Kodi не работи на вашия Firestick? Изпробвайте тези лесни корекции (Актуализирано 2020 г.)

kodi не работи на вашата ограда - опитайте тези лесни корекции


Amazon Fire TV Stick е възможно най-популярното устройство за потребителите на Kodi. Пожарните пръчки са евтини, сравнително мощни, лесни за настройка и употреба и правят инсталацията на Kodi лесна. Но когато става въпрос за Kodi, няма вероятност да получите помощ от поддръжката на Amazon, ако срещнете проблеми. И тъй като Kodi е безплатен и с отворен код проект, екипът зад софтуера няма ресурсите да се посвети на бюрото за обслужване на клиенти на пълен работен ден.

Отстраняването на проблеми с Kodi може да бъде трудно, тъй като проблемите могат да възникнат в един от няколко различни слоя. От вас зависи да определите дали проблемът е причинен от вашата мрежа, Fire TV Stick, приложението Kodi, добавката, която се опитвате да използвате или източника, от който добавката се опитва да изтече..

В тази статия ще разгледаме някои от често срещаните проблеми, с които се сблъскват потребителите на Kodi на своите Amazon Fire TV Sticks и как да ги отстраним. Всички съвети са за Kodi 18.5 Leia, но може да откриете, че работи и в други версии. Ако използвате Kodi, но не и Fire TV, разгледайте нашата статия за по-общи проблеми и корекции на Kodi.

Contents

Отстранете първо проблема

Независимо с какъв проблем може да се сблъскате с Kodi, първата стъпка е да отстраните неизправностите и да намерите откъде идва. Трябва да определим обхвата на проблема, т.е. дали той е ограничен до конкретна добавка, приложението Kodi, Fire TV Stick или вашата интернет връзка.

 1. Проверете вашата интернет връзка. Отворете wifi менюто на Fire TV, за да сте сигурни, че сте свързани с интернет.
 2. Опитайте различно приложение за стрийминг като Youtube, за да видите дали проблемът е ограничен до Kodi.
 3. Опитайте поточно от друг аддон.
 4. Свържете се с VPN, за да проверите дали вашият доставчик на интернет блокира източниците на Kodi. Препоръчваме IPVanish.

IPVanish е VPN, който не само ви помага да отстранявате проблеми, но може да защити вашата лична информация и вашия Fire TV Stick от хакери и снайперисти. VPN криптира целия интернет трафик на устройството и го маршрутизира през посреднически сървър в избрано от вас място. Това не позволява на вашия интернет доставчик и някой друг да може да дискриминира конкретни приложения и източници чрез избирателно намаляване на честотната лента.

Съветваме читателите да използват VPN всеки път, когато използват Kodi. IPVanish осигурява бързината и стабилността, необходими за осигуряване на висококачествен поток с минимално буфериране.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА Kodi & Потребители на Fire TV Stick: IPVanish е нашият топ избор. Има голяма незабранена мрежа от сървъри и постига добри скорости. Силните функции за сигурност и поверителност правят IPVanish предпочитан за потребителите на Kodi и Amazon Fire TV Stick. Опитайте безрисково със 7-дневната гаранция за връщане на парите.

Универсална корекция: Деинсталирайте, преинсталирайте и актуализирайте

Много проблеми с Kodi могат да бъдат решени с помощта на примитивен, но ефективен метод: деинсталиране и преинсталиране. Ако това е конкретен аддон, с който се борите, просто деинсталирайте и го инсталирайте отново. Ако това е проблем за Kodi, напълно деинсталирайте и преинсталирайте Kodi.

Не забравяйте да актуализирате и своите добавки и хранилища. Неподходящо репо или добавка може да причини грешки в зависимост и други проблеми. Ще приемем, че знаете как да инсталирате repos и addons, но ще ви покажем как да ги актуализирате или премахвате.

За да актуализирате или премахнете хранилище на Kodi:

 1. Отидете на Добавки (просто превъртете надолу към него в лявата странична лента, не кликвайте върху нея)
 2. Изберете Инсталиране от хранилище
 3. Натиснете дълго репото, което искате да актуализирате или премахнете и изберете Информация от контекстното менюинформация за kodi repo
 4. Изберете Актуализация или Uninstallkodi noobs и глупаци

За актуализиране или премахване на добавки:

 1. Отидете на Добавки
 2. Натиснете дълго добавката, която искате да актуализирате, и изберете Информация от контекстното меню.информация за коди
 3. Изберете Актуализация или Uninstallkodi актуализация BBC iplayer www

Черен екран или приложение се срива при стартиране

Проблем: След стартирането си Kodi или зарежда празен черен екран или незабавно се прекратява и се връща към началния екран на Fire TV.

Решение: Тази грешка често се появява, когато кешът на приложението е твърде пълен, за да може да се стартира Kodi.

Ето как да коригирате черен екран или срив на приложение при стартирането на Kodi:

 1. Задръжте надолу У дома натиснете дистанционното за Fire TV
 2. Отидете на Настройки > Приложения > Управление на инсталирани приложения
 3. Изберете Коди
 4. Изберете Принудително спиране, тогава Изтрий кеш-памет 
 5. Обратно към У дома екран и стартиране Коди отново

Ще видите съобщението „Подготовка за първо стартиране“ поради кеша, който току-що се изчисти, и Kodi трябва да работи нормално. Ако това не работи, прескочете надолу до този раздел и опитайте да премахнете посочения файл на базата данни.

Деактивирайте хардуерното ускорение

Ускорението на хардуера е основна причина за сривовете на Kodi, особено при Android. Можете да опитате да го изключите, за да видите дали проблемът отшумява. От началния екран на Kodi щракнете върху зъбно колело икона, за да отидете в менюто с настройки.

Деактивирайте хардуерното ускорение на Kodi

След това изберете Настройки на плейъра. В долната част на страницата е друго икона на зъбно колело с думата „Основни” до нея. Щракнете върху това три пъти и „Basic“ трябва да стане „Експерт“. Маркирайте Видео превъртете надолу до дъното на списъка вдясно и деактивирайте Позволете хардуерно ускорение - DXVA2 опция. Рестартирайте Kodi.

След актуализация ...

Ако получите този проблем след актуализиране до най-новата версия на Kodi, проблемът може да е свързан с файла Addons.db. Решението е да изтриете този файл. Това няма да изтрие вашите добавки.

На Fire TV Stick ще трябва да изтеглите приложение, за да навигирате в системните си файлове. Препоръчваме ES File Explorer, който се предлага от магазина за приложения по подразбиране на Amazon, който се предлага с Firestick. Отворете това приложение и отидете до Android / данни / orgkodi / файлове / .kodi / UserData / Database. След това изтрийте файла Addons.db.

Няма наличен поток

Проблем: Когато се опитвате да предавате видео на Kodi, многократно получавате грешката „няма поток наличен“.

Решение: Ако приемем, че сте преминали през нашите стъпки за отстраняване на проблеми, този проблем възниква, когато Kodi по някаква причина не е в състояние да намери източници, от които да предава видео. За съжаление не е много конкретна грешка. Не само, че въпросният аддон може да причини проблема, но и друг аддон също може да бъде фактор.

Има вероятност аддонът вече да не се поддържа от хранилището, откъдето сте го получили първоначално, и в този случай ще трябва да го намерите другаде. Например хранилището на TVAddons и много други излязоха офлайн поради правни проблеми. Въпреки че хранилището се върна, сега е под нов уеб адрес, така че добавките, които сте инсталирали от старото хранилище, може да не работят повече.

След като потвърдите, че проблемът е в Kodi и репото и добавките все още се поддържат, опитайте да актуализирате Kodi, хранилища и самия аддон. За да актуализирате Kodi на Fire TV Stick, ще трябва да изтеглите последната версия от официалния уебсайт на Kodi и да я инсталирате точно както бихте направили, ако беше нова инсталация, само този път ще имате възможност да актуализирате вместо това. Имайте предвид, че ако актуализирате от Kodi 17 до 18, първо трябва да деинсталирате старата версия.

Прочетете още: Как да инсталирате (или актуализирате) Kodi на Fire TV Stick

Сриване и рестартиране на веригата

Проблем: Kodi многократно се срива и започва отново в безкраен цикъл.

Решение: Няколко неща могат да причинят Kodi да се забие в срив и да рестартира цикъл. Първо, опитайте да изключите Firestick от интернет, след което отворете Kodi. Ако това предотвратява цикъла, вероятно проблемът е зависимостта на Kodi от URLResolver. Ако е така, щракнете върху икона на зъбно колело на началния екран на Kodi и се насочете към Системни настройки. Намери Добавки и изберете Управлявайте зависимостите. Кликнете URLResolver, тогава Актуализация.

Ако това не помогне, проблемът е по-вероятно добавка или персонализирана версия. Опитайте да деинсталирате добавки една по една, като започнете с най-скоро инсталираните, докато не намерите виновника. В краен случай преинсталирайте Kodi от нулата.

Не е намерено приложение, което да обработва този файл

Проблем: Това съобщение за грешка се появява при опит за инсталиране на Kodi на Fire TV от APK файл, но Fire OS няма съвместими приложения за обработка на APK файлове.

Решение: Започнете, като следвате нашето ръководство за това как да инсталирате Kodi на Fire TV Stick. Ако сте следвали тези инструкции и все още получавате грешка „не е намерено приложение, което да обработва този файл“, вероятно проблемът е с приложението Downloader. Уверете се, че използвате най-новата версия на Downloader, която поддържа инсталирането на APK файлове. Предишна версия не, което доведе до грешката.

Ето как да актуализирате приложение в Fire OS:

 1. От началния екран на Fire TV изберете Apps > магазин
 2. Щракнете върху иконата на менюто в долната част на страницата на магазина
 3. Изберете Моите приложения > Актуализация е налична
 4. Щракнете върху Актуализация бутон до Downloader

Срив по време на възпроизвеждане

Проблем: Ако Kodi се срине по време на възпроизвеждане, може да се наложи да коригирате някои от усъвършенстваните настройки като размер на буфера на кеш паметта, време на изчакване CURL и буфер фактор. Те са зададени на универсална настройка по подразбиране, но могат да бъдат променяни ръчно или от един от няколко „съветници“. Проблемът е, че много хора грешат и задават тези цифри твърде високо, за да може да се справи хардуерът на Fire Stick, което води до сривове и друго лошо поведение. От друга страна, ако тези настройки са твърде ниски, може да доведе до дълги буферни времена. За съжаление, тук няма магически номера, които да се въвеждат дори на привидно идентични устройства.

Решение: Препоръчваме да използвате съветника за разширени настройки, който се предлага с Ares Wizard. Той ще сканира и изчислява оптималните настройки за вашето устройство. Научете повече за това как да направите това в нашата статия за това как да коригирате буферирането на Fire TV.

Проблеми, свързани с изпълнението

Проблем: Това е широк проблем, който може да доведе до едно или повече възможни поведения, които всички произтичат от Fire TV Stick да бъдат твърде недостатъчни за задачата, която се изпълнява. Симптомите включват:

 • Закъснение
 • Сривовете на приложението
 • Намалено качество на видеото
 • По-ниска честота на кадрите
 • Бавно видео
 • Звук извън синхронизацията
 • Дълги буферни времена

Решение: Това не са толкова много грешки, специфични за Kodi, колкото са ограничения на хардуера Fire TV Stick. Поради тази причина препоръчваме да разгледате другата ни статия за това как да ускорите вашия Fire TV Stick.

Проблеми, свързани с изграждането

Проблем: Там няма недостиг на персонализирани надстройки за Kodi, но понякога те могат да имат неблагоприятен ефект върху производителността или да причинят грешки при пускането на Kodi на Fire TV. Почти всички конструкции изискват повече ресурси от наличните Kodi, а повечето не са оптимизирани за ограничените ресурси на Fire TV Stick. Тъй като обикновено не са проверявани от експерти, Kodi изгражда също така може да съдържа уязвимости, зловреден софтуер и шпионски софтуер, които могат да повредят устройството ви и / или да откраднат вашата лична информация.

Решение: Ако срещнете проблеми, научете как да деинсталирате изграждането на Kodi на Fire TV тук.

Закачане на изключен

Проблем: Понякога Kodi се забива, когато се опитате да го затворите. Вероятно ще забележите това поведение след някаква актуализация на Kodi. Възниква поради неуспех в правилното актуализиране на файл с база данни, например при надстройка от Kodi 17 до Kodi 18. Понякога това може да причини и черен екран при стартиране, последвано от срив на приложението.

Решение: Решението е да изтриете файл, наречен „addons“, последван от номер и разширението на файла .db. В повечето случаи това ще бъде addons27.db или addons20.db. Ето как да го изтриете:

 1. Стартирайте Kodi и изберете Икона на зъбно колело за да отворите менюто с настройки
 2. Отидете на Файлов мениджър > Каталог на профили > База данни
 3. Дълго натискане addons27.db, или каквато и версия на този файл да имате, и изберете ИзтрийKodi не работи на вашия Firestick? Изпробвайте тези лесни корекции (Актуализирано 2020 г.)

Прегряването

Проблем: Прегряването може трайно да повреди вашия Fire TV Stick. Тъй като вероятно е включен в гърба на вашия телевизор и е невидим, проблемът може да бъде трудно забележим. Ако забележите, че Fire TV Stick е горещ на допир, препоръчваме първо да диагностицирате корена на проблема. Прегряването обикновено върви ръка за ръка с проблеми с производителността на хардуера. Ако нямате някой от другите проблеми в този списък, разгледайте нашето ръководство за това как да накарате Fire TV Stick да работи по-бързо.

Решение: Ако приемем, че сте направили всичко възможно и Fire TV все още се прегрява, можете да опитате да закупите USB-захранващ вентилатор като този. Тези удобни джаджи се включват във всеки USB порт, който повечето съвременни телевизори имат в днешно време. Насочете го към своя Fire TV Stick и можете да направите устройството си Kodi малко по-малко трескаво.

Неуспешно инсталиране на зависимост

Проблем: Някои добавки зависят от други адонди, които да си вършат работата. Грешки в зависимост често се появяват, когато са инсталирани нови добавки или когато съществуващ аддон е актуализиран и двете добавки вече не могат да работят заедно. Често срещана грешка в зависимостта за много потребители се справя с URLResolver. Виновникът често е хранилище, което е потъмняло. Потребителите, които преди това са използвали хранилището на TVAddons Fusion, често срещат тази грешка.

Решение: Деактивирайте хранилища, които вече не функционират, така че Kodi ще търси в работещи репозиции.

Ето как да деактивирате хранилище на Kodi:

 1. Стартирайте Kodi и изберете Икона на зъбно колело за да отворите менюто с настройки
 2. Отидете на Файлов мениджър и намерете репото, което трябва да бъде премахнато.
 3. Натиснете дълго репо и ще се появи контекстно меню. Изберете Премахване на източника.

Разбира се, може да нямате зависимостта, от която се нуждаете, в което и да е друго инсталирано репо. В този случай ще трябва или да намерите друго хранилище, което има зависимост, или да изтеглите зависимостта и да го инсталирате директно чрез zip файл.

Буфериране ...

Дългите буферни времена могат да бъдат причинени от много проблеми, които адресираме в друга статия за това как да коригираме буферирането на Fire TV. Но ето едно бързо коригиране, което работи с много популярни добавки:

 1. Отидете на Добавки > Видео добавки
 2. Изберете добавката, която има проблеми. Превъртете надолу и изберете Инструменти опция. Това може да се нарече нещо различно в зависимост от добавката, която използвате.
 3. Изберете опциите за Ясни доставчици и Изтрий кеш-памет

Буферирането може да бъде причинено и от бавна интернет връзка. Дори и да имате бърз интернет, доставчиците на интернет услуги често се мръщят на активността на Kodi и съответно пропускателната способност на газта. Ако смятате, че това може да е така, препоръчваме ви да използвате VPN.

VPN криптира целия интернет трафик на устройството и го маршрутизира през посреднически сървър в избрано от вас място. Това не позволява на вашия интернет доставчик да вижда съдържанието на вашия интернет трафик и къде отива и откъде. Това означава, че вашият интернет доставчик не може да дискриминира определени видове трафик или източници.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА KODI: Нашата основна препоръка е IPVanish, който предлага изобилна скорост, така че вече няма нужда да се притеснявате от проблеми с буферирането. Ще се възползвате и от по-добра сигурност и по-голяма поверителност. IPVanish предлага 7-дневна безрискова гаранция.

Не може да се свърже с източника

Проблем: След инсталиране на хранилище, изскачащ прозорец казва, че Kodi не е в състояние да се свърже с източник или хранилището или добавката не могат да бъдат достъпни.

Решение: Този проблем често се причинява от печатна грешка в URL адреса, въведен при добавяне на хранилище. Проверете адреса на източника и се уверете, че сте го написали правилно. Не забравяйте да включите „http: //“ в началото и URL адресите на източника са чувствителни към регистъра. Разширението за файл на repo също трябва да бъде включено.

Ако това не работи, хранилището е било преместено на нов URL адрес или е офлайн. Можете да разберете, като отворите нормален уеб браузър на телефона или лаптопа си и въведете URL адреса. Ако URL адресът не е намерен или е празен, ще трябва да намерите нов адрес на източника. Обърнете внимание, че алтернативните хостове не винаги са надеждни, затова се опитайте да се придържате към линкове, публикувани от програмиста.

Новият аддон води до срив на Kodi

Проблем: Нова добавка води до срив на Kodi, като ви предпазва от деинсталиране през Kodi.

Решение: Можете ръчно да премахнете добавките на Kodi от директорията, където са инсталирани. На Firestick ще ви трябва приложение, за да се ориентирате в файловата директория на устройството. Препоръчваме да изтеглите ES File Explorer от приложението по подразбиране Amazon App Store. Отворете го и отидете до Android / данни / org.xbmc.kodi / файлове / .kodi /. Добавката ще се съхранява в потребителски данни или добавки директория. Изтрийте добавките според нуждите.

Несъответствие между дата и час на устройството

Проблем: Kodi не е в състояние да извършва актуализации, търсене и / или възпроизвеждане на потоци.

Решение: Тези проблеми може да изглеждат подобни на тези по-горе. Ако сте ходили на всички други поправки, възможно е часът и датата на вашия Firestick да не са зададени правилно. Kodi често изисква времето да бъде синхронизирано, за да работят тези функции. Това е често срещан проблем в Firesticks и някои потребители не успяха да намерят решения. Можете обаче да получите достъп до настройките за час и дата, като направите следното:

 1. От началния екран на Fire TV отидете на Настройки > Предпочитания
 2. Превъртете надолу до Часова зона
 3. Кликнете Часова зона отново и изберете вашата часова зона.

Ако това не настрои времето правилно, може да се наложи да извършите фабрично нулиране на Firestick.

Функцията за търсене на Addon не работи

Проблем: Tфункцията за търсене вътре в аддон не работи.

Вероятно разработчикът на addon не го е актуализирал за най-новата версия на Kodi. За съжаление, потребителят няма нищо за това. Ще трябва да изчакате, докато е налична съвместима актуализация или да инсталирате по-старата версия на Kodi.

Вземете вашите журнални файлове

Ако все още се мъчите да намерите корена на проблема с Kodi и сте стигнали до края на съответните резултати от Google, може да е време да потърсите помощ на форум. Не само публикувайте проблема си и не очаквайте от другите хора да знаят магически отговора. Ще трябва да публикувате съдържанието на вашия лог файл, за да диагностицират други.

Можете да получите достъп до лог файла на Fire TV Stick по няколко различни начина, които ще обясним тук.

Първият е използването на Kodi Log File Uploader, добавка в официалното хранилище на Kodi.

 1. Отидете на Добавки > Инсталиране от хранилище > Хранилище за добавки Kodi > Програмни добавки > Kodi LogFile UploaderKodi uploadfile 1
 2. Изберете Инсталирай
 3. Върнете се на началния екран и отворете менюто Настройки, като щракнете върху Икона на зъбно колело.
 4. Отидете на Системни настройки > Влизане и Активиране на регистрирането на грешки
 5. Рестартирайте Kodi и повторете грешката или грешката. Трябва да възпроизведете проблема, за да го регистрирате Kodi.
 6. Върнете се към главното меню и изберете Добавки > Програмни добавки > Kodi LogFile Uploader и изберете добавката за качване
 7. Kodi ще качи вашия лог файл до URL, където можете да го намерите. Ще се появи съобщение, съдържащо URL адреса, който изглежда така http://paste.ubuntu.com/########/kodi uploadfile 2

Отидете на този URL адрес и ще намерите своя лог файл. Копирайте и поставете съответното съдържание на този файл в който и да е форум, където искате да зададете вашия въпрос.

Обърнете внимание, че ако проблемът ви включва срив на Kodi, тогава ще трябва да качите регистрационния файл от предишната сесия. Да го направя, натиснете и задръжте добавката за добавяне на Kodi LogFile в стъпка # 6 и изберете Настройки. Проверете опцията да Публикувай стария логфайл от предишния път, когато Коди се завтече.

Ако искате да получите вашия лог файл чрез някакво друго средство, можете да го намерите на {Съхранение} /Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/temp/kodi.log

Можете да публикувате съдържанието на вашия лог файл в официалния форум на Kodi или в официалния ред на Kodi, но бъдете предупредени, че няма да намерите помощ с добавки на трети страни там. Дискусията за неофициалните добавки нарушава правилата на форума на Team Kodi и на двете места, дори ако добавката не нарушава авторските права. Вместо това можете да опитате / r / Addons4Kodi за тези добавки на трети страни.

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Оставете отзиви

След като решите проблема си, винаги е добре да оставите отзиви. Каним ви да споделите свои собствени съвети и корекции в коментарите. Ако сте потърсили помощ във форуми, винаги не забравяйте да уведомите общността дали техните съвети работят или не. Kodi може да продължи да се подобрява само с помощта на своите потребители.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 78 =