Kako instalirati Kodi na Nvidia Shield za 5 minuta (ažurirano 2020.)

Kako instalirati Kodi na Nvidia Shield

Nvidia Shield i Kodi idu zajedno poput maslaca od kikirikija i žele. Android-streaming i igraća konzola savršeni su za streaming TV emisija, filmova i glazbe iz najpopularnije svjetske aplikacije za kućni kino s otvorenim kodom. Nvidia Shield kompatibilan je s gotovo svim popularnim dodacima Kodi vani, a njegov je hardver dovoljno moćan da reproducira sadržaj u visokoj razlučivosti ili čak 4K, a da pritom ne pokvari znoj..

A sada kada se Kodi na Google Playu navodi kao Android TV aplikacija, instalirati ga je lakše nego ikad. Za većinu korisnika Kodi nije potrebno dodavati ili preuzimati Kodi iz bilo kojeg drugog izvora.

Neki će vlasnici Nvidia Shielda i dalje htjeti znati kako nabaviti Kodi odnekud od Google Play-a. Njihovi razlozi mogu biti:

 • Pristup Google Playu je blokiran, primjerice za korisnike u Kini
 • Preferirajte upotrebu starije verzije Kodija
 • Radije upotrijebite posebnu gradnju Kodi-a treće strane

U ovom ćemo vam članku pokazati kako dobiti Kodi na svoj Nvidia Shield pomoću dvije metode: Google Play i bočno prebacivanje.

Prije nego što započnemo, nabavite VPN

Mnogi korisnici Kodija koriste virtualne privatne mreže (VPN-ove) da bi sakrili više nezakonitih streaming aktivnosti. Ali čak i oni koji koriste zakonite, legalne dodatke mogu imati koristi od VPN-a. Ako već niste, naučite kako instalirati VPN na Kodi u ovom vodiču.

Evo zašto biste trebali koristiti VPN s Kodi na Nvidia Shieldu:

 • Neki davatelji internetskih usluga propusno opadaju na temelju sadržaja kojem pristupate. Ako primijeti da pokušavate strujati videozapis, to može usporiti brzinu vašeg interneta, rezultirajući slabijom kvalitetom i češćim međuspremnicima. VPN skriva promet od vašeg davatelja internetskih usluga, tako da ne može razlikovati na temelju vrste podataka koji se preuzimaju.
 • VPN skriva internetsku aktivnost od vašeg davatelja internetskih usluga. U SAD-u i nekim drugim zemljama davatelji internetskih usluga mogu dijeliti podatke na web mjestima koja posjećujete s trećim stranama.
 • VPN-ovi pomažu u zaštiti vaše veze od napada "Čovjek u sredini". Ovi se napadi događaju kad haker presreće promet između vas i poslužitelja. Oni mogu uključivati ​​vaša korisnička imena, lozinke ili druge vrijedne informacije. Također mogu izmijeniti sadržaj preuzetih podataka i tako mogu zaraziti vaš Nvidia Shield zlonamjernim softverom. Kad je povezan s VPN-om, vaš se promet šifrira prije nego što ga pošalje i primi, pa čak i ako ga presreće treća strana, ne može ga dešifrirati ili modificirati..

Iako VPN-ovi odlično rade na zaštiti vaše privatnosti, oni mogu značajno usporiti vašu vezu. Uz to, neki VPN-ovi čuvaju datoteke dnevnika, čime u potpunosti umanjuju vašu sigurnost. Za sigurno strujanje Kodi sadržaja putem VPN-a trebat će vam brz i dosljedan davatelj usluga.

IPVanish ne bilježi vaše mrežne aktivnosti. Preporučujemo korištenje IPVanish-a jer je brz, pouzdan i dovoljno siguran da se sigurno struji iz Kodi dodataka uz minimalno punjenje i kvalitetan video. Aplikacija je dostupna u Google Play Storeu ili u obliku APK datoteke s web lokacije IPVanish.

PROČITANJE ČITALA: Čitatelji Comparitech-a mogu uštedjeti do 60% na IPVanish planovima.

1. metoda: Google Play (preporučuje se)

Ako ste ikada prije upotrebljavali Google Play na Android uređaju, postupak bi trebao biti poznat. Na ovaj će se način instalirati najnovija ARM verzija dionice Kodi za Android. Ako je Google Play iz nekog razloga blokiran, obično ga možete deblokirati pomoću VPN-a.

Evo kako instalirati Kodi na Nvidia Shield putem Google Playa:

 1. Uključite Nvidia Shield i otvorite Google Play trgovinu
 2. Za pronalaženje koristite funkciju pretraživanja kodi. To bi trebao biti prvi rezultat, a programer je XBMC Foundation. Odaberite aplikacijunvidia štit kodi 1
 3. Na stranici aplikacije kliknite Instalirati za preuzimanje i instaliranje Kodija na vašem Nvidia Shield-u. Prihvatite dopuštenja kada se zatraži.nvidia štit kodi 2
 4. Pokrenite aplikaciju klikom na ikonu Otvoren Pritisnite gumb nakon što je instalacija završena. Možete ga pronaći i na početnom zaslonu Nvidia Shield-a.
 5. Nastavite kroz preliminarno postavljanje i počnite koristiti Kodi!

To je to! Provjerite je li vaš VPN omogućen prije instaliranja i korištenja dodatnih dodataka. Kodi bi se automatski trebao ažurirati putem Trgovine Play.

2. metoda: Bočno prebacivanje Kodija na Nvidia Shield

Ako više volite koristiti stariju verziju Kodija od one koja je dostupna na Google Playu ili želite instalirati određenu Kodi verziju, morat ćete dodatno učitati aplikaciju. Ovo nije teško; potrebno je samo nekoliko dodatnih koraka. Imajte na umu da se prepunjene aplikacije neće automatski ažurirati, pa ćete morati ponoviti postupak ako želite iskoristiti nadogradnje. Ako je Kodi već instaliran, ali želite isprobati treću gradnju, obavezno prethodno deinstalirajte bilo koju postojeću aplikaciju Kodi.

Evo kako prebaciti Kodi na Nvidia Shield:

 1. Pronađite i preuzmite APK datoteku za verziju Kodija koju želite instalirati. APK datoteka je paket koji sadrži sve što je potrebno za instaliranje Android aplikacije. Jedino zajamčeno sigurno mjesto za preuzimanje Kodi APK-ova je službena web stranica Kodi, ali starije verzije i izrade trećih strana očito će stići odnekud drugdje.
 2. Nakon dovršetka preuzimanja na prijenosno računalo, premjestite APK datoteku na USB pogon. APK datoteke su obično male, pa bi samo jedan mali pogon palcem trebao biti u redu. Kad završite, sigurno izbacite pogon.
 3. Uključite Nvidia Shield i otvorite postavke izbornik na dnu. Zatim idite na Sigurnost i ograničenja.nvidia štit vpn 4
 4. Uključite se Nepoznati izvori. To omogućava instalaciju aplikacija izvan Google Play-a. tisak u redu kad se pojavi upozorenje.nvidia štit vpn 3
 5. Vratite se na početni zaslon i otvorite Google Play trgovina.
 6. Pokrenite pretragu ES File Explorer File Manager i odaberite istoimenu aplikaciju. To bi trebao biti prvi rezultat.nvidia štit vpn 1
 7. Klik Instalirati za preuzimanje i instaliranje ES File Explorer-a. Prihvatite uvjete i dopuštenja.nvidia štit vpn 2
 8. Nakon instaliranja programa ES File Explorer, priključite USB pogon s APK datotekom na njega u USB utor vašeg Nvidia Shielda.
 9. Pojavit će se skočni prozor s upitom da li želite otvoriti USB pogon pomoću programa ES File Explorer. Klik u redu.nvidia štit vpn 5
 10. Pokrenut će se ES File Explorer. Na lijevoj bočnoj traci kliknite lokalne, a zatim se pomaknite prema dolje da biste odabrali USB pogon s padajućeg popisa.
 11. Dođite do mjesta gdje ste spremili Kodi APK datoteku na svom pogonskom uređaju i odaberite je. Klik Instalirati, zatim Instalirati opet prihvatiti dopuštenja.nvidia štit kodi 4
 12. Kad se instalacija završi, odaberite Otvoren pokrenuti Kodi. Aplikacija bi sada trebala biti dostupna i sa početne stranice.
 13. Nastavite kroz preliminarno postavljanje i počnite koristiti Kodi!

Nakon što je Kodi instaliran i pokrenut, možete sigurno ukloniti USB pogon. Također možete preuzeti APK datoteku izravno na svoj Nvidia Shield pomoću web preglednika koji je ugrađen u ES File Explorer. Otkrili smo kako se kretanje web stranicama i kucanje boli kod zadanog Nvidia Shield kontrolera, ali ako nemate USB pogon ili laptop pri ruci, to također funkcionira.

Kako instalirati Kodi dodatke na Nvidia Shield

Većina Kodi adona može se instalirati iz spremišta. Službeno spremište Kodi dolazi u ugrađenu Kodi aplikaciju. Ostale će morati biti preuzete iz izvora treće strane. Postupak instaliranja dodataka na Nvidia Shield isti je kao i na bilo kojem drugom Kodi uređaju.

Evo kako instalirati Kodi repozitorij:

 1. Iz glavnog izbornika Kodi idite na Sustav > Upravitelj datoteka
 2. Klik Dodajte izvor
 3. Tamo gdje piše "ne", upišite vezu spremišta koje želite instalirati. Dajte mu pseudonim ako želite.
 4. Klik u redu
 5. Vratite se na početni zaslon i odaberite Add-ons
 6. Otvoren Preglednik dodataka
 7. izabrati Instalirajte iz Zip datoteke i odaberite spremište koje ste upravo instalirali. Trebali biste dobiti obavijest kako biste obavijestili da radi.
 8. Sada kliknite gumb Instalacija iz skladišta opcija
 9. Pronađite dodatak koji želite instalirati i odaberite ga

Neki dodaci se ne pohranjuju u spremišta i umjesto toga moraju se preuzeti izravno u .zip datoteku. Možete koristiti laptop da biste preuzeli .zip datoteku na USB pogon i premjestili je na svoj Nvidia Shield baš kao što smo to radili sa službenom aplikacijom Kodi u prethodnom odjeljku, ili pomoću ES File Explorer-a da je preuzmete izravno na svoj Nvidia Shield s web.

Napomena o trgovinama aplikacija trećih strana

Kodi i ES File Explorer možete pronaći u trgovinama aplikacija trećih proizvođača, ali preporučujemo ih. Trgovine aplikacija trećih strana često nemaju strog ili formalni postupak provjere. To znači da bi APK-ovi koje preuzmete mogli biti zastarjeli ili modificirani da sadrže zlonamjerni softver. Ako apsolutno ne možete pristupiti Google Playu ili namjeravate koristiti Kodi-ovu izgradnju treće strane, budite izuzetno oprezni kako ne biste oštetili uređaj ili ukrali privatne podatke.

Vidi također: Kako instalirati VPN na Firestick

kreditna slika: Nvidia Shield od GBPublic_PR na Flickr CC 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 80

Adblock
detector