Kodi Bennu Addon: Da li je to sigurno? Koje su alternative?

Razmišljate o instaliranju dodatka Kodi Benuu? Proći ćemo vas kroz ono što jest, ako je sigurno koristiti i postoje li bolje alternative.Ažuriranje, 21. studenoga 2017.: Pročitajte zašto Kodi Bennu ne radi i ne može se instalirati.bennu 1

Popularni dodatak treće strane Phoenix ugasio se u lipnju, zbog čega su mnogi Kodijevi korisnici pomislili da je napisano na zidu i za popularni medijski uređaj. Međutim, samo dva mjeseca kasnije Feniks je oživljen i preimenovan u "Bennu" nakon ponovnog rođenja egipatskog božanstva. To je poetično, ali je li ovaj ažurirani dodatak siguran i zakonit za upotrebu?

U ovom ćemo vodiču pružiti pregled onoga što Bennu jest i kako djeluje. Nijedan Kodi dodatak nije siguran za napad, bez obzira da li ga pokrećete na Amazon Fire TV, Roku, iPhoneu, iPadu, Apple TV-u, USB bljeskalici, Windows-u, Mac-u, Android TV uređaju ili nekom drugom uređaju za strujanje. Kao dodatak treće strane, Bennu dolazi sa značajnim pitanjima privatnosti za svaki uređaj. Također ćemo pokriti rizike koji dolaze s korištenjem bilo kojeg Kodi dodatka, službenog ili na drugi način.

Uz svu medijsku pažnju koju usluge strujanja i Kodi posebno prikupljaju posljednjih mjeseci, neophodno je razumjeti zakone vaše zemlje u pogledu strujanja sadržaja na mreži. Neke zemlje poput Indije neće vas kazniti zbog gledanja neslužbenog sadržaja, ali na drugim mjestima zakon je mnogo složeniji i kao takav znajući da će vam pomoći da umanjite rizik od upada u probleme..  

Comparitech ne odobrava niti potiče bilo kakvo kršenje ograničenja autorskih prava, uključujući ilegalnu struju putem Kodi-ja. Kodi se može koristiti u brojne izvrsne, legalne svrhe strujanja putem Interneta. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva.

Kako sigurno koristiti Kodi

Bennu je, poput Phoenixa prije njega, dodatak treće strane. To znači da vjerovatno nije bio podvrgnut strogom postupku provjere i testiranja koji su mu bili službeni rivali. Iako nijedan dodatak Kodi ne utječe na otmicu, dodaci trećih strana mogu imati veće ranjivosti da bi zlonamjerna treća strana mogla iskoristiti prednost.

Zapravo, postoji vjerojatnost da vaš vlastiti ISP nadgleda vaše aktivnosti. U prošlosti je nekoliko pružatelja internetskih usluga optuženo da usporavaju mreže svojih korisnika kako bi izvršili pritisak na strujne servise poput Netflixa. Vi, kupac, riskirate da budete kažnjeni zbog potpuno legalnih aktivnosti i političkih pitanja koja su izvan vašeg nadzora. U najmanju ruku korisnici Kodi-a mogu se suočiti s problemima s međuspremnicima.

Međutim, postoji način da to zaustavite. Ako za povezivanje s Internetom koristite virtualnu privatnu mrežu (VPN), sav promet koji dolazi i odlazi s vašeg računala šifriran je i beskoristan svima koji ga gledaju izvana. Uz to, VPN vam omogućuje sprječavanje napada "napada čoveka u sredini" gdje haker presreće vašu komunikaciju s ciljem krađe vaših podataka.

Neki hosteri za sadržaj koriste geo-zaključavanje kako bi kontrolirali tko može pregledavati njihov sadržaj. Uz VPN, promjena lokacije je jednostavna kao i povezivanje s drugim poslužiteljem, što vam omogućuje gledanje medija sa zaključanom regijom bez obzira na vašu fizičku lokaciju.  

Postoje besplatne VPN usluge, no ne preporučujemo ih. Ne možete znati da su vaši podaci sigurniji od njih nego kod vašeg davatelja internetskih usluga, a nekoliko njih sadrži adware ili malware. Umjesto toga, preporučujemo IPVanish. To je jeftina usluga koja ne bilježi vaše aktivnosti ili ne utječe vidljivo na vašu mrežnu brzinu. Kao dodatni bonus možete ga instalirati i na Fire Stick ili Fire TV.

Deo čitatelja: Ovdje možete uštedjeti 60% na godišnjem planu IPVanish. To je jedan od rijetkih VPN-a koji je dovoljno brz za rad s Kodi-om, jednostavan je za instaliranje na sve popularne uređaje, uključujući Amazon Fire TV i TV Stick, i ne zadržava datoteke dnevnika, tako da je vaša aktivnost doista privatna.

Što je dodatak Bennu Kodi?

bennu 2

Bennu je nova iteracija popularnog dodavača Phoenix kompanije Kodi. Objedinjuje veze s nekoliko različitih host sadržaja i isporučuje ih korisniku kako bi lakše pronašao ono što tražite.

Problem Bennua je u tome što je većina sadržaja kojem pruža pristup nelicencirana. Pruža veze do nekih službenih TV kanala uživo koje je bilo moguće gledati zbog nedostatka licencnih zahtjeva, međutim, to je samo vrlo mali dio onoga što je dostupno.  

Također, unatoč velikoj količini sadržaja dostupnog putem Bennua, ne postoji način za traženje bilo čega konkretnog. Njegov je cijeli sustav izbornika vrlo neorganiziran i ne postoji način da se traži samo zakoniti sadržaj. Iako postoji mala količina sadržaja u javnoj domeni (poput verzije The Phantom of the Opera iz 1925. godine), ona je oslikana velikom količinom piratskog materijala i skrivenim nekoliko dubinskih izbornika.

Također je vrijedno razmotriti razlog zašto je Phoenix prije svega otišao van mreže. Njegovi izvorni kreativci skinuli su je pred parnicom koja ih je ciljala kao i kreatore nekoliko sličnih dodataka. Ne postoji jamstvo da će Bennu ostati dostupan bilo koje vrijeme i da bi to samo trebalo biti dovoljno da nas spriječi da preporučamo ovaj dodatak. 

Iz gore navedenih razloga, ne preporučujemo da Kodi korisnici instaliraju ili struju sadržaje pomoću Bennua.

Alternativa Bennu Kodi dodatku

Bennu može pružiti pristup pristojnom rasponu sadržaja, ali postoji vrlo malo toga što je službeno i zakonito. Bez obzira jeste li u potrazi za visokokvalitetnim TV streamovima, filmovima ili glazbom, na raspolaganju su vam dodaci koji bolje odgovaraju vama nego Bennu.

PlayOn Browser

bennu 3

Preglednik PlayOn službeni je dodatak za Kodi koji vam omogućuje gledanje sadržaja iz svih vaših mrežnih streaming usluga na jednom mjestu. Za početak trebat će vam PlayOn račun (na koji se možete prijaviti na https://www.playon.tv/). Možete strujati sadržaj iz svoje medijske biblioteke pomoću besplatnog PlayOn računa, ali za gledanje ili snimanje sadržaja s jedne od podržanih usluga struje poput Netflixa, Hulu ili HBO Sada, morat ćete nadograditi svoj račun, što košta 1,50 USD mjesečno.

Preglednik PlayOn izvrstan je službeni dodatak iz jednog specifičnog razloga: ne postoji službeni dodatak Netflix ili Amazon Prime Video, a na taj način pruža se mogućnost legalnog gledanja njihovog sadržaja kroz Kodi bez instaliranja potencijalno nesigurnih dodataka drugih proizvođača.

PlayOn Browser možete pronaći u službenom spremištu Kodi.

FilmOn.TV

bennu4
Ako vas zanima nešto što gledate uživo na televiziji, onda ne tražite dalje nego dodatak FilmOn.TV za Kodi. U osnovi uzima tokove s web stranice www.filmon.tv i omogućuje vam da ih gledate kroz Kodi, pod pretpostavkom da imate pretplatu na FilmOn.

To košta nešto manje od 20 USD mjesečno i omogućuje vam pristup TV-u uživo i unaprijed snimljenom sadržaju iz cijelog svijeta. Sadržaj je uredno grupiran po kategorijama i zemljama, što znači da ne morate listati nekoliko stranica ruske TV emisije da biste pronašli onu koju želite gledati.

Najbolja stvar kod FilmOn.TV-a je da je potpuno legitimna. 

FilmOn.TV možete naći u spremištu SuperRepo.

YouTube

bennu5

Vjerovali ili ne, jedan od najboljih Kodijevih dodataka za video sadržaj je YouTube. Suprotno uvriježenom mišljenju, nudi mnogo više od videozapisa o mačkama. Sadržaj vrijedi više godina: pokrivena je svaka moguća tema od samostalnih vodiča do e-sporta, a novi se videozapisi dodaju u tisućama svakog dana. Sam širok spektar pravnih sadržaja čini vrhunskim dodatkom Bennuu, ali postoje i drugi razlozi da to isprobate..

Dok koristite YouTube, on razmatra vrstu videozapisa koje gledate i preporučuje drugima koji bi vam se mogli svidjeti. S obzirom na čistu količinu sadržaja u ponudi, nikada vam neće nedostajati nečega za pogledati, a značajka preporuka čini je sjajnom za ona vremena kada ne znate za šta ste raspoloženi.

YouTube također nudi jednostavan i legalan način iznajmljivanja ili kupnje filmova. Najveći dio vremena moći ćete pronaći isječke ili trailere za film koji tražite previše, što olakšava odluku da li ga zaista želite gledati ili ne.

YouTube dodatak može se naći u službenom skladištu dodataka Kodi.

Pregled i brige o privatnosti

Phoenix je u svoje vrijeme bio vrlo popularan dodatak, a Bennu se jasno nada da će mu knjižnica sadržaja pomoći da bude jednako uspješan kao i njegov prethodnik. Međutim, jedna stvar koju ta dva dodatka imaju zajedničko je da je većina sadržaja na koji se povezuje piratska. Bez stvarnog načina razlikovanja legitimnog sadržaja od ostatka, Bennu izlaže korisniku rizik tako da ga moli da ga sami pronađu.

To je također dodatak treće strane, a iako se čak i službeni dodaci mogu oteti, treća strana će vjerojatno imati više ranjivosti zbog manjih razvojnih timova i nedostatka resursa koji timovi imaju. Ako se to dogodi, može se učiniti vrlo malo da se zaustavi haker od krađe podataka ili pokretanja zlonamjernog koda na vašem računalu. U stvari, postoji dobra šansa da ne biste znali da nešto nije u redu dok ne bude prekasno. Ovaj manji rizik od napada jedan je od razloga zbog kojih zagovaramo korištenje službenih dodataka u najvećoj mogućoj mjeri.

Da, Bennu pruža pristup širokom rasponu sadržaja, ali s obzirom na to da ga pravnim izazovom u bilo kojem trenutku može preuzeti izvanmrežno, daleko je od pouzdanog. Bez obzira na to koje vrste medija tražite, postoje bolje, sigurnije, pouzdanije i što je najvažnije, jasno legalne alternative.

Popularan: Kako gledati Mayweather vs McGregor na mreži.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =

Adblock
detector