Kodi Colossus repo neće instalirati ili nedostajati? Evo razloga i neke alternative.

Colossus repo nedostaje

Ako ste došli na ovu stranicu, vjerojatno je to jer ste otkrili da kodi Colossus repo neće raditi ili se neće instalirati. Ako ste isprobali URL za koji svi kažu da se nalazi, ali ste dobili ili grešku 404 ili poruku da "Colossal1 još nema nijedno javno spremište", ovaj će članak objasniti zašto ga ne možete pronaći. 

Kratki je odgovor da je Colossus bio isključen izvan mreže, jer je jedan od njegovih glavnih programera poslao primirje od MPA-e (Motion Picture Association). U ovom se pismu Colossus optužio za omogućavanje piratstva dodavanjem stanova koji korisnicima omogućavaju strujanje nelicenciranog sadržaja.

Više detalja i popis alternativa Colossus repo pročitajte na.

Kodi je softver za preuzimanje koji korisnicima omogućuje gledanje različitih videozapisa sa cijelog interneta. Može se instalirati na većinu popularnih TV uređaja, uključujući Apple TV i Nvidia Shield. Može se koristiti i na PC-u ili pametnom telefonu ili s Amazon Firestick-om.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Važno: Uz Kodi uvijek koristite VPN

Ljudi koji koriste Kodijeve dodatke iz Colossusa ili druge vrste da bi gledali neslužbene tokove emisija i filmova često koriste VPN-ove kako bi svoje aktivnosti čuvali u tajnosti. Ali postoje dobri razlozi zašto svi koji emitiraju videozapise trebaju koristiti VPN.

VPN-ovi štite korisnike od napada MiTM (čovjek u sredini) šifriranjem korisničkih podataka i čine ih nečitljivim hakerima. MiTM napadi posebnu su zabrinutost za one koji pokušavaju koristiti Covenant (također ne rade) i druge dodatke poput njega sada kada je originalni repo snimljen izvan mreže. VPN-ovi također pomažu u sprečavanju međusobnog punjenja uzrokovanog ubrzavanjem internetskih usluga i mogu otključati geoblokirani sadržaj.

No, nisu sve VPN mreže jednake. Neki čuvaju zapise aktivnosti korisnika, stvarajući nove sigurnosne i privatne rizike. Drugi su prespori za streaming HD videozapisa ili ih je teško instalirati.

Iz tih razloga, mi preporučujemo da Kodi korisnici koriste IPVanish kad god emitiraju video. IPVanish ima preko 850 poslužitelja, čime je brzina visoka i maksimiziranje sadržaja dostupnih korisnicima. Također ne drži zapisnike i lako se instalira zbog izvorne aplikacije za Amazon Fire Stick i Nvidia Shield. Sve u svemu, odličan je VPN izbor za streaming videozapisa i zaštitu privatnosti.

PROČITANJE ČITALA: Čitatelji Comparitech-a mogu uštedjeti do 60% na IPVanish planovima.

Zašto nedostaje Colossus repo

Colossus repo spustio se oko 13:00. Istočno vrijeme, 15. studenog. Službena github stranica za repo počela je prikazivati ​​poruku koja kaže da "Colossal1 još uvijek nema javna skladišta." U međuvremenu, mnoge druge web stranice koje su prenijele kopije repoa potpuno su se odustale i počele prikazivati ​​404 pogreške.

Istog dana, jedan od programera iza Colossus repo-a, jsergio123, objavio je na svojoj twitter stranici „Izvinite što kažem, ali zaustavljam sav razvoj urlresolvera, metahandlera i mojih drugih dodataka. Nisam odgovoran za savez i bennu, ali Colossus je pristao izbrisati i repo. “Jsergio je u odgovoru drugog korisnika na Twitteru napomenuo da će se, ako se ikad vrati u razvoj Kodi addon-a, samo razvijati zakonske dodatke od toga usmjeri naprijed.

TheAlphaP i MPA

Drugi programer koji je na Twitteru nazvao ime TheAlphaP također je tvitovao 15. nagovještavajući da je u pravnim problemima i da više neće razvijati dodatke za kršenje zakona. Njegov je račun tada nestao. Twitter račun trećeg programera Colossusa nazvanog Echocoder također se odjavio otprilike u isto vrijeme.

Nakon što se to dogodilo, TVAddons je iz MPA-e objavio pismo upućeno TheAlphaP-u. Ovu skupinu čine ogromni davatelji sadržaja i streaming usluge kao što su Netflix, Amazon, Sky, Disney i Warner Brothers. Pismo optužuje AlphaP da razvija „dodatke koji krše autorska prava“ koji „pružaju nezakonit pristup zaštićenim autorskim djelima“.

Nejasno je jesu li Jsergio i Echocoder također dobili prekid i odustajanje od pisama ili su jednostavno čuli za ono što se dogodilo s AlphaP-om i odlučili prekinuti suradnju s Colossusom. Dno crta je da su vlasnici autorskih prava sada utvrdili identitete jednog ili više programera Colossus repoa i pokrenuli su pravne postupke protiv njih. Kao rezultat toga, Colossusa više nema.

Iako je Colossus podbačen, na Kodiju još uvijek postoji puno načina gledanja TV emisija i filmova pomoću zakonskih dodataka koji ne krše zakon o autorskim pravima. Ispod je popis repozicija u kojima možete pronaći ove dodatke.

Alternativa Kodi Colossus repo

Slijedi popis izvještaja koji imaju politiku odbijanja dodataka koji teku iz nelicenciranih izvora. Kao rezultat, ovi repozitivi su i dalje na mreži.

TVAddons

TVAddons repo

TVAddons je prethodno imao dosta dodataka koji su kršili zakone, uključujući popularni dodatak Exodus. Međutim, tužili su ga Bell Canada, Videotron, TVA i Rogers. Kao rezultat toga, originalna web stranica je skinuta. Ali umjesto da nestane, TVAddons očisti sve svoje dodatke koji krše autorska prava i otvori se na novoj lokaciji.

Novo spremište TVAddons sadrži mnoge vrijedne Kodijeve dodatke. Evo nekoliko značajnih.

 • USTVCatchup - Omogućuje korisnicima gledanje mrežnih i kablovskih TV emisija nakon emitiranja putem strujnog prijenosa s službenog web mjesta mreže.
 • Plivanje odraslih - Omogućuje korisnicima gledanje emisija sa službene web stranice kanala za odrasle plivanja, uključujući epizode Aqua Teen Hunger Force, Attack on Titan i The Boondocks.
 • Loše čitanje usana - Omogućuje gledanje smiješnih videozapisa s alternativnim dijalogom iz hit filmova i političkih govora.
 • Film jednostavno - pruža preko 600 besplatnih televizijskih kanala s Filmon.com, uključujući kanale posvećene filmovima, ekstremnim sportovima, vijestima, glazbi i drugima.
 • Indigo - Aplikacija za rješavanje problema koja vam omogućuje da održavate svoj Kodi u vrhunskom obliku. Omogućuje vam pregled datoteka zapisnika, brisanje predmemorije, resetiranje tvornica i obavljanje mnogih drugih vrsta održavanja.

Vezani članak: Kako instalirati i koristiti dodatak Indigo Kodi

Eracknaphobia's repo

eracknaphobias repo info zaslon

Repo Eracknaphobia vjerojatno je najpoznatiji po tome što ima Crackle dodatak koji zapravo djeluje. Evo nekih drugih koji su također važni.

 • AMA Pro Racing - Omogućuje vam gledanje događaja Motokrosa i Superkrosa uživo, bez pretplate za kabel.
 • FXNOW - Zahtijeva pretplaćenu pretplatu. Omogućuje korisnicima gledanje FX emisija i filmova kroz Kodi, uključujući epizode Američka horor priča, Sinovi anarhije, i Amerikanci
 • Uživo prijenos - reproducira videozapise s Livestream.com

Čitaj više: Kako instalirati Crackle Kodi dodatak

BludHavenGrayson

BludHavenGrayson-ov repo

Ovo skladište nije dobro poznato i sadrži samo nekoliko dodataka. Ali one koje ima, vrijedi provjeriti kod nekih korisnika. Evo nekoliko njihovih najboljih dodataka.

 • Rvanje časti - Omogućuje korisnicima da gledaju svaku epizodu RoHW-a iz prošle godine.
 • TVPlayer - Pruža preko 60 legalnih tokova američkih TV kanala. Možda ćete trebati VPN da biste ih pogledali ako se povezujete izvan Ujedinjenog Kraljevstva.
 • TVCatchup.com - Slično TVAddons USTVCatchup, TVCatchup.com omogućuje pristup mrežnim i kabelskim TV emisijama nakon emitiranja.

BludHavenGrayson možete pronaći na ovoj github stranici.

Vezani članak: Najbolji Kodi repos

Službeni spremnik Kodi addon

Kodi službeni repo

Naravno, ne morate potražiti internetsko spremište da biste dobili sjajne Kodijeve dodatke. Možete koristiti samo onaj koji je predinstaliran s vašim Kodi. Evo nekih najboljih dodataka iz službenog skladišta Kodi.

 • PSVue - Zahtijeva plaćenu pretplatu. Omogućuje korisnicima pristup katalogu mrežnih i kabelskih TV kanala, uključujući CNBC, CNN, Disney Jr., Fox Sports, Animal Planet i mnoge druge.
 • Crunchyroll - Omogućuje vam gledanje ogromne kolekcije anime naslova iz Crunchyrolla.
 • Dailymotion.com - Omogućuje vam gledanje tisuća videozapisa koje je korisnik prenio s Dailymotion.com.
 • Pluto.tv - Omogućuje vam pristup preko 100 besplatnih TV kanala, uključujući Bloomberg, IGN, Food TV i još mnogo toga.

Čitaj više: Kako instalirati dodatak Pluto.tv Kodi

Zaključak

Sada znate zašto nedostaje Colossus repo. Programeri povezani sa spremištem zaustavljeni su zbog tužbe koja ih optužuje za stvaranje dodataka koji krše autorska prava. Međutim, na raspolaganju je mnoštvo drugih dodataka koji možete koristiti za gledanje TV-a i filmova na Kodi-ju. Upotrijebite gornji popis repoa koji su još uvijek na mreži kako biste pronašli ono što tražite.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 76 =

Adblock
detector