Kodi în declin abrupt după introducerea demersurilor anti-piraterie

Kodi Media Center a câștigat notorietate în ultimii doi ani ca platformă pentru piraterie. Fundația Kodi a lucrat activ pentru a se distanța și a descuraja utilizarea aplicației sale pentru piraterie. Totuși, se pare că coaliția anti-piraterie de aproximativ un an, Alliance for Creativity and Entertainment (ACE), a fost cu mult mai eficientă în a scoate aburi din ceea ce a fost o scenă de piraterie Kodi care se dezvoltă rapid. O parte a declinului pirateriei Kodi poate fi atribuită, de asemenea, legislației anti-piraterie din UE și Marea Britanie, precum și interdicțiilor privind cutiile Kodi pe piețele online, cum ar fi Amazon și eBay.

Kodi 18Sursa: Fundația Kodi

Volumul de căutare „Kodi” a scăzut cu peste 80 la sută de la an la an (2017-2018)

Pe baza cercetărilor noastre, interesul pentru „Kodi” ca termen de căutare a scăzut cu peste 80 la sută din 2017 până în 2018 (măsurat din august 2017 până în august 2018). Datele Google Trends dezvăluie declinul dramatic început în T2 al anului 2017 și, în cea mai mare parte, a continuat această tendință până în acest moment..

Mai jos, vom explora un pic mai multe despre aceste date și vom descompune diferite aspecte ale acestora. Cu toate acestea, se pare că declinul pirateriei legate de Kodi se aliniază direct la câteva lucruri:

 • Lansarea Alianței pentru Creativitate și Divertisment (ACE)
 • Un proces Dish Network împotriva TVADDONS și Zem TV
 • Legislație anti-piraterie în Marea Britanie și UE
 • Amazon, eBay și Facebook interzic „casetele Kodi complet încărcate”

Există, de asemenea, posibilitatea ca eliminarea de către Google a „Kodi” din rezultatele căutării automate să aibă un impact marginal. Acest lucru a avut loc la sfârșitul lunii martie 2018, dar nu există nicio modalitate de a urmări eficient rezultatele acestei acțiuni. În plus, cea mai mare parte a scăderii de volum pe care am observat-o a avut loc deja în momentul în care Google a luat această acțiune.

Luate împreună, fiecare dintre aceste evenimente a funcționat probabil pentru a crea un nivel redus în general de activitate de căutare legată de Kodi în ansamblul său, și în special de pirateria legată de Kodi. Scăderea numărului de căutare înseamnă probabil și o reducere a pirateriei legate de Kodi, deși o parte din asta se referă la consumatorii departe de la piraterie la surse legitime nu este clar.

Cum funcționează Google Trends?

Google Trends este un instrument creat de Google pentru a oferi informații despre modul în care utilizatorii caută pe internet prin platforma lor.

Când introduceți un termen de căutare în Google Tendințe, cum ar fi „Kodi”, instrumentul Google analizează volumul de căutări pentru acel termen în diferite regiuni. Apoi, compară acele volume în intervalul de timp dat și oferă fiecărui punct un timp un punctaj între 0 și 100. Cu cât scorul este mai mare, cu atât mai mulți oameni au căutat termenul respectiv la acea dată.

În plus, Google Trends compară diferite țări și regiuni folosind o scară similară. Cu toate acestea, între regiuni, clasamentul este proporțional cu alte căutări din acea regiune. Ca atare, cu cât scorul unei regiuni este mai mare pe scara 0-100, cu atât volumul de căutare proporțional este mai mare.

Creșterea pirateriei legate de Kodi înainte de cădere

Alliance for Creativity este o organizație anti-piraterie care a fost lansată oficial pe 13 iunie 2017. Cu membri cu nume mari precum Netflix, Amazon, HBO, NBCUniversal, Sky, BBC, Disney și multe altele, a devenit rapid o forță să fie socotit. Între august 2014, când a fost anunțat Kodi 14 și iunie 2017, când a fost lansat ACE, volumul căutărilor pentru „Kodi” a crescut cu peste 2.600 la sută. În timp ce o parte din acest salt în interes ar putea fi atribuit utilității generale a lui Kodi ca jucător media gratuit și legal, pirateria asociată cu Kodi a fost cel mai mare motor al creșterii volumului de căutare..

Chiar în momentul lansării ACE, un alt eveniment major a avut loc în comunitatea terță parte Kodi. Pe 5 iunie 2017, TorrentFreak a raportat că Dish Network a lansat un proces împotriva unuia dintre cele mai mari nume din scena de piraterie a lui Kodi la acea vreme, TVADDONS.ag, precum și un adjunct popular (la vremea respectivă), ZemTV. Atât TVADDONS, cât și ZemTV au înregistrat o creștere a interesului în urma lansării lui Kodi (redenumit de la XBMC sau Xbox Media Center, în 2014). TVADDONS, în special, a cunoscut o cantitate notabilă de creștere a volumului de căutare înaintea procesului Dish Network.

Procesul Dish Network pare să facă pagube considerabile TVADDONS. În anul de la procesul și acțiunile anti-piraterie asociate întreprinse de alte surse, TVADDONS nu și-a revenit complet. După ce site-ul original al TVADDONS a fost confiscat, s-a străduit să recâștige același nivel de volum de care s-a bucurat odată mulțumind în mică parte scena pirateriei. Dar acțiunile ACE au început să întreprindă împotriva dezvoltatorilor terți Kodi addon care au scos vigoarea din ceea ce a fost o mișcare de piraterie Kodi în creștere rapidă și care au ajutat probabil capacitatea stymie TVADDONS de a restabili complet ceea ce a pierdut..

Acțiuni suplimentare afectează negativ pirateria legată de Kodi

Impactul ACE asupra pirateriei legate de Kodi este probabil mai mult decât circumstanțial, pe baza dovezilor, dar alte schimbări au apărut în ultimii doi ani, care ar fi putut duce la o scădere a numărului de consumatori care apelează la Kodi pentru piraterie..

Interzicerea „casetelor Kodi complet încărcate”

Un element major în scena pirateriei Kodi a fost „cutii Kodi”, care erau de obicei dispozitive de streaming TV bazate pe Android încărcate cu software Kodi și preinstalate cu suplimente Kodi terțe. Multe dintre aceste dispozitive erau disponibile de pe piețele online, precum Amazon și eBay. Dar în 2017, Amazon, eBay și alte câteva piețe au interzis cutii Kodi de pe platformele lor.

 • Amazon a anunțat interzicerea dispozitivelor media care încalcă drepturile de autor în aprilie 2017
 • eBay a anunțat interzicerea cutiilor Kodi complet încărcate în aprilie 2017
 • Facebook a anunțat interzicerea cutiilor Kodi în august 2018

Declinul pe care îl vedem în termenii relaționați cu Kodi urmărește interdicțiile Amazon și eBay pentru căsuțele Kodi. Termenii de căutare în legătură cu căsuțele Kodi urmează același model ca și alți termeni de căutare populari din nișă, cum ar fi „Kodi”, „Adonamente Kodi” și „Componente TV Kodi.”

Schimbări de drept

În câteva regiuni majore în care Kodi este popular, este posibil ca noile legi să fi afectat câți consumatori au fost dispuși să recurgă la pirateria legată de Kodi.

 • În aprilie 2017, UE a adoptat o nouă lege (pdf) care a făcut ilegală vânzarea de dispozitive media care permiteau ușor piratarea multimedia, cum ar fi „cutii Kodi complet încărcate”. Această hotărâre a făcut, de asemenea, ilegală transmiterea de materiale protejate de drepturi de autor din surse neoficiale..
 • În Marea Britanie, Digital Economy Act 2017 a intrat în vigoare la sfârșitul lunii aprilie. Printre altele, legea face ilegală difuzarea de conținut protejate de drepturi de autor din surse ilegale și afectează o pedeapsă de maxim 10 ani de închisoare pentru infractori.

Scăderi notabile ale traficului de căutare în legătură cu Kodi au urmat ceea ce pare a fi fost o împingere anti-piraterie destul de activă din aprilie până în iulie 2017.

Zonele în care pirateria legată de Kodi a avut un impact uriaș

De la lansarea ACE, mulți dezvoltatori populari de adunări terțe au început încet să dispară de pe scenă. Așa cum TorrenFreak a menționat într-un articol din 23 septembrie 2018 despre ACE și dezvoltatorii care dispar:

„În loc să dărâme ușile, proprietarii de conținut s-au apropiat de dezvoltatori în liniște, avertizând că închiderea este singura modalitate reală de a evita pedepsirea acțiunilor legale.”

Suntem acum peste un an în afara formării ACE și începem operațiunea sa de încetare și dezistare a scrisorilor ascunse împotriva dezvoltatorilor Koni addon. În prezent, nu se știe prea multe despre modul în care ACE funcționează sau adună suficiente informații de identificare personală despre oameni pentru a identifica cui să le trimită scrisori. Cu toate acestea, este clar că ACE folosește diverse legi anti-piraterie și drepturi de autor, cum ar fi Digital Millennium Copyright Act, pentru a susține legalitatea scrisorilor sale. De asemenea, eforturile lor au avut un impact până acum în privirea scăderii volumului de căutare a subiectelor legate de Kodi.

Rezultatul a fost o scădere accentuată a interesului de căutare pentru termenul „Kodi” și alte subiecte legate de Kodi adesea asociate pirateriei prin intermediul software-ului.

Acțiunile ACE au afectat mulți dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori terți Kodi addon, dintre care un număr mare a părăsit liniștit scena sub un nor de speculații. Mulți dintre termenii de căutare obișnuiți care includ „Kodi” s-au diminuat. Numărul de suplimente și surse populare și puternic promovate de terți s-a uscat încet.

Nu intrați în liniște în noaptea aceea bună

De-a lungul lunilor următoare formării ACE, zeci de terți dezvoltatori Kodi addon și echipe de dezvoltare și-au eliminat prezența de pe social media (în principal Twitter), inclusiv Noobsandnerds, Teverz și SpinzTV. În plus, multe depozite populare pentru descărcarea suplimentelor, cum ar fi SuperRepo, Colossus și Simply Caz, au fost închise, uneori, fără prea multe cuvinte din sursele din spatele lor.

Totuși, alți dezvoltatori, cum ar fi MetalKettle, par să fi părăsit scena după alegere după ce au văzut sângele în apă. În cazul MetalKettle, dezvoltatorul a expus un mesaj în care explică de ce a ales să plece, afirmând în mod specific,

„În ultimul an, în condițiile în care Kodi a devenit mai mainstream și public [,] am văzut toate acțiunile evidențiate în mod legal, autoritățile determinate să țintească adjuncții terți care fac tracțiune. Acest lucru m-a determinat în cele din urmă să iau în considerare „ce se întâmplă dacă?” - rezultatul căruia nu se termină niciodată în mintea mea. ”

Ulterior, el a explicat că a vrut să se concentreze mai degrabă pe a fi soț și tată.

Pentru ACE și principalii deținători de drepturi de autor de la Hollywood, răspunsul nu ar fi putut fi mai bun. Nu numai că dezvoltatorii addon au plecat în droguri din cauza amenințării consecințelor legale, dar efectul ondulării asupra altor dezvoltatori care aleg să-și lase addonurile care încalcă în urmă a fost, de asemenea, un rezultat final eficient..

Unii dezvoltatori, cum ar fi JSergio123, au ales să facă un pic de batjocură operațiunilor ACE, chiar dacă își mențin activitățile de social media, deși adesea cu un nou accent juridic. JSergio123 și-a postat proeminent scrisoarea ACE pe pagina sa de Twitter:

Runda 2 ??? pic.twitter.com/s3e5xjkDcS

- jsergio123 (@ jsergio123) 6 martie 2018

Scrisoarea părea să provină de la un avocat corporatist reprezentând ACE. Scrisoarea cheamă JSergio123 pe nume (redat de JSergio123). Acesta include, de asemenea, informații care spun că ACE nu va urmări un proces împotriva dezvoltatorului dacă acesta va semna un acord de încetare a producerii de suplimente care încalcă.

Cu toate acestea, strategia ACE nu a ucis scena de dezvoltare a terților. În schimb, se pare că a condus mai mulți dezvoltatori în subteran. În cazul în care unii apelau la Twitter, mulți se bazează mai mult pe opțiunile de mesagerie mai sigure, cum ar fi Telegram. Și în cazul în care adonamentele noi obișnuiau să se promoveze foarte mult pe rețelele de socializare și pe YouTube, majoritatea sunt acum mai des discutate în mod regulat în forumuri terțe mai puțin cunoscute, precum subreddit / r / Addons4Kodi.

Într-adevăr, chiar dacă volumul majorității termenilor de căutare majori legați de Kodi a fost redus la nivelurile 2015 și 2016, acești consumatori hotărâți să utilizeze Kodi pentru piraterie sunt încă activi. În unele cazuri, anumite suplimente terțe sunt în popularitate. Chiar dacă adonamentele populare, cum ar fi Covenant au ieșit offline, altele, precum Placenta, Incursion, Gaia, Exodus Redux și Masterani Redux au câștigat interes.

Cu toate acestea, într-o lume post-ACE, suplimentele mai noi de la terți nu au reușit să atragă același nivel de atenție ca unii dintre cei care au lovit cu putere în trecut, precum Exodus sau Pact. Volumele de căutare comparative pentru aceste suplimente noi sunt cu mult mai mici decât cele primite de cele mai populare suplimente terțe înainte de declinul din 2017.

Interpretarea rezultatelor Google Trends pentru pirateria Kodi scade

Volumele de căutare Google Trends sunt dificil de analizat fără numere specifice. Și, în timp ce este în mod evident o provocare pentru a identifica datele exacte de acum câțiva ani, există câteva cifre la care putem indica.

Pe 17 aprilie 2017, cu doar câteva săptămâni înainte ca casa fondatorului TVADDONS să fie atacată de directorii companiei în urma unui mult dezbătut ordin Anton Piller, site-ul se lăuda cu volumul mare de trafic pe care îl primea într-un articol TorrentFreak..

Potrivit TVADDONS, site-ul a cunoscut cea mai bună lună pentru un trafic unic din perioada martie-aprilie din 2017.

Declinul pirateriei KodiSursa: TVADDONS prin TorrentFreak

Datele TVADDONS furnizate către TorrentFreak arată că site-ul a avut peste 39 de milioane de utilizatori unici începând cu 8 martie 2017, până pe 5 aprilie 2017. Pe baza datelor extrase din Google Trends, este foarte probabil ca o bună parte din trafic să provină din căutare organică. rezultatele motorului.

Ceea ce arată acest lucru, în cele din urmă, este faptul că unii termeni legați de Kodi au atras zeci de milioane de căutări la înălțimea pirateriei Kodi în 2017. Destul, de fapt, ar putea rezulta, probabil, zeci de milioane de utilizatori Kodi apelând la aditivi pirați și pentru a atrage cu ușurință atenția deținătorilor de drepturi de autor dornici de a influența pirateria legată de Kodi.

Impactul de la o țară la alta

După cum s-ar putea aștepta, Kodi nu este frecvent utilizat în fiecare țară din lume. De asemenea, este dificil să descoperiți cât de mulți oameni din fiecare țară ar putea folosi Kodi, fie din motive legate de piraterie, fie din scopuri legitime.

Cu toate acestea, Google Trends oferă câteva informații cu privire la situația în care Kodi este relativ mai mult sau mai puțin popular. Instrumentul adaugă, de asemenea, câteva informații suplimentare despre modul în care mișcările anti-piraterie au avut impact asupra popularității Kodi pe piețele cheie..

Popularitate Kodi, 2014 vs. 2017

În 2014, anul în care XBMC a devenit cunoscut sub numele de „Kodi”, noul redenumit media player a fost cel mai popular în Europa, Albania ocupând primul loc pentru volumul de căutare..

Pirateria Kodi scade

Până în 2017, Kodi era mult mai populară în SUA, America de Sud, Asia, Oceania și în zone mai mari ale Europei decât fusese. În timp ce Albania era încă un punct de reper pentru Kodi, Trinidad și Tobago produceau cel mai mare volum comparativ. Interesul căutării în majoritatea regiunilor a crescut între 2014 și 2017:

 • Statele Unite: Peste 420 la sută creșterea dobânzii de căutare
 • Malaezia: Peste 420 la sută creșterea dobânzii de căutare
 • Regatul Unit: Peste 360 ​​la sută creșterea dobânzii de căutare
 • Sri Lanka: Creșterea dobânzii de căutare de 320 la sută
 • Jamaica: Creșterea dobânzii de peste 260 la sută
 • Irlanda: Creșterea dobânzii de peste 260 la sută
 • Canada: Creșterea dobânzii de peste 250 la sută
 • Puerto Rico: Creșterea dobânzii la 200 la sută

Aproape peste tot, țările în care a existat un anumit interes pentru Kodi în 2014 au înregistrat o creștere a interesului de căutare notabilă sau foarte semnificativă până în 2017.

Căutare de căutare Kodi

Volumul căutărilor masive scade în 2017-2018

După ce marea forță de combatere a pirateriei a început la jumătatea anului 2017, interesul de căutare Kodi a început să se diminueze. În acest moment al scrierii, scăderea volumului de căutare a afectat aproape fiecare regiune în care interesul a înregistrat o creștere între 2014 și 2017.

Graficul de mai jos arată modul în care se schimbă volumul căutărilor pentru „Kodi” între 2016 și 2018. O linie mai lungă reprezintă o modificare mai mare a poziției volumului, pe baza scării 0-100 a Google Trends.

Cu excepția majoră a Albaniei, unde interesul de căutare pentru Kodi a crescut ușor în ultimul an, aproape toate celelalte țări care produc volume de căutare vizibile au înregistrat scăderi abrupte ale traficului de căutare pentru termenul „Kodi”.

În Trinidad și Tobago, Marea Britanie, Puerto Rico și Irlanda, această scădere a fost de aproximativ 50 la sută din nivelurile volumului de căutare din 2017. Iar pentru Canada și SUA, aproximativ 30 la sută din volumul traficului de căutare a scăzut.

În Jamaica, volumul de căutare pentru Kodi a scăzut complet de pe radar. În cazul în care s-a numărat printre primele 10 țări pentru volumul de căutare Kodi în intervalul orar 2017, în 2018, a existat atât de puțin trafic, încât Google nu a măsurat suficientă activitate pentru a include Jamaica în rezultatul Tendințelor sale..

Unde s-a dus pirateria legată de Kodi?

În unele cazuri, este posibil ca cei care au apelat la piraterie prin adăugări Kodi de la terți să fie speriați. În special în cazul UE și Marea Britanie, în special, în cazul în care difuzarea din surse piratate a fost infracțională, este posibil ca unii pirați să fi hotărât riscul pur și simplu nu merită.

Cu toate acestea, mulți pirați în aceste zile apelează la metode sigure, precum ascunderea activității lor în spatele VPN-urilor, pentru a sustrage detectarea. Ca atare, în schimb, mulți au revenit probabil la surse de piraterie mai des utilizate, cum ar fi torentarea de pe site-uri precum ThePirateBay. Așa cum am spus mai devreme, unii pirați încă utilizează Kodi pentru piraterie, dar fac acest lucru mai mult sub radar și adună informații pe forumuri mai mici concentrate asupra pirateriei și canale private, criptate..

Ceea ce poate fi adevărat, totuși, este că unii dintre cei care au ales să pirateze prin Kodi s-au îndreptat în schimb către servicii IPTV din ce în ce mai populare. Chiar dacă interesul pentru Kodi - și, prin urmare, pirateria legată de Kodi - a scăzut, interesul pentru IPTV și „IPTV gratuit” a crescut, în special, a crescut.

Imaginea de mai sus reflectă o comparație a volumului de căutare al fiecărui termen între august 2014 și octombrie 2018. După cum se arată, termenii IPTV au continuat un model de creștere chiar pe măsură ce „Kodi” și termenii asociați au scăzut. Nu este prezentat aici volumele de căutare comparativă pentru fiecare dintre acești termeni. Acest lucru este prezentat în graficul de mai jos:

Kodi comandă încă o cantitate destul de mare de volum de căutare, în special în comparație cu „IPTV gratuit”. Dar, spre deosebire de Kodi, IPTV ca termen a înregistrat o creștere constantă, cea mai mare parte neîntreruptă. Ca și în cazul Kodi, IPTV în sine nu este asociat direct cu pirateria. Dar termenul „IPTV” este mai frecvent utilizat în rândul celor care folosesc servicii IPTV piratate, la fel cum termenul „Kodi” este mai popular în rândul celor care folosesc media player pentru streaming piratat..

Creșterea constantă a IPTV-ului ilegal, precum și creșterea tot mai mare a termenului „IPTV gratuit” reflectă faptul că opțiunile IPTV nelegitime au fost fie mai puțin concentrate pentru organizațiile anti-piraterie, cum ar fi ACE, sau pot fi mai dificile țintă spre înșelătorie. Indiferent, IPTV nelegitim continuă să crească, oferind opțiuni de streaming pirat la o fracțiune din costuri, comparativ cu serviciile legale de tăiere a cablurilor, cum ar fi Sling TV, fuboTV sau YouTube TV, și chiar mai mult sub costul cablului tradițional..

Cum a devenit Kodi un refugiu pentru pirateria online?

Când fostul președinte american Bill Clinton a semnat Legea privind drepturile de autor pentru Digital Millennium în 1998, un obiectiv principal al noii legislații a fost lupta împotriva pirateriei pe internet. De la Hollywood la Atlanta până la New York, deținătorii de drepturi de autor la nivel național au lăudat DMCA-ul nou-conceput ca următorul pas pentru a ajuta la combaterea amenințării tot mai mari de piraterie într-o epocă digitală.

Dar așa cum știau majoritatea utilizatorilor de internet obișnuiți de atunci și cei mai mulți deținători de drepturi de autor știu acum, combaterea pirateriei online implică mai mult decât doar punerea unei ștampile pe o legislație. Doar o abordare proactivă va funcționa într-o luptă împotriva unei hidre cu mai multe capete decât poate conta. (Și așa cum ne-a arătat ACE recent, abordarea cu mâna grea adesea favorizată de AMMP de-a lungul anilor poate să nu fie cea mai eficientă.)

Rapid înainte către 1 august 2014. Pe un site web foarte puțin cunoscut, un dezvoltator la fel de puțin cunoscut, numit Nathan Betzen, a publicat un mic articol despre cel mai nou software al echipei sale: Kodi 14.0 Alpha, un media player conceput pentru computere Windows. Media player-ul, o versiune puternic actualizată și redenumită a mult iubitului Xbox Media Center (care era el însuși fost anterior Xbox Media Player) a trecut deja prin multe versiuni. Totuși, la acel moment, puțini internauți știau despre asta.

Kodi experimentează o creștere explozivă din cauza pirateriei

În doar doi ani, Betzen și echipa Kodi / XBMC Foundation vor vedea popularitatea software-ului lor în creștere exponențială. Și, din păcate, interesul și popularitatea respectivă au fost determinate nu din cauza marketingului din partea lui Betzen, ci din cauza piraților de drepturi de autor care profită de capacitatea lui Kodi de a răspunde cu ușurință site-urile web pentru link-uri de streaming și de a le afișa în media player prin intermediul unor adonii bazate pe Python..

Pentru a fi corect cu Betzen și echipa sa, nici Kodi și nici XBMC nu au fost concepute pentru piraterie. Chiar și astăzi, Fundația Kodi face o treabă excelentă de a se distanța de scena pirateriei terțelor părți, ajungând până la a șterge cu rigurozitate orice discuție despre activități piratate și ilegale de pe forumul său de pe site și pagina Reddit..

Dar, atât timp cât Fundația Kodi se împiedică împotriva pirateriei, dedicarea sa de a menține software-ul open source și liberă de utilizare a creat un refugiu pentru pirații de conținut. Într-una dintre cele mai recente actualizări ale software-ului, Fundația Kodi a mers chiar și până a adăugat într-un sistem „Surse necunoscute” în stil Android, care nu permite instalarea de pluginuri din afara depozitului oficial. Ca și în cazul Android, utilizatorii pot intra în setări și pot activa opțiunea de instalare a pluginurilor din surse necunoscute.

De asemenea, Fundația a solicitat recent și a susținut ca deținătorii de drepturi de autor să lucreze cu sistemul lor. Actualizările recente au adăugat suportul Digital Rights Management (DRM), un indiciu clar că Fundația Kodi dorește ca companii precum Netflix, Amazon și alții să adauge suport pentru software-ul lor. Un astfel de suport ar adăuga credibilitate obiectivului final al playerului media de a fi o interfață all-in-one pentru streaming video, ceea ce majoritatea consumatorilor doresc să considere că majoritatea spun că există prea multe servicii de streaming pe piață..

Crackle Kodi AddonAdăugarea la fisură, disponibilă în depozitul oficial de adăugare Kodi.

Cu toate acestea, în anii care au intervenit între eliberarea Kodi 14 și actualul impuls anti-piraterie de la ACE, piețele online și guverne, pirateria s-a înrădăcinat ferm în comunitatea Kodi. Fără o respingere clară a surselor deschise, este puțin probabil să se schimbe, ceea ce face ca pirateria legată de Kodi să fie o problemă statică, chiar dacă eforturile anti-piraterie continuă să-și reducă efectiv impactul general. Și chiar în scenariul improbabil că Fundația Kodi a decis să anuleze software-ul cu totul, natura open-source a aplicației înseamnă că orice dezvoltatori pot (și au deja) să continue să furcă codul în scopuri proprii..

Posibile limitări ale cercetării

Există o limitare suplimentară care implică filmul indian care poartă numele de „Kodi”. După cum ne-a menționat TorrentFreak, termenul Kodi a distribuit o parte din traficul de căutare între software și filmul indian popular în 2016. Cu toate acestea, atunci când este comparat unul cu celălalt, impactul filmului Kodi a fost vizibil, dar ușor și nu a fost susținut pe parcursul creșterii și scăderii în comparație cu software-ul (linia roșie este filmul, linia albastră este software-ul):

Pirateria Kodi

În plus, dacă cineva filtrează India și privește doar o regiune în care software-ul a fost popular, cum ar fi SUA, rezultatele dezvăluie că au avut un impact redus asupra volumului de căutare asupra căutărilor software Kodi din film:

Pirateria Kodi

În cele din urmă, dacă filtrăm doar rezultatele în India, descoperim că nu numai că software-ul Kodi nu a fost niciodată deosebit de popular în India, ci este și mai puțin popular decât filmul:

Pirateria Kodi

Aceste informații adaugă un nivel bun de încredere la rezultatele noastre, deși arată modul în care datele Google Trends pot avea adesea nevoie de unele dezambiguizări pentru a analiza eficient și a fi folosite pentru a trage concluzii. De asemenea, arată unele dintre limitările notabile în utilizarea datelor Google Trends în unele cazuri și dezvăluie importanța filtrării pentru diferențele regionale în termeni de căutare.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Adblock
detector