Kodi Colossus repo няма да инсталира или липсва? Ето защо и някои алтернативи.

Colossus repo липсва

Ако сте попаднали на тази страница, вероятно защото сте установили, че репото Kodi Colossus няма да работи или няма да инсталирате. Ако сте пробвали URL адреса, за който всички казват, че е разположен, но сте получили грешка 404 или съобщение, че „Colossal1 все още няма обществени хранилища“, тази статия ще обясни защо не можете да го намерите. 

Краткият отговор е, че Colossus е взет офлайн, защото на един от основните му разработчици е изпратено писмо за прекратяване и отказ от MPA (Motion Picture Association). Това писмо обвини Колос в улесняване на пиратството чрез добавяне на жилища, които позволяват на потребителите да предават нелицензирано съдържание.

За повече подробности и списък с алтернативи на Colossus repo, прочетете нататък.

Kodi е софтуер за сваляне, който позволява на потребителите да гледат различни видеоклипове от целия Интернет. Може да се инсталира на повечето популярни телевизионни устройства, включително Apple TV и Nvidia Shield. Може да се използва и на компютър или смартфон или с Amazon Firestick.

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Важно: Винаги използвайте VPN с Kodi

Хората, които използват добавки от Коди от Колос или други репости, за да гледат неофициални потоци от предавания и филми, често използват VPN-та, за да пазят дейността си в тайна. Но има основателни причини всеки, който предава видео, да използва VPN.

VPN защитават потребителите срещу MiTM (човек в средата) атаки чрез криптиране на данните на потребителите и ги правят непрочетени за хакерите. MiTM атаките са особено загрижени за онези, които се опитват да използват Covenant (също не работят) и други добавки като него сега, когато оригиналното репо е било направено офлайн. VPN също помагат да се предотврати буферирането, причинено от бързото заглушаване на ISP и могат да отключат съдържание, което е геоблокирано.

Не всички VPN обаче са създадени равни. Някои водят дневници на дейностите на потребителите, създавайки нови рискове за сигурността и поверителността. Други са твърде бавни за поточно предаване на HD видео или са трудни за инсталиране.

Поради тези причини препоръчваме потребителите на Kodi да използват IPVanish всеки път, когато те предават видео. IPVanish има над 850 сървъра, поддържащи високи скорости и максимално увеличаване на съдържанието, достъпно за потребителите. Той също така не съхранява регистрационни файлове и е лесен за инсталиране поради родното си приложение за Amazon Fire Stick и Nvidia Shield. Като цяло това е чудесен VPN избор за поточно видео и защита на поверителността.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Читателите на Comparitech могат да спестят до 60% при планове за IPVanish.

Защо липсва Colossus repo

Репортажът на Колос слезе около 13:00. Източно време, 15 ноември. Официалната страница на github за репо започна да показва съобщение, че „Colossal1 все още няма обществени хранилища.“ Междувременно много други сайтове, които носеха копия на репо, излязоха напълно офлайн и започнаха да показват 404 грешки.

В същия ден един от разработчиците зад Colossus repo, jsergio123, обяви на страницата си в Twitter „Съжалявам, че казвам, но спирам всички разработки на urlresolver, metahandler и другите ми добавки. Аз не нося отговорност за завет и бенну, но колос се съгласи да изтрие и репото. ”В отговор на друг потребител в Twitter, Джърджо отбеляза, че ако някога се върне в разработката на Kodi addon, той ще разработва само законни добавки от това насочете напред.

TheAlphaP и MPA

Вторият разработчик, който получи името „TheAlphaP“ в Twitter, също туитва на 15-ти, което предполага, че той е в легални проблеми и вече няма да разработва нарушения за добавяне. След това сметката му изчезна. Акаунтът в Twitter на трети разработчик на Colossus на име Echocoder също излезе офлайн по същото време.

След като това се случи, TVAddons публикува писмо, адресирано до TheAlphaP от MPA. Тази група се състои от такива гигантски доставчици на съдържание и стрийминг услуги като Netflix, Amazon, Sky, Disney и Warner Brothers. Писмото обвинява AlphaP, че разработва „нарушаващи добавки“, които „предоставят незаконен достъп до защитени авторски права произведения“.

Не е ясно дали Jsergio и Echocoder също получават писма за прекратяване и отказване или просто са чували за случилото се с AlphaP и са решили да прекратят участието си с Colossus. Долната линия е, че притежателите на авторски права вече са определили самоличността на един или повече от разработчиците на Colossus repo и са ангажирани със съдебни действия срещу тях. В резултат на това Колос го няма.

Въпреки че Colossus не е на разположение, все още има много начини да гледате телевизионни предавания и филми на Kodi, използвайки законни добавки, които не нарушават закона за авторското право. По-долу е списък на репости, където можете да намерите тези добавки.

Алтернативи на Kodi Colossus repo

Следва списък на репости, които имат политика на отхвърляне на добавки, които се излъчват от нелицензирани източници. В резултат на това тези репости са все още онлайн.

TVAddons

TVAddons repo

TVAddons по-рано помещаваше доста нарушаващи добавки, включително популярната добавка Exodus. Въпреки това, той е съден от Bell Canada, Videotron, TVA и Rogers. В резултат на това първоначалният уебсайт беше свален. Но вместо да изчезне, TVAddons почисти всички свои добавки, нарушаващи авторските права и отвори на ново място.

Новото хранилище на TVAddons носи много ценни Kodi добавки. Ето няколко, които са забележителни.

 • USTVCatchup - Позволява на потребителите да гледат мрежови и кабелни телевизионни предавания, след като излъчват, като ги предават от официалния уебсайт на мрежата.
 • Възрастен плува - Позволява на потребителите да гледат предавания от официалния уебсайт на канала Adult Swim, включително епизоди на Aqua Teen Hunger Force, Attack on Titan и The Boondocks.
 • Лошо четене на устни - Позволява ви да гледате забавни видеоклипове с алтернативен диалог от хитови филми и политически изказвания.
 • FilmOn Simple - Осигурява над 600 безплатни телевизионни канала от Filmon.com, включително канали, посветени на филми, екстремни спортове, новини, музика и други.
 • индиго - Приложение за отстраняване на проблеми, което ви позволява да поддържате своя Kodi в най-добра форма. Позволява ви да преглеждате журнални файлове, изчиства кеш, фабрично нулиране и извършва много други видове поддръжка.

Свързана статия: Как да инсталирате и използвате Indigo Kodi add

Репото на Eracknaphobia

Екранен екран за информация за репортажи

Репото на Eracknaphobia вероятно е най-известно с това, че има добавка Crackle, която действително работи. Ето някои други, които също са важни.

 • AMA Pro Racing - Позволява ви да гледате на живо събитията в Мотокрос и Суперкрос, без абонамент за кабел.
 • FXNOW - Изисква платен абонамент. Позволява на потребителите да гледат FX предавания и филми през Kodi, включително епизоди на Американска хорър история, Синове на анархията, и Американците
 • Livestream - възпроизвежда видеоклипове от Livestream.com

Прочетете още: Как да инсталирате добавката Crackle Kodi

BludHavenGrayson

Репото на BludHavenGrayson

Това хранилище не е много известно и има само няколко добавки. Но тези, които има, си струва да проверите за някои потребители. Ето някои от най-добрите им добавки.

 • Пръстен на честната борба - Позволява на потребителите да гледат всеки епизод на RoHW от изминалата година.
 • TVPlayer - Осигурява над 60 легални потока от американски телевизионни канали. Може да е необходим VPN, за да видите някои от тях, ако се свързвате извън Великобритания.
 • TVCatchup.com - Подобно на TVAddons “ USTVCatchup, TVCatchup.com ви дава достъп до мрежови и кабелни телевизионни предавания след излъчването им.

BludHavenGrayson може да намерите на тази страница на github.

Свързана статия: Най-добрият Kodi repos

Официално хранилище на Kodi addon

Коди официално репо

Разбира се, не е нужно да търсите онлайн хранилище, за да получите страхотни добавки на Kodi. Можете просто да използвате този, който е предварително инсталиран с вашия Kodi. Ето някои от най-добрите добавки от официалното хранилище Kodi.

 • PSVue - Изисква платен абонамент. Дава на потребителите достъп до каталог на мрежови и кабелни телевизионни канали, включително CNBC, CNN, Disney Jr., Fox Sports, Animal Planet и много други.
 • Crunchyroll - Позволява ви да гледате огромна колекция от аниме заглавия от Crunchyroll.
 • Dailymotion.com - Позволява ви да гледате хиляди качени от потребителя видеоклипове от Dailymotion.com.
 • Pluto.tv - Дава ви достъп до над 100 безплатни телевизионни канала, включително Bloomberg, IGN, Food TV и други.

Прочетете още: Как да инсталирате добавката Kodi Kodi

заключение

Сега знаете защо липсва репортажът на Colossus. Разработчиците, свързани с хранилището, бяха закрити заради съдебно дело, обвиняващо ги в създаване на добавки, нарушаващи авторските права. Въпреки това, има много други добавки, които можете да използвате, за да гледате телевизия и филми на Kodi. Използвайте горния списък с репости, които все още са онлайн, за да намерите това, което търсите.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 49

Adblock
detector