Как да инсталирате VPN на кутия с Android TV или Kodi Box

Android състав от Rob Bulmahn, CC BY 2.0

Kodi е безплатен софтуерен пакет с отворен код, който ви позволява бързо и лесно да настроите домашен медиен център. Това е невероятно универсален, способен да работи на различни устройства, включително компютър, USB флаш устройство, iPhone, Roku, Apple TV, Raspberry Pi, Amazon Fire TV и Firestick. Тази гъвкавост и лекота на настройка доведе до хардуер с предварително конфигурирани инсталации Kodi (известни като Kodi кутии), които се продават.

Въпреки че тези кутии са лесни за настройване, те не пазят автоматично навиците ви за сърфиране. Днес ще ви покажем как да инсталирате виртуална частна мрежа (VPN) на вашия Android TV или полето Kodi. Това ще ви позволи да излъчвате поточно от външни смущения.

Въпреки това, с негативното внимание на пресата Kodi и наистина повечето неортодоксални поточни устройства получават напоследък, много хора приемат, че софтуерът не е легален за използване. Истината е, че докато кутиите Kodi и Android TV са напълно законни, някои плъгини на трети страни предоставят неограничен достъп до лицензирано съдържание. Насърчаваме нашите читатели да изучават законите на страната им за стрийминг, преди да се опитват да използват кутии Kodi или Android TV.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Кой VPN трябва да използвате?

Не всеки VPN е създаден равен. Някои използват по-силно криптиране от други, други не водят журнали от историята на вашия интернет трафик, а някои се гордеят с високите си скорости на мрежата..

Не препоръчваме да използвате безплатен VPN. За някои е известно, че използват сенчести методи за печелене на пари, от продажбата на вашите данни на трети страни или по-лошо, продажбата на вашата честотна лента и потенциално да ви намесят в кибератаки. В миналото бяха открити няколко популярни безплатни VPN в магазина на Google Play, които съдържат злонамерен софтуер, затова препоръчваме да проучите подробно VPN, преди да го инсталирате.

  Dailymotion Kodi addon: วิธีการติดตั้ง Dailymotion บน Kodi

Има няколко добавки на Kodi, които ви позволяват да инсталирате VPN директно. Те обаче идват с няколко свои проблеми. Първо, те ви защитават само в Kodi и няма да анонимни трафик от други приложения. Второ, те изискват да инсталирате допълнителен софтуер, който може да не е лесно достъпен на Android.

IPVanish

Налични приложения:

  • настолен компютър
  • Mac
  • IOS
  • андроид
  • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

Препоръчваме IPVanish. Това е евтин VPN, който работи с всеки Kodi добавка, който някога сме тествали, и се предлага със специално приложение за Android. Освен това има специално приложение за Amazon Firestick и Fire TV, така че е едно от най-лесните за инсталиране на устройства с Android.

За разлика от повечето VPN услуги, IPVanish притежава своите сървъри направо. Това му позволява да осигурява постоянно високите скорости, които ще трябва да се наслаждавате на поточно предаване на Kodi или Android TV. IPVanish също така оценява поверителността на своите клиенти много високо и не пази журнали от историята на вашите сърфиране.

БЪРЗО, БЕЗОПАСНО ПАРИЧАНЕ: IPVanish е бърз и сигурен VPN VPN с над 1300 сървъра в 60+ страни. Не поддържа журнали, има добра деблокираща способност и позволява до 10 едновременни връзки. Има и 7-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да опитате безрисково.

Как да инсталирате VPN на Android TV или кутия Kodi

В момента няма прост и ефективен начин за инсталиране на VPN директно от Kodi. Всъщност е доста лесно да запазите устройството си защитено, ако имате една от по-популярните VPN услуги. Прегледахме някои от най-добрите VPN за Kodi през 2023 г. и ако нямате такъв, сигурни сме, че тази статия може да ви помогне да намерите VPN, отговарящо на вашите изисквания.

  Kodi работи бавно? Ето как да увеличите скоростите на Kodi!

След като се регистрирате в VPN услуга, инсталирането й е просто. Започнете, като отидете в магазина на Google Play на вашия Android TV или в полето Kodi. Потърсете своя VPN, уверете се, че всички резултати са законни, след което го инсталирайте.

Инсталиране на VPN на Android Стъпка 1

След това ще бъдете попитани за имейл адреса и паролата на вашия VPN потребителски акаунт. Въведете тези и ще бъдете отведени на страница, където можете да изберете кой сървър да използвате.

Инсталиране на VPN на Android стъпка 2

От тук можете да изберете държавата или града, в който искате да се свържете със сървър. Можете също да се свържете с конкретен сървър или който от тях е най-добрият в момента. След като изберете местоположение, щракнете върху бутона, който казва Connect. Това е всичко – целият ви интернет трафик на това устройство вече е шифрован и не може да бъде четен от трети страни.

Не е нужно да жертвате поверителността си само защото сте избрали да използвате предварително конфигурирана кутия Kodi или Android TV. Сега, когато знаете как, можете да свържете устройството си към VPN и да преглеждате носители спокойно, без заплаха от прослушване и дроселиране на интернет доставчика. По-важното е, че можете да стриймвате, без да се притеснявате за това, че хората се опитват да използват вашите данни за собствена лична изгода.

Какво е VPN?

По същество VPN преобразува целия ви мрежов трафик през криптиран тунел към сървър някъде другаде по света. След като сте свързани, няма начин никой освен вас и вашия доставчик на VPN да знае кои сайтове посещавате, файловете, които изтегляте, или съдържанието на вашите съобщения. Тъй като доставчиците на интернет услуги (ISP) не криптират трафика на своите клиенти, вашият трафик е значително по-безопасен при използване на VPN.

Вашият IP адрес може да разкрие изненадващо количество лична информация като в кой град живеете и кой е вашият интернет доставчик. Въпреки това VPN мрежите ви пазят, като ви присвояват друг временен IP адрес. Някои услуги приемат тази концепция още повече и ви позволяват автоматично да променяте IP адреса на редовни интервали.

Защо да използвате VPN?

За да повишите вашата онлайн сигурност

Има техника, използвана от хакерите, наречена Man-in-the-Middle (MitM) атака. Това им позволява да прехващат целия входящ и изходящ трафик от вашето устройство. Това включва информация като историята на търсенето ви и идентификационни данни за вход. Възможно е те дори да инсталират зловреден софтуер на вашето устройство, който може да зарази други компютри в домашната ви мрежа.

  Indigo Kodi Addon: จะติดตั้งอย่างไรและทำไมคุณจึงควรใช้งาน

Добрият VPN не позволява на този тип атака да се случи на първо място, но дори ако кутията ви Kodi е компрометирана, нападателят няма да може да чете криптираните отчети за трафика. Дори при много мощна система, този вид криптиране ще отнеме няколко хиляди години, за да се прекъсне.

За да се избегне дроселирането на ISP

Хакерите обаче не са единствените хора, които се интересуват от вашия интернет трафик. Някои от най-големите световни доставчици на интернет са били уловени да ограничават скоростта на интернет на своите плащащи клиенти в опит да ги възпират да разпространяват видео онлайн. Това е голяма част от това, което подхранва дебата за неутралитета на мрежата – няма причина интернет доставчиците да могат да решават как прекарвате времето си.

Вашият интернет доставчик ще знае, че сте свързани с VPN. Те обаче не могат да кажат какво правите на даден сайт, което прави по-трудно да се оправдае да намаляваш скоростта си. Тъй като скоростите ви не са ограничени, видеото е по-малко вероятно да заеква или буферира за дълги периоди от време. В тази връзка VPN всъщност може да подобри вашето преглеждане на Kodi.

За да заобиколите уеб филтрирането

Много страни ограничават достъпа до конкретни уебсайтове. Това може да се направи, за да се ограничи достъпа до някои видове вредни материали, но в страни като Египет, той също се използва, за да попречи на гражданите да четат новини, които показват правителството в лоша светлина. Тъй като VPN позволява на потребителите си да се свързват със сървъри в друга държава, той може да се използва за заобикаляне на всички правителствени блокове на уебсайтове в местоположението на потребителя.

VPN мрежите могат да се използват и за достъп до гео ограничено съдържание, без всъщност да са на необходимото място. За достъп до съдържание само за Обединеното кралство, просто трябва да се свържете с един от сървърите на вашата VPN във Великобритания.

About the author

Comments

  1. Kodi е много полезен софтуерен пакет, който може да се използва за много различни цели. Но е важно да се има предвид, че някои плъгини на трети страни могат да предоставят достъп до нелегално съдържание. Затова е важно да се изучат законите на страната, преди да се използва Kodi или Android TV. Инсталирането на VPN може да помогне за повишаване на онлайн сигурността и за избягване на дроселирането на ISP. Препоръчваме IPVanish като един от най-добрите VPN услуги за Kodi и Android TV. Те предлагат бързи скорости и не пазят журнали от историята на вашите сърфиране. Но е важно да се има предвид, че не всички VPN услуги са създадени равни и трябва да се проучат подробно преди да се инсталират.

Comments are closed.