Как да използвате IMDb на Kodi

Интегриране на IMDb в Kodi

Искате ли да изтеглите информация за филма направо от IMDb? Това ръководство ще ви покаже как да подобрите списъците със съдържание чрез интегриране на IMDb в Kodi.

Kodi е един от най-популярните налични пакети за медиен център. Може лесно да се инсталира или използва в широк спектър от платформи, включително всяко устройство на Amazon Fire TV, Apple TV и Roku. Още по-добре, има много малка разлика между различните версии. Ако добавката работи на работния плот, вероятно ще работи и на мобилни устройства.

Потребителите могат да инсталират плъгини, известни като добавки, за да увеличат размера на своята медийна библиотека. Въпреки това, наличната информация за всяко заглавие обикновено е много ограничена. Чрез изстъргване на филмови данни от базата данни за филми в Интернет (IMDb), можете да разберете много повече за всяко заглавие, преди да гледате. Тази статия ще обясни как да използвате IMDb за подобряване на вашия Kodi опит.

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Защо винаги трябва да използвате VPN с Kodi

Някои хора се свързват към виртуални частни мрежи (VPN), за да скрият неразрешено поточно предаване от своя доставчик на интернет услуги (ISP). Въпреки това, всъщност има много начини, чрез които VPN може да се възползва от повечето хора, дори и тези, които се предават само от официални източници.

VPN мрежите работят, като криптират мрежовия ви трафик, като го пазят скрит от всички трети страни наблюдатели. Това ви предпазва както от атаки на човек в средата, така и от вашия интернет доставчик, който може да се стреми да продаде навиците ви за сърфиране. Това криптиране също спира вашия интернет доставчик да използва вашите дейности като оправдание за преустановяване на връзката ви.

Всеки доставчик на VPN обаче е различен. Някои забавят връзката ви до обхождане, докато други водят записи на всичко, което правите. Поради тези причини изборът на подходящия доставчик е от решаващо значение.

Препоръчваме IPVanish. Той предлага последователни връзки със сървъри в повече от 50 държави и има минимално въздействие върху скоростта на вашата мрежа. Освен това той е един от най-преносимите VPN и може лесно да се инсталира на Android и iOS. Това е и единственият основен VPN, включен в магазина за приложения на Amazon Firestick.

ЧЕТЕН СНИМКА: Спестете 60% върху планове за IPVanish тук.

Какво е IMDb и как може да подобри Kodi?

IMDb е една от най-големите колекции в интернет, свързани с филми, телевизионни предавания и видео игри. В момента тя съдържа подробности за почти 5 000 000 заглавия и над 8 000 000 актьори, актриси и членове на екипажа. Как може тези данни да се използват за подобряване на вашия опит Kodi?

Когато изберете филм или телевизионно шоу в Kodi, той използва скрепер Python, за да намери подходяща информация. Обикновено ще видите само най-основните подробности: името на филма и евентуално годината на излизането му. Въпреки това, използвайки различен скрепер, можете да разберете много по-подробна информация за всяко производство.

Как да интегрирате IMDb в Kodi

Универсален скрепер за филми на Kodi

Нека започнем с промяната на скрепера по подразбиране на такъв, който дърпа информация от IMDb. Важно е да се отбележи, че това ще се отрази само на локално съхранено съдържание. Повечето добавки, които ви позволяват да промените използвания скрепер, предоставят нелицензирани потоци, така че внимавайте с тях. Не забравяйте, че официалните източници почти винаги ще предоставят най-точната информация за тяхното съдържание.

Инсталиране на Universal Movie Scraper

Първо щракнете върху Видео в лявата част на основната страница на Kodi. След това щракнете върху файлове опция. Трябва да видите списък на всички видео файлове във вашата библиотека Kodi. Щракнете с десния бутон на мишката (натиснете дълго на устройства с тъчскрийн) всеки файл или папка и изберете Редактиране на източника. (Освен това ще трябва да натиснете дълго на дистанционното управление, ако използвате актуализирано устройство на Amazon Fire TV.)

Ще ви бъде дадена възможност да преименувате източника или да промените неговото местоположение, но засега просто щракнете върху Добре бутон в долната част. На следващата страница щракнете върху Изберете доставчик на информация след това щракнете върху Получите повече… бутон отдясно. Има много скрепери за избор, но този за инсталиране се нарича Универсална филмова стъргалка.

Избор на подходящ скрепер за Kodi

Това търси IMDb по подразбиране и също така разглежда други сайтове, ако избраното от вас заглавие не е посочено в IMDb. Можете да изберете да инсталирате IMDb + RT вместо това, ако искате да видите оценките на Rotten Tomatoes, но това е напълно незадължително.

След като инсталирате правилния скрепер, просто щракнете върху Добре бутон отдясно, за да бъде върнат към списъка ви с видеоклипове. След като библиотеката приключи с актуализацията, можете да проверите дали скреперът работи, като щракнете върху което и да е заглавие и проверите информацията в списъка си с IMDb.

Конфигуриране на Universal Movie Scraper

Има няколко малки ощипвания, които трябва да се направят на Universal Movie Scraper, преди да приключим. Започнете с щракване върху Добавки в основната страница на Kodi. След това щракнете Изтегли. На следващата страница изберете Доставчици на информация опция. Накрая щракнете Информация за филма, Универсална филмова стъргалка в списъка, който се показва, тогава Конфигуриране.

конфигуриране на универсален филтър скрепер

Изберете Кредити след това щракнете върху стрелките до Вземете Studio от докато не е зададено на IMDb. След това преминете надолу към Фен арт и щракнете върху Активирайте fanart от themoviedb.org. Най-горната опция вече трябва да е деактивирана, но ако не е, щракнете и върху нея. Това ще гарантира, че виждате само официални изображения от филма, вместо фанарт, които потенциално биха могли да развалят края.

Ако живеете извън САЩ, ще трябва да промените настройки, за да се показват оценките на сертификатите на вашата страна. Под оценка раздела, щракнете Предпочитана страна за сертифициране и изберете местоположението си от списъка, който се показва. След като сте готови, щракнете върху Добре бутон.

заключение

Kodi предлага много възможности за персонализиране, но много хора се фокусират единствено върху различните добавки, които могат да бъдат инсталирани. Въпреки това, като отделите само малко допълнително време, можете да използвате Kodi за архивиране на историята на вашите гледания онлайн, автоматично да намерите субтитри за всичко, което гледате, и много повече.

Нови ли сте за Kodi? Имаме стъпка по стъпка ръководства за инсталиране на първата ви VPN, гледане на филми на Kodi и отстраняване на най-често срещаните проблеми на Kodi, включително буфериране на Kodi. Имаме дори статии, обхващащи най-добрите добавки за спорт (включително SuperBowl), телевизионни потоци на живо и аниме, в случай че търсите нещо конкретно.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 85 =

Adblock
detector