Kako instalirati Kodi na Android kutije – vodič za brzo postavljanje

Android Logo

Možda ste čuli da možete gledati tisuće besplatnih TV emisija i filmova pomoću Android uređaja koji pokreće Kodi. No, možda ste se pitali je li instalacija Kodi složena ili biste umjesto toga trebali kupiti „potpuno napunjen“ Kodi okvir. Ovaj članak će objasniti kako instalirati Kodi na Android kutije, zajedno s najboljim dodacima za Android Kodi kutije. Također će objasniti zašto treba izbjegavati „potpuno napunjene“ Kodi kutije.

Što je Kodi?

Kodi je programski medijski uređaj otvorenog koda iz zaklade Kodi. Korisnicima omogućuje reprodukciju videozapisa, pjesama, podcasta i drugog sadržaja pohranjenog na uređaju ili strujenog s Interneta.

Kodi je u posljednje vrijeme postao aktuelna tema zbog popularnosti dodataka trećih strana koji korisnicima omogućavaju strujanje piratskih sadržaja. No Zaklada Kodi zauzela je snažno stajalište protiv dodataka koji krše autorska prava te je osmislila aplikaciju za blokiranje tih dodataka, osim ako korisnik izmijeni postavke posebno kako bi im to omogućio. Postoje i mnogi dodaci koji teku iz službenih izvora, uključujući i one preporučene u ovom članku.

Kodi se može instalirati na Android kutije ili na Apple TV, Nvidia Shield, Amazon Fire TV / Stick, PC, Mac ili Android ili iOS telefon.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Vidi također: protiv piratstva koraci Kodi-a

Upozorenje: uz Kodi uvijek koristite VPN

Davatelji internetskih usluga često su najveći problem Kodi korisnicima. I ne samo da često prekidaju podatkovne veze za video stream, no izmjene zakona sada dopuštaju nekim davateljima internetskih usluga da prikupljaju vaše podatke o pregledavanju. Ove akcije izlažu Kodi korisnike značajnim rizicima privatnosti.

Uz to, na nekim web lokacijama s kojih možda struji Kodi koriste blokiranje geografskog sadržaja. To im omogućuje da blokiraju veze iz različitih zemalja ili regija, ograničavajući koliko možete gledati.

VPN ili virtualna privatna mreža pomoći će vam zaobići ISP praćenje i prigušivanje, kao i zaobići blokove geografskog sadržaja na različitim web lokacijama za streaming.

Nisu svi VPN-ovi dobri za Kodi korisnike. Neke nemaju aplikacije u trgovini Google Play, pa ih je teško instalirati na Android kutije. Drugi su prespori za HD streaming ili čuvaju zapise aktivnosti korisnika.

Preporučujemo IPVanish za Kodi korisnike. U našem testiranju otkrili smo da je to jedan od najbržih VPN-a na tržištu. Ima aplikaciju za Google Play koja ga čini jednostavnim za instaliranje na bilo koji Android box ili Nvidia Shield. Ona također ima strogu politiku no-log. IPVanish je odličan način za Kodi korisnike da zaštite svoju privatnost dok gledaju svoje omiljene emisije.

PROČITANJE ČITALA: Uštedite 60% IPVanish planove

Vidi također: Kako instalirati VPN na Android box ili Kodi kutiju

Izbjegavajte "potpuno napunjene" Kodi kutije

Upute u nastavku objašnjavaju kako instalirati Kodi na Android Kodi okvir. Međutim, mnogi trgovci pokušavaju prodati nešto što se zove "potpuno napunjen" Kodi okvir. To je obično Android uređaj s unaprijed instaliranim Kodi i hrpom adona. Ne preporučujemo kupnju potpuno učitane Kodi kutije.

Potpuno napunjeni Kodi okviri gotovo uvijek sadrže više dodataka koji krše autorska prava iz repozicija koje nisu ugledne. Ovi dodaci mogu sadržavati zlonamjerni softver. Oni mogu uzrokovati da se vaš uređaj smrzne, sruši ili jednostavno prestane s radom. Čak i ako ti dodaci ne uzrokuju probleme s performansama, obično su puni mrtvih veza do neslužbenih web mjesta za streaming koja su iz jednog ili drugog razloga zatvorena. Kao rezultat toga, oni često samo izazivaju frustraciju kod korisnika.

Preporučujemo kupnju Android kutije ili drugog uređaja za streaming koji nisu ugroženi. Nakon što uređaj primite, jednostavno je instalirati Kodi i pouzdane dodatke koji struju iz službenih izvora. Možete čak i izmijeniti izgled vaše Kodi instalacije s drugom kožom ili sastavom (iako ćete možda trebati ukloniti neke dodatke iz sastavaka kako biste bili u potpunosti zakoniti).

U ostatku ovog članka bit će objašnjeno kako instalirati Kodi na novi ili rabljeni Android box.

Kako instalirati Kodi na Android kutije

Postoje dva načina za instaliranje Kodija na Android kutiju. Možete je instalirati iz Trgovine Google Play (preporučeno) ili je koristiti zajedno s računalom.

1. način - Google Play trgovina

Kodi Google Play

Da biste instalirali Kodi iz Trgovine Google Play, jednostavno otvorite trgovinu i potražite "kodi"U traci za pretraživanje. Kliknite službenu aplikaciju Kodi, koju je objavila "XBMC Foundation." Uz ime izdavača trebala bi biti zelena kvačica koja će dokazati da dolazi sa službenog računa Kodi fondacije.

Kada se pojavi zaslon s informacijama o aplikaciji, kliknite instalirati. Kodi će preuzeti i instalirati na vaš uređaj. To je sve što je instalacija Kodija na Android uređaju putem Google Play trgovine

Druga metoda - Sideloading Kodi pomoću računala

Ako iz nekog razloga nemate pristup Google Playu ili ako želite instalirati drugu verziju Kodija od one koja je dostupna u trgovini, Kodi možete prebaciti na svoj Android uređaj pomoću računala ili Maca. Evo koraka za to:

 • Iz Android okvira otvorite postavke app
 • Klik sigurnosti
 • Pomaknite se Nepoznati izvori kliznite na položaj "uključeno" ili potvrdite okvir pored ove fraze
 • Kad se pojavi dijaloški okvir, pročitajte upozorenje i kliknite u redu. Instalirat ćemo Kodi s službenog web mjesta, tako da je vrlo mala opasnost od dopuštanja nepoznatih izvora. Međutim, nije loše zamijeniti ovu postavku nakon što završite
 • Dođite do službene stranice za preuzimanje Kodi-a
 • Pomaknite se prema dolje i kliknite Android

Kodi odaberite Android

 • Ako želite trenutno stabilno izdanje za Kodi, kliknite gumb za 32 ili 64 bit, ovisno o verziji Androida koju imate. AnTuTu Benchmark može vam pomoći pronaći ove informacije ako ih ne znate. Ako želite nadogradnju ili pretprodaju, pogledajte ovaj članak o tome kako instalirati Kodi 18 Leia

Kodi verzija za Android

 • Pojavit će se dijaloški okvir koji će vas pitati gdje želite spremiti datoteku. Obavezno ga spremite negdje kojeg ćete pamtiti

Kodi spremite instalacijsku datoteku

 • Odspojite uređaj Android s televizora i povežite ga s računalom putem USB-a
 • Na svom računalu pričekajte da sustav prepozna da je vaš Android box povezan. Zatim otvorite Windows Explorer (ili Finder na Mac računalu)
 • Pronađite datoteku koju ste upravo preuzeli. Treba zvati Kodi-17.6-Krypton-armeabi-v7a.apk ili nešto slično. Povucite je i ispustite na Android okvir
 • Odspojite Android kutiju s računala, uključite je u televizor i uključite
 • Kad se početni zaslon učita, otvorite svoj Upravitelj datoteka ili datoteke app
 • Otvorite mapu u koju ste bacili instalacijsku datoteku Kodi. Kliknite datoteku. Kodi će se instalirati u roku od nekoliko sekundi

Možda ćete također htjeti provjeriti kako instalirati Kodi na Android telefon ili tablet.

Najbolji dodaci Kodi za Android kutije

Nakon što se Kodi učita na vaš Android box, moći ćete reproducirati bilo koje filmove, pjesme ili drugi sadržaj koji ste pohranili na svoj uređaj. Kako biste mogli strujati sadržaj s Interneta, morat ćete instalirati neke dodatke. Evo nekoliko najboljih Kodi dodataka za instaliranje na vašoj Android kutiji.

Tubi TV

TubiTV Kodi addon

Tubi TV Kodi addon prenosi sa Tubi TV, besplatne VOD usluge s jednim od najvećih kataloga na svijetu. Ima filmove poput Pravno plavuša, Bijes: Carrie 2, Savršen stranac, 28 dana kasnije, Novi tip, i druge, kao i TV emisije poput Vučja krv, Atlanta plastika, 3. stijena od sunca, i više. Ako Tubi TV gledate putem web preglednika ili aplikacije Google Play, vaš će program povremeno biti prekinut reklamama. Ali putem Kodi-ja nijedan se oglas ne prikazuje.

Mnogi naslovi Tubi TV-a blokirani su za korisnike izvan određenih zemalja. U osnovi, postoje četiri odvojene verzije TV kataloga: SAD, Velika Britanija, Kanada i "internacionalna" (što znači sve ostale). Pomoću VPN-a možete proći kroz te blokove i otključati sve četiri verzije.

Slijedite ove upute za instaliranje Tubi TV-a za Kodi.

Pucketanje

Obrišite Kodi addon

Crackle Kodi addon dolazi iz Crackle, besplatne VOD usluge koju nudi Sony. Ima originalne emisije poput Stavljanje u pogon, kao i popularni filmovi poput Rocky 2, Prijatelji s povlasticama, Charliejevi anđeli: puna leptira za gas, Podzemlje: buđenje, i više. Ako gledate sadržaj Crackle putem aplikacije Crackle Android, prikazuju se reklame. One se eliminiraju kada promatrate Kodi.

Da biste instalirali Crackle za Kodi, počnite s glavnim izbornikom Kodi. Klik addons → preuzmi → video addons → Crackle (od izdavača „eracknaphobia”) → instaliraj.

Vezani članak: Kako instalirati Crackle za Kodi

USTVNow

Kodi USTVNow Plus Addon Main

USTVNow Kodi dodatak struji iz USTVNow, vrhunske TV usluge koja nudi i besplatan i premium paket. Na USTVNow možete se prijaviti na njegovoj službenoj web stranici. Besplatni paket nudi NBC, ABC, CW, PBS, CBS, My 9 i FOX. Premium paket nudi 18 dodatnih kanala za 19,00 USD mjesečno, uključujući AMC, Bravo, Fox News, Nickelodeon i druge.

Da biste instalirali USTVNow za Kodi, kliknite addons iz glavnog izbornika. Zatim kliknite preuzimanje → video dodaci → USTVNow → instaliraj. Jednom kada je instaliran, kliknite desnom tipkom miša i odaberite postavke. Unesite svoje korisničko ime i lozinku za USTVNow. Nakon što to učinite, addon bi trebao ispravno raditi.

Vidi također: Kako se koristi dodatak USTV Now za Kodi

USTVcatchup

Kodi USTVcatchup dodatak glavni

USTVcatchup struji sa službenih web stranica nekoliko američkih mrežnih i kabelskih kanala, uključujući ABC, Cooking Channel, DIY Network, Food Network, Freeform, HGTV, NBC, PBS Kids, Smithsonian Channel i Travel Channel. Možete gledati najnovije epizode Grey's Anatomy, Ples sa zvijezdama, Ovo smo mi, Superstore, Flip ili Flop, i više koristeći ovaj dodatak.

Da biste instalirali USTVcatchup za Kodi, prvo instalirajte dodatak Indigo Kodi. Zatim kliknite program za instalaciju adona iz glavnog izbornika Indigo, nakon čega slijedi video addons → U → USTVcatchup → instaliraj → nastavi.

Čitaj više: Kako instalirati dodatak Indigo Kodi

Popcornflix

Kodi Popcornflix addon main

Popcornflix Kodi addon struji iz Popcornflixa, besplatne VOD usluge u vlasništvu Screen Media Ventures. U njemu se nalazi dosta popularnih filmova, uključujući Amityville Teror, Zodijak, Hugo, Igre Patriot, Svjedok, Pravi Grit, i drugi. Ako gledate sadržaj Popcornflix putem službene aplikacije Android, prikazat će se reklame. Kroz Kodi su eliminirani.

Da biste instalirali Popcornflix za Kodi, kliknite addons → preuzmi → video addons → Popcornflix → instaliraj iz glavnog izbornika.

Za više informacija pročitajte kako gledati Popcornflix na Kodi

Pluto.tv

Pluto.TV Kodi addon

Pluto.tv je besplatna TV usluga s više od 100 kanala. Ima kanale vijesti poput Bloomberg, Newsy, Cheddar i CBS News, kao i kanale usmjerene na specifične interese kao što su Flicks of Fury (za ljubitelje Kung-Fu filmova), World Poker Tour, Stand Up TV, Cats 24/7 , Anime Cijeli dan, 4K TV, Nerešeni misteri i još mnogo toga.

Da biste instalirali Pluto TV za Kodi, odaberite addons → preuzimanje → video addons → Pluton TV → instalacija. Nakon instalacije, desnom tipkom miša kliknite addon i unesite svoje korisničko ime i lozinku za Pltuo.tv. Ako još nemate račun, možete se besplatno prijaviti na Pluto.tv.

Vezani članak: Kako instalirati i koristiti dodatak Pluto.tv Kodi

Nadamo se da vam se svidio ovaj vodič za instaliranje Kodija na Android kutije. Ako želite više informacija o tome kako najbolje iskoristiti Kodi, možda ćete htjeti pročitati neke druge naše članke na tu temu, uključujući kako gledati anime na Kodi-ju, najbolje sportske Kodi dodatke i najbolje dodatke za filmovi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + = 13

Adblock
detector