Kako se koristi Trakt na Kodi s Trakt.tv Kodi Addon

Trakt Kodi addon

Želite li koristiti Trakt s Kodi? U ovom ćemo vam članku pokazati kako koristiti Trakt on Kodi koristeći dodatak Trakt.tv Kodi.

Softverski program Kodi je besplatan, s otvorenim kodom i može se instalirati na većinu popularnih uređaja, uključujući Amazon Fire TV, Amazon Firestick i Roku. Dodatnoj funkcionalnosti možete dodati svoju instalaciju Kodi pomoću dodataka s nazivom addons. Trakt je jedan takav dodatak, ali na raspolaganju su tisuće.

Trakt je internetska usluga koja olakšava praćenje potrošnje medija. Ovaj vodič će vam pokazati kako instalirati i konfigurirati Kodijev dodatak Trakt tako da će svaki sadržaj kojem pristupite biti zabilježen na vašem Trakt.tv računu.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Važno: Uz Kodi uvijek koristite VPN

Mnogi ljudi koriste virtualnu privatnu mrežu (VPN) za skrivanje svojih nelicenciranih navigacija za strujanje od svog davatelja internetskih usluga (ISP). U skladu s tim, postoji mnogo načina kako bi netko tko koristi službene izvore mogao imati koristi od korištenja VPN-a.

Napadač može upotrijebiti napad Čovjek u sredini kako bi kompromitirao vaš sustav i pristupio privatnim podacima ili datotekama. VPN to sprječava šifriranjem vašeg mrežnog prometa. Ovo šifriranje također zaustavlja vašeg davatelja internetskih usluga od prodaje navika pregledavanja ili ispuštanje veze na temelju vaših aktivnosti.

Svaki VPN će do određene mjere usporiti brzinu vaše mreže, ali neki su bolji od drugih. Kako je za streaming potrebna snažna i dosljedna veza, odabir pravog VPN-a presudan je za dobro Kodi iskustvo. Ali ne radi se samo o strujanju; neki davatelji VPN-a vode evidencije vaših aktivnosti što značajno smanjuje vašu privatnost.

  Sports World Kodi Addon: Ce este, ar trebui să-l instalați și este sigur?

Preporučujemo IPVanish. To je VPN koji ne vodi evidencije prometa i nudi brze i stabilne veze u više od 50 zemalja. Izuzetno je prenosiv, s namjenskim verzijama za svaki glavni operativni sustav i najlakši je VPN za instaliranje na Amazon Firestick.  

PROČITANJE ČITALA: uštedite 60% na godišnjem planu IPVanish ovdje.

Što je addon Trakt Kodi?

Trakt je usluga koja se integrira s vašim medijskim centrom kako bi bolje pratili TV emisije i filmove koje ste gledali. Kad god reproducirate datoteku, Trakt addon dodaje svoje podatke (naslov, datum gledanja itd.) Na svoj mrežni račun. Taj se postupak naziva “scrobbling”.

Dodatak Trakt Kodi proširuje ovu funkcionalnost na vašu Kodi instalaciju. Određeni dodaci omogućuju vam da integrirate svoj Trakt račun i pregledate strimirani sadržaj, ali većina njih ne koristi licencirane izvore i u pravilu ih ne preporučujemo.

Instaliranje dodatka Trakt Kodi

Instalacija Trakt Kodi addon-a vrlo je jednostavna. Budući da se nalazi u službenom spremištu Kodi, ne moramo dodavati nikakve izvore i možemo ga samo direktno instalirati. Da biste to učinili, kliknite na Add-ons karticu na početnom zaslonu Kodi.

Zatim kliknite gumb kutija ikonu u gornjem lijevom kutu. Ovo će vas odvesti na zaslon preglednika dodataka. Kliknite gumb Instalacija iz skladišta opciju i pomičite se kroz popis instaliranih reposa dok ne pronađete Spremište dodataka Kodi. Odavde pronađite Trakt addon i kliknite ga prije odabira Instalirati. Ako sve pođe dobro, vidjet ćete obavijest u gornjem desnom uglu koja govori kako je Trakt pravilno instaliran.

Konfiguriranje dodatka Trakt Kodi

Prije svega, trebat će vam Trakt.tv račun. Prijavite se za jedan ovdje.

Prije upotrebe Trakt addon-a mora se konfigurirati. Započnite desnim klikom na ikonu Trakt addona i odabirom postavke. Zatim kliknite gumb kako autorizirati trakt addon za pristup svom trakt.tv računu? opcija. Prikazat će vam se kôd koji ćete unijeti u okvir na stranici za aktivaciju. Nakon što to učinite, potvrdite da je Traktu omogućen pristup Kodiju.

  A Kodi Android alkalmazás telepítése és használata

Autorizacija Trakt Kodi-ja

Sada možete nastaviti dodavati osobne podatke u svoj profil, ako želite, ali ovaj je korak potpuno neobavezan.

Povratak u izbornik postavki Trakt addona ima nekoliko opcija koje vam omogućavaju da prilagodite sadržaj koji se kreće. Ispod Scrobbling na kartici možete odabrati želite li prenositi filmove ili TV emisije. Pomak pomaknutog starta za X minuta opcija je posebno korisna jer vam omogućuje dodavanje sadržaja koji ste gledali određeno vremensko razdoblje, umjesto dodavanja emisija koje ste odustali u uvodnim minutama. Dobar vremenski period za to bi bio deset minuta, ali možete ga postaviti na sve što želite.

U Sinkronizacija karticu, omogućite Sinkronizirajte zbirku pri ažuriranju ili čišćenju knjižnice opcija. Ovo će automatski dodati vaše datoteke u vašu Trakt kolekciju nakon uvoza u Kodi

Kako se koristi dodatak Trakt Kodi

Dodatak Trakt Kodi uglavnom se koristi za lokalno pohranjeni sadržaj, tako da ako ga nemate, morat ćete ga dodati. Važno je napomenuti da ćete možda morati osvježiti svoju biblioteku prije nego što se naslovi pomiri s Traktom. To možete učiniti tako da ponovo pokrenete Kodi ili desnom tipkom miša kliknete izvornu mapu i promijenite sadržaj na “None”, a zatim vratite se na ono što je bilo prije.

Trakt addon smo testirali s dva naslova javne domene, jednim lokalno pohranjenim (verzija 1968 Noć živih mrtvaca) a jedan je legalno strujao iz dodatka treće strane (Alžir, 1938). Nisu bile uočljive razlike između načina na koji je Trakt obradio naslove sve dok pravilno upotrebljavate licencirane izvore i slobodne ste koristiti što god želite.

Povijest traktata

Nakon što uđe u vašu knjižnicu, vaša bi se filmska ili TV emisija trebala prikazati na odgovarajućoj kartici na početnom zaslonu Kodi. Ako Trakt ispravno radi, sadržaj bi trebao postati vidljiv i u vašoj mrežnoj Trakt kolekciji.

  Как перенести Kodi build на Fire Stick и другие устройства

Nakon što prvi put završite gledanje TV emisije ili filma, pojavit će se skočni prozor sa zahtjevom da ga ocijenite sa deset. Ova će se ocjena prikazati na umjetničkom djelu naslova u Kodi-ju. Slično tome, ako otvorite stranicu s ocjenama Trakt, vidjet ćete da su prikazani i naslov koji ste gledali i njegova ocjena. Sadržaj koji ste gledali prikazat će se i u vašoj povijesti gledanja Trakt. Unosi se mogu izbrisati klikom na ljubičastu ikonu kvačica ispod slike unosa.

Trakt vam se sviđa i ne sviđa da preporuči sličan sadržaj, tako da je definitivno vrijedno ući u naviku ocjenjivanja medija. Sa svoje stranice Trakt profila možete vidjeti svoje ukupno gledano vrijeme, nedavno gledane filmove i omiljeni žanr.

Zaključak

Iako addon Trakt Kodi ne pruža sve iste funkcionalnosti kao i web-inačica (napredak reprodukcije, upravljanje popisima), sigurno nudi dovoljno fleksibilnosti da upravljanje opsežnom medijskom bibliotekom bude vrlo jednostavno.

Željeli bismo vidjeti više podrške za službene dodatke za strujanje. Na primjer, strujni sadržaj iz iPlayer WWW addon-a se ne pomiče, dok su naslovi nekoliko dodataka drugih proizvođača poput Exodusa. U skladu s tim, za to je potrebna suradnja službenih stvaralaca dodataka, a nije zbog bilo kakve greške na Trakt-ovom dijelu.

To je rečeno, budući da je Kodijeva vlastita funkcija “Označi kao gledana” u najboljem slučaju rudimentarna i ne uzima u obzir datoteke koje su izbrisane i ponovo dodane, dodatak Trakt predstavlja jedan od najboljih načina organiziranja i upravljanja medijima na više platformi..

Tražite li dodatne Kodi dodatke koji bi mogli raditi sa Traktom? Pogledajte naš vodič za 105 najboljih Kodi dodataka 2023. godine.

About the author

Comments

  1. :

    Izgleda da je ovaj članak namijenjen korisnicima Kodi softverskog programa koji žele naučiti kako koristiti Trakt dodatak. Trakt je internetska usluga koja olakšava praćenje potrošnje medija, a ovaj vodič će vam pokazati kako instalirati i konfigurirati Kodijev dodatak Trakt tako da će svaki sadržaj kojem pristupite biti zabilježen na vašem Trakt.tv računu. Također, članak naglašava važnost korištenja VPN-a za skrivanje nelicenciranih navigacija za strujanje od vašeg davatelja internetskih usluga. Preporučuje se IPVanish VPN koji ne vodi evidencije prometa i nudi brze i stabilne veze u više od 50 zemalja. Ukratko, ovaj članak je koristan za one koji žele poboljšati svoje iskustvo korištenja Kodi softverskog programa i Trakt dodatka.

Comments are closed.