Kodi буфериране на Firestick или FireTV? Ето как да го поправим

Kodi буфериране на Firestick или FireTV? Ето как да го поправимKodi е един от най-лесните начини за създаване на собствен домашен медиен център. Това е безплатен софтуерен пакет с отворен код, който стана известен с огромната си универсалност. Kodi може да бъде инсталиран на широк набор от устройства, включително PC, iPhone, Raspberry Pi, флаш устройство, Roku, Apple TV и Amazon Fire TV или Firestick.

Въпреки че Kodi е много проста за инсталиране и конфигуриране, понякога ще откриете, че когато става въпрос за възпроизвеждане на медии, има проблеми с буферирането на Kodi, които ви пречат да получите пълноценно изживяване. Видеоклипът може да се възпроизведе за няколко секунди, преди да спре, или по-лошото, никога не завършвайте зареждането на първо място.

В тази статия ще обясним някои неща, които причиняват проблеми с буферирането на Kodi и ще ви покажем как да диагностицирате и коригирате тези проблеми, така че да можете да се насладите напълно на хардуера, за който сте платили. Някои от тези проблеми влияят негативно на Kodi, независимо от платформата, на която е инсталиран. Но преносимите устройства като Amazon Firestick или Fire TV разполагат с по-малко ресурси и може да изискват допълнителна конфигурация, за да ги използват максимално ефективно..

Наскоро Kodi си спечели нещо с негативна репутация в медиите, но всъщност е напълно законно да се използва. Проблемът, който притежателите на авторски права и екипът за разработка на Kodi споделят е, че някои добавки на трети страни предоставят неограничен достъп до лицензирано съдържание. Преди да опитате да използвате Kodi, е наложително да проучите законодателството на вашата страна по отношение на поточното съдържание онлайн. Това ще помогне да се намали рискът от случайно попадение в неприятности. Трябва също така да използвате VPN, което може да ви помогне да избегнете проблеми със сигурността, като атаки на Man in The Middle, и ще попречи на вашия интернет доставчик да прониква върху вашата активност и да прекъсне връзката ви.. VPN може също да разреши проблеми с буферирането на Kodi ако вашият интернет доставчик прекъсва връзката ви, повече за това по-късно.

Много VPN работят с Kodi, но ние препоръчваме IPVanish по редица причини. Той е един от малкото VPN, достатъчно бързи, че няма да намалява значително скоростта, лесно е да се инсталира на Fire Stick или FireTV и да не регистрира активността ви, така че е добър резултат за поверителност. Ще разгледаме по-подробно VPN мрежите и как те могат да предотвратят буферирането по-късно в тази статия.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА KODI & FIRESTICK: IPVanish е лесен за използване с Kodi & Огнена пръчка. Предлага силна поверителност и сигурност с огромен брой IP адреси и сървъри плюс допълнителна защита срещу течове на DNS. Бързи скорости. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Как да коригирате буферирането на Kodi на Firestick: Накратко

Можете лесно да коригирате буферирането на Kodi, но може да се наложи да следвате няколко различни стъпки за отстраняване на проблеми, за да стигнете до корена на проблема. За да коригирате буферирането на Kodi, опитайте следното:

  1. Проверете за проблеми с мрежата (проблеми с интернет връзката)
  2. Уверете се, че имате налична честотна лента (проверете интернет тест за скорост)
  3. Използвайте VPN, ако превключването на ISP причинява проблеми
  4. Проверете дали устройството ви може да се справи с по-високо качество на потока
  5. Използвайте видео потоци с по-ниско качество
  6. Отстраняване на неизправности в инсталацията на Kodi (инсталирайте отново Kodi ако е необходимо)
  7. Използвайте съветника за настройка, за да сканирате за грешки
  8. Опитайте да използвате различен аддон за стрийминг
  9. Сканирайте за вируси или злонамерен софтуер, които може да използват вашата честотна лента

Какво причинява проблеми с буферирането на Kodi?

Има няколко причини, поради които може да ви е трудно да предавате медии от интернет. Най-често има проблем с вашата интернет връзка. Този проблем засяга Kodi независимо от това кое устройство използвате и може бързо да бъде диагностициран, след като разберете какво да търсите. Това е, че устройството ви не е достатъчно мощно или не е конфигурирано правилно. Това обикновено е проблем само на преносими устройства като Chromecast или Firestick.

Има обаче някои други проблеми, които може да искате да обмислите. Те могат да включват проблеми със сървъра от уебсайта, предлагащи видео потоци, злонамерен софтуер за добив на криптовалута на вашето устройство, който може да използва вашата честотна лента или да доведе до проблеми с буферирането, други, които използват вашата wifi или мрежова честотна лента, или проблеми с добавките на Kodi, които използвате. Възможно е също така да използвате по-стара версия на Kodi, която не е оптимизирана (текущата, стабилна версия на Kodi е версия 18 Leia).

Диагностика на мрежови проблеми

Първото нещо, което трябва да тествате, е скоростта на вашата мрежа. Това ще ви осигури средната скорост на качване и изтегляне в хода на теста. Скоростта на качване не е важна за поточното предаване, но силната скорост на изтегляне е от решаващо значение. По принцип, ако скоростта на изтегляне е твърде ниска, ще забележите проблеми с буферирането в поточните сайтове на всички устройства, свързани към вашата мрежа.

И така, какво представлява разумна скорост на мрежата? Netflix препоръчва поне 1,5 мегабита в секунда (Mbps) връзка за общо използване на интернет, като проверка на Facebook или четене на новините. Това се удвоява до 3Mbps при поточно съдържание на стандартна дефиниция (SD) и се повишава до 5Mbps за съдържание с висока разделителна способност (HD). Ако искате да гледате предаване в свръхвисока разделителна способност (известна като UHD или 4K), ще ви трябва страхотни 25Mbps връзка.

Ако вече сте извършили тест за скорост и сте установили, че мрежата ви е достатъчно бърза, вероятно е проблем с хардуера ви, така че можете да преминете към следващия раздел.

Ако скоростите на мрежата ви са твърде ниски, трябва да проверите няколко неща. Първо, какви скорости рекламира вашият настоящ интернет пакет? Доставчиците на интернет услуги (ISP) често използват умни формулировки, за да ви продадат по-ниски скорости, отколкото твърдят, но действителните ви скорости трябва да са приблизително в една и съща точка. Ако получавате много по-ниски скорости, отколкото плащате, направете забележка за това и ако другите ни предложения не успеят, обадете се на вашия доставчик на услуги, тъй като може да има проблем в края им.

След това проверете дали някой друг в дома ви използва интернет за гледане на видеоклипове, слушане на музика или извършване на видео разговори. Тези дейности използват много честотна лента и могат сериозно да повлияят на качеството на вашите Kodi потоци. Ако някой прави тези неща, помолете ги да спрат и опитайте отново да използвате Kodi, за да видите дали това е проблемът.

Трябва също да проверите колко сте далеч от вашия рутер и модем. Силата на WiFi сигнала намалява по-далеч от източника, който сте, а дебелите стени могат драстично да намалят ефективността на безжичните интернет сигнали. Ако сте свързани с много слаба мрежа, можете да помислите за закупуване на WiFi повторител или свързване чрез Ethernet кабел, ако устройството ви го позволява.

Ако приемем, че силата на мрежата ви е наред, е време да използвате резервния резерв на стария ИТ работник Опитайте да изключите вашия рутер и модем в стената, да го оставите за минута и да го включите отново. Понякога възникват технически проблеми и поради някаква причина, това може да ги поправи. След като отново можете да се свържете с интернет, опитайте да извършите друг тест за скорост и да предавате поточно на нещо различно от вашето Kodi устройство, за да видите дали скоростите ви са се подобрили.

Ако приемем, че скоростите не са се подобрили и няма проблем с вашия интернет доставчик, имате две възможности. Можете или да надстроите вашия широколентов пакет до такъв, който осигурява по-висока скорост, или можете да опитате да понижите качеството на видеото, което искате да предавате. Можете бързо да видите дали това работи, като отидете на YouTube и се опитате да възпроизведете видео с резолюция 360p.

Отстраняване на неизправности при инсталацията на Kodi

Ако сте изпробвали всички горепосочени решения и все още не виждате подобрение, вероятно има проблем с настройките ви Firestick или Fire TV. Не се притеснявайте; това се решава лесно и трябва да отнеме само няколко минути.

Оптимизиране на Kodi за вашето устройство

Ще започнем с инсталирането на добавката Ares Wizard Kodi. След като го инсталирате, отворете го и щракнете върху Фини настройки в горната част на екрана. След това щракнете върху Съветник за разширени настройки опция от лявата страна.

Оптимизиране на Kodi

Сега Ares Wizard ще обясни какво е кеш и ще предложи препоръчителен размер за него въз основа на устройството, което използвате в момента. Превъртете надолу по страницата и кликнете върху Генериране на настройки бутон. Ще видите размера на кеша, времето на изчакване CURL и прочетените стойности на коефициента на буфер, които са съобразени с вашето устройство. Кликнете върху бутона в долната част, който гласи Приложете тези настройки. И накрая, рестартирайте Kodi и опитайте поточно отново, за да видите дали проблемът ви е разрешен.

Използване на VPN за предотвратяване на заглушаване на ISP

Знаете ли, че някои интернет доставчици умишлено ограничават скоростта на интернет на своите клиенти, за да се опитат да попречат на поточно видео? Това заглушаване може да се случи независимо от това колко плащате за вашия пакет или ако гледате съдържание само от официални източници. По същество те могат да анализират мрежовия ви трафик и ако ви намерят поточно видео, могат автоматично да намалят скоростта ви.

В зависимост от това къде живеете, може да сте заседнали да плащате пари за услуга, която не успява да отговори на вашите очаквания. За щастие, не е нужно да се примирявате. Свързвайки се с виртуална частна мрежа (VPN), целият ви интернет трафик се криптира. Това не позволява на вашия интернет доставчик да вижда точно какво правите: те ще знаят, че изтегляте нещо, но не могат да разберат дали това е голям файл или видео данни. В резултат на това е по-малко вероятно да използват автоматизираните си инструменти, за да ограничат скоростите ви в Интернет.

Налични са безплатни VPN мрежи, но в миналото някои от тях са открити, че съдържат зловреден софтуер. Дори да е без вирус, има шанс те да дойдат с ограничения на лентата или да забавят скоростта на сърфиране до обхождане, така че е важно да изберете VPN услуга, която да се справи с високата честотна лента, която Kodi изисква.

Препоръчваме да използвате IPVanish. Това е едно от най-популярните VPN среди потребители на Kodi и по добра причина: IPVanish създава и поддържа собствена инфраструктура. Това му позволява да осигури някои от най-стабилните, най-високи скорости в Интернет на всяка VPN услуга. Те предлагат възможност за свързване към сървъри и в повече от 50 държави, така че гео-заключеното съдържание вече не е проблем. Просто се свържете със сървър в необходимата държава и можете да преглеждате медиите му към съдържанието на сърцето ви.

IPVanish се отнася сериозно към поверителността на техните потребители. Те не поддържат никакви дневници от вашия трафик, което означава, че дори ако вашият доставчик на интернет услуги ги попита какво правите, те няма да могат да отговорят. Освен това, това е единственият голям, реномиран VPN, който е включен в магазина за приложения по подразбиране на Amazon Firestick и Fire TV, така че не е необходима трудна конфигурация или странично зареждане. Просто инсталирайте приложението, въведете данните си за вход и незабавно сте защитени.

БЪРЗО И НАДЕЖНО: IPVanish има голяма мрежа от сървъри. Ненатоварена мрежа постига добри скорости. Силните функции за сигурност и поверителност правят IPVanish фаворит за Kodi и Amazon Fire Stick. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

заключение

Има много различни причини, поради които може да срещнете проблем с буферирането, докато използвате Kodi на Amazon Firestick или Fire TV. Някои от тях са причинени от мрежата или от политиката на вашия доставчик на интернет услуги, докато други се дължат на това, че Kodi не е оптимизиран за вашия хардуер.

Има обаче едно нещо, което всеки един от тези проблеми има общо: всички те са разрешими, ако сте готови да инвестирате малко време. След като тези проблеми се погрижат, ще можете да гледате съдържание в Kodi колкото искате и без проблемни заеквания или буфериране. Има ли техника, която сте използвали за отстраняване на тези проблеми, които не сме посочили тук? Ако е така, оставете коментар по-долу и ще го опитаме.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 54

Adblock
detector