернет услуги забавят тежките стримери и проблемите с буферирането на Kodi са често срещани за тези, които не използват VPN.

Освен това, докато самото приложение Kodi не крие заплахи, различните добавки на Kodi, които можете да инсталирате по-късно, носят риск за сигурността и поверителността. Някои добавки са били отвлечени в миналото и са използвани за шпиониране на компютрите на потребителите и уеб активността. Една популярна добавка, Exodus, дори беше използвана за създаване на DDoS ботнет от неподозиращи потребители. Като се има предвид ниската сигурност, за която се съхраняват и доставят много добавки онлайн, най-добре е да избягвате излагането на вашата самоличност и данни. VPN ще направи това за вас чрез използването на високо сигурни, криптирани връзки за данни.

В идеалния случай ще искате да намерите бърз и надежден VPN като IPVanish. Този доставчик сериозно се отнася до поверителността и предлага супер бързи поточни скорости. Нещо повече - те предлагат огромна отстъпка от 60% за нашите читатели. Инсталира се лесно и дава достъп до всички добавки на Kodi, затова е силно препоръчително.

Сега, когато това не е на път, нека да започнем да се настройвате с Kodi!

Стъпка # 1: Изтеглете най-новата версия на Cydia Impactor

Cydia Impactor ви позволява лесно да зареждате приложения към iOS устройство, без да е необходимо да се нарушавате. Отидете на началната страница на Cydia Impactor и изберете подходящата версия.

В този случай ще използваме версията на Windows. След като папката бъде запазена на вашия работен плот, ще трябва да извлечете нейните файлове. Отворете папката и изберете Извлечете файлове.

Файловете за удар.
Сега вече сте го подготвили, можете да преминете към Kodi.

Стъпка # 2: Изтеглете най-новата версия на Kodi

Началната страница на Cydia Impactor.Тъй като новите версии на Kodi се издават редовно, най-добре е да отидете направо към източника за най-актуалния файл. Имайте предвид обаче, че Kodi ще ви предостави DEB файл и за тази инсталация ще ви е необходим IPA файл. Не се притеснявайте, ще ви кажем как да извършите преобразуването. Ако обаче предпочитате да не преминавате през тази стъпка, можете просто да потърсите „най-новия IPA файл на Kodi“ и трябва да можете да го намерите доста бързо.

Ако сте доволни да извършите преобразуването, отидете на началната страница на Kodi и кликнете върху синьото Изтегли бутон в горния десен ъгъл.

Началната страница на Kodi.
На получената страница превъртете надолу до Изберете оръжието си раздел, където ще имате възможност за избор на изтегляния:

Коди е
Кликнете върху иконата с етикет iOS, изберете подходящия DEB файл и го запишете на вашия работен плот.

Опции за изтегляне на файл Kodi for iOS.
След това ще се уверим, че е използваем за нашия метод на инсталиране.

Стъпка # 3: Конвертирайте DEB файла в IPA файл

Преди да можете да използвате вашия Kodi файл с Cydia Impactor, трябва да го преобразувате с помощта на неархивна програма. За Windows можете да използвате инструмент като 7-Zip или потребителите на MacOS могат да изберат The Unarchiver. За целите на този урок ще използваме 7-Zip.

С инсталирания архиватор щракнете с десния бутон върху вашия DEB файл, който сте запазили на вашия работен плот. Тук изберете 7-Zip > Извлечете файлове и изберете място за извлечените файлове. Може да е по-лесно просто да запазите нещата и да запишете всичко на работния плот засега.

След като приключи, отворете извлечената папка и ще видите файл с име data.tr. Направете същото с този файл (щракнете с десния бутон и изберете 7-Zip > Извлечете файлове).

Най-
Сега отворете извлечената папка и вътре ще намерите Приложения папка. Отворете това и ще видите a Kodi.app папка. Създайте нова папка тук и я наречете нещо просто като Kodi New.

Най-
След това плъзнете Kodi.app папка към новата ви папка. Сега трябва да опаковате тази нова папка в архив. Кликнете с десния бутон върху него и изберете 7-Zip > Добави към Архив.

Най-
В получения прозорец се уверете, че името завършва с .ИПП и архивният формат е .цип.

Най-
След това ще получите своя нов IPA файл, готов за работа.

Най-
Плъзнете това върху работния плот, за да улесните нещата.

Стъпка # 4: Свържете устройството си към работния плот и отворете приложението Cydia Impactor

Най-Сега, когато вече имате готовност за приложението Cydia Impactor и вашия Kodi IPA файл, е време да свържете iPhone или iPad към вашия работен плот с помощта на USB кабел. Ако iTunes се отвори автоматично, затворете го. Може също да се наложи да отговорите на устройството си, питайки дали искате да се доверите на компютъра:

Най-
Сега е време да се върнем към файловете Cydia Impactor, които извадихме по-рано. Отворете папката и изберете Ударна (със символ на инструмента до него):

Най-
Това ще стартира приложението, но не натискайте Start.

Приложението Cydia Impactor.
С приложението, готово за стартиране, е време да започнете да инсталирате.

Стъпка # 5: Стартирайте процеса на инсталиране

При отваряне на приложението Cydia Impactor е време да използвате Kodi IPA файла, който сте създали по-рано. Просто плъзнете и пуснете файла върху интерфейса на приложението. След това Cydia Impactor ще ви помоли да въведете вашето потребителско име на Apple iTunes, последвано от вашата парола. 

Въпреки че това може да изглежда малко обезпокоително, да не се притеснявате, той не записва тази информация и просто я изпраща на Apple, за да може инсталацията да започне.

Сега е време да седнете и да изчакате, докато се извърши инсталацията. Ще видите поредица от съобщения в приложението, заедно със зелена лента, показваща хода на процеса на инсталиране.

Инсталацията е в ход.
След като спре, е време да преминете към следващата стъпка.

Стъпка # 6: Доверете се на потребителския си идентификационен номер като програмист на вашето устройство

Изскачащо име на потребителско име за Apple IDПоследната стъпка в процеса, преди да можете да се насладите на Kodi, е да приемете, че се доверявате на потребителския си идентификатор като програмист на вашето устройство. За да направите това, влезте в Настройки > Общ > Управление на устройства.

Най-
Сега всичко, което трябва да направите, е да изберете Доверие , където "" ще бъде този, който сте използвали по-рано.

Най-
Накрая, удари Доверие в полученото изскачащо меню, за да потвърдите:

Изскачащо потвърждение за доверие.
След като това е направено, можете да излезете Настройки където ще намерите приложението Kodi, сгушено на началния си екран, готово за използване.

„Смартфон“ от Дариуш Санковски, лицензиран под CC BY 2.0

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector