Kako gledati dokumentarne filmove o Kodiju i najboljim dodacima za korištenje

Najbolji Kodi dodatci za dokumentarne filmove

Želite gledati dokumentarne filmove s Kodijem, ali ne znate koje dodatke za instaliranje? Nema problema! U ovom ćemo članku raspravljati o nekim od najboljih Kodijevih dodataka za dokumentarne filmove kako biste mogli potrošiti manje vremena na istraživanje i više vremena uživati ​​u sebi.

Što je Kodi?

Stvaranje sustava kućnog kina nekada je zahtijevalo mnogo vremena, ali ovih dana to se može učiniti za nekoliko minuta. Kodi je besplatni softver koji olakšava prikupljanje i gledanje svih medija na jednom mjestu lakše nego ikad prije. Dosta privlačnosti Kodija je zbog njegove prenosivosti: može se instalirati na gotovo bilo koji uređaj, uključujući PC (Windows, Mac i Linux), iPhone, Android, Raspberry Pi, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Amazon Firestick, Nvidia Shield ili čak samo USB flash pogon.

U ovom ćemo članku preporučiti nekoliko legalnih dodataka Kodi koji svaki nude izbor dokumentaraca za gledanje. Također ćemo objasniti gdje možete pronaći te dodatke i detaljno ćemo istražiti bilo koje snage ili slabosti koje mogu imati..

Budući da neki dodaci Kodi treće strane nude pristup licenciranom sadržaju bez odobrenja vlasnika autorskih prava, Kodi je u posljednje vrijeme trpio dosta negativnih sadržaja. Unatoč tome, sam Kodi je potpuno legalno za korištenje. Kako bismo ilustrirali potencijal softvera, svi dodaci koje ćemo preporučiti službeni su i nemaju rizik pravnih problema..

Pogledajte također: 105 najboljih Kodi dodataka ocijenjeno popularnošću.

Comparitech ne odobrava niti potiče bilo kakvo kršenje ograničenja autorskih prava, uključujući ilegalnu struju putem Kodija. Kodi se može koristiti u brojne izvrsne, legalne svrhe strujanja putem Interneta. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva. Uvijek posjedujte istraživanje prije nego što pristupite bilo kojem Kodijevom dodatku, streamu ili spremištu.

Važno: Uz Kodi uvijek koristite VPN

Virtualne privatne mreže (VPN-ovi) često se koriste za skrivanje navika navikavanja streaminga kodija Kodi-ja. Međutim, postoji mnogo načina čak i legitimni Kodi korisnici mogu imati koristi od korištenja VPN-a.

VPN funkcionira tako što šifrira vaš mrežni promet. To sprečava vašeg davatelja internetskih usluga (ISP) da prodaje navike pregledavanja ili gasi mrežne brzine na temelju vaših mrežnih aktivnosti. Budući da vaš promet ne može čitati vanjski promatrač, VPN-i vas također štite od sigurnosnih prijetnji poput napada Man-in-the-Middle (MitM).

Nisu svi VPN-ovi stvoreni jednakim. Neki stupanj usporavanja mreže je neizbježan, ali neki VPN-ovi uzrokuju više od drugih. Za streaming videozapisa pomoću Kodija trebat će vam brza i stalna veza. Također, neki VPN-ovi čuvaju zapise vaše prometne povijesti. Time se poništava svrha korištenja VPN-a jer se vaše aktivnosti mogu izravno povezati s vama.

Preporučujemo upotrebu IPVanish-a. Ne čuva zapise vaše povijesti prometa i neometano radi sa svim Kodijevim dodacima koje smo testirali. IPVanish je najlakši VPN za instaliranje na Amazon Firestick i dolazi s namjenskim aplikacijama za najpopularnije operativne sustave. To čak može pomoći zaustaviti Kodi puferiranje.

ČITANJE: Ovdje uštedite 60% na godišnjem planu IPVanish.

Najbolji Kodi dodatci za dokumentarne filmove

Ispod ćete pronaći najviše preporučene Kodijeve dodatke za dokumentarne filmove. Neki od ovih dodataka vjerojatno će vam biti poznati, ali postoje neki za koje možda niste čuli za tu ponudu knjižnica sa sadržajnim sadržajem. Najbolje od svega je što je svaki dodatak naveden u nastavku potpuno besplatan i zakonit za upotrebu.

YouTube

YouTubeov dodatak Kodi

YouTube je najveća svjetska internetska streaming platforma s tisućama videozapisa koji se svakodnevno prenose. U njemu su stotine dokumentaraca za gledanje koji se jednostavno gledaju, a možete naći čak i prikolice ili isječke iz komercijalno dostupnih naslova.

Sadržaj na YouTubeu moderira njegova zajednica. To znači da se svi videozapisi preneseni bez dopuštenja obično brzo skidaju. Kao rezultat toga, YouTube je sigurno i legalno mjesto za pronalaženje svih vrsta dokumentarnih filmova.

YouTubeov dodatak Kodi održava većinu funkcionalnosti web stranice. Korisnici mogu pregledati svoje pretplate, tražiti određeni videozapis i pregledavati preporučeni sadržaj. Možete čak i promijeniti postavke sigurnog pretraživanja kako biste bili sigurni da su svi videozapisi koji se pojave primjereni dobi.

YouTube Addon dostupan je u službenom spremištu Kodi addon-a. Saznajte više u našem vodiču za instalaciju Kodi adona za YouTube.

Vimeo

Vimeo Kodi addon

Vimeo je platforma slična YouTubeu, ali s jednom značajnom razlikom: većinom ga koriste neovisni umjetnici i filmografi. Kao rezultat toga, videozapisi imaju veću kvalitetu nego na YouTubeu i sadržaj ima manje "malo napora". Zapravo, traženje izraza „nagrađivani“ vraća desetke rezultata.

Vimeo addon ima prilično jednostavan izbornik postavki. Postoje mogućnosti za promjenu maksimalne kvalitete videozapisa i za promjenu broja prikazanih rezultata. To znači da je potrebna minimalna konfiguracija, a za nekoliko minuta možete početi gledati kvalitetne neovisne dokumentarne filmove.

Vimeo addon dostupan je u službenom spremištu Kodi addon-a.

Vrhunski dokumentarni filmovi

Vrhunski dokumentarni filmovi Kodi addon

Top Documentary Films službeni je dodatak za Kodi koji nudi stotine besplatnih dokumentarnih filmova. Međutim, oni su grupirani po kategorijama, iako je biblioteka ovog dodatka prilično velika, nije organizirana tako dobro kao što bi mogla biti.

Na primjer, većina naslova je neoznačena. To zahtijeva da korisnici traže sličicu ili kliknu svaki rezultat pojedinačno kako bi otkrili što je na raspolaganju. Uz to, samo dvanaest rezultata prikazuje se po kategoriji, a najviše tri prikazano je u kategorijama u glavnom izborniku Addon-a. Ne postoji ni način pretraživanja određenog naslova.

Vrhunski dokumentarni filmovi nude solidnu kolekciju dokumentarnih filmova, ali ometa je njegov loše osmišljen dizajn. Međutim, ovdje je gotovo sigurno nešto zanimljivo za gledanje imate li strpljenja da ga pronađete.

Dodatak Top dokumentarni filmovi dostupan je u službenom spremištu Kodi dodataka.

Film jednostavno

FilmOn Simple Kodi addon

FilmOn je usluga koja nudi pristup desecima TV kanala uživo. Besplatno je korištenje, iako su dostupne premium pretplate koje otključavaju dodatne postaje i DVR funkcionalnost.

Sadržaj FilmOna grupiran je po kategoriji i zemlji podrijetla, a besplatna verzija nudi 13 kanala usredotočenih na dokumentarne filmove. Oni pokrivaju sve, od rata do vozova, tako da postoji razumna kombinacija sadržaja iako je diskutabilno mogu li se paranormalne emisije klasificirati kao dokumentarni filmovi.

Veze FilmOn Simple učitavaju se brzo, dijelom i zato što su dostupne samo u standardnoj definiciji. Ako vas to muči, radije biste umjesto toga upotrijebili dodatak FilmOn.TV. nudi veći spektar kanala i mogućnosti prilagodbe.

Film Addon FilmOn Simple i FilmOn.TV dostupni su u spremištu SuperRepo. O ovom dodatku raspravljamo detaljnije u našem vodiču za instalaciju FilmOn.

iPlayer WWW

iPlayer WWW Kodi addon

BBC omogućuje sadržaje sa svojih TV postaja dostupne putem Interneta putem streaming platforme iPlayer. Ovaj se sadržaj može gledati uživo ili na zahtjev nekoliko sati nakon emitiranja i obuhvaća ogroman raspon različitih žanrova, uključujući i dokumentarne filmove.

Sadržaj iPlayera može se gledati izravno putem Kodija pomoću iPlayer WWW dodatka. Od vas će se tražiti da potvrdite da imate valjanu UK TV licencu za gledanje, ali iPlayer to ne potvrđuje ni na koji način.

Na raspolaganju je stotine dokumentarnih filmova i njih se može pretraživati ​​slobodno ili prikazati abecednim redom. Sadržaj iPlayera brzo se učitava i dostupan je u HD-u, pa je to jedan od najboljih načina na zakoniti gledanje dokumentarnih filmova s ​​Kodi-jem.

IPlayer WWW dodatak dostupan je u službenom spremištu Kodi addon-a. Kako možete gledati iPlayer na Kodi, možete saznati u našem detaljnom vodiču za instalaciju BBC iPlayera.

Internetska arhiva

Internet arhiv Kodi addon

Internet arhiv je zbirka sadržaja iz javne domene, uključujući mnoge dokumentarne filmove.

Unatoč velikoj medijskoj knjižnici, ovaj dodatak svoje medije ne organizira jako dobro. Na primjer, ne postoji poseban dokumentarni odjeljak, pa ćete možda morati pregledavati kategorije dok ne pronađete nešto što vas zanima. Jednostavno pretraživanje „dokumentaraca“ vraća nekoliko stranica rezultata, ali oni su često loše označeni.

Pored organizacijskih problema, internetska arhiva sadrži dovoljno širok raspon sadržaja da opravda njezinu instalaciju. Ovaj se sadržaj može i besplatno preuzeti za gledanje izvan mreže, što je značajka koju većina službenih dodataka Kodi-a nema.

Ovaj je dodatak dostupan u službenom rekordu Kodi, ali više ne funkcionira jer ga je njegov naručitelj napustio. Umjesto toga, u spremištu MetalChris sada je dostupna ažurirana verzija dodatka Kodi Internet Archive.

PBS ThinkTV

PBS ThinkTV Kodi addon

ThinkTV je PBS stanica koja nudi uvidljive dokumentarne filmove i obrazovne sadržaje. Kao i druge PBS stanice gledati je slobodno. Korisnici Kodi-ja mogu uhvatiti reprize pomoću namjenskog dodatka PBS ThinkTV.

Medijska biblioteka ovog dodatka grupirana je po žanru i tu je dosta kombinacija dugometražnih dokumentarnih filmova i TV emisija. Budući da je PBS javno vlasništvo i podržani od vlade, to ne blokira njihov sadržaj. To znači da ThinkTV možete gledati s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Ovaj dodatak ima vrlo ograničenu prilagodbu i jednostavno vam omogućuje da promijenite maksimalnu kvalitetu videozapisa. Također se možete prijaviti, što vam omogućuje spremanje zanimljivih naslova na popis za reprodukciju. Također, pojedine epizode mogu se označiti kao gledane kako biste lako pratili svoj napredak.

Dodatak PBS ThinkTV dostupan je u službenom spremištu Kodi addon-a.

Fantastične zvijeri

Fantastične zvijeri Kodi addon

Kao što možete očekivati, dodatak Fantastične Zvijeri prikuplja dokumentarne filmove o životinjama. Grupiraju se po regijama i bilježe se s YouTubea. Kao rezultat toga, Fantastične zvijeri nude gotovo jednaku funkciju kao dodatak YouTubeu, uključujući red čekanja video zapisa i pretplatu na kanal..

Ovaj je addon prilično dobro organiziran, ali postoje i neka sitnica. Na primjer, neki su njegovi videozapisi izbrisani, dok drugi imaju naslove koji se ne čitaju. Ti videozapisi, međutim, predstavljaju samo mali postotak svega što je dostupno.

Dodatak Fantastic Beasts Kodija možete naći u Gracieinom spremištu.

ono što šokira

Šoker Kodi addon

Shocker je dodatak koji na jednom mjestu sakuplja dokumentarne filmove i druge slobodno dostupne videozapise radi lakšeg pregleda. Ovi videozapisi pokrivaju sve, od prirodnih katastrofa do utrka, tako da postoji dobar izbor različitog sadržaja u ponudi.

Shokerov najveći problem je njegova struktura. Neke su njegove kategorije, poput "Prirodne katastrofe", same od sebe, ali postoje i druge koje nude malo uvida u vrstu sadržaja koji sadrže. Uz to, obrisana je mala količina sadržaja i više nije dostupna.

Dodatak Shocker Kodi možete pronaći u Gracieinom skladištu.

Snagfilms

SnagFilms Kodi addon

Snagfilms je dodatak koji sadrži stotine filmova koje su besplatne za gledanje, a ima specifičan dokumentarni odjeljak koji nudi sadržaj koji pokriva glazbenike, politiku i još mnogo toga.

Iako Snagfilms ne nudi toliko dokumentarnih filmova kao neki drugi dodaci koje smo opisali, on ima veći izbor drugog sadržaja. Video se učitavaju brzo i većina je dostupna u rezoluciji 720p. Nažalost, ne postoji mogućnost da se ovo poveća na 1080p, ali s obzirom na veličinu biblioteke i činjenicu da je ovaj dodatak slobodan za upotrebu, ovo je prilično mala pritužba.

Snagfilms dodatak dostupan je u službenom spremištu Kodi addon-a.

Filmovi BigStar & televizor

BigStar Filmovi i TV Kodi dodatak

BigStar Movies internetska je platforma za strujanje koja sakuplja besplatne i legalno dostupne filmove. Ovoj biblioteci može se pristupiti izravno u Kodi-ju pomoću dodatka BigStar Movies TV.

Većina BigStarovih dokumentarnih filmova govori o glazbi, ali ima i dosta onih koji se bave drugim temama. BigStar ima vrlo ograničenu prilagodljivost, ali možete ga konfigurirati za prikaz dodatnih podataka za svaki rezultat ako želite.

Jedini pravi problem s ovim dodatkom je taj da naslovi nisu ni u jednom određenom redoslijedu. S obzirom da ne postoji potkategorija, to prisiljava korisnika da koristi Kodijev vlastiti sustav razvrstavanja ili pregledava više stranica rezultata. Funkcionalnost pretraživanja ipak funkcionira, pa je lako pronaći određeni naslov.

Filmovi BigStar & TV addon dostupan je u metalChris repozitoriju.

FilmRise - YouTube

FilmRise Kodi addon

FilmRise je distributer neovisnih filmskih i TV emisija. Postoje dva dodatka FilmRise Kodi, ali FilmRise - YouTube nudi veću biblioteku sadržaja jer struga veze s YouTube-ovih kanala tvrtke.

Veliku medijsku biblioteku ovog dodatka ometala je njegova loša organizacija. Na primjer, dokumentarni odjeljak nema potkategorije, što otežava pronalaženje naslova u određenom žanru. Unatoč tome, FilmRise - YouTube ostaje jak izbor zbog velikog broja dokumentarnih filmova u ponudi.

Dokumentarni filmovi FilmRise pokrivaju sve, od povijesti do prirode, pa ćete vjerojatno naći nešto zanimljivo za gledanje. Streamovi se brzo učitavaju i mogu ih se gledati u visokoj razlučivosti, a popisi za reprodukciju dostupni su za emisije s više epizoda.

FilmRise - dodatak na YouTubeu dostupan je u službenom spremištu Kodi addon-a.

Povezano: Najbolji dodaci Kodi Filmova 2017

Zaključak

Postoji velik broj dodataka trećih strana koji nude dokumentarne filmove, ali to često rade bez odobrenja vlasnika autorskih prava. Umjesto toga, našim čitateljima preporučujemo da traže legitimne izvore sadržaja kad god je to moguće, poput mnogih izvrsnih službenih dodataka navedenih gore. Ne samo da su ove potpuno legalne za upotrebu, već imaju i manje sigurnosnih ranjivosti zahvaljujući strogim postupcima provjere valjanosti razvoja s kojima su stvoreni..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Adblock
detector