Kodi lassan fut? Így lehet növelni a Kodi sebességét!

Hogyan javítsuk meg a Kodi lassú futását


A Kodi ingyenes, nyílt forráskódú szoftver, amely megkönnyíti a házimozi rendszer gyors beállítását. Nagyon sokoldalú, és számosféle platformon telepíthető, beleértve a PC-t (Windows, Mac és Linux), az Amazon Fire TV, a Firestick, az Android, az iPhone, a Roku, a Raspberry Pi, az Apple TV és még az USB flash meghajtót is..

Noha a Kodi telepítése egyszerű, nehéz lehet megtalálni néhány felmerülő probléma gyökerét. Az egyik leggyakoribb probléma, amellyel a Kodi felhasználók találkoznak, az alkalmazás lelassulása és lemaradása. Ez történhet, amikor megpróbál kapcsolódni a médiához, vagy bizonyos esetekben, csak a menükben való navigáláshoz. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet megtalálni a Kodi problémák gyökerét, és hogyan lehet azokat kijavítani. Ennek gyorsabbá kell tennie a Kodi szoftvert, mint valaha, és lehetővé kell tennie a Kodi használatát az eredeti tervek szerint.

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését, ideértve a Kodi-on keresztüli illegális adatfolyamot sem. A Kodi számos kiváló, legális online streaming célra felhasználható. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy adatfolyamát továbbítja.

Miért fut Kodi lassan??

Számos különböző oka van annak, hogy a Kodi telepítése lassan futhat. Először a leggyakoribb kérdésekkel foglalkozunk, hogy gyorsan meg lehessen szüntetni az okot.

Hálózati problémák

Lassú letöltési sebesség

Ha a Kodi lassan vagy rövid sorozatban tölti be a tartalmat, valószínűleg van egy probléma az internet-kapcsolattal. Először: kérje meg minden háztartási házát, hogy hagyja abba az internet használatát, és végezzen hálózati sebesség-tesztet. Ez megmutatja a hálózat átlagos feltöltési és letöltési sebességét rövid ideig.

Ügyeljen a letöltési sebességre. A Netflix legalább 3 megabit / s (Mbps) sebességet javasol normál felbontású tartalomhoz, 5 Mbps HD tartalomhoz és 25 Mbps sebességet 4K tartalomhoz. Ha úgy találja, hogy a sebessége alacsonyabb, mint amit az internetszolgáltató (ISP) állítása szerint kap, próbáljon meg vezetékes kapcsolatot használni, vagy közelebb kerüljön az útválasztóhoz, majd futtassa újra a tesztet, hogy megnézze, javulnak-e. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a hálózati ismétlők vagy kiterjesztések csökkenthetik a kapcsolat sebességét, ezért próbáljon meg csatlakozni az eredeti hálózathoz a megerősített helyett.

Összefüggő: 10 tipp a vezeték nélküli hálózat hatókörének és erősségének javításához

Ha az Ön internetes sebessége megegyezik a hirdetéssel, akkor két lehetősége van: vagy fizetni kell a szélessávú csomagért, ha nagyobb a hálózati sebesség, vagy csökkentheti a megtekintett videó minőségét. Próbáljon meg egy YouTube videót lejátszani a 360p felbontással, hogy kiderül-e, hogy megfelelően tölti be. Még a leglassabb internetkapcsolatoknak ezt majdnem azonnal meg kell pufferolniuk.

Ha kipróbálta a fenti lépéseket, és az internet sebessége nem javult, próbáljon kikapcsolni az útválasztót, várjon néhány percet, majd kapcsolja be újra. Ezután próbáljon meg egy másik forrásból származó tartalmat megnézni. Ha például a Netflix tökéletesen működik, de a Sling TV nem, akkor az eredeti szolgáltatónál nagy forgalom tapasztalható. Ha mindkét szolgáltató lassan tölt be, előfordulhat, hogy az internetszolgáltató végén szolgáltatási zavar vagy hardverprobléma jelentkezik, amelyet akkor tudnak orvosolni, ha egyéb javításaink nem sikerül.

Kodi konfigurációs problémák

Annak ellenére, hogy a Kodi számos különféle platformon telepíthető, nem minden eszköz rendelkezik azonos platformon. Például néhány Android mobiltelefon kevésbé hatékony, mint mások. Ha a puffer mérete túl nagy vagy a gyorsítótár mérete túl kicsi, ez jelentős lelassulást okozhat az eszközén. Szerencsére van mód a Kodi beállításainak optimalizálására, hogy jobban illeszkedjenek az eszköz hardveréhez.

Korlátozott számítógépes memória (ez gyakran problémát jelent azok számára, akik a Kodi-t futtatják a mobil eszközökön és az olyan streaming készülékeken, mint például a tűzoltó eszköz), tehát amikor említést tesz róla, beszéljen erről a linkről és a linkre a Kodi építmények és a fel nem használt kiegészítők eltávolításáról.,

Hogyan gyorsítsuk fel a Kodi telepítését

A fenti tippeknek ötleteket kellett volna adniuk a lelassulási probléma kiváltó okairól, így csak a probléma orvoslása szükséges. A hálózati problémákat nehezebb megoldani, mivel korlátozott mennyiségű ellenőrzés alatt áll, de a wifi-útválasztó-tartomány kibővítésén vagy az internet-szolgáltatónál nagyobb sávszélesség-fizetésen túl a konfigurációs vagy gyorsítótár-problémák mindössze néhány perc alatt megoldhatók..

A Kodi konfigurálása az eszközre

Először telepítenie kell az Ares varázsló Kodi kiegészítőjét. Néhány másodpercig tart nyitni, de ha egyszer megtörténik, kattintson a csíp opció a képernyő tetején. A bal oldalon egy menü jelenik meg - kattintson Speciális beállítások varázsló.

Kodi lassan fut? Így lehet növelni a Kodi sebességét!

Az Ares varázsló megmondja, hogy mi a gyorsítótár, és elemezni fogja a rendszerét. Ha ez megtörtént, az eszköz hardvere alapján javasolja a gyorsítótár méretét. Kattintson a Generálja a beállításokat gomb az oldal alján. Megjelenik az eszköz ajánlott gyorsítótár-mérete, CURL-időkorlátja és az olvasási puffer tényező. Kattintson a Alkalmazza ezeket a beállításokat gombot, indítsa újra a Kodi-t, és próbáljon meg betölteni egy videót. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze, a rendszer optimalizálása megoldotta-e a lelassulási problémát.

Kodi gyorsítótárának ürítése

A gyorsítótár a korábban hozzáférött adatok gyűjteménye. Ha vannak bizonyos információk, amelyekre gyakran szükség van, akkor érdemes azokat a kényelmes helyen tárolni a gyorsabb hozzáférés érdekében. Problémák merülhetnek fel, ha a gyorsítótár megtelt (vagyis a fontos fájlokhoz való lassú hozzáférés jelentkezik), vagy amikor a szoftvert frissítik, de továbbra is régebbi, gyorsítótárazott fájlokra támaszkodik. A gyorsítótár ürítése ezekben az esetekben segíthet, és ezt a Kodi-on meglehetősen egyszerűen elvégezni.

Ha a videót a Kodi rendszeresen továbbítja, az adatok gyorsítótárba kerül a számítógépén. Ez a gyorsítótár meglehetősen gyorsan megtölthető, ami pufferelési problémákhoz és egyéb lelassulásokhoz vezet a Kodi alkalmazásban.

A Kodi gyorsítótárát az Ares varázsló és az Indigo kiegészítőkkel törölheti. Az alábbiakban magyarázatot adunk lépésről lépésre.

Ares varázsló

Kodi lassan fut? Így lehet növelni a Kodi sebességét!

A főképernyőn kattintson a Karbantartás fül tetején. Ezután kattintson a Törölje a gyorsítótárat \ Temp gombot a Gyorsítótár szakaszban. Megjelenik egy ablak, amely jelzi, hogy hány fájlt töröltek. Most zárja be a Kodi-t, nyissa meg újra, és próbálkozzon újra a videó streamingével, hogy kiderüljön, ez segít-e.

Indigó

Kodi lassan fut? Így lehet növelni a Kodi sebességét!

Először kattintson a Karbantartó eszközök opció a főképernyőn. Most csak kattintson Törölje a gyorsítótárat. Ha kész, indítsa újra a Kodi-t, és próbálja újra az streaming-t, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a probléma megoldódott-e.

VPN használata az ISP fojtásának elkerülése érdekében

Sok internetszolgáltató szándékosan korlátozza ügyfelei hálózati sebességét. Ezt úgy teszik, hogy visszatartják az embereket a streamingtől, de nem veszik figyelembe azokat, akik csak hivatalos forrásokat használnak. Egyes esetekben az internetszolgáltatók aktívan célozzák azokat az ügyfeleket, akik legitim streaming platformokat használnak. Ezt úgy teszik, hogy elemezik felhasználói hálózati forgalmát, és automatikusan korlátozzák a hálózati sebességet a forgalmi minták alapján.

Amikor virtuális magánhálózatot (VPN) használ, az összes forgalom titkosítva van. Ez lehetetlenné teszi, hogy az internetszolgáltató nyomon kövesse tevékenységeit. Ha nem tudja elmondani, hogy mit csinál, az internetszolgáltató sokkal kevésbé valószínű, hogy automatikusan csökkenti a hálózati sebességet. Ez megakadályozhatja a végtelen pufferelést, amely akkor történik, amikor lassú kapcsolaton keresztül próbálják videókat streamálni.

Fontos, hogy olyan VPN-t válasszon, amelybe megbízható az adatvédelem megőrzése. Számos ingyenes VPN-szolgáltatás tartalmazott rosszindulatú programokat, és a Hola, egy népszerű ingyenes VPN, elkapta a felhasználók sávszélességét a botnetekben történő felhasználás céljából..

Az IPVanish használatát javasoljuk. A legtöbb más VPN-szolgáltatótól eltérően az IPVanish saját szerverinfrastruktúrát épít és tart fenn. Ez azt jelenti, hogy biztosítja a rendelkezésre álló leggyorsabb és legstabilabb kapcsolatokat. Több mint 50 ország szervereivel a régiókhoz kötött tartalom továbbra sem jelent problémát a Kodi felhasználók számára.

Az IPVanish nagyon komolyan veszi ügyfeleik adatvédelmét. Nem vezetnek nyilvántartást a felhasználók forgalmi előzményeiről, tehát teljes mértékben védett az internetszolgáltató szimatolása ellen. Ez egyben a leghordozhatóbb VPN-szolgáltatások a Windows, Mac, Linux, Android, iOS és az Amazon Firestick alkalmazásaival..

KODI LEGJOBB VPN: Az IPVanish a legjobb választásunk. Nagy, túlterhelt szerverhálózattal rendelkezik, és jó sebességet ér el. Az erős biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások teszik az IPVanish-ot kedvencévé a Kodi és az Amazon Fire TV Stick felhasználók számára. Próbálja ki kockázatmentesen a 7 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Következtetés

Számos oka van annak, hogy miért lehet, hogy Kodi lassan fut az Ön számára. A jó hír az, hogy mivel a Kodi oly sok eszközön való használatra lett tervezve, rendkívül alacsony a rendszerkövetelményei. Ez azt jelenti, hogy soha nem kell frissítenie a rendszert a Kodi használatához. Ehelyett a problémákat valószínűleg sokkal könnyebben lehet megoldani. A fent leírt lépések végrehajtásával képes lesz javítani a Kodi lelassulásával kapcsolatos problémákat, és visszatérni a tartalom megnézéséhez, ahogyan azt látni kellett: a lehető legjobb minőségben, dadogás nélkül.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 63 =