Kodi ne radi? Kako riješiti uobičajene Kodi probleme

Kako riješiti Kodi probleme

Uvijek je neugodno kada Kodi naiđe na problem, pogotovo zato što je sami teško pronaći korijenski uzrok problema. Premda je najčešći savjet koji se daje "provjeravanje Kodijevih zapisnika", to nije uvijek korisno jer su trupci dizajnirani ako stručnjaci imaju u vidu.

Dobra vijest je da se većina Kodijevih problema obično može riješiti u samo nekoliko minuta. Ovaj će vam vodič pomoći da riješite i riješite neke od najčešće prisutnih Kodi problema. Srećom vaš će problem biti riješen i možete se u miru vratiti gledanju svojih omiljenih TV emisija i filmova.

Vrsta Kodi problema na koje možete naići uključuju:

  1. Kodi se ruši kad se učita
  2. Addonovi se ne brišu
  3. Problemi s hardverskim ubrzanjem
  4. Pitanja međusobnog punjenja
  5. Video mucanje
  6. Crni ili prazni ekran
  7. Kodi zamrzava tijekom reprodukcije
  8. Kodi pretraživanje ne radi na addonima
  9. HD i 4K potoci mucaju
  10. …i više!

Pružit ćemo vam neke smjernice, upute i uvid u uobičajene probleme s kojima biste mogli biti suočeni kada koristite Kodi.

Važno je napomenuti da su dodaci trećih proizvođača manje stabilni od službenih. Oni su notorno nepouzdani i često dolaze sa svojim vlastitim problemima. Pored toga, dodaci treće strane obično koriste nelicencirane izvore. Iz tih razloga savjetujemo našim čitateljima da koriste samo službene dodatke i traže ispravno licencirani sadržaj kad god je to moguće.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Zašto biste uvijek trebali koristiti VPN s Kodi-jem

VPN-ovi se često koriste za skrivanje nelicencirane struje korisnika od davatelja internetskih usluga (ISP). Unatoč tome, korištenje VPN-a može uvelike koristiti osobama koje koriste samo službene izvore struje.

VPN-ovi rade šifriranjem internetskog prometa korisnika. Na taj se način onemogućuje pristup bilo kojem vanjskom promatraču. To čini većinu napada Man-in-Middle beskorisnim, a također sprečava da vaš internetski pružatelj utiče vezu na temelju vaših navika pregledavanja.

Svaki VPN usporit će vezu do određene mjere pa je važno pronaći onu koja ima minimalan utjecaj na vašu brzinu pregledavanja. Također, neki davatelji VPN-a vode detaljne zapise vaših aktivnosti. To uvelike smanjuje razinu privatnosti koju možete očekivati ​​od svoje VPN.

Preporučujemo upotrebu IPVanish-a. Nudi brze, dosljedno stabilne veze s poslužiteljima širom svijeta. Nadalje, to je jedan od najlakših VPN-ova za instaliranje na Amazon Firestick ili drugoj mobilnoj platformi i ne zadržava evidenciju vašeg mrežnog prometa.

NAJBOLJI VPN ZA KODI: IPVanish je naš top izbor. Ima veliku nepropusnu mrežu poslužitelja i postiže dobre brzine. Snažne značajke zaštite i privatnosti čine IPVanish favoritom za korisnike Kodi i Amazon Fire TV Stick. Isprobajte bez rizika uz 7-dnevnu garanciju povrata novca.

Koji su neki od najčešćih problema Kodija?

Kodi je jedan od najpopularnijih programskih paketa za medijski centar i može se instalirati na velikom broju uređaja, uključujući Roku, Apple TV i Nvidia Shield. Međutim, dok Kodi djeluje na sličan način na svim platformama, svaki uređaj ima različite resurse sustava, mape korisničkih profila i podprograme. Ovo može otežati rješavanje Kodija. Na primjer, možete pokrenuti probleme dok pokušavate popraviti Kodi na Firestick-u koji se nikada ne pojavljuju na verziji softvera za Android. Iako rješenja u nastavku funkcioniraju u većini slučajeva, ne možemo jamčiti da će otkloniti osnovni uzrok problema na svim Kodi instalacijama.

Kodi se neprestano ruši, smrzava ili pauzira

Uklonite nedavno instalirane dodatke, nadogradnje ili nadogradnje

Ako se Kodi stalno ruši ili smrzava, to je siguran znak da nešto pođe po zlu. Prvo, razmislite kada se ovaj problem počeo i koji su vaši postupci bili neposredno prije toga. Ako se problem pokrenuo nakon što ste instalirali određeni dodatak, pokušajte ga deinstalirati i provjerite nastaje li problem. Isto tako, ako ste upravo instalirali nadogradnju ažuriranja ili prilagodili gradnju Kodi-ja, možda biste htjeli deinstalirati to da biste ga uklonili kao potencijalni uzrok.

Onemogućite hardversko ubrzanje

Hardversko ubrzanje jedan je od glavnih uzroka rušenja Kodija, posebno na Androidu. Možete pokušati isključiti ovu opciju da vidite hoće li problem nestati. To je jednostavno: na početnom zaslonu Kodi pritisnite gumb zupčanik ikonu za otvaranje izbornika postavki.

Onemogućite Kodi hardversko ubrzanje

Zatim kliknite Postavke igrača. Pri dnu stranice pronaći ćete drugu ikona zupčanika uz riječ „Osnovno“. Kliknite ovo tri puta i trebao bi se okrenuti na "Expert". Sada istaknite Video pomaknite se prema dnu popisa s desne strane i onemogućite Dopustite hardversko ubrzanje - DXVA2 opcija. Ponovo pokrenite Kodi i provjerite nastavlja li se pad sustava.

Izbriši Kodijevu predmemoriju

Kad Kodi reproducira streaming videozapisa, nekoliko sekundi preuzima u predmemoriju. To omogućuje brži pristup i glatko strujanje. Međutim, ako se predmemorija u potpunosti napuni, Kodi se može ponašati nepristojno. Choppy video je znak koji govori o tome da se predmemorija puni i iako se predmemorija obično prazni, ponekad je treba isprati ručno.

Kodi nema ugrađene alate koji bi vam omogućili to, tako da ćete morati instalirati indigo dodatak iz TVAddons repo. Jednom instaliran, kliknite gumb Alati za održavanje , a zatim Očisti predmemoriju gumb s desne strane.

Kodi ne radi? Kako riješiti uobičajene Kodi probleme

Ako tražite drugu opciju održavanja, TVAddons nudi i dodatak pod nazivom Indigo koji djeluje na sličan način. Tamo ćete naći alat za brisanje predmemorije.

Ponovo instalirajte Kodi

Ako gornji koraci nisu riješili vaš problem, možda biste trebali razmotriti novu instalaciju Kodija. To možete učiniti ručno preuzimanjem željene verzije s https://kodi.tv/download ili upotrebom opcije Indigo Factory Restore (Oporavak tvornice) koja se nalazi u odjeljku Alati za održavanje kartica.

Kodi potoci se uopće neće igrati

Tri su glavna razloga zašto se stream ne može učitati. Prvo provjerite jeste li povezani s internetom. Ovo je dovoljno jednostavno: bez pristupa internetu ne možete gledati videozapise hostirane na mreži.

Addon možda više ne radi. Nažalost, razvojni timovi stalno dolaze i odlaze, često zbog prijetnji zakonskim djelovanjem. U slučajevima poput ovih, nećete moći instalirati nove dodatke iz dotičnog repoa, a dodaci koje već imate mogu postati nestabilni ili odbijati rad.

Ova se pogreška najčešće javlja kada pokušavate pristupiti usluzi zaključanoj u regiji izvan svoje zemlje. Na primjer, ako pokušavate koristiti iPlayer WWW dodatak izvan Velike Britanije, potoci se neće učitati. Ograničenja možete zaobići spajanjem na VPN poslužitelj u odgovarajućoj regiji prije pokretanja dodavanja.

Kodi se ruši i ponovno pokreće

Nekoliko je razloga zbog kojih se Kodi može zaglaviti u petlji za pad / ponovno pokretanje. Ako ste nedavno instalirali bilo koju prilagođenu verziju, oni bi mogli biti krivci i trebalo bi ih ukloniti pomoću alata Indigo. Ako to ne riješi vaš problem, pokušajte isključiti računalo s interneta.

Razlog za koji to predlažemo jest taj što ovisnost o URLResoluciji često pravi probleme i ako Kodi nema pristup internetu, on ne može raditi svoj posao. Ako to zaustavi vaš problem s padom, pokušajte ga ažurirati klikom na ikona zupčanika tada na glavnom zaslonu Kodija Postavke sustava. Zatim se pomaknite prema dolje do Add-ons i kliknite Upravljanje ovisnostima. Klik URLResolver, a zatim kliknite Ažuriraj. Ako to ne uspije, možete deinstalirati dodatke sve dok ne pronađete onaj koji je odgovoran za rušenje sustava ili jednostavno ponovno instalirate Kodi da biste ponovo započeli sa čistom ploču.

Kodi se ne može povezati s izvorom

Kodi spremišta se obično instaliraju pružajući put do izvora. Ponekad biste mogli pronaći kako će nakon dodavanja izvora vidjeti skočni prozor koji vam govori da mu se ne može pristupiti.

To je obično zato što je adresa izvora netočna. Provjerite i jeste li je ispravno unijeli. Česta pogreška uključuje pravopisne pogreške, ako ne koristite odgovarajuća velika slova (npr., Umetanje velikih ili malih slova tamo gdje ne pripadaju), zaboravljajući na početku uključiti "http: //", a u nekim slučajevima nedostaje proširenje datoteke repo-a..

Ako je adresa unesena ispravno, češće nego ne, spremište je otišlo izvan mreže ili premješteno na novu adresu. To možete testirati tako da otvorite adresu izvora u svom pregledniku; ako je mapa prazna ili nije pronađena, to je korijen vašeg problema. Pokušajte istražiti repo kako biste provjerili je li premješten, ali imajte na umu da alternativni domaćini nisu uvijek pouzdani.

Kodi ne može instalirati dodatak

Ako ste uspjeli instalirati repo, ali se dodatak ne uspije instalirati, postoji nekoliko mogućih uzroka. Programeri mogu dodati zastarjelost dodatka ili ga više ne podržavaju. U ovom scenariju možete učiniti vrlo malo. Starije verzije možda se još uvijek održavaju na drugim mjestima, ali one nisu zagarantirane da rade i što stariji dodatak dobiva, to više rizika predstavlja vaš sustav prilikom instaliranja.

Uz to, stariji dodaci možda neće raditi s novijim verzijama Kodija. Nove verzije Kodija promijenile su način na koji softver čita i obrađuje addon kod, čineći neke starije dodatke zastarjelim novijim verzijama Kodija (na primjer, mnogi dodaci prestali su raditi nakon što je Kodi 18 izdan).

Također je moguće da addon ima deinstalirane ovisnosti. Ovo su dodatni dodaci koji su potrebni da bi početni addon djelovao. Međutim, dodaci koji imaju ove ovisnosti nisu službeni i predstavljaju značajan rizik po sigurnost vašeg sustava. Iz tog razloga ne savjetujemo prvo instaliranje istih.

Na kraju, moguće je da ovaj dodatak ne radi s vašom verzijom Kodi. Na primjer, do nedavno, korisnici LibreELEC-a nisu mogli instalirati dodatak Netflix zbog oslanjanja na datoteke koje nisu bile prisutne na dovoljnim platformama OS-a..

Ne možete deinstalirati ili izbrisati Kodi dodatke

Ponekad možete pronaći izgradnju ili određeni dodatak Kodi uzrokuje sukob s vašim Kodi instalacijom. Ako se to dogodi, možete pokušati napuniti Kodi, samo da se svaki put sruši. Srećom, Kodi dodaci mogu se izbrisati izvan vašeg Kodi sučelja.

Ako trebate izbrisati Kodi dodatak, možete to učiniti iz svog % AppData% \ Kodi \ dodaci \ mapa.

Da biste ga pronašli na vašem sustavu, napravite sljedeće:

 • Idite na svoj C: pogon
 • Kliknite na USers
 • Pronađite ime korisničkog računa koji koristite za svoje računalo i odaberite ga
 • Kliknite na Podaci aplikacije

izbriši kodi addons

 • Kliknite na roaming
 • Odaberite kodi mapa

izbriši kodi addons

 • Sada pronađite određeni dodatak koji uzrokuje vaše probleme i izbrišite ga izravno iz ove mape

Ako niste sigurni koji dodatak uzrokuje problem, pokušajte izbrisati svoje nedavno instalirane dodatke ili spremišta i umetnite Kodi da provjerite radi li. Ako dođe do najgoreg, možete izbrisati onoliko dodatnih dodataka ili spremišta bez da nanesete bilo kakvu štetu vašoj osnovnoj instalaciji Kodi. Međutim, možda ćete morati ponovo instalirati svoje dodatke.

Video često muca ili učitava dulje vrijeme

Većinu vremena slabi mrežni signal ili mala brzina interneta uzrok su problema s streamingom. Ovo je detaljnije obrađeno u našem članku o puferiranju Kodi-ja, pa bi moglo biti dobra ideja započeti s tim.

Ako ne možete pronaći probleme s mrežom, može postojati još jedan razlog. Određeni davatelji sadržaja ograničavaju pristup svojim videozapisima koristeći postupak poznat kao geo-zaključavanje ili zaključavanje regije. Ovim se provjerava IP adresa svakog tko pokušava vidjeti sadržaj i odbija vezu ako IP adresa nije s određene lokacije.

Dobra vijest je da se to lako zaobilazi. Korisnici mogu povezati svoju virtualnu privatnu mrežu (VPN) na poslužitelj na ispravnom mjestu i moći će pristupiti prethodno ograničenim medijima. Ispravan poslužitelj na koji se povezuje obično je prilično očit: BBC blokira sve koji nisu u Velikoj Britaniji, NBC blokira one izvan Sjedinjenih Država i tako dalje.

Videozapisi izgledaju čudno ili su boje isključene

Pitanja boja su daleko rjeđa i nisu nužno jedinstvena za Kodi. Ako su boje malo nestale, problem je vjerojatan zbog pogrešnih postavki monitora. Taj problem nije uvijek odmah očit i može biti očigledan samo kod odabranih videozapisa.

Neispravne postavke Kodi videoPrimjer netočnih postavki videozapisa u Kodi-ju

To je zato što je profil boja svakog monitora različit. Većina će imati gumb na prednjoj strani koji omogućava pristup izborniku opcija slike. No, ako je monitor ispravno konfiguriran, postoje i druga moguća rješenja.

Ako je vaš videozapis prevelik ili premalen, vjerovatno ćete slučajno zumirati ili umanjiti prikaz. Tijekom reprodukcije videa, kliknite ikonu ikona zupčanika. Zatim kliknite Postavke videozapisa. Potražite Količina zuma opcija - ako je nešto drugo osim 1.0, u tome je problem. Pobrinite se da Način pogleda je također postavljeno na "Normalno".

Također vrijedi provjeriti svjetlost i Kontrast vrijednosti. To bi trebalo biti 50%, a ako nisu, vjerovatno je ono zbog čega vaš video izgleda čudno.

Pretraživanje Kodi addon-a i potoci ne rade

Postoji malo poznata greška koja može uzrokovati da vaši dodaci Kodi ne izvrše pretraživanja, ažuriranja ili strujanje ispravno. Na primjer, možda otkrijete da neki dodaci ne mogu povući noviji ili stariji sadržaj, čak i ako bi to trebao biti dostupan. Ako je to slučaj, pokušajte provjeriti svoj datum i vrijeme uređaja.

Osobito ako koristite set-top box putem Amazona ili eBaya, postoji vjerojatnost da su datum i vrijeme netočni. Kodi i njegovi dodaci koriste datum i vrijeme sustava za ispravno izvlačenje podataka. Ako su te informacije pogrešne, moguće je da bi dodatna pretraživanja dovela do loših rezultata ili ograničenih rezultata, a mogu čak utjecati i na ažuriranje strujanja ili dodavanja..

Problemi s crnim zaslonom Kodi ili praznim ekranom

Postoji nekoliko problema koji bi mogli uzrokovati crni ekran pri pokretanju ili stvaranje praznog zaslona tijekom redovnog rada Kodi.

Jedan se odnosi na one koji su nadogradili s Kodi 16 na verziju 17+. Promjena s kože Confluence u novu estuarijsku kožu može uzrokovati neke pogreške povezane s Addons.db datoteka.

Stoga je problem za ovo izdanje uklanjanje vašeg Addons.db datoteka koja samo predmemorira podatke o vašim dodacima. Ne brinite, brisanjem datoteke neće se izbrisati nijedan vaš dodatak.

Ovu datoteku možete pronaći na sljedećim lokacijama, na temelju vašeg operativnog sustava:

 • Android: Android / data / orgkodi / datoteka / .kodi / UserData / baze podataka
 • Windows: Kliknite start i upišite% APPDATA% \ kodi \ userdata \ Database
 • Mac: / Korisnici / [YOURUSERNAME] / Biblioteka / Podrška aplikacijama / Kodi / userdata / Database
 • Linux: ~ / .Kodi / UserData / baza
 • iOS: / Privatni / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / UserData / baze podataka
 • OpenElec / LibreElec: / Skladištenje / kodi / UserData / baze podataka

Ako želite upotrebljavati Android okvir ili Amazon Firestick, možda želite Prisilno zaustaviti Kodi, i onda Očisti predmemoriju u postavkama aplikacije. To bi također trebalo riješiti problem.

Kodi pretraživanje ne radi na addonima

Ako koristite Kodi v.18 Leia, otkrit ćete da funkcija pretraživanja u vašim dodacima ne radi. To je zato što možda upotrebljavate dodatke koji nisu ispravno ažurirani za Kodi 18.

Kada koristite funkciju pretraživanja addon-a, taj addon predmemorira podatke tako da lako dobijete rezultat pretraživanja. Kodi 18 mijenja neke od zahtjeva Python-ovog koda za funkciju pretraživanja, čineći tako da bilo koji dodatak koji nije ispravno ažuriran kako bi odgovarao neće uspjeti da njegova ugrađena funkcija pretraživanja radi.

Korisnici ne mogu učiniti ovaj problem da riješe. Morate pričekati dok programeri dodataka ažuriraju svoj kôd.

Do danas, većina dodataka nije službeno ažurirana za rad sa Kodi verzijom 18, tako da ćete možda morati pričekati još malo ili nastaviti koristiti Kodi verziju 17.6 Krypton dok više dodataka nije ispravno ažurirano.

HD i 4K streamovi koji se uvijaju

Postoji niz pitanja vezanih uz mucanje potoka. Na primjer, brzina vašeg interneta možda nije dovoljno brza da bi upravljala strujom od 4K ili HD, a to može rezultirati dodatnim punjenjem. Međutim, posebno kada je u pitanju 4K, postoji dobra vjerojatnost da vaš uređaj neće moći upravljati video zapisom visoke kvalitete.

Brzo pretražite Google svog specifičnog uređaja. Pogotovo ako koristite Kodi na Firesticku, ako pokušavate obraditi 4K streamove, dobit ćete mucanje. To se također odnosi ako imate stariji Firestick i pokušavate dobiti 1080p struje.

U listopadu izlazi novi stick za televiziju Amazon Fire koji će moći podnijeti 4K streamove. Fire TV Stick 4K bit će dostupan 31. listopada.

Zaključak

S obzirom da se Kodi može instalirati na širokom rasponu različitih uređaja, zapravo je lakše nego što biste mogli očekivati ​​da riješite problem. Zapravo, najčešće uočeni Kodi problemi mogu se razriješiti relativno brzo. Usput, ako imate problema s Kodi na Fire TV Stick-u, imamo članak za rješavanje problema samo za vas. Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao u rješavanju problema i ako postoji brzi popravak za koji ste utvrdili da ga nismo spomenuli, slobodno nam to javite u komentarima.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =

Adblock
detector