Как да коригираме грешката „Неуспешно инсталиране на зависимост“ В Kodi

Имате проблеми с неуспешната инсталация на грешка в зависимост в Kodi? С неотдавнашното изключване на много добавки и хранилища на Kodi, има вероятност много добавки, които се опитвате да инсталирате, да не работят правилно. В това ръководство ще обясним какво причинява тази грешка и как можете да поправите неуспешни инсталации на грешки в зависимост на всяко устройство.

log viewer за kodi addon не успя да инсталира грешка в зависимост

Kodi е безплатен софтуер с отворен код на медиен център. Той стана изключително популярен отчасти поради това, колко е адаптивен, но и заради високата си преносимост. Kodi може да бъде инсталиран на почти всяко популярно устройство, включително iPad, Amazon Firesticks и телефони или таблети с Android. Освен това, мобилните версии на Kodi запазват по-голямата част от функционалността на настолните версии.

Обикновено инсталирането на Kodi addons е съвсем просто. Възможно е обаче да възникнат проблеми, които пречат на добавката да се инсталира правилно. В тази статия ще обсъдим „Неуспешно поправяне на грешка в зависимост“, ще разгледаме факторите, които я причиняват, и ще ви помогнем да отстраните проблемите с вашата инсталация на Kodi, за да не я покажете в бъдеще.

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Важно: Винаги използвайте VPN с Kodi

Някои хора се свързват към виртуални частни мрежи (VPN), за да скрият нелицензирано поточно предаване от своя доставчик на интернет услуги (ISP). Въпреки това, има много предимства от използването на VPN, дори и да предавате само от официални източници.

VPN кодират мрежовия ви трафик, така че да не може да бъде прочетен от външен наблюдател. Това предотвратява повечето видове атаки Man-in-the-Middle (MitM) и също така спира вашия интернет доставчик да продава навиците ви за сърфиране. Освен това, тъй като вашият интернет доставчик не може да вижда какво правите, той не може да използва дейностите ви, за да оправдае намаляването на скоростите на мрежата ви.

Всеки VPN е различен и изборът на подходящия е от решаващо значение. Някои поддържат подробни дневници на вашите дейности, които могат да бъдат проследени до вас сравнително лесно. За други VPN се знае, че включват злонамерен код или правят компютрите на своя потребител част от ботнет.

Препоръчваме IPVanish. Той има минимално въздействие върху скоростта на сърфиране, позволява ви да се свързвате със сървъри в повече от 50 страни и е изключително преносим. Освен това IPVanish е единственият основен VPN, който се предлага в магазина за приложения на Amazon Firestick, което означава, че можете да останете защитени дори когато сте далеч от дома.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА KODI: IPVanish е нашият топ избор. Има голяма незабранена мрежа от сървъри и постига добри скорости. Силните функции за сигурност и поверителност правят IPVanish предпочитан за потребителите на Kodi и Amazon Fire TV Stick. Опитайте безрисково със 7-дневната гаранция за връщане на парите.

Какво причинява грешката „Неуспешно инсталиране на зависимост“?

Kodi има процъфтяваща общност за разработка на добавки. Това означава, че има десетки свободно достъпни приставки, които разработчиците могат да интегрират в собствените си добавки. Те обикновено се инсталират успоредно със самия аддон, но ако нещо не позволява това да се случи, в горната дясна част на екрана ще видите грешката „Неуспешно инсталиране на зависимост“..

Обикновено това означава, че хранилището, от което се опитвате да изтеглите, е офлайн. Това каза, тъй като това е доста неясно съобщение за грешка, всъщност има няколко други потенциални причини. Например, проблеми с кеша или някои файлове се повредят също могат да причинят Kodi да върне тази грешка.

Как да поправите грешката на Kodi „Неуспешно инсталиране на зависимост“

Въпреки че причината за тази грешка не винаги е очевидна, разрешаването е сравнително лесно. Ще трябва да направим малко отстраняване на проблеми, за да намерим основния проблем. Повечето от грешките на Kodi казват на потребителя да проверява регистрациите за грешки за повече информация, но всъщност няма начин по подразбиране от Kodi. Имайки това предвид, нека започнем с инсталирането на Log Viewer за Kodi addon.

Свързани: Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi

Инсталиране на Log Viewer за Kodi addon

Добавката на Log Viewer е достъпна от официалното хранилище на добавки Kodi. Това опростява процеса на инсталиране, тъй като няма нужда да инсталирате допълнителни хранилища.

От началния екран на Kodi щракнете върху Раздел „Добавки“ наляво. На следващата страница щракнете върху кутия икона в горната лява част на екрана. Изберете Инсталиране от хранилище и превъртете надолу в списъка, докато намерите Хранилище за добавки Kodi. Сега ще видите списък с категории добавки - изберете Програмни добавки. Списъкът е в азбучен ред, така че ще намерите Log Viewer за Kodi около половината от страницата. Щракнете върху него, след което щракнете върху бутон за инсталиране.

инсталирате преглед на журнала за kodi

Има една настройка, която трябва да бъде променена, преди да започнем да отстраняваме проблема правилно. Щракнете с десния бутон на мишката (натиснете дълго, ако използвате сензорен екран или Amazon Fire Stick) в Log Viewer за Kodi addon и изберете Настройки опция. Щракнете върху Инвертиране на дневника (най-скорошното първо) опция, така че бутонът до него да стане бял. Ако е сив, щракнете върху него отново, за да го активирате. Тази настройка показва най-новите записи първо и спестява много превъртане. Тъй като вероятно ще се опитвате няколко различни решения и да се консултирате с дневника всеки път, това може да ускори значително процеса.

Проверка на журналите за грешки на Kodi

Първо, опитайте да инсталирате отново добавката, която върна грешката. Сега отворете View Viewer за добавката на Kodi и щракнете Покажи дневник. Ще видите много техническа информация, но ако нещо се обърка, трябва да е доста очевидно. Ако конкретен файл не е намерен или връзката е изтекла и определено сте свързани с интернет, това е добър показател, че източникът, от който се опитвате да инсталирате, се е преместил или е бил преместен офлайн.

Неуспешно инсталиране на Kodi на зависимост

В тази ситуация добавката трябва да се инсталира правилно, след като намерите алтернативен източник. Важно е да се използват само надеждни източници, но както и в миналото, нелоялните разработчици презаредиха популярни добавки и ги използваха, за да пуснат опасни актуализации.

Потърсете Google за липсващата зависимост

Можете да разберете коя зависимост не е била инсталирана, като погледнете изскачащото меню в горната дясна част или като се консултирате с журналите за грешки на Kodi. След като идентифицирате липсващия плъгин или добавка, опитайте да извършите търсене в Google, за да намерите надежден източник за него.

Ще използваме приставката за URL Resolver като пример. Като търсите онлайн, ще видите, че URL Resolver в момента се хоства от TVAddons. Когато инсталирате хранилището на TVAddons, той също инсталира или актуализира определени инструменти, включително URL Resolver.

Понякога ще откриете, че зависимостта е достъпна само като zip файл. В този случай можете да го инсталирате по същия начин, по който бихте добавил. Щракнете върху Раздел „Добавки“ на главната страница на Kodi, след което изберете кутия икона. Кликнете Инсталиране от zip файл и отворете местоположението на файла на вашия твърд диск. Когато щракнете върху него, той трябва да се инсталира. Сега опитайте отново да инсталирате оригиналния аддон, за да видите дали проблемът ви е разрешен.

Ако установите, че ви липсват множество зависимости, можете или да повторите този процес за всеки файл или да инсталирате отново Kodi. Тази опция може да изглежда драстична, но често е най-бързият начин за разрешаване на този вид проблеми.

Изчистване на кеша на Kodi с добавката на Indigo

Забележка: макар да не можем да потвърдим, че това ще реши проблема ви, изчистването на кеша на Kodi е често предлагано решение в различни други уебсайтове и форуми.

Кешът е мястото, където Kodi съхранява данни, които трябва да бъдат достъпни бързо. Обикновено кешът трябва да се изпразни, но понякога възникват проблеми и кешът се запълва изцяло. В тези случаи Kodi може да започне да се бори и може да върне грешки като тази, която се опитваме да разрешим.

Добрата новина е, че ако пълният кеш е първопричината, това е много лесно да се поправи. Kodi не включва лесно, кросплатформено решение за изчистване на кеша, но добавката Indigo съдържа инструменти за поддръжка, които могат да направят това за вас. Щракнете върху икона на зъбно колело на главната страница на Kodi и изберете Файлов мениджър опция.

добавянето на синтез като източник не успя да инсталира корекция на зависимостта

Ще видите списък с всички източници, които сте добавили досега. Щракнете върху Добавяне на източник опция в долната част на списъка и въведете следното без кавички „http://fusion.tvaddons.co“. След това се върнете на началния екран и щракнете Добавки, тогава иконата на кутията, тогава Инсталиране от zip файл. Намерете току що добавения източник в списъка и го изберете. Щракнете върху започнете тук папка и инсталирайте индиго добавката вътре в нея.

Първият път, когато стартирате Indigo, може да отнеме минута, за да стартирате. След като го направите, щракнете Инструменти за поддръжка, тогава Изтрий кеш-памет. Ще бъдете помолени да потвърдите изтриването, така че щракнете върху ясно след това рестартирайте Kodi. Ако кешът причинява проблема ви, сега трябва да можете да инсталирате добавката без никакви проблеми.

Инсталиране или актуализиране на зависимостта на URLResolver

Ако имате проблеми с инсталирането на добавки на трети страни, проблемът може да е, че приставката за URLResolver не работи правилно или липсва. Тази приставка бе преместена наскоро, така че ако не сте използвали или актуализирали Kodi от известно време, това може да е причината да виждате грешка в зависимостта.

Ако сте добавили източника в предишната стъпка, получаването на най-новата версия на добавката URLResolver е много просто. Върнете се на страницата на браузъра за добавки на Kodi и изберете Инсталиране от zip файл. Щракнете върху източника, след което изберете следните опции: Kodi-репо сделки > Английски > repository.xbmchub-3.0.0.zip.

Изключете автоматичните актуализации, стъпка 4 отстраняване не успя да инсталирате грешка в зависимост

Ако имате автоматични актуализации, URLResolver трябва да се актуализира самостоятелно. Съветваме обаче да не се използва тази настройка поради възможността за инсталиране на злонамерени актуализации, преди да сте запознати с някакви проблеми. Можете да изключите автоматичните актуализации, като щракнете върху икона на зъбно колело на главната страница на Kodi, след което избирате Системни настройки. Сега просто задръжте курсора на мишката върху Раздел „Добавки“, преминете отдясно и щракнете върху Актуализациите опция. Препоръчваме да го зададете на Известявайте, но не инсталирайте актуализации; по този начин ще имате възможност да изследвате наличните актуализации, преди да ги инсталирате ръчно.

Преинсталиране на Kodi

Ако предишните решения не са разрешили грешката „Неуспешно инсталиране на зависимост“, най-лесното решение може да бъде преинсталирането на Kodi. Можете да направите това, като деинсталирате Kodi, след това посетите https://kodi.tv/download и изберете подходящата версия за вашата операционна система. След като го изтегли и инсталира, ще трябва да започнете от чиста плоча.

Можете също да възстановите Kodi до настройките му по подразбиране, като използвате добавката Indigo. За да направите това, отворете Indigo и щракнете върху Възстановяване на фабриката опция. Ще бъдете подканени да потвърдите, че това е, което искате. Важно е да се отбележи, че и двете по-горе решения ще доведат до загуба на всички инсталирани понастоящем добавки, приставки и версии.

заключение

Грешката при инсталиране на зависимост може да бъде досадна, но обикновено е разрешена доста лесно. Ако имате други проблеми, може да искате да прочетете нашето ръководство за отстраняване на най-често срещаните проблеми на Kodi. Също така сме написали статии, които ще ви помогнат да се възползвате максимално от вашата инсталация Kodi. Те обхващат всичко - от намаляване на времето за буфериране до инсталиране на VPN или намирането на най-добрите добавки. Не се притеснявайте, ако сте нов в Kodi; всички наши уроци са написани с начинаещи.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 73

Adblock
detector