Kodi nem működik? Hogyan javíthatjuk a leggyakoribb Kodi problémákat

Hogyan javítsuk ki a Kodi problémákat

Mindig bosszantó, ha Kodi problémákba ütközik, főleg mivel nehéz lehet önmagában megtalálni a probléma kiváltó okát. Noha a leggyakrabban adott tanács a „ellenőrizze a Kodi naplóit”, ez nem mindig segít, mivel a naplókat a szakértők szem előtt tartásával tervezték.

A jó hír az, hogy a legtöbb Kodi-probléma általában néhány perc alatt megoldható. Ez az útmutató segít a leggyakrabban előforduló Kodi problémák elhárításában és megoldásában. A szerencsével a probléma megoldódik, és visszatérhet békében a kedvenc TV-műsorai és filmjeihez.

A Kodi problémák típusai, amelyekbe felmerülhet, a következők:

  1. Kodi összeomlik, amikor betölti
  2. Az addonok nem törlődnek
  3. A hardveres gyorsítás kérdése
  4. Kodi pufferelési kérdések
  5. Videó dadog
  6. Fekete képernyő vagy üres képernyő
  7. A Kodi lejátszás közben lefagy
  8. A Kodi-keresés nem működik kiegészítőkön
  9. A HD és 4K adatfolyamok dadognak
  10. …és több!

Néhány útmutatást, iránymutatást és betekintést nyújtunk a gyakori problémákhoz, amelyekkel a Kodi használata során felmerülhet.

Fontos megjegyezni, hogy a harmadik féltől származó kiegészítők kevésbé stabilak, mint a hivatalosok. Hírhedten megbízhatatlanok és gyakran saját problémáikkal járnak. Ezenkívül a harmadik féltől származó bővítmények általában engedély nélküli forrásokat használnak. Ezen okok miatt azt javasoljuk olvasóinknak, hogy csak hivatalos kiegészítőket használjanak, és ahol csak lehetséges, keressenek megfelelő licenccel rendelkező tartalmat.

Figyelem: A Kodi csak olyan tartalomhoz használható, amelyhez Ön törvényesen hozzáfér. Sem a Kodi Alapítvány, sem a Comparitech nem támogatja a Kodi kalózkodásra történő felhasználását.

Miért használjon mindig VPN-t a Kodi-val?

A VPN-ket gyakran használják az engedély nélküli streaming elrejtésére a felhasználó internetszolgáltatójától (ISP). Ennek ellenére a VPN használata jelentős előnyökkel járhat azok számára, akik csak hivatalos streaming-forrásokat használnak.

A VPN-k a felhasználó internetes forgalmának titkosításával működnek. Ez megakadályozza, hogy bármilyen külső megfigyelő hozzáférhessen hozzá. Ez a "Közép-középpontban" támadások többségét használhatatlanná teszi, és megakadályozza azt is, hogy az Internet szolgáltatója az Ön böngészési szokásai alapján fojtsa a kapcsolatot..

Minden VPN bizonyos mértékig lelassítja a kapcsolatot, ezért fontos megtalálni azt, amely minimális mértékben befolyásolja a böngészési sebességet. Ezenkívül néhány VPN-szolgáltató részletes naplót vezet az Ön tevékenységeiről. Ez nagymértékben csökkenti a magánélet szintjét, amelyet elvárhat a VPN-től.

Javasoljuk az IPVanish használatát. Gyors, folyamatosan stabil kapcsolatot biztosít a szerverrel az egész világon. Ezenkívül ez az egyik legegyszerűbb VPN, amelyet telepíthet egy Amazon Firestick-re vagy más mobil platformra, és nem tart naplót a hálózati forgalomról.

KODI LEGJOBB VPN: Az IPVanish a legjobb választásunk. Nagy, túlterhelt szerverhálózattal rendelkezik, és jó sebességet ér el. Az erős biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások teszik az IPVanish-ot kedvencévé a Kodi és az Amazon Fire TV Stick felhasználók számára. Próbálja ki kockázatmentesen a 7 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Melyek a leggyakoribb Kodi-problémák?

A Kodi az egyik leghordozhatóbb médiaközpont-szoftvercsomag, és olyan hatalmas eszközkészletre telepíthető, mint például a Roku, az Apple TV és az Nvidia Shield. Miközben a Kodi hasonlóan működik a platformok között, mindegyik eszköznek különféle rendszer erőforrásai, felhasználói profilmappái és alprogramjai vannak. Ez megnehezítheti a Kodi hibaelhárítását. Például olyan problémákat futtathat, amikor megpróbálja javítani a Kodi-t a Firestick-en, és amelyek soha nem fordulnak elő a szoftver Android-alkalmazásának verziójában. Noha az alábbi megoldások a legtöbb esetben működnek, nem tudjuk garantálni, hogy az összes Kodi telepítés során megoldják a probléma kiváltó okait..

Kodi folyamatosan összeomlik, fagyos vagy szünetel

Távolítsa el a közelmúltban telepített kiegészítőket, frissítéseket vagy építményeket

Ha Kodi következetesen összeomlik vagy lefagy, az egyértelmű jel, hogy valami rosszul ment. Először mérlegelje, mikor kezdődött ez a probléma, és mi volt a cselekedeteid éppen ez előtt. Ha a probléma egy adott kiegészítő telepítése után indult, próbálja meg eltávolítani, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e. Hasonlóképpen, ha éppen telepített egy kiegészítő frissítést vagy a testreszabott Kodi összeállítást, érdemes eltávolítania ezt, hogy lehetséges oka lehessen..

Kapcsolja ki a hardveres gyorsítást

A hardveres gyorsulás a Kodi-összeomlások egyik fő oka, különösen az Android-on. Megpróbálhatja kikapcsolni ezt az opciót, hogy megnézze-e a probléma. Ehhez egyszerű: a Kodi kezdőképernyőjén kattintson a fogaskerék ikonra lépve a beállítások menübe.

Kapcsolja ki a Kodi hardveres gyorsítását

Ezután kattintson a gombra A lejátszó beállításai. Az oldal alján talál egy másik oldalt fogaskerek ikon mellette az „Alap” szó. Kattintson erre háromszor, és a „Szakértő” elemre kell fordulnia. Most emelje ki a Videó lapon görgessen le a jobb oldali lista aljára, és tiltsa le a Engedélyezze a hardveres gyorsítást - DXVA2 választási lehetőség. Indítsa újra a Kodi-t, és ellenőrizze, hogy továbbra is fennáll-e az összeomlás.

Tisztítsa meg Kodi gyorsítótárát

Amikor Kodi streaming videókat játszik, néhány másodpercre tölti le a gyorsítótárat. Ez lehetővé teszi a gyorsabb hozzáférést és a zökkenőmentes streaming-et. Ha azonban a gyorsítótár teljesen megtelik, Kodi hibás viselkedését okozhatja. A szaggatott videó egy figyelmeztető jel, amely szerint a gyorsítótár megtelik, és bár a gyorsítótár általában üríti ki magát, néha manuálisan ki kell öblíteni..

A Kodi-nak nincs beépített eszköze, amely lehetővé tenné ezt, ezért telepítenie kell az Indigo kiegészítőt a TVAddons repóból. A telepítés után kattintson a Karbantartó eszközök fül, majd a Törölje a gyorsítótárat gomb a jobb oldalon.

Kodi nem működik? Hogyan javíthatjuk a leggyakoribb Kodi problémákat

Ha más karbantartási lehetőséget keres, a TVAddons egy Indigo nevű kiegészítést is biztosít, amely hasonlóan működik. Talál egy gyorsítótár-ürítő eszközt is.

Telepítse újra Kodi

Ha a fenti lépések nem oldották meg a problémát, érdemes megfontolni egy új Kodi telepítést. Ezt manuálisan is megteheti, ha letölti a kívánt verziót a https://kodi.tv/download webhelyről, vagy használja az Indigo eszköz Gyári visszaállítása opcióját, amely a Karbantartó eszközök lap.

A Kodi-patak egyáltalán nem fog játszani

Három fő oka van annak, hogy egy adatfolyam nem töltődik be. Először ellenőrizze, hogy csatlakozik-e az internethez. Ez elég egyszerű: internet-hozzáférés nélkül nem nézheti meg az interneten tárolt videókat.

Lehetséges, hogy a kiegészítő már nem működik. Sajnos a fejlesztői csapatok mindig jönnek és mennek, gyakran a jogi lépések fenyegetése miatt. Ilyen esetekben nem lesz képes új kiegészítőket telepíteni a szóban forgó repóból, és a már meglévő kiegészítők instabillá válhatnak, vagy megtagadhatják a működést.

Leggyakrabban ez a hiba akkor fordul elő, amikor megpróbál elérni egy régióhoz zárolt szolgáltatást a kívánt országon kívülről. Például, ha az iPlayer WWW bővítményt próbálja használni az Egyesült Királyságon kívülről, akkor az adatfolyamok nem töltődnek be. Megkerülheti ezeket a korlátozásokat, ha a kiegészítő régió indítása előtt csatlakozik a megfelelő régió VPN szerveréhez.

Kodi összeomlik és folyamatosan újraindul

Néhány oka van annak, hogy Kodi beragadhat egy összeomlás / újraindítás hurokba. Ha nemrégiben telepített egyéni építményeket, akkor azok lehetnek a bűnösök, ezért azokat az Indigo eszköz használatával kell eltávolítani. Ha ez nem oldja meg a problémát, próbálja meg szétkapcsolni a számítógépet az internetről.

Mi azt javasoljuk, mert az URLResolver függőség gyakran problémákat okoz, és ha Kodi-nak nincs internet-hozzáférése, akkor nem tudja elvégezni a munkáját. Ha ez megállítja az összeomló problémát, próbálja meg frissíteni a fogaskerek ikon akkor a Kodi fő képernyőjén Rendszerbeállítások. Ezután görgessen le a Kiegészítői fülre, majd kattintson a gombra Kezelje a függőségeket. kettyenés URLResolver, majd kattintson a gombra frissítés. Ha ez nem működik, akkor eltávolíthatja a kiegészítőket, amíg meg nem találja a balesetekért felelős személyt, vagy egyszerűen újratelepítheti a Kodi-t, hogy újra elindítsa a tiszta palát..

A Kodi nem tud csatlakozni egy forráshoz

A Kodi adattárakat általában a forráshoz vezető út biztosításával telepítik. Előfordulhat, hogy a forrás hozzáadása után megjelenik egy felugró ablak, amely arról szól, hogy nem lehet hozzáférni.

Ez általában azért van, mert a forráscím helytelen. Ellenőrizze és ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be. Általános hiba a helyesírási hibák, a megfelelő betűbetű nem használata (pl. Nagy- vagy kisbetűk beillesztése, ha nem tartoznak ide), a „http: //” felirat elfelejtése elején, és egyes esetekben a repó fájlkiterjesztésének hiánya.

Ha a címet helyesen adta meg, többnyire nem, a lerakat offline állapotba került vagy új címre került. Ezt kipróbálhatja a forráscím megnyitásával a böngészőben; ha a mappa üres vagy nem található, akkor ez a probléma gyökere. Próbáljon meg kutatni a repót, hogy megnézze, áthelyezték-e, de ne feledje, hogy az alternatív hostok nem mindig megbízhatók.

Kodi nem tud telepíteni egy kiegészítőt

Ha sikerült telepítenie a repot, de egy kiegészítő telepítése nem sikerült, számos lehetséges oka lehet. Lehetséges, hogy a kiegészítő elavult, vagy a fejlesztői már nem támogatják. Ebben a forgatókönyvben nagyon keveset tehetünk. A régebbi verziók továbbra is másutt tárolhatók, de ezeknek nem garantáltan működik, és minél idősebb egy bővítmény, annál nagyobb a kockázata a rendszerre telepítésekor.

Ezenkívül előfordulhat, hogy az idősebb kiegészítők nem működnek a Kodi újabb verzióival. Az új Kodi verziók megváltoztatták a szoftver olvasási és feldolgozási módját, és néhány régebbi bővítmény elavulttá vált a Kodi újabb verzióival (például sok kiegészítő leállt a Kodi 18 kiadása után)..

Az is előfordulhat, hogy a kiegészítő eltávolította a függőségeket. Ezek további kiegészítők, amelyekre szükség van az első kiegészítő működéséhez. Ennek ellenére azok a kiegészítések, amelyek rendelkeznek ezekkel a függőségekkel, nem hivatalos, és jelentősen veszélyeztetik a rendszer biztonságát. Ezért elsősorban azt javasoljuk, hogy ne telepítse őket.

Végül lehetséges, hogy ez a kiegészítő nem működik a Kodi-verzióval. Például egészen a közelmúltig a LibreELEC felhasználók nem tudták telepíteni a Netflix kiegészítőt, mert azokra a fájlokra támaszkodik, amelyek nem voltak a megfelelő operációs rendszerű platformon.

Nem lehet eltávolítani vagy törölni a Kodi kiegészítőket

Időnként előfordulhat, hogy épít vagy egy adott Kodi-kiegészítő konfliktust okoz a Kodi-telepítésével. Ha ez történik, megpróbálhatja feltölteni a Kodi-t, csak hogy minden alkalommal összeomoljon. Szerencsére a Kodi kiegészítéseket törölhetjük a Kodi felületről.

Ha törölnie kell a Kodi kiegészítőt, megtehetsz néhányat a saját könyvtárából % APPDATA% \ Kodi \ addons \ mappa.

Ahhoz, hogy megtalálja a rendszeren, tegye a következőket:

 • Menj a C: meghajtóra
 • Kattintson Uküldésével
 • Keresse meg a számítógépéhez használt felhasználói fiók nevét, és válassza ki
 • Kattintson App adatok

törölje a kodi kiegészítőket

 • Kattintson Roaming
 • Válaszd ki a Kodi mappa

törölje a kodi kiegészítőket

 • Most keresse meg a problémát okozó konkrét plugint, és törölje közvetlenül a mappából

Ha nem biztos benne, hogy melyik bővítmény okozza a problémát, próbálja meg törölni a legutóbb telepített kiegészítőket vagy tárolókat, és töltse be a Kodi-t, hogy megnézze, működik-e. Ha a legrosszabb a legrosszabb, akkor annyi kiegészítőt vagy tárolót törölhet, amennyire szükség van, anélkül, hogy kárt okozna az alap Kodi telepítésen. Előfordulhat, hogy később újra kell telepítenie a kiegészítőket.

A videó gyakran dadog, vagy hosszú ideig töltődik be

Az streaming problémákat nagyrészt a gyenge hálózati jel vagy a lassú internetsebesség okozza. Ezt részletesebben tárgyalja a Kodi puffercikkünk, ezért érdemes lehet itt kezdeni.

Ha nem talál problémát a hálózattal, akkor lehet egy másik oka. Egyes tartalomszolgáltatók korlátozzák a videóikhoz való hozzáférést egy olyan módszerrel, amelyet geo-lock vagy region-lock alkalmazásnak hívnak. Ellenőrzi annak a személynek az IP-címét, aki megpróbálja megtekinteni a tartalmat, és elutasítja a kapcsolatot, ha az IP-cím nem egy adott helyről származik.

A jó hír az, hogy ez könnyen megkerülhető. A felhasználók virtuális magánhálózatukat (VPN) csatlakoztathatják a megfelelő helyen lévő szerverhez, és hozzáférhetnek a korábban korlátozott adathordozókhoz. A megfelelő szerver, amelyhez csatlakozni kell, általában meglehetősen nyilvánvaló: a BBC blokkolja az Egyesült Királyságon kívüli személyeket, az NBC blokkolja az Egyesült Államokon kívüli személyeket stb..

A videók furcsáknak néznek ki, vagy a színek kikapcsoltak

A színes kérdések sokkal ritkábbak, és nem feltétlenül egyediek a Kodi-nak. Ha a színek kissé eltűnnek, akkor a probléma valószínűleg a monitor helytelen beállításainak köszönhető. Ez a probléma nem mindig tűnik azonnal fel, és csak bizonyos videók esetében nyilvánvaló.

Helytelen Kodi videobeállításokPélda a helytelen videobeállításokra a Kodi-ban

Ennek oka az, hogy minden monitor színes profilja eltérő. A legtöbb elülső részén található egy gomb, amely hozzáférést biztosít a képbeállítások menübe. Ha azonban a monitor megfelelően van konfigurálva, vannak más lehetséges megoldások.

Ha a videód túl nagy vagy túl kicsi, valószínűleg véletlenül nagyított vagy kicsinyített. Videó lejátszása közben kattintson a gombra fogaskerek ikon. Ezután kattintson a gombra Videó beállítások. Keresse meg a Zoom összeg opció - ha az 1.0-tól eltérő, ez a probléma. Ügyeljen arra, hogy a Megtekintési mód beállítása szintén „Normal”.

Érdemes megnézni a Fényerősség és Kontraszt értékeket. Ezeknek 50% -nak kell lenniük, és ha nem, akkor valószínűleg mi okozza a videó furcsa megjelenését.

A Kodi addon keresések és adatfolyamok nem működnek

Van egy kevéssé ismert hiba, mely miatt a Kodi-kiegészítők nem végeznek megfelelő kereséseket, frissítéseket vagy adatfolyamokat. Előfordulhat például, hogy egyes kiegészítők nem tudnak újabb vagy régebbi tartalmat húzni, még akkor is, ha általában rendelkezésre állnak. Ha ez a helyzet, próbáljon meg ellenőrizni eszköz dátuma és időpontja.

Különösen akkor, ha set-top boxot vásárol az Amazonon vagy az eBay-en keresztül, akkor valószínű, hogy a dátum és az idő helytelen. A Kodi és a kiegészítők a rendszer dátumát és időpontját használják az adatok helyes lekérésére. Ha ez az információ nem megfelelő, akkor az addon-kiegészítő keresések rossz eredményeket vagy korlátozott eredményeket eredményezhetnek, és ez is hatással lehet a streaming- vagy addon-frissítésekre..

Kodi fekete képernyő vagy üres képernyő problémák

Van néhány probléma, amely miatt fekete képernyő jelenhet meg az indításkor, vagy üres képernyő jön létre a Kodi rendes működése során.

Az egyik azokkal foglalkozik, akik a Kodi 16-ról 17/17-re változnak. A Confluence bőrről az új torkolati bőrre történő áttéréskor bizonyos hibákat tapasztalhat a Addons.db fájl.

Következésképpen a probléma javítása az, hogy törölje a Addons.db fájl, amely csak a kiegészítők adatait tárolja. Ne aggódjon, ha törli a fájlt, az összes kiegészítőt nem törli.

Ez a fájl az operációs rendszer alapján a következő helyeken található:

 • Android: Android / data / orgkodi / files / .kodi / userdata / Adatbázis
 • Ablakok: Kattintson a Start gombra, és írja be a% APPDATA% \ kodi \ userdata \ Database parancsot
 • Mac: / Felhasználók / [YOURUSERNAME] / Könyvtár / Alkalmazás-támogatás / Kodi / felhasználói adatok / Adatbázis
 • Linux: ~ / .Kodi / userdata / Adatbázis
 • iOS: / Private / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / userdata / Adatbázis
 • OpenElec / LibreElec: / Tároló / kodi / userdata / Adatbázis

Alternatív megoldásként, ha Android dobozt vagy Amazon Firestick-et használ, érdemes lehet Force Stop Kodi, aztán Törölje a gyorsítótárat az alkalmazás beállításaiban. Ennek is hozzá kell járulnia a kérdés tisztázásához.

A Kodi-keresés nem működik kiegészítőkön

Ha a Kodi v.18 Leia alkalmazást használta, előfordulhat, hogy a kiegészítők keresési funkciója nem működik. Ennek oka az lehet, hogy olyan kiegészítőket használ, amelyeket nem frissítettek megfelelően a Kodi 18-hoz.

Ha addon keresési funkciót használ, akkor az addon gyorsítótárazza az információkat, így könnyen megtalálhatja a keresés eredményeit. A Kodi 18 megváltoztatja a keresési funkció Python-kódjának néhány követelményét, úgy, hogy a nem megfelelően frissített kiegészítők esetén a beépített keresési funkció működésképtelenné váljon..

A felhasználók semmit nem tehetnek a probléma kijavításához. Várjon, amíg az addon fejlesztői frissítik a kódot.

A mai napig a legtöbb kiegészítést még nem hivatalosan frissítették a Kodi 18-as verziójához, így lehet, hogy várnia kell egy kicsit, vagy folytatnia kell a Kodi 17.6-os Krypton verziójának használatát, amíg további kiegészítők megfelelő frissítésre nem kerülnek..

HD és 4K adatfolyamok

Számos probléma merül fel a dadogásokkal kapcsolatban. Például, az internet sebessége nem elég gyors ahhoz, hogy kezelni tudja a 4K vagy HD adatfolyamot, és ez további pufferelést eredményezhet. Különösen a 4K esetén azonban nagy esély van arra, hogy eszköze nem képes kezelni a jobb minőségű videót.

Végezzen el gyors Google-keresést az Ön készülékén. Különösen akkor, ha a Kodi-t Firestick-en használja, ha 4K-streameket próbál feldolgozni, akkor dadogás lesz. Ez akkor is igaz, ha van egy régebbi Firestick, és 1080p-es streameket próbál elérni.

Októberben megjelenik egy új Amazon Fire TV-bot, amely képes lesz kezelni a 4K adatfolyamokat. A 4K Fire TV Stick október 31-én lesz elérhető.

Következtetés

Tekintettel arra, hogy a Kodi különféle eszközök széles körére telepíthető, valójában egyszerűbb, mint amire számíthat. Valójában a leggyakrabban előforduló Kodi problémák viszonylag gyorsan megoldhatók. By the way, ha problémák merülnek fel a Kodi-val egy Fire TV Stick-en, akkor egy hibaelhárítási cikket találunk neked. Remélhetőleg ez az útmutató segített megoldani a problémát, és ha gyors javításra derül fény, amelyet még nem említettünk, nyugodtan ossza meg velünk a megjegyzésekben..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 21

Adblock
detector