Како се користи Тракт он Коди са Тракт.тв Коди Аддон-ом

Тракт Коди аддон


Да ли желите да користите Тракт са Коди? У овом чланку ћемо вам показати како користити Тракт он Коди користећи додатак Тракт.тв Коди.

Софтверски програм Коди је бесплатан, отвореног кода и може се инсталирати на већину популарних уређаја укључујући Амазон Фире ТВ, Амазон Фирестицк и Року. Додатне функционалности могу се додати у вашу Коди инсталацију помоћу додатака названих аддонс. Тракт је један такав додатак, али на располагању су хиљаде.

Тракт је интернетска услуга која олакшава праћење потрошње медија. Овај водич ће вам показати како инсталирати и конфигурирати Кодијев додатак Тракт тако да ће сваки садржај којем приступите бити евидентиран на вашем Тракт.тв налогу.

Упозорење: Коди треба користити само за садржај на који имате законско право приступа. Ни Коди фондација, ни Цомпаритецх не заговарају употребу Кодија за пиратерију.

Важно: Увек користите ВПН уз Коди

Многи људи користе виртуелну приватну мрежу (ВПН) да сакрију своје нелиценциране навиге стриминга од свог провајдера интернетских услуга (ИСП). Поред тога, постоји много начина да неко ко користи званичне изворе може имати користи од коришћења ВПН-а.

Нападач може да користи напад Ман-ин-Миддле за компромитовање вашег система и приступ приватним подацима или датотекама. ВПН спречава ово шифрирањем вашег мрежног саобраћаја. Ово шифровање такође спречава вашег даватеља интернетских услуга да продаје навике прегледавања или да гаси везу на основу ваших активности.

Сваки ВПН ће до одређене мере успорити брзину ваше мреже, али неки су бољи од других. Како је за стриминг неопходна снажна и доследна веза, избор правог ВПН-а је пресудан за добро Коди искуство. Међутим, не ради се само о стримингу; неки ВПН провајдери воде евиденцију ваших активности што значајно смањује вашу приватност.

Препоручујемо ИПВанисх. То је ВПН који не води евиденцију саобраћаја и нуди брзе и стабилне везе у више од 50 земаља. Изузетно је преносив, са наменским верзијама за сваки главни оперативни систем и најлакши је ВПН за инсталирање на Амазон Фирестицк.  

ПРОЧИТАЊЕ ПРОЧИТА: уштедите 60% на годишњем плану ИПВанисх овде.

Шта је додатак Тракт Коди?

Тракт је услуга која се интегрише са вашим медијским центром како би боље пратили ТВ емисије и филмове које сте гледали. Кад год репродукујете датотеку, Тракт аддон додаје своје податке (наслов, датум гледања итд.) На ваш онлајн налог. Овај процес се назива "сцробблинг".

Додатак Тракт Коди проширује ову функцију на вашу Коди инсталацију. Одређени додаци вам омогућавају да интегришете свој Тракт налог и прегледате стримирани садржај, али већина њих не користи лиценциране изворе и по правилу их не препоручујемо.

Инсталирање додатка Тракт Коди

Инсталација Тракт Коди аддон-а је веома једноставна. Будући да се налази у званичном складишту Коди-ја, не морамо додавати никакве изворе и можемо га директно инсталирати. Да бисте то учинили, кликните на Додаци на почетном екрану Коди.

Затим кликните на кутија икону у горњем левом углу. Ово ће вас одвести на екран прегледача додатака. Кликните Инсталирајте из спремишта опцију и листајте кроз листу инсталираних репозиција док не пронађете Коди додавање складишта. Одавде пронађите Тракт аддон и кликните га пре одабира Инсталирај. Ако све пође добро, видећете обавештење у горњем десном углу да вам говори да је Тракт правилно инсталиран.

Конфигурирање додатка Тракт Коди

Пре свега, требаће вам Тракт.тв налог. Пријавите се за један овде.

Пре употребе Тракт аддон-а мора се конфигурисати. Започните десним кликом на икону Тракт аддон-а и избором Подешавања. Затим кликните на како да одобрим тракт аддон-у да приступи мом тракт.тв налогу? опција. Биће вам представљен код који треба да унесете у оквир на страници за активирање. Након што то учините, потврдите да је Тракту дозвољен приступ Коди-ју.

Ауторизација Тракт Коди

Сада можете наставити са додавањем личних података у свој профил, ако желите, али овај корак је потпуно необавезан.

Повратак у менију поставки Тракт аддон-а има неколико опција које вам омогућавају да прилагодите који се садржај креће. Под Сцробблинг на картици можете одабрати да ли желите да шаљете само филмове или ТВ емисије. Тхе Покретање помицања за помицање за Кс минута опција је посебно корисна јер омогућава додавање садржаја који сте гледали током одређеног временског периода, уместо додавања емисија које сте испали у уводним минутама. Добар временски период за то би био десет минута, али можете га поставити на све што желите.

У Синхронизујте картицу, омогућите Синхронизујте колекцију приликом ажурирања или чишћења библиотеке опција. Ово ће аутоматски додати ваше датотеке у вашу Тракт колекцију једном увезене у Коди

Како се користи додатак Тракт Коди

Додатак Тракт Коди углавном се користи за локално сачувани садржај, тако да ако га немате, мораћете да га додате. Важно је имати на уму да ћете можда морати да освежите библиотеку пре него што се наслови смешају са Тракт-ом. То можете учинити тако да поново покренете Коди или десним кликом на изворну мапу и промените садржај на „Ноне“, а затим вратите се на оно што је било пре.

Тракт аддон смо тестирали са два наслова јавних домена, од којих је један локално чуван (верзија из 1968 Ноћ живих мртваца) и један легални стреам из аддон-а треће стране (Алжир, 1938). Није било приметних разлика између начина на који је Тракт обрадио наслове све док правилно користите лиценциране изворе да бисте били слободни да користите који год желите..

Историја трактата

Једном када уђе у вашу библиотеку, ваш би се филм или ТВ емисија требала приказати на одговарајућем картици на Коди почетном екрану. Ако Тракт исправно ради, садржај би требало да постане видљив и у вашој Тракт колекцији на мрежи.

Када први пут завршите гледање ТВ емисије или филма, појавиће се скочни прозор са захтевом да га оцените са десет. Ова оцена ће се појавити на уметничком делу наслова у Коди-ју. Слично томе, ако одете на страницу са оценама Тракт-а, видећете да су приказани и наслов који сте гледали и његова оцена. Садржај који сте гледали такође ће се приказати у вашој историји гледања Тракт-а. Уноси се могу избрисати кликом на икону љубичастог квачица испод уметничког дела уноса.

Тракт вам се свиђа и не свиђа да препоручи сличан садржај, тако да је дефинитивно вредно ући у навику оцењивања медија. На страници профила Тракт можете видети своје укупно гледано време, недавно гледане филмове и омиљени жанр.

Закључак

Иако додатак Тракт Коди не пружа све исте функције као и веб-верзија (напредак репродукције, управљање листом), он сигурно нуди довољно флексибилности да управљање опсежном библиотеком медија буде врло једноставно.

Желели бисмо да имамо већу подршку за званичне стриминг додатке. На пример, стримирани садржај из иПлаиер ВВВ аддон-а се не шири, док су наслови из неколико додатака других произвођача попут Екодуса. Уз то, за ово је потребна сарадња званичних креатора додатака, а није последица било које грешке на Тракт-овој страни.

Ипак, будући да је Кодијева функција „Означи као гледана“ у најбољем случају рудиментарна и не узима у обзир датотеке које су избрисане и поново додате, додатак „Тракт“ представља један од најбољих начина за организовање и управљање медијима на више платформи..

Тражите више Коди додатака који би могли радити са Трактом? Погледајте наш водич за 105 најбољих Коди додатака 2017.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =