Kodi Exodus Forks: Što su oni, i možete li im vjerovati?

Vodič za Exodusove vilice Kodi dodataka

Postoji nekoliko vrlo popularnih Kodi dodataka koji su vilice od Exodus addon-a. Jesu li pouzdani? Jesu li sigurni? Pogledali smo pobliže kako bismo to saznali.

Kodi je besplatni softver otvorenog koda koji olakšava postavljanje vlastitog sustava kućnog kina. Nevjerojatno je svestran i može se instalirati na velikom broju platformi, uključujući Windows, Mac i Linux PC, USB Flash Drive, Amazon Fire TV, iOS, Android, Apple TV, Roku, Raspberry Pi, i Amazon Firestick ili Fire TV.

Iako vam Kodi omogućuje reprodukciju bilo koje audio ili video datoteke spremljene na vašem uređaju, to nije idealan način reprodukcije za mobilne platforme zbog malog prostora za pohranu. Kodi korisnici također mogu instalirati dodatke koji se nazivaju addons. Ovi dodaci stvaraju medijske biblioteke od sadržaja pronađenog na mreži i zauzimaju puno manje prostora nego sami mediji. Ipak trebate internetsku vezu da biste ih koristili.

Egzodus je vrlo popularan dodatak treće strane. Omogućuje pristup TV emisijama i filmovima, ali budući da ga programeri više ne podržavaju, pojavilo se nekoliko "vilica". Jednostavno, vilica je samo još jedan dodatak koji koristi Exodusov kôd kao bazu za daljnji razvoj. Problem je u tome što su ove vilice često slabo dokumentirane ili se nalaze u malo poznatim spremištima, što ih čini rizičnijim za upotrebu.

Sama Kodi je potpuno legalna za upotrebu, međutim, neki dodaci trećih strana poput Exodusa i njegovih vilica pružaju neograničen pristup licenciranom sadržaju. To je pridonijelo negativnoj reputaciji koju Kodi ima i može potencijalno dovesti do pravnih problema za korisnika. Korisnici Kodi trebali bi temeljito istražiti zakone na njihovoj lokaciji u vezi s strujenjem sadržaja na mreži prije nego što pokušaju instalirati ili koristiti takve dodatke u tu svrhu..

Comparitech ne odobrava niti potiče bilo kakvo kršenje ograničenja autorskih prava, uključujući ilegalnu struju putem Kodija. Kodi se može koristiti u brojne izvrsne, legalne svrhe strujanja putem Interneta. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva. Uvijek posjedujte istraživanje prije nego što pristupite bilo kojem Kodi dodatku, streamu ili spremištu.

Kako se zaštititi kada koristite dodatak viljuške Exodus

Svi Kodijevi dodaci podložni su otmici, bilo da su službeni ili treće strane. Taj se rizik složio kad se addon koristi iz jednog izvora. Iz tog razloga važno je znati kako čuvati sebe, svoj sustav i svoje povjerljive podatke kada koristite Kodi.

Nakon što se ugrozi dodatak, napadač može upotrijebiti napad Man-in-the-Middle (MitM) za nadziranje mrežnog prometa i krađu vaših vjerodajnica za prijavu. Oni će također imati potpunu slobodu instalirati sve zlonamjerne programe koji su htjeli na vaš sustav.

Čak je i vaš vlastiti Internet usluga (ISP) zainteresiran za vaše navike pregledavanja. Američkim davateljima internetskih usluga dopušteno je prodavati detalje o svojim aktivnostima vanjskim strankama. Nekoliko glavnih davatelja internetskih usluga također je priznalo ili su namjenski uhvaćeni kako ograničavaju brzinu interneta svojih kupaca. To se radi kako bi se obeshrabrilo streaming videozapisa na mreži, čak i ako vi kao potrošač ne radite ništa loše.

VPN može vas zaštititi od tih prijetnji. VPN-ovi kriptiraju sav mrežni promet i štite vaše aktivnosti od bilo kojeg vanjskog promatrača. To sprječava većinu MitM-a i zato što vaš davatelj internetskih usluga ne može prepoznati gledate li videozapise, manje je vjerovatno da će automatski ugasiti brzinu interneta. Ovo može riješiti probleme mucanja ili spremanja s kojima se susreću mnogi Kodi korisnici.

Preporučujemo upotrebu IPVanish-a. Popularni je izbor kod Kodi korisnika zahvaljujući stabilnim i brzinim vezama. IPVanish gradi i održava vlastite poslužitelje u više od 50 zemalja, tako da je vrlo jednostavno zaobići zaključavanje regije i gledati što god želite. Važno je da je to jedan od odabranih gomila VPN-a koji ne vodi evidenciju o aktivnostima korisnika.

IPVanish je jedan od najpopularnijih dostupnih VPN-ova. Posjeduje namjenski softver za sve glavne operativne sustave, a ujedno je i jedini ugledni VPN uključen u Amazon Fire Stick trgovinu aplikacija.

Deo čitatelja: uštedite 60% na godišnjem planu IPVanish ovdje.

Što su dodaci za Exodus vilice Kodi?

Što su dodaci vilicama Exodus?

U razvoju softvera, vilica je kada netko uzme kopiju izvornog koda programa i koristi ga kao podlogu za daljnji razvoj, često bez podrške originalnog tvorca. Kao takav, vilica Exodus jednostavno je dodatak koji se izvorno temeljio na popularnom trećem proizvođača Exodus Kodi addon.

Budući da Exodus više nije podržan, pojavilo se nekoliko vilica. Najpopularnija od njih, Covenant, sada je "službena" zamjena i prima ažuriranja od originalnog razvojnog tima Exodus.

Vile Exodus obično su samo klonovi Exodusa, održavajući funkcionalnost izvornog dodatka. Cilj im je pružiti još jedan način pristupa sadržaju u slučaju uklanjanja Egzodusa. Međutim, neki, poput dodataka Gurzil ili No Name, dodaju novu funkcionalnost ili teme.

Problem Exodusa i njegovih vilica je u tome što sadržaj koji nude nije licenciran. Unatoč mnogim dostupnim vilicama, nijedan od njih ne pruža samo zakoniti sadržaj. Te vilice imaju i veći rizik od nekih drugih dodataka treće strane. Kako se neke od ovih vilica nalaze samo u jednom malom spremištu, napadač mora ugroziti samo jedno mjesto da bi utjecao na sve korisnike dodatka. Budući da neke od ovih vilica nisu nadaleko poznate, vrlo je malo izvora pouzdanih informacija ukoliko se dodatak otme.  

Popularni dodaci Exodus vilica Kodi

Postoji nekoliko popularnih Kodi dodataka koji su Exodus vilice. Iako pozivamo naše čitatelje da traže službene izvore sadržaja, oni mogu vidjeti sljedeće dodatke koji se preporučuju drugdje. Kao takav, smatramo da je važno pružiti pregled onoga što ovi dodaci čine i nedostataka koji imaju.

savez

savez

Što je? Sporazum je "službena" zamjena Exodusa i ažurira ga Exodusov tim. Ima potpuno istu funkcionalnost i sličan izgled kao Exodus.

Zašto biste ga trebali izbjegavati? Savez dijeli sve glavne probleme koje je egzodus imao. Većina njegovog sadržaja nije licencirana i ne postoji način da se traže samo službeni naslovi. Uz to, postoji samo nekoliko legitimnih izvora, ali deseci nelegitimnih. To znači da bi korisnici koji traže službeno licencirani sadržaj morali istražiti svaki naslov pojedinačno i jednostavno, na raspolaganju su bolje, legalne alternative.  

Specto

Specto Exodus vilica

Što je? Specto nije prava Exodusova vilica. Umjesto toga, ona se temelji na Postanku, dodatku koji je prethodio Izlasku. Ima gotovo istu funkciju, ali uključuje i neke značajke koje su uklonjene u programu Exodus poput favorita i integracije knjižnice.

Zašto biste ga trebali izbjegavati? Specto je prisutan već više od godinu dana, što znači da su napadači imali dovoljno vremena da otkriju eventualne ranjivosti. Također, otkad je Fusion instalater prestao raditi još u lipnju, Specto se može pronaći samo u malim spremištima. Lakše ih je oteti jer obično imaju samo jednog ili dva programera za razliku od cijelog tima. S obzirom da se Specto temelji na onome što je u biti naslijeđeni Exodus kod, dolazi s previše rizika da bi se smatrao vrijednim.

Gurzil

Gurzil Kodi addon

Što je? Gurzil je gotovo potpuno isti kao Exodus, ali njegovi su izvori ažurirani i tu je novi dizajn vučje tematike.

Zašto biste ga trebali izbjegavati? Pravo je pitanje „zašto biste riskirali od adona koji je gotovo identičan Izlasku, ali manje poznat?“. Gurzilov programer, SMASH, ima prilično aktivan Twitter račun, ali mnogo je vjerojatnije da ćete primiti rano upozorenje o bilo kakvom pokušaju otmice kad koristite Exodus jer je to daleko popularnije. Čak i ako smatrate da je tema o vuku privlačna, postoje drugi načini da to postignete bez instaliranja dodataka koji osiguravaju nelicencirani sadržaj.

Ako koristite Exodusove vilice Kodi dodataka?

Jedna stvar koju Exodus i sve njegove vilice imaju zajedničko je da se prvenstveno brinu za korisnike Kodija koji žele gledati licencirani sadržaj besplatno. Međutim, ti dodaci na prvom mjestu ne dopuštaju vam podršku ljudima ili organizacijama koje su stvorile sadržaj. To smanjuje poticaj za stvaranje sličnih sadržaja u budućnosti.

Također, s negativnom reputacijom koju su ovi dodaci donijeli Kodiju, vlasnici autorskih prava postaju sve čvršći. To znači da će veze brže padati i osobama uhvaćenim za strujanje nelicenciranog sadržaja mogu se uvesti strože kazne.

Postoje i druga pitanja. Ovim ovisnim dodacima nedostaje sigurnost službenih dodataka jer vjerojatno nisu bili podvrgnuti istoj tehničkoj provjeri tijekom razvoja. To znači da ti dodaci vjerojatno imaju nepodijeljenu ranjivost i postoji veća vjerojatnost da će biti oteti. Budući da većina Kodi foruma ne dopušta raspravu o dodavanjima trećih strana, postoji vrlo ograničen broj pouzdanih izvora informacija. Da je jedan od instaliranih vilica Kodi trebao biti otet, vjerojatno ne biste znali dok nije bilo prekasno.

Iz gore navedenih razloga, NE preporučujemo našim čitateljima da dodacima Exodus fork koriste tok za streaming ili dijeljenje sadržaja.

Alternativa Exodusovim vilicama Kodi addons

Dodaci viljuški Exodus malo nude Kodi korisnicima koji traže legitimne izvore sadržaja. Bez dodavanja novih pružatelja sadržaja, vaše su mogućnosti vrlo ograničene. Međutim, postoji nekoliko službenih dodataka koji nude knjižnice sadržaja slične veličine dok su sigurnije koristiti. Neke od njih objavili smo u nastavku.

PlayOn Browser

Alternativa Exodus dodacima vilica

PlayOn je usluga koja vam omogućuje povezivanje sa svim vašim pretplatama na mreži te gledanje sadržaja na jednom mjestu. U Kodi-u to se događa pomoću dodatka preglednika PlayOn. Kako nema službenog dodatka Netflix ili Amazon Video, PlayOn je jedini način pristupa tom sadržaju bez instaliranja dodataka treće strane.

Za upotrebu preglednika PlayOn morat ćete napraviti račun. Besplatni sloj nudi pregršt izvora, uključujući YouTube i VH1, ali da biste povezali dodatne izvore ili koristili DVR funkciju, morate plaćati 2,50 USD mjesečno. PlayOn nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da ne morate ništa izgubiti ako ga pokušate.

Preglednik PlayOn može se naći u službenom spremištu Kodi addon-a.

PROBAJ BESPLATNO: Ovdje možete besplatno isprobati Playon 7 dana

iPlayer WWW

iPlayer alternativa Exodusu

U Velikoj Britaniji BBC nudi TV emisije i filmove sa svojih kanala dostupne na svojoj internetskoj usluzi za streaming iPlayer. Na raspolaganju je nekoliko TV i radio postaja uživo, kao i opsežna knjižnica sadržaja na zahtjev.

Prikazi se dodaju nekoliko sati nakon emitiranja, iako će vam trebati valjana UK TV licenca za legalno gledanje istih. Ako ste vlasnik licence, možete gledati iz inozemstva, ali morat ćete koristiti VPN da biste se povezali s britanskim poslužiteljem, jer BBC regija zaključava njihov sadržaj. Za vodič na kojem će VPN-ovi raditi, kliknite ovdje.

iPlayer WWW možete naći u službenom spremištu Kodi addon-a.

FilmOn.TV

FilmO alternativa egzodusu

FilmOn je internetska usluga koja pruža pristup desecima besplatnih za gledanje TV kanala iz cijelog svijeta. Možete otplaćivati ​​mjesečno za otključavanje dodatnih kanala, ali to je potpuno neobavezno.

Kodi dodatak FilmOn.TV nudi širok izbor TV kanala uživo, uredno organiziran prema kategorijama i zemlji. To vam omogućuje da brzo pronađete ono što tražite bez pretraživanja stranica sa stranim rezultatima. Postoji i mali izbor sadržaja na zahtjev i ako vas zanima radijska pokrivenost, ovom pristupu možete pristupiti kroz dodatak FilmOn Simple koji se nalazi na istom mjestu - spremište SuperRepo.

Zaključak

Na prvi pogled Exodus i njegove razne vilice sigurno djeluju atraktivno. Međutim, ispočetkajte površinu i vidjet ćete da ostavljaju puno željenog. Na raspolaganju je mnogo dodataka koji su sigurniji, sigurniji i što je najvažnije legalni za upotrebu. Bilo da su u pitanju filmovi, radio ili sportovi koji vas zanimaju, uvjereni smo da većina Kodi korisnika može pronaći dodatak koji će im više odgovarati.

Vidi također: Najbolji Kodi grade

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 11

Adblock
detector