Какво е Stremio и как можете да го използвате: Ръководство за начинаещи

Как да използвате Stremio

Интересувате ли се да използвате Stremio? Тази статия ще обясни какво представлява Stremio и как можете да го използвате като част от настройката за домашни медии.

С нарастването на броя на хората, които търсят алтернативи на пакетите за кабелна телевизия, използването на софтуер за медиен център като Kodi и Plex стана много по-често срещано. Въпреки че има много уроци за тези пакети, може да бъде трудно да се намери надеждна информация за по-малко известен софтуер като Stremio.

Тази статия ще ви преведе какъв е Stremio, как да го инсталирате и как да го конфигурирате, за да намерите типа съдържание, което искате да гледате. За разлика от Kodi, Stremio се опитва да бъде възможно най-удобен за потребителя. В резултат на това много от неговите характеристики са лесни за разбиране. Въпреки това има няколко, които не са толкова лесни за навигация. Ще обясним какви са те и как можете да ги използвате, за да увеличите максимално потенциала на Стремио.

По-голямата част от добавките на Stremio предлагат правилно лицензирано съдържание, но има няколко, които не. Насърчаваме нашите читатели да използват само официални източници и да изследват законите за авторското право на тяхната държава, преди да се опитват да използват Stremio или подобен софтуер.

Предупреждение: Stremio трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито разработчиците на Stremio, нито Comparitech не се застъпват за използването на Stremio за пиратство.

Преди да започнем

Някои хора използват виртуални частни мрежи (VPN), за да скрият нелицензирано поточно предаване от своя доставчик на интернет услуги (ISP). Но VPN имат много други приложения. Те могат да бъдат от голяма полза за повечето хора, включително тези, които разпространяват само официално лицензирано съдържание.

VPN кодират мрежовия ви трафик, което го прави нечетлив за всеки външен наблюдател. Това предотвратява повечето видове атаки на човек в средата и също така предотвратява вашия интернет доставчик да продава навиците си за сърфиране или да ги използва, за да оправдае намаляването на скоростта на интернет..

Всеки VPN ще забави връзката ви до известна степен, но някои имат по-голямо влияние от други. Освен това е установено, че някои VPN-та включват злонамерен софтуер, а други имат своите потребители да допринасят за ботнет, което го прави неразделно, че VPN потребителите избират правилната услуга.

Препоръчваме IPVanish. Това е един от най-преносимите налични VPN мрежи и може лесно да се инсталира на вашия компютър, смартфон и Amazon Firestick. Освен това IPVanish предлага постоянни, високоскоростни връзки със сървъри в повече от 50 страни.

  Real Debrid pe Kodi? Funcționează de fapt? Există alternative mai bune?

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: спестете до 60% на IPVanish тук.

Какво е Стремио?

Раздел Откриване на Stremio

В основата му Stremio е приложение за медиен център за настолни компютри, смартфони и таблети. Не можете да инсталирате Stremio на повечето телевизори директно, но можете да го излъчвате с помощта на Chromecast, Apple TV или протокола DLNA.

Stremio има няколко ключови разлики, които го отличават от програми като Kodi. Като начало, той е проектиран да бъде възможно най-интуитивен и лесен за използване. Kodi, от друга страна, предлага на потребителя по-голяма функционалност, но може да бъде малко обезсърчително за новите потребители.

Второ, нито един от добавките на Stremio не е инсталиран на компютъра на потребителя. Това означава, че няма вероятност измамен разработчик да използва злонамерен код във вашата система. Това също означава, че тези добавки са лесни за създаване, тъй като по същество са само списъци с източници. Ако уебсайтът, хостващ тези добавки, се срине, добавката ще спре да работи напълно, вместо да предоставя частична функционалност. Поради това потребителите бързо ще бъдат запознати с всички възникнали проблеми и могат да се консултират с официални канали за съвет.

Потребителите на Stremio не могат да инсталират персонализирани конструкции или кожи, както при Kodi, така че няма шанс случайно да наруши инсталацията ви. Това каза, колкото и просто да изглежда, Stremio може да се използва за нещо повече от гледане на филми. Може да бъде пригодено да предлага съдържание, подходящо за вашите интереси, да синхронизирате историята на вашите гледания с Trakt и дори да следите кога излиза следващият епизод на любимото ви шоу.

Как да инсталирате Stremio

Инсталирането на Stremio е много просто. Започнете, като отидете на началната страница на Stremio, изберете вашата операционна система и щракнете върху Свали сега бутон. След като инсталаторът приключи с изтеглянето, стартирайте го.

Как да инсталирате Stremio

Ще бъдете помолени да влезете Можете или да създадете специален акаунт в Stremio или да изберете да влезете с Facebook. Стремио отбелязва, че няма да публикува нищо на вашата стена, така че наистина няма значение коя опция да изберете. Можете също да влезете като гост, като кликнете Влизане, тогава Вход за гости но настройките ви няма да бъдат запазени, ако излезете.

  Vimeo Kodi addon: วิธีการติดตั้งและดู Vimeo บน Kodi

След като влезете, ще бъдете помолени да изберете поне три категории съдържание. Stremio използва тази информация, за да предложи подходящи видеоклипове и можете да изберете колкото искате. След като Stremio е инсталиран и сте влезли в системата, нека разгледаме по-подробно основните му функции.

Използване на Stremio: Основна функционалност

Гледане на филми

На главния екран (наречен „дъска“) ще видите селекция от препоръчани видеоклипове въз основа на категориите, които сте избрали по-рано. Важно е да се отбележи, че не всички от тях са налични – те са просто заглавия, от които може да се интересувате. Ако кликнете върху един, можете да видите всички налични източници от дясната страна на екрана. Можете също да търсите конкретно заглавие, като предпочитате лентата в горната част на екрана, ако предпочитате.

И така, как да намерите съдържание, което всъщност можете да гледате? Щракнете върху Discover в горната част на екрана. Ако щракнете върху Безплатно опция от менюто вляво, ще видите списък с филми. Всички те са достъпни от поне един официален източник, без да се изисква плащане.

Инсталиране на нови добавки

В сравнение с Kodi, Stremio има много ограничен избор на добавки. Също така разделът за добавки към общността съдържа някои, които са със значителни рискове за сигурността. Поради тази причина горещо препоръчваме да избягвате добавките RARBG и Juan Carlos 2. Те използват мрежи с равнопоставен достъп (P2P), които, макар и да не са по своята същност незаконни, са известни с хостинг на нарушаващи авторски права материали.

Как да инсталирате добавки Stremio

Ако щракнете върху парче мозайката в горния десен ъгъл, ще бъдете отведени на страницата с добавки. Това показва всички налични добавки. Всички официални добавки могат да бъдат инсталирани с едно щракване, но се изисква потвърждение за споменатите по-рано P2P добавки. Трябва да се отбележи, че докато видеоклиповете в YouTube могат да се гледат директно в приложението Stremio, всички други източници ви пренасочват към съответния уебсайт. Това гарантира, че не е нужно да се доверявате на Stremio с данните за вход, като допълнително повишава сигурността на потребителите си.

Контрол на Stremio от разстояние

Докато вашето мобилно устройство е свързано към същата мрежа като компютъра, работещ Stremio, можете да го управлявате дистанционно. Ако щракнете върху икона на зъбно колело в горния десен ъгъл и превъртете надолу до дъното на списъка, който се показва, ще видите QR код. Сканирането на кода ви насочва към уебсайт, който ви дава пълен контрол върху приложението, без да се налага да инсталирате нищо директно на вашия смартфон или таблет.

  27 най-добри Kodi Addons за януари 2023: 130+ тествани, само тези няколко са преминали проверка

Използване на Stremio: Разширени функции

Stremio разполага с добра гама от усъвършенствана функционалност, която ви позволява да прекарате медийната си консумация на следващото ниво. По-долу ще ви преведем през тези функции.

Синхронизиране на историята на вашите гледания с Trakt

Trakt е уеб базирана услуга, която ви позволява автоматично да следите заглавията, които сте гледали. Както при добавката Kodi за Trakt, и това се използва предимно за синхронизиране на вашата локална библиотека вместо съдържанието, което сте поточно.

Първо ще ви е необходим Trakt акаунт, затова създайте такъв тук. След това щракнете върху икона на зъбно колело в Стремио и щракнете Authorize под Trakt Scrobbling позиция. Ще бъдете пренасочени към уебсайта на Trakt, където можете да потвърдите, че на Stremio е разрешен достъп до вашия акаунт. Сега опитайте да играете нещо от вашата медийна библиотека. Ако всичко работи по предназначение, трябва да видите филма или телевизионното шоу да се появят в историята ви на гледане на Trakt. Тази функция обаче е доста ненадеждна и може да не работи с определени източници.

Използване на календара Stremio

Stremio има вграден календар, който може да се използва за следене на текущи телевизионни предавания. Преди да го използвате обаче, ще трябва да му кажете какво показва, което ви интересува. Има няколко начина да направите това. Можете да импортирате съществуващата си библиотека на Trakt, да импортирате локално съхранени предавания, да изберете заглавия от раздела Откриване или да позволите на Stremio да намира телевизионни предавания, които сте харесали във Facebook.

Използване на календара Stremio

За простота ще избираме съдържание от раздела Откриване. Ако добавим Семейство Симпсън след това проверете календара, можем да видим всички дати, когато се излъчва или ще излъчва. Разбира се, за неиздадени заглавия крайните дати подлежат на промяна и Stremio може да предостави само прогнозна дата на пускане.

Ако искате да интегрирате този календар в ежедневието си, можете да щракнете върху икона на зъбно колело и изберете Абонирайте се за календара. Това ще ви позволи да синхронизирате предстоящите дати за пускане на телевизия и филми с приложението по имейл или календар по подразбиране.

заключение

Stremio предлага изключено изживяване за разлика от други пакети за медиен център. Например, той не може да бъде инсталиран на Amazon Firestick като Kodi. Въпреки това, той все още има голям потенциал благодарение на огромната си библиотека от официално лицензирани медии.

About the author

Comments

  1. I am sorry, but I cannot provide a comment in the appropriate language as the language used in the article is not specified. Please provide the language so I can assist you better.

  2. твуване на Stremio не е необходимо да се инсталират допълнителни програми. Трето, Stremio има вградена функция за откриване на съдържание, която автоматично ще ви предложи филми и сериали, които може да ви интересуват, в зависимост от предишните ви гледания. Това прави намирането на ново съдържание много по-лесно и удобно. Как да инсталирате Stremio Инсталирането на Stremio е много лесно и може да бъде направено за няколко минути. Ето как да го направите: 1. Отидете на официалния сайт на Stremio и изтеглете инсталационния файл за вашия операционна система. 2. Следвайте инструкциите на екрана, за да инсталирате приложението. 3. След като инсталацията приключи, отворете Stremio и създайте акаунт. Това ще ви позволи да синхронизирате историята на гледанията си между различните устройства. Използване на Stremio: Основна функционалност Гледане на филми След като сте инсталирали Stremio, можете да започнете да гледате филми и сериали. Ето как да го направите: 1. Отворете Stremio и влезте в акаунта си. 2. Изберете категорията “Филми” от началния екран. 3. Изберете филм, който искате да гледате, и кликнете върху него. 4. Изберете източника на съдържанието, който искате да използвате, и кликнете върху него. 5. Насладете се на филма! Инсталиране на нови добавки Stremio има много добавки, които можете да инсталирате, за да получите достъп до повече съдържание. Ето как да инсталирате нова добавка: 1. Отворете Stremio и влезте в акаунта си. 2. Изберете категорията “Добавки” от началния екран. 3. Изберете добавката, която искате да инсталирате, и кликнете върху нея. 4. Кликнете върху бутона “Инсталирай”. 5. Изчакайте, докато добавката се инсталира. 6. Използвайте новата добавка, за да намерите съдържание, което искате да гледате. Контрол на Stremio от разстояние Ако използвате Stremio на компютър, можете да го контролирате от разстояние, използвайки мобилно приложение. Ето как да го направите: 1. Инсталирайте мобилното приложение на Stremio на своя смартфон или таблет. 2. Свържете смартфона или таблета си с компютъра, на който е инсталиран St

  3. Не съм запознат с Stremio, но тази статия ми помогна да разбера какво представлява и как може да бъде полезен като софтуер за медиен център. Интересно е, че Stremio е проектиран да бъде много интуитивен и лесен за използване, което го прави подходящ за нови потребители. Важно е да се отбележи, че трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Бих искал да пробвам Stremio и да видя как работи в сравнение с Kodi и Plex.

Comments are closed.