Kodi Bennu Addon: Безопасно ли е? Какви са алтернативите?

Мислите ли да инсталирате добавката Kodi Benuu? Ще ви разгледаме какво е, ако е безопасно да се използва и ако има по-добри алтернативи.Актуализация, 21 ноември 2017 г.: Прочетете защо Kodi Bennu не работи и не може да бъде инсталиран.bennu 1

Популярната добавка на трети страни Phoenix се затвори през юни, което кара много от потребителите на Kodi да мислят, че написаното е било на стената и за популярния медиен плейър. Само два месеца по-късно обаче Феникс е възроден и преименуван на „Bennu” след египетското божество на прераждането. Това е поетично, но дали тази актуализирана добавка е безопасна и легална за използване?

В това ръководство ще предоставим общ преглед на това какво представлява Bennu и как работи. Никаква добавка на Kodi не може да атакува, независимо от това дали го използвате на Amazon Fire TV, Roku, iPhone, iPad, Apple TV, USB флаш устройство, Windows, Mac, Android TV box или друго устройство за стрийминг. Като добавка на трети страни, Bennu предлага някои значителни проблеми за поверителност на всяко устройство. Ще покрием и рисковете, които идват с използването на всяка добавка на Kodi, официална или друга.

С цялото внимание на медиите, които стрийминг услугите и по-специално Kodi получават през последните месеци, е наложително да разберете законите на вашата страна по отношение на поточното съдържание онлайн. Някои страни като Индия няма да ви накажат за гледане на неофициално съдържание, но на други места законът е много по-сложен и като такъв, знаейки, че ще ви помогне да сведете до минимум риска от проблеми..  

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Как да използвате Kodi безопасно

Bennu, подобно на Phoenix преди него, е добавка на трети страни. Това означава, че вероятно не е била подложена на строгия процес на проверка и тестване, какъвто са били неговите официални конкуренти. Въпреки че никоя добавка на Kodi не е устойчива на отвличане, добавките на трети страни потенциално имат повече уязвимости за злонамерена трета страна, за да се възползва.

Всъщност има вероятност вашият собствен интернет доставчик да наблюдава вашите дейности. В миналото няколко доставчици на интернет услуги бяха обвинявани, че забавят мрежите на своите клиенти, за да оказват натиск върху стрийминг услуги като Netflix. Вие, клиентът, рискувате да бъдете наказани за напълно легални дейности и политически въпроси, които са извън вашия контрол. Най-малкото потребителите на Kodi могат да се сблъскат с проблеми с буферирането.

Има начин обаче да спрете това. Ако използвате виртуална частна мрежа (VPN) за свързване към интернет, целият трафик, идващ и излизащ от вашия компютър, е криптиран и безполезен за всеки, който го гледа отвън. Освен това, VPN ви позволява да предотвратите атаки между хора, когато хакер пресича комуникациите ви с цел да открадне вашите данни.

Някои хостери за съдържание използват геозаключване, за да контролират кой може да гледа съдържанието им. С VPN промяната на местоположението ви е толкова проста, колкото свързването към друг сървър, което ви позволява да гледате заключени в региона медии, независимо от вашето физическо местоположение.  

Има безплатни VPN услуги, но не препоръчваме да ги използвате. Няма начин да разберете, че вашите данни са по-безопасни с тях, отколкото с вашия интернет доставчик, а няколко от тях съдържат рекламен или злонамерен софтуер. Вместо това препоръчваме IPVanish. Това е евтина услуга, която не регистрира вашите дейности или осезаемо влияе на скоростите на вашата мрежа. Като допълнителен бонус можете дори да го инсталирате на Fire Stick или Fire TV.

Сделка за четене: Тук можете да спестите 60% за IPVanish годишен план. Той е един от малкото VPN, достатъчно бърз, за ​​да работи добре с Kodi, лесен е за инсталиране на всички популярни устройства, включително Amazon Fire TV и TV Stick и не съхранява лог файлове, така че вашата дейност е наистина частна.

Какво е добавката Bennu Kodi?

bennu 2

Bennu е нова итерация на популярната добавка на Phoix от трета страна Kodi. Той обобщава връзки от няколко различни хоста на съдържание и ги предоставя на потребителя, за да улесни намирането на това, което търси.

Проблемът с Bennu е, че по-голямата част от съдържанието, до което предоставя достъп, е нелицензирано. Той предоставя връзки към някои официални телевизионни канали на живо, които са законни за гледане на всеки поради липса на лицензионни изисквания, но те представляват само изключително малка част от наличното.  

Освен това, въпреки голямото количество съдържание, предоставено чрез Bennu, няма начин да се търси нещо конкретно. Цялата му система от менюта е много неорганизирана и няма начин да се търси само законното съдържание. Въпреки че има малко количество съдържание в обществено достояние (като версията „Фантомът на операта” от 1925 г.), то е омаломощено от чистото количество пиратски материали и скрито няколко менюта дълбоко.

Също така си струва да се има предвид причината, поради която Феникс се включи офлайн на първо място. Първоначалните му създатели го свалиха пред съд, който ги насочи, както и създателите на няколко подобни добавки. Няма гаранция, че Bennu ще остане на разположение за известно време и само това трябва да бъде достатъчно, за да не ни препоръча тази добавка. 

Поради горните причини не препоръчваме потребителите на Kodi да инсталират или стриймират съдържание с Bennu.

Алтернативи на добавката Bennu Kodi

Bennu може да осигури достъп до приличен набор от съдържание, но има много малко от него, което е официално и законно. Независимо дали търсите висококачествени телевизионни потоци, филми или музика, има налични добавки, които са по-подходящи за вас, отколкото Bennu е.

PlayOn Browser

bennu 3

Браузърът PlayOn е официална добавка за Kodi, която ви позволява да гледате съдържание от всичките си онлайн поточни услуги на едно място. За начало ще ви трябва акаунт в PlayOn (за който можете да се регистрирате на адрес https://www.playon.tv/). Можете да предавате съдържание от медийната си библиотека с безплатен акаунт в PlayOn, но за да гледате или записвате съдържание от една от поддържаните им поточни услуги като Netflix, Hulu или HBO Now, ще трябва да надстроите акаунта си, който струва $ 1,50 на месец.

PlayOn Browser е отлична официална добавка по една конкретна причина: няма официална добавка за Netflix или Amazon Prime Video и това предоставя начин да гледате съдържанието им законно чрез Kodi, без да инсталирате потенциално несигурни добавки на трети страни.

PlayOn Browser може да се намери в официалното хранилище Kodi.

FilmOn.TV

bennu4
Ако предаването на телевизия на живо е нещо, което ви интересува, тогава не гледайте повече от добавката FilmOn.TV за Kodi. Той по същество взема потоците от уебсайта www.filmon.tv и ви позволява да ги гледате през Kodi, при условие че имате абонамент за FilmOn.

Това струва малко под 20 долара на месец и ви предоставя достъп както до телевизия на живо, така и до предварително записано съдържание от цял ​​свят. Съдържанието е добре групирано по категория и държава, което означава, че не е нужно да прелиствате няколко страници на руски телевизионни предавания, за да намерите тази, която искате да гледате.

Най-хубавото на FilmOn.TV е, че той е напълно легитимен. 

FilmOn.TV може да се намери в хранилището SuperRepo.

YouTube

bennu5

Вярвате или не, една от най-добрите добавки на Kodi за видео съдържание е YouTube. Противно на общоприетото мнение, тя предлага много повече от видеоклипове с котки. Съдържание на годините си струва: всяка възможна тема от ръководствата на Направи си сам до електронните спортове е покрита и нови видеоклипове се добавят в хилядите им всеки ден. Широкият обхват на правно съдържание само по себе си го прави отлична добавка към Bennu, но има и други причини да го изпробвате.

Докато използвате YouTube, той разглежда вида на видеоклиповете, които гледате, и препоръчва на други, които може да ви харесат. Като се има предвид голямото съдържание на офертата, никога няма да ви липсва нещо, което да гледате, а функцията за препоръки го прави чудесен за онези времена, когато не знаете за какво сте настроени.

YouTube предоставя също лесен и легален начин за наемане или закупуване на филми. По-голямата част от времето ще можете да намерите клипове или трейлъри за филма, който също търсите, което улеснява решението дали наистина искате да го гледате или не.

Добавката в YouTube може да се намери в официалното хранилище на добавки Kodi.

Преглед и проблеми с поверителността

Phoenix беше много популярна добавка по своето време и Bennu ясно се надява, че неговата библиотека със съдържание ще помогне да го направи толкова успешен, колкото предшественика си. Въпреки това, едно от двете общи добавки е, че по-голямата част от съдържанието, към което се свързват, е пиратско. Без реален начин да различава законното съдържание от останалото, Bennu излага потребителя на риск, като ги моли да го намерят сами.

Това също е добавка на трета страна и въпреки че дори официалните добавки могат да бъдат отвлечени, вероятно една трета страна ще има повече уязвимости поради по-малките екипи за развитие и липсата на ресурси, които екипите разполагат. Ако това се случи, може да се направи много малко, за да спрете хакер да открадне вашите данни или да използва злонамерен код на вашия компютър. Всъщност има голям шанс да не знаете, че нещо не е наред, докато не стане твърде късно. Този по-нисък риск от атака е една от причините да се застъпим да използваме официалните добавки колкото е възможно повече.

Да, Bennu предоставя достъп до широк спектър от съдържание, но като се има предвид, че той може да бъде изпратен офлайн чрез юридическо оспорване по всяко време, далеч не е надежден. Независимо какъв вид медии търсите, там има по-добри, по-сигурни, по-надеждни и най-важното - ясно легални алтернативи.

Популярен: Как да гледате Мейуедър срещу Макгрегър онлайн.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2

Adblock
detector