Kodi alergând lent? Iată cum să crești viteza Kodi!

Cum să rezolvi Kodi rulând lent

Kodi este un software gratuit, open source, care facilitează configurarea rapidă a propriului sistem de home theater. Este extrem de versatil și poate fi instalat pe o gamă largă de platforme, inclusiv PC (Windows, Mac și Linux), Amazon Fire TV, Firestick, Android, iPhone, Roku, Raspberry Pi, Apple TV și chiar USB flash drive.

În timp ce Kodi este ușor de configurat, poate fi dificil să găsești rădăcina unor probleme care apar. Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină utilizatorii Kodi este încetinirea și încetarea aplicației. Acest lucru se poate întâmpla atunci când încercați să vă conectați la media sau, în unele cazuri, doar atunci când navigați în meniuri. În acest articol, vă vom arăta cum să găsiți rădăcina problemelor Kodi și să le corectați. Acest lucru ar trebui să facă software-ul dvs. Kodi mai rapid decât oricând și să vă permită să folosiți Kodi așa cum a fost inițial.

Comparitech nu supune sau încurajează nicio încălcare a restricțiilor privind drepturile de autor, inclusiv transmiterea ilegală prin Kodi. Kodi poate fi utilizat în multe scopuri excelente, legale de streaming online. Vă rugăm să luați în considerare legea, victimele și riscurile pirateriei înainte de a descărca sau de a transmite materiale protejate de drepturi de autor fără permisiune.

De ce Kodi rulează încet?

Există mai multe motive diferite pentru care instalația dvs. Kodi ar putea funcționa lent. Vom începe să abordăm unele dintre problemele mai comune, astfel încât să putem izola rapid cauza.

Probleme de rețea

Viteza de descărcare lentă

Dacă Kodi încarcă conținut încet sau în scurte explozii, este posibil să existe o problemă cu conexiunea la internet. În primul rând, faceți pe toți cei din gospodăria dvs. să nu mai folosească internetul și să execute un test de viteză a rețelei. Aceasta vă va afișa viteza medie de încărcare și descărcare a rețelei dvs. într-o perioadă scurtă de timp.

Atenție la viteza de descărcare. Netflix recomandă o viteză de cel puțin 3 megabits pe secundă (Mbps) pentru conținut de definiție standard, 5Mbps pentru conținut HD și 25 Mbps pentru conținut 4K. Dacă descoperiți că viteza dvs. este mai mică decât ceea ce furnizorul de servicii de internet (ISP) susține că veți primi, încercați să utilizați o conexiune cu fir sau să vă apropiați de router, apoi executați testul din nou pentru a vedea dacă se îmbunătățesc. De asemenea, merită menționat faptul că repetoarele sau extensoarele de rețea pot reduce viteza conexiunii dvs., așa că încercați să vă conectați la rețeaua originală în loc de cea consolidată.

Legate de: 10 sfaturi pentru a îmbunătăți gama și puterea rețelei dvs. fără fir

Dacă vitezele dvs. de internet sunt la fel de publicitate, aveți două opțiuni: fie plătiți pentru un pachet de bandă largă cu viteze de rețea mai rapide, fie reduceți calitatea videoclipului vizionat. Încercați să redați un videoclip YouTube la 360p pentru a vedea dacă se încarcă corect. Chiar și cele mai lente conexiuni la internet ar trebui să reușească să tamponeze aproape imediat.

Dacă ați încercat pașii de mai sus și viteza dvs. de internet nu s-a îmbunătățit, încercați să dezactivați routerul, așteptați câteva minute și reporniți-l. În continuare, încercați să vizionați conținut dintr-o altă sursă. Dacă, de exemplu, Netflix funcționează perfect, dar Sling TV nu este posibil, furnizorul inițial poate avea trafic intens. Dacă ambii furnizori se încarcă încet, ar putea exista o întrerupere a serviciului sau o problemă hardware la sfârșitul ISP-ului pe care îl pot adresa în cazul în care celelalte remedieri nu reușesc.

Probleme de configurare Kodi

Chiar dacă Kodi poate fi instalat pe multe platforme diferite, nu fiecare dispozitiv de pe fiecare platformă are aceleași specificații. De exemplu, unele telefoane mobile Android sunt mai puțin puternice decât altele. Dacă dimensiunea tamponului dvs. este prea mare sau dimensiunea memoriei cache este prea mică, acest lucru poate duce la o încetinire semnificativă a dispozitivului. Din fericire, există o modalitate de a optimiza setările Kodi pentru a se adapta mai bine la hardware-ul dispozitivului.

Memorie limitată a computerului (aceasta este adesea o problemă pentru cei care rulează Kodi pe dispozitive mobile și dispozitive de streaming, cum ar fi fire stick, așa că atunci când îl menționați pe acesta, vorbiți și legați-vă pentru a elimina build-urile Kodi și suplimentele nefolosite,

Cum să accelerați instalarea Kodi

Sfaturile de mai sus ar fi trebuit să vă dea o idee despre cauza principală a problemei dvs. de încetinire, astfel încât tot ce rămâne este să o rectificați. Problemele de rețea sunt mai dificil de abordat, deoarece aveți o cantitate limitată de control, dar dincolo de extinderea gamei de router wifi sau de a plăti mai multă lățime de bandă din ISP, problemele de configurare sau de memorie cache pot fi rezolvate în doar câteva minute..

Configurarea Kodi pentru dispozitivul dvs.

În primul rând, va trebui să instalați suplimentul pentru Ares Wizard Kodi. Este nevoie de câteva secunde pentru a se deschide, dar odată făcut acest lucru, faceți clic pe butonul tweaks opțiune în partea de sus a ecranului. Veți vedea un meniu în partea stângă - faceți clic pe Expert Setări avansate.

Kodi alergând lent? Iată cum să crești viteza Kodi!

Expertul Ares vă va spune ce este un cache și va analiza sistemul dvs. După ce se va face acest lucru, va recomanda o dimensiune de cache pe baza hardware-ului dispozitivului. Faceți clic pe butonul Generați setări butonul din partea de jos a paginii. Veți vedea dimensiunea de cache recomandată a dispozitivului, timpul de curgere CURL și factorul tampon de citire. Faceți clic pe butonul Aplicați aceste setări buton, reporniți Kodi și încercați să încărcați un videoclip. Acest lucru vă va permite să vedeți dacă optimizarea sistemului a rezolvat problema dvs. de încetinire.

Ștergerea memoriei cache a lui Kodi

Un cache este o colecție de date accesate anterior. Dacă există anumite informații care sunt deseori necesare, este logic să le depozitați undeva pentru un acces mai rapid. Probleme pot apărea atunci când memoria cache este plină (ceea ce înseamnă acces lent la fișiere importante) sau când software-ul este actualizat, dar se bazează în continuare pe fișiere mai vechi, din cache. Ștergerea memoriei cache poate ajuta în aceste cazuri, iar acest lucru pe Kodi este destul de simplu.

Când transmiteți video prin Kodi în mod regulat, o memorie cache de date este stocată pe computer. Acea memorie cache se poate umple destul de rapid, ceea ce duce la probleme de tamponare și alte încetiniri pentru aplicația dvs. Kodi.

Puteți șterge memoria cache a lui Kodi cu ajutorul Expertului Ares și cu suplimentele Indigo. Mai jos, vom explica cum, pas cu pas.

Vrăjitorul Ares

Kodi alergând lent? Iată cum să crești viteza Kodi!

Din ecranul principal, faceți clic pe butonul întreținere fila din partea de sus. Apoi, faceți clic pe butonul Ștergeți memoria Cache \ Temp buton în secțiunea Cache. Va apărea o fereastră care vă va spune câte fișiere au fost șterse. Acum închideți Kodi, redeschideți-l și încercați să transmiteți din nou fluxul video pentru a vedea dacă acest lucru a ajutat.

Indigo

Kodi alergând lent? Iată cum să crești viteza Kodi!

Mai întâi, faceți clic pe butonul Instrumente de întreținere opțiune pe ecranul principal. Acum, trebuie doar să faceți clic Ștergeți memoria cache. După ce ați terminat, reporniți Kodi și încercați din nou să transmiteți fluxul pentru a vedea dacă problema a fost rezolvată.

Utilizarea unui VPN pentru a evita accelerarea ISP

Multe ISP-uri limitează intenționat viteza rețelei clienților lor. Acestea fac acest lucru pentru a descuraja oamenii de la streaming, dar nu iau în considerare cei care folosesc doar surse oficiale. În unele cazuri, ISP-urile vizează în mod activ clienții care folosesc platforme de streaming legitime. Acestea fac acest lucru analizând traficul de rețea al utilizatorilor lor și limitând automat viteza rețelei pe baza modelelor de trafic.

Când utilizați o rețea privată virtuală (VPN), tot traficul dvs. este criptat. Acest lucru face imposibil să-ți urmărești activitățile ISP. Fără niciun fel de a spune ce faceți, ISP-ul dvs. este mult mai puțin probabil să vă reduce automat viteza de rețea. Acest lucru poate preveni interzicerea interminabilă a bufferului care se întâmplă atunci când încercați să transmiteți video pe o conexiune lentă.

Este important să alegeți o VPN de încredere pentru a vă menține confidențialitatea. S-au găsit mai multe servicii VPN gratuite care includ malware, iar Hola, o populară VPN gratuită, a fost surprinsă la vânzarea lățimii de bandă a utilizatorilor săi pentru utilizarea în botnete.

Vă recomandăm IPVanish. Spre deosebire de majoritatea altor furnizori VPN, IPVanish își construiește și menține propria infrastructură de server. Aceasta înseamnă că oferă unele dintre cele mai rapide, cele mai stabile conexiuni disponibile. Cu servere în mai mult de 50 de țări, conținutul blocat prin regiune nu mai este o problemă pentru utilizatorii Kodi.

IPVanish ia în serios confidențialitatea clienților lor. Nu păstrează înregistrări ale istoricului traficului utilizatorilor lor, astfel încât sunteți protejați complet de interzicerea ISP. Este, de asemenea, unul dintre cele mai portabile servicii VPN cu aplicații pentru Windows, Mac, Linux, Android, iOS și Amazon Firestick.

Cea mai bună VPN PENTRU KODI: IPVanish este alegerea noastră de top. Are o rețea mare de servere necongestionate și atinge viteze bune. Funcțiile puternice de securitate și confidențialitate fac din IPVanish un favorit pentru utilizatorii Kodi și Amazon Fire TV Stick. Încercați-l fără riscuri cu garanția de returnare a banilor de 7 zile.

Concluzie

Există mai multe motive pentru care Kodi poate rula lent pentru tine. Vestea bună este că, deoarece Kodi este proiectat să fie rulat pe atât de multe dispozitive, are cerințe de sistem foarte mici. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să faceți niciodată upgrade pentru a utiliza sistemul Kodi. În schimb, este probabil ca problemele să fie rezolvate mult mai ușor. Urmând pașii menționați mai sus, ar trebui să puteți remedia orice problemă de încetinire a Kodi și să vă întoarceți la vizionarea conținutului cum trebuia văzut: la cea mai înaltă calitate posibilă, fără bâlbâială.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 94 =

Adblock
detector