Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi

Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi

Ако сте се сблъскали с това страховито съобщение: „Един или повече елементи не успяха да се възпроизведат, проверете лог файла за подробности“, може би се питате как в света могат да бъдат намерени тези мистериозни файлове на журнали Kodi. И дори ако можете да ги намерите, може да не е очевидно какво да правите с тях.

Как виждате регистрационни файлове в Kodi? И след като го направите, как можете да поправите възникнали грешки?

Истината е, че има много различни причини за това съобщение за грешка. Така че най-доброто нещо, което трябва да направите, е първо да знаете как да получите самите файлове на лога. След като разполагате с тази информация, можете да получите помощ от други хора на форуми или чрез електронна поща.

Има и няколко неща, които можете да опитате, за да поправите грешки сами.

В тази статия ще обясня как да направите и двете.

Поддържане на поверителност и сигурност при използване на Kodi

Преди да започнем да обсъждаме как да коригираме проблемите с Kodi, важно е да разберем рисковете, свързани с използването на добавки за отстраняване на проблемите с Kodi.

Kodi addons са създадени от независими разработчици. Това важи не само за приложения, използвани за поточно видео съдържание, но и за тези, които улесняват отстраняването на проблеми със самия плейър.

Въпреки че всички добавки, споменати в тази статия, са надеждни и се смята, че са безопасни, хакерът може потенциално да компрометира всеки софтуер.

Злобните програмисти понякога използват добавки, за да инициират атаки на „човек в средата“. Те променят кода, така че той пренасочва данните на потребителя към техните собствени частни мрежи. След като направят това, те могат да получат достъп до твърдия диск на потребителя и да получат лична информация, която искат.

Ако вашият доставчик на интернет услуги знае, че предавате видео, той също може да намали скоростта на интернет, за да поддържа ниските си разходи. Всъщност много доставчици на достъп предлагат свои поточни услуги и не искат да се конкурират с други. Така че те могат да ви накажат с намаляване на скоростта ви, ако потърсите алтернативи.

Вижте също: Как да спрем буферирането на Kodi

Поради тези проблеми винаги е най-добре да използвате VPN услуга всеки път, когато предавате видео или използвате всякакви добавки за отстраняване на проблеми при Kodi, докато сте свързани с интернет. Използването на VPN прикрива вашата самоличност, така че хакерите да не могат да получат вашата лична информация. И държи всичко, което правите в интернет, частно, така че вашият доставчик да не може да го използва като извинение за намаляване на честотната лента.

Един от най-популярните VPN сред потребителите на Kodi е IPVanish. И ние смятаме, че тази популярност е оправдана. IPVanish има строга политика „без регистрации“ и поддържа собствена инфраструктура. Това поддържа високите скорости и гарантира, че вашите данни се пазят от любопитни очи.

Сделка за четене: Спестете до 60% от IPVanish планове тук.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Преглед на журнални файлове на Kodi с помощта на Log Viewer

Най-лесният начин за преглед на журналните файлове на Kodi е да инсталирате добавката на Log Viewer. Той е достъпен в официалното хранилище Kodi.

За целта следвайте тези стъпки.

   • Кликва „добавки“ от главното меню.
   • Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi
   • Кликнете върху „изтегляне“.
   • Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi
   • Кликнете върху „добавки на програмата“.
   • Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi
   • Щракнете върху „Log Viewer за Kodi“.
   • Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi
   • Щракнете върху „инсталирайте“. След няколко секунди ще получите съобщение, че добавката е инсталирана.
   • Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi
   • Върнете се към списъка с добавки към програмата и щракнете отново „Log Viewer за Kodi“. Трябва да видите опции за „стартиране“, „конфигуриране“, „автоматично актуализиране“, „деактивиране“ или „деинсталиране“.
   • Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi
   • Кликнете върху „Изпълни“. Това отваря нов диалогов прозорец, който ви предлага опции за показване на дневници, показване на стар дневник или промяна на настройките.
   • Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi
   • Ако Kodi е бил изключен след появата на грешката, щракнете върху „покажи стария дневник“. В противен случай кликнете върху „показване на дневника“.
   • Превъртете файла, докато откриете грешката.

След като получите действителния текст на съобщението за грешка, той може да ви даде по-добра представа какво причинява проблема.

За съжаление, изрязването и поставянето не работи от прегледа на лога. Така че, ако се опитвате да поставите съобщението за грешка във форум, за да получите помощ, няма да работи. Екранните снимки обаче работят от вътрешността на зрителя.

Преглед директно на журналните файлове на Kodi.

Използването на прегледа на дневника е добре, ако просто искате да намерите какво е съобщението за грешка. Но понякога контекстът, в който възникна грешката, може да е важен. Така че може да е по-лесно да прочетете лог файла и да го обсъдите с другите, ако е в текстова форма.

За съжаление, получаването на регистрационния файл под формата на текст е малко по-сложно, тъй като къде се намира зависи от вашата операционна система.

Ето списък за това къде да намерите файла във всяка ОС.

 • Windows: C: \ Потребители \ {вашето потребителско име за Windows} \ AppData \ Роуминг \ Kodi \ kodi.log
 • Mac: / Потребители / {вашето име} / Библиотека / Поддръжка на приложения / Kodi / kodi.log
 • Linux: ~ / .kodi / kodi.log
 • IOS: /private/var/mobile/Library/Preferences/Kodi/kodi.log
 • Android: {Съхранение} /Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/temp/kodi.log
 • OSMC: /home/osmc/.kodi/temp/kodi.log

Пет прости стратегии, които ефективно коригират повечето грешки, открити в журналните файлове на Kodi

Сега, когато знаете как да преглеждате файлове с код на журнала, как да коригирате грешки, които се показват в тях?

Някои грешки могат да бъдат решени само от някой, който има задълбочени познания за кодирането. Но повечето не изискват това ниво на познание. Ето тук са пет прости стратегии, които всеки може да използва, за да реши най-често срещаните грешки.

Стратегия №1. Актуализирайте добавката, която използвате

Понякога разработчикът на аддон открива грешки, след като е пуснат. Но от съображения за сигурност може да сте настроили своя Kodi да не изтегля автоматично актуализации. Ако е така, може да нямате най-актуалната версия без добавяне на грешки на добавката.

За да сте сигурни, че най-новата версия на addon е инсталирана на вашия Kodi, отидете в менюто, където се намира вашия addon и щракнете с десния бутон върху него. След това щракнете върху „информация“. Накрая кликнете върху „актуализация“.

Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi

Стратегия №2. Използвайте Indigo, за да изчистите кеша си и да изтриете стари инсталационни пакети.

Старите данни, съхранявани в папките ви на кеш и пакети, могат да забавят вашата Kodi надолу, понякога причинявайки грешки в процеса. Но те могат да бъдат елиминирани с добавка, наречена Indigo.

За да го инсталирате, първо инсталирайте хранилището SuperRepo. След това кликнете върху лупа от главното меню. Щракнете върху „добавки за търсене“. Накрая въведете „Indigo“ и натиснете Enter. Това ще доведе до добавката, за да можете да го инсталирате.

След като е инсталиран, можете да го отворите, за да изведе главно меню с набор от опции. Кликнете върху „Инструменти за поддръжка“. След това кликнете върху „Размер на кеша: (брой) - Кликнете, за да изчистите“ и „Размер на пакетите: (брой) - Кликнете, за да изчистите“. И в двата случая ще бъдете подканени със съобщение, което ви пита дали сте сигурни, че искате да изчистите кеша или да изтриете стари инсталационни файлове. Кликнете върху „изчисти“ или „изтрийте“ и всички тези данни за боклуци ще изчезнат.

Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi

Стратегия №3. Актуализирайте своята версия на Kodi

Ако добавката ви е актуализирана и кеш / пакетите са изчистени, но все още виждате грешки, това може да е, защото имате стара версия на Kodi, която използва по-нова, несъвместима добавка.

За да разберете дали това е така, щракнете върху иконата на зъбно колело. След това отидете на „системна информация“. Ще видите много информация за вашия медиен плейър Kodi. В долния десен ъгъл е номерът на версията. Уверете се, че това е Kodi v17.4 Krypton или каквато и друга версия да е най-новата, докато четете това.

Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi

Стратегия №4. Актуализирайте зависимостите си.

Друг проблем, който може да причини грешки, са зависимостите, които не са актуализирани. За да ги намерите, щракнете върху иконата на зъбно колело → системни настройки → добавки → управлявайте зависимостите. Прегледайте списъка и вижте дали някое от тях се е появило в съобщението за грешка в файла на журнала.

Ако е така, актуализирайте нарушаващата зависимост, като щракнете с десния бутон и изберете „информация“, последвана от „актуализация“.

Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi

Стратегия №5. Фабрично нулиране на вашия Kodi.

Ако никоя от предишните стратегии не работи, може да се наложи да опитате нещо по-радикално. Фабричното възстановяване на вашия Kodi ще премахне всичките ви добавки, кожи и всички други промени, които сте направили в него след инсталирането.

Поради тази причина, решението за фабрично нулиране на вашия Kodi не трябва да се приема леко. Но ако нищо друго не работи, това може да е единственият начин да отстраните проблема, без да се научите как да кодирате.

За да възстановите фабрично вашия Kodi, използвайте добавката Indigo, обсъдена в Стратегия №2. Но кликнете върху „Фабрично нулиране“ вместо върху „Инструменти за поддръжка“. Ще получите предупреждение, че ще изтрие всичките си данни на Kodi.

Как да преглеждате регистрационни файлове на Kodi

Щракнете „да“, за да завършите нулирането.

След нулиране инсталирайте отново добавката, която използвате, и опитайте отново.

Къде да намерите помощ при грешки, открити в файловете на Kodi log.

Ако никоя от горните стратегии не работи, време е да потърсите помощ. Ето няколко форума, където има знаещи потребители на Kodi, които може да са в състояние да ви дадат повече представа за вашия проблем.

За общи дискусии на Kodi или дискусии за добавки от официалното хранилище (не включително добавки от други хранилища):

Форум на общността на Kodi (HTTPS: //форум.Коди.тв)

Официална страница на Kodi Reddit (Https://www.reddit.com/r/kodi/)

За дискусии относно Kodi като цяло или каквито и да е добавки (включително неофициални):

Форум за поддръжка на Kodi (Кодиtalk.org)

Форум за DroidBox Kodi Addon (Https://droidboxforums.com/forums/kodi-dbmc-add-ons.17/)

Помощ и съвети за кутия за развлечения (Https://www.entertainmentbox.com/forums/forum/general-help-hints-tips/kodi-tips-help/)

Ако получавате съобщения за грешки, които ви казват да проверявате файлове с логове, може да не знаете къде да намерите тези файлове или как да спрете съобщенията за грешки. Следвайте тези инструкции и трябва да можете да направите и двете, или поне да намерите помощ от други, които могат.

Популярен: Как да инсталирате VPN на Fire Stick

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3

Adblock
detector