Как да инсталирате Kodi на Nvidia Shield за 5 минути (Актуализирано за 2020 г.)

Как да инсталирате Kodi на Nvidia Shield

Nvidia Shield и Kodi вървят заедно като фъстъчено масло и желе. Конзолата за стрийминг и игри, задвижвана от Android, е идеална за предаване на телевизионни предавания, филми и музика от най-популярното в света приложение за домашно кино с отворен код. Nvidia Shield е съвместим с почти всяка популярна добавка Kodi там, а хардуерът й е достатъчно мощен, за да възпроизвежда съдържание с висока разделителна способност или дори 4K, без да нарушава потта.

И сега, когато Kodi е посочен в Google Play като приложение за Android TV, той е по-лесен за инсталиране от всякога. За повечето потребители няма нужда от странично зареждане или изтегляне на Kodi от други източници.

Някои собственици на Nvidia Shield все още могат да искат да знаят как да вземат Kodi от друго място, различно от Google Play. Техните причини могат да бъдат:

 • Достъпът до Google Play е блокиран, като например за потребителите в Китай
 • Предпочитайте да използвате по-стара версия на Kodi
 • Предпочитайте да използвате конкретна трета страна на Kodi

В тази статия ще ви покажем как да получите Kodi на своя Nvidia Shield чрез два метода: Google Play и странично зареждане.

Преди да започнем, вземете VPN

Много потребители на Kodi използват виртуални частни мрежи (VPN), за да скрият повече незаконни поточни дейности. Но дори и тези, които използват законни, законни добавки, могат да се възползват от VPN. Ако още не сте го научили как да инсталирате VPN на Kodi в този урок.

Ето защо трябва да използвате VPN с Kodi на Nvidia Shield:

 • Някои доставчици на интернет доставчици на дросела на газта се основават на съдържанието, до което имате достъп. Ако забележи, че се опитвате да предавате видео, това може да забави скоростта на вашия интернет, което води до по-ниско качество и по-често буфериране. VPN скрива трафик от вашия интернет доставчик, така че не може да различава въз основа на типа на изтеглените данни.
 • VPN скрива вашата онлайн активност от вашия интернет доставчик. В САЩ и някои други страни интернет доставчиците могат да споделят данни на сайтове, които посещавате, с трети страни.
 • VPN помагат да защитите връзката ви от атаки на „Човек в средата“. Тези атаки възникват, когато хакер пресече трафик между вас и сървъра. Те могат да включват вашите потребителски имена, пароли или друга ценна информация. Те могат също да променят съдържанието на изтеглените от вас данни, като потенциално заразяват вашия Nvidia Shield със злонамерен софтуер. Когато сте свързани с VPN, вашият трафик се криптира преди да бъде изпратен и получен, така че дори ако трета страна го прехване, те не могат да го дешифрират или модифицират.

Въпреки че VPN вършат чудесна работа за защитата на поверителността ви, те могат значително да забавят връзката ви. Освен това някои VPN поддържат лог файлове, като напълно намаляват вашата безопасност. За да предавате безопасно Kodi съдържание през VPN, ще ви трябва бърз и последователен доставчик.

IPVanish не поддържа регистри на вашите онлайн дейности. Препоръчваме да използвате IPVanish, тъй като е достатъчно бърз, надежден и сигурен, за да предавате поточно от добавки на Kodi с минимално буфериране и висококачествено видео. Приложението е достъпно от Google Play Store или като APK файл от уебсайта на IPVanish.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Читателите на Comparitech могат да спестят до 60% при планове за IPVanish.

Метод №1: Google Play (препоръчително)

Ако някога преди сте използвали Google Play на устройство с Android, процесът трябва да е познат. Това ще инсталира най-новата версия на ARM на склад Kodi за Android на разположение. Ако Google Play е блокиран по някаква причина, обикновено можете да я деблокирате, като използвате VPN.

Ето как да инсталирате Kodi на Nvidia Shield чрез Google Play:

 1. Включете своя Nvidia Shield и отворете Google Play Store
 2. Използвайте функцията за търсене, за да намерите Коди. Това трябва да е първият резултат, а разработчикът е фондация XBMC. Изберете приложениетоnvidia щит kodi 1
 3. На страницата на приложението щракнете Инсталирай за да изтеглите и инсталирате Kodi на вашия Nvidia Shield. Приемете разрешенията, когато бъдете подканени.nvidia щит kodi 2
 4. Стартирайте приложението, като щракнете върху отворено бутон, след като инсталацията приключи. Можете да го намерите и на началния екран на Nvidia Shield.
 5. Продължете през предварителната настройка и започнете да използвате Kodi!

Това е! Уверете се, че вашият VPN е активиран, преди да инсталирате и използвате допълнителни добавки. Kodi трябва автоматично да се актуализира чрез Play Store.

Метод №2: Sideloading Kodi на Nvidia Shield

Ако предпочитате да използвате по-стара версия на Kodi, отколкото тази, която е налична в Google Play, или искате да инсталирате конкретна версия на Kodi, ще трябва да заредите странично приложението. Това не е трудно; това просто изисква няколко допълнителни стъпки. Обърнете внимание, че приложенията със странични приложения няма да се актуализират автоматично, така че ще трябва да повторите процеса, ако искате да се възползвате от актуализациите. Ако Kodi вече е инсталиран, но искате да опитате изграждане на трета страна, не забравяйте предварително да деинсталирате всяко съществуващо приложение Kodi.

Ето как да заредите Kodi на Nvidia Shield:

 1. Намерете и изтеглете APK файла за версията на Kodi, която искате да инсталирате. APK файл е пакет, който съдържа всичко необходимо за инсталиране на приложение за Android. Единственото гарантирано безопасно място за изтегляне на Kodi APKs е официалният уебсайт на Kodi, но по-старите версии и надстройките на трети страни очевидно ще дойдат от другаде.
 2. След като приключите с изтеглянето на лаптоп, преместете APK файла върху USB устройство. APK файловете обикновено са малки, така че простото устройство с палец трябва да се оправи. Безопасно извадете устройството, когато приключите.
 3. Включете Nvidia Shield и отворете Настройки меню в долната част. След това отидете на Сигурност и ограничения.nvidia щит vpn 4
 4. Превключете Неизвестни източници. Това позволява да се инсталират приложения от Google Play. Натиснете Добре когато се появи предупреждението.nvidia щит vpn 3
 5. Върнете се на началния екран и отворете Google Play Store.
 6. Изпълнете търсене ES File Explorer File Manager и изберете приложението със същото име. Това трябва да е първият резултат.nvidia щит vpn 1
 7. Кликнете Инсталирай да изтеглите и инсталирате ES File Explorer. Приемете условията и разрешенията.nvidia щит vpn 2
 8. След като ES File Explorer е инсталиран, включете USB устройството с APK файла върху него в USB слота на Nvidia Shield.
 9. Трябва да се появи изскачащ прозорец с въпрос дали искате да отворите USB устройството с помощта на ES File Explorer. Кликнете Добре.nvidia щит vpn 5
 10. ES Explorer Explorer ще се стартира. В лявата странична лента щракнете местен, след това превъртете надолу, за да изберете вашето USB устройство от падащия списък.
 11. Придвижете се до мястото, където сте запазили Kodi APK файла на вашето устройство за прескачане и го изберете. Кликнете Инсталирай, тогава Инсталирай отново да приемете разрешенията.nvidia щит kodi 4
 12. Когато инсталацията приключи, изберете отворено да стартира Kodi. Приложението вече трябва да е достъпно и от началната страница.
 13. Продължете през предварителната настройка и започнете да използвате Kodi!

След като Kodi е инсталиран и работи, можете безопасно да премахнете USB устройството. Можете също да изтеглите APK файла директно на вашия Nvidia Shield, като използвате уеб браузъра, който е вграден в ES File Explorer. Открихме, че навигирането в уеб страници и писането е болка с контролера по подразбиране Nvidia Shield, но ако нямате USB устройство или лаптоп под ръка, това също работи.

Как да инсталирате Kodi addons на Nvidia Shield

Повечето добавки на Kodi могат да бъдат инсталирани от хранилище. Официалното хранилище Kodi идва вградено в приложението Kodi. Други ще трябва да бъдат изтеглени от източници на трети страни. Процесът за инсталиране на добавки на Nvidia Shield е същият като всеки друг Kodi устройство.

Ето как да инсталирате хранилище на Kodi:

 1. От главното меню на Kodi отворете Система > Файлов мениджър
 2. Кликнете Добавяне на източник
 3. Там, където пише „няма“, въведете връзката на хранилището, което искате да инсталирате. Дайте му псевдоним, ако искате.
 4. Кликнете Добре
 5. Върнете се на началния екран и изберете Добавки
 6. отворено Браузър за добавки
 7. Избирам Инсталиране от Zip файл и изберете хранилището, което току-що сте инсталирали. Трябва да получите известие, за да уведомите, че работи.
 8. Сега щракнете върху Инсталиране от хранилище опция
 9. Намерете добавката, която искате да инсталирате, и я изберете

Някои добавки не се съхраняват в хранилища и вместо това трябва да бъдат изтеглени директно като .zip файл. Можете или да използвате лаптоп, за да изтеглите .zip файла на USB устройство и да го преместите във вашия Nvidia Shield, точно както направихме с официалното приложение Kodi в предишния раздел, или да използвате ES File Explorer, за да го изтеглите директно на вашия Nvidia Shield от мрежата.

Бележка за магазините за приложения на трети страни

Възможно е да намерите както Kodi, така и ES File Explorer в магазини за приложения на трети страни, но препоръчваме да го направите. Магазините за приложения на трети страни често нямат строг или официален процес на проверка. Това означава, че APK файловете, които изтегляте, могат да бъдат остарели или променени, за да съдържат зловреден софтуер. Ако абсолютно не можете да получите достъп до Google Play или планирате да използвате изграждане на Kodi от трети страни, моля, проявете изключително внимание, за да не повредите устройството си или да не ви бъде открадната личната информация.

Вижте също: Как да инсталирате VPN на Firestick

кредит за изображение: Nvidia Shield от GBPublic_PR на Flickr CC 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 69

Adblock
detector