Kodi pufferelés a Firestick-en vagy a FireTV-n? Így javíthatja ki

Kodi pufferelés a Firestick-en vagy a FireTV-n? Így javíthatja kiA Kodi az otthoni médiaközpont létrehozásának egyik legegyszerűbb módja. Ez egy ingyenes, nyílt forráskódú szoftvercsomag, amely ismertté vált hatalmas sokoldalúságával. A Kodi számos eszközre telepíthető, beleértve a PC-t, iPhone-t, Raspberry Pi-t, flash meghajtót, Roku, Apple TV-t és az Amazon Fire TV-t vagy Firestick-et..

Noha a Kodi telepítése és konfigurálása nagyon egyszerű, néha észreveheti, hogy a média lejátszásakor vannak Kodi pufferelési problémák, amelyek megakadályozzák a teljes élményt. Lehet, hogy a videó néhány másodpercig leáll, mielőtt megállna, vagy ami még rosszabb, soha nem fejezi be a betöltést.

Ebben a cikkben néhány olyan dolgot elmagyarázunk, amelyek a Kodi pufferelési problémáit okozzák, és megmutatjuk, hogyan lehet ezeket a problémákat diagnosztizálni és kijavítani, hogy teljes mértékben élvezhesse a hardvert, amelyért fizettek. Ezen kérdések némelyike ​​negatívan érinti a Kodit, függetlenül a telepített platformon. Azonban az olyan hordozható eszközök, mint az Amazon Firestick vagy a Fire TV, kevesebb erőforrással rendelkeznek, és a lehető leghatékonyabb felhasználáshoz további konfigurációra lehet szükség..

Kodi az utóbbi időben negatív hírnevet szerzett a médiában, de valójában teljesen legális használat. A szerzői jogok tulajdonosai és a Kodi fejlesztői csoport közös problémája az, hogy néhány harmadik féltől származó bővítmény korlátlanul hozzáférést biztosított az engedélyezett tartalmakhoz. Mielőtt megkísérelné használni a Kodi-t, feltétlenül vizsgálja meg országának jogszabályait a tartalom online streamingjével kapcsolatban. Ez csökkenti annak a kockázatát, hogy véletlenül bajba kerüljön. Használjon olyan VPN-t is, amely segíthet elkerülni a biztonsági problémákat, például a Közép-félszigetek támadásait, és megakadályozza, hogy az Internet szolgáltatója szimatoljon a tevékenysége iránt és fojtsa a kapcsolatot.. A VPN a Kodi pufferelésével kapcsolatos problémákat is megoldhatja ha az internetszolgáltató fojtja a kapcsolatot, erről később bővebben.

Számos VPN működik együtt a Kodival, de számos okból javasoljuk az IPVanish alkalmazást. Ez a kevés olyan VPN egyike, amely elég gyors, hogy nem fog lelassulni, könnyen telepíthető Fire Stick-re vagy FireTV-re, és nem naplózza tevékenységét, így a magánélet szempontjából rendkívül eredményes. A cikk későbbi részében részletesebben megvizsgáljuk a VPN-ket és azt, hogy miként tudják megakadályozni a pufferelést.

A KODI LEGJOBB VPN-je & FIRESTICK: Az IPVanish Kodi-lal egyszerűen használható & Fire Stick. Erős adatvédelmet és biztonságot kínál hatalmas számú IP-vel és szerverrel, valamint további védelmet nyújt a DNS-szivárgások ellen. Gyors sebesség. 7 napos pénz-visszafizetési garancia.

Hogyan javíthatjuk a Kodi pufferelését a Firestick-en: Röviden

Könnyen javíthatja a Kodi pufferelését, de szükség lehet néhány különféle hibaelhárítási lépésre, hogy a probléma gyökeréhez kerüljön. A Kodi pufferelésének kijavításához próbálkozzon a következőkkel:

  1. Ellenőrizze a hálózati problémákat (internetkapcsolat problémák)
  2. Győződjön meg arról, hogy rendelkezésre áll-e a sávszélesség (futtasson internetes sebesség-tesztet)
  3. Használjon VPN-t, ha az ISP fojtása problémákat okoz
  4. Ellenőrizze, hogy az eszköz képes-e kezelni a magasabb adatfolyam-minőséget
  5. Használjon alacsonyabb minőségű video stream-eket
  6. A Kodi telepítésének hibaelhárítása (szükség esetén telepítse újra a Kodi)
  7. Használjon telepítővarázslót a hibák kereséséhez
  8. Próbálja ki egy másik kiegészítő használatát a streaminghez
  9. Keressen vírusokat vagy rosszindulatú programokat, amelyek esetleg a sávszélességet használják

Mi okozza a Kodi pufferelési kérdéseit??

Számos oka lehet annak, hogy nehéz lehet a média streaming az internetről. Leggyakrabban az internetkapcsolat problémája van. Ez a probléma a Kodi-t érinti, függetlenül attól, hogy melyik készüléket használja, és gyorsan diagnosztizálható, ha már tudja, mit kell keresnie. Az a helyzet, hogy eszköze nem elég nagy teljesítményű, vagy nincs megfelelően beállítva. Ez általában csak olyan hordozható eszközökön jelent problémát, mint például a Chromecast vagy a Firestick.

Vannak azonban más aggályok is, amelyeket érdemes figyelembe venni. Ide tartoznak a video stream-eket kínáló webhely szerverproblémái, a kriptovaluták bányászatán megjelenő malware az eszközén, amelyek használhatják a sávszélességet vagy pufferelési problémákat okozhatnak, mások, akik a wifi-t vagy a hálózati sávszélességet használják, vagy a használt Kodi-kiegészítőkkel kapcsolatos problémák. Az is lehetséges, hogy a Kodi régebbi verzióját használja, amely nincs optimalizálva (a Kodi jelenlegi stabil változata Leia 18-as verzió).

A hálózati problémák diagnosztizálása

Az első dolog, amit tesztelni kell, a hálózati sebesség. Ez biztosítja az átlagos feltöltési és letöltési sebességet a teszt során. A feltöltési sebesség nem fontos a streaminghez, de az erős letöltési sebesség elengedhetetlen. Általában, ha a letöltési sebesség túl alacsony, akkor pufferolással kapcsolatos problémákat észlel a webhelyek streamingjein az összes hálózathoz csatlakoztatott eszközön.

Mi tehát jelenti az elfogadható hálózati sebességet? A Netflix legalább 1,5 Megabit / s (Mbps) kapcsolatot javasol az általános internethasználathoz, például a Facebook ellenőrzéséhez vagy a hírek olvasásához. Ez megduplázódik a 3Mbps-ig, amikor a normál felbontású (SD) tartalmat továbbítja, és 5 Mbps-ra növekszik a nagyfelbontású (HD) tartalom esetén. Ha ultranagy felbontású műsorokat (UHD vagy 4K néven) szeretne nézni, akkor szüksége lesz egy óriási 25Mbps-os kapcsolatra..

Ha már elvégezte a sebességtesztet, és úgy találta, hogy a hálózat elég gyors, akkor valószínűleg ez a hardver problémája, ezért ugorjon a következő szakaszra.

Ha a hálózati sebesség túl alacsony, van néhány dolog, amelyet ellenőriznie kell. Először is, milyen sebességgel reklámozza jelenlegi internetes csomagja? Az internetszolgáltatók (ISP-k) gyakran okos megfogalmazást használnak, hogy alacsonyabb sebességeket értékesítsenek, mint állítják, ám tényleges sebességének nagyjából ugyanabban a gördülőparkban kell lennie. Ha sokkal alacsonyabb sebességet ér el, mint amennyit fizet, akkor jegyezze fel ezt, és ha egyéb javaslataink nem sikerülnek, hívja fel a szolgáltatót, mivel a végüknél probléma merülhet fel..

Ezután ellenőrizze, hogy az otthonában valaki más nem használja-e az internetet videók nézésére, zenék hallgatására vagy videohívások kezdeményezésére. Ezek a tevékenységek sok sávszélességet használnak, és súlyosan befolyásolhatják a Kodi adatfolyamok minőségét. Ha valaki megteszi ezeket a dolgokat, kérje meg őket, hagyja abba, és próbálja meg újra használni a Kodi-t, hogy megtudja, vajon ez a probléma.

Ellenőrizze azt is, milyen messze van az útválasztótól és a modemetől. A WiFi jel erőssége a forrástól távolabb romlik, és a vastag falak drasztikusan csökkenthetik a vezeték nélküli internetjelek hatékonyságát. Ha nagyon gyenge hálózathoz van csatlakoztatva, érdemes megfontolnia egy WiFi-ismétlő megvásárlását vagy Ethernet-kábellel történő csatlakoztatást, ha az eszköz ezt lehetővé teszi..

Ha feltételezzük, hogy a hálózat erőssége megfelelő, ideje használni a régi informatikai dolgozó tartalékát. Próbálja meg kikapcsolni az útválasztót és a modemet a falnál, hagyja egy percre, majd kapcsolja be újra. Időnként technikai problémák merülnek fel, és bármilyen okból ezeket meg is tudják javítani. Miután újból csatlakozni tud az internethez, próbáljon meg futtatni egy másik sebességtesztet, és folytasson a Kodi-eszközön kívül más eszközzel, hogy megnézze, javulta-e a sebesség.

Ha feltételezzük, hogy a sebesség nem javult, és nincs probléma az internetszolgáltatóval, akkor két lehetőség van. Vagy frissítheti szélessávú csomagját olyanra, amely nagyobb sebességet biztosít, vagy megpróbálhatja csökkenteni a továbbítani kívánt videó minőségét. Gyorsan megnézheti, hogy ez működik-e, ha belép a YouTube-ra, és megpróbál videót lejátszani 360p felbontással.

A Kodi telepítésének hibaelhárítása

Ha kipróbálta a fenti megoldásokat, és még mindig nem lát javulást, akkor valószínűleg problémát jelent a Firestick vagy a Fire TV beállításai. Ne aggódj; ez könnyen megoldható, és csak néhány percig tarthat.

A Kodi optimalizálása a készülékre

Először az Ares varázsló Kodi kiegészítő telepítésével kezdjük. A telepítés után nyissa meg és kattintson a csíp fül a képernyő tetején. Ezután kattintson a Speciális beállítások varázsló opció a bal oldalon.

A Kodi optimalizálása

Az Ares varázsló elmagyarázza, mi a gyorsítótár, és javasolja annak ajánlott méretét a jelenleg használt eszköz alapján. Görgessen le az oldalon, és kattintson a Generálja a beállításokat gomb. Látni fogja a gyorsítótár méretét, a CURL időtúllépését és az eszközéhez szabott puffer tényező értékeket. Kattintson az alján található gombra, amely azt mondja Alkalmazza ezeket a beállításokat. Végül indítsa újra a Kodi-t, és próbálja meg újra az adatfolyamot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a probléma megoldódott-e.

VPN használata az ISP fojtásának megakadályozására

Tudta, hogy egyes internetszolgáltatók szándékosan korlátozzák ügyfeleik internetes sebességét, hogy megpróbálják megakadályozni őket a videó streamingjén? Ez a fojtás függetlenül attól függ, hogy mennyit fizet a csomagért, vagy ha csak hivatalos forrásokból származó tartalmat néz. Alapvetően képesek elemezni a hálózati forgalmat, és ha találnak streaming videót, automatikusan csökkentik a sebességet.

Attól függően, hogy hol él, valószínűleg elakad a pénz fizetéseért egy olyan szolgáltatásért, amely nem felel meg az elvárásainak. Szerencsére nem kell megbirkóznia vele. Ha virtuális magánhálózathoz (VPN) csatlakozik, az összes internetes forgalom titkosítva van. Ez megakadályozza, hogy az internetszolgáltató pontosan láthassa, amit csinál: ők tudják, hogy letölt valamit, de nem tudják megmondani, hogy nagy fájl vagy videó adat. Ennek eredményeként kevésbé valószínű, hogy automatizált eszközöket használják az internetsebesség korlátozására.

Ingyenes VPN-ek érhetők el, de a múltban ezek közül néhányat rosszindulatú programokat tartalmaztak. Még ha vírusmentes is, van esély arra, hogy sávszélesség-korlátozásokkal járnak, vagy lecsúsztatják a böngészési sebességet a feltérképezéshez, ezért fontos olyan VPN-szolgáltatást választani, amely képes kezelni a Kodi által megkövetelt nagy sávszélességet..

Javasoljuk az IPVanish használatát. Ez a Kodi-felhasználók körében a legnépszerűbb VPN-k és jó okból: az IPVanish létrehozza és fenntartja saját infrastruktúráját. Ez lehetővé teszi a VPN-szolgáltatások egyik legstabilabb, legnagyobb internetes sebességének biztosítását. Ezenkívül több mint 50 ország szerveréhez való kapcsolódási lehetőséget kínálnak, így a földrajzilag lezárt tartalom már nem jelent problémát. Egyszerűen csatlakozzon a kívánt országbeli szerverhez, és böngészheti a média a szíve tartalma alapján.

Az IPVanish komolyan veszi a felhasználók adatvédelmét. Nem tartanak nyilvántartást a forgalmáról, ami azt jelenti, hogy még ha az internetszolgáltató megkérdezte tőle, mit csinál, akkor nem tudják mondani. Ezenkívül ez az egyetlen nagy, jó hírű VPN, amely szerepel az Amazon Firestick és Fire TV alapértelmezett alkalmazás-áruházában, így nincs szükség nehéz konfigurációra vagy oldalsó betöltésre. Csak telepítse az alkalmazást, írja be bejelentkezési adatait, és azonnal védelem alatt álljon.

Gyors és megbízható: Az IPVanish nagy kiszolgálókkal rendelkezik. A túlterhelt hálózat jó sebességet ér el. Az erős biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások teszik az IPVanish-ot a Kodi és az Amazon Fire Stick kedvencévé. 7 napos pénz-visszafizetési garancia.

Következtetés

Sokféle oka van annak, hogy miért jelentkezhet pufferelési probléma, amikor a Kodi-t egy Amazon Firestick vagy Fire TV-n használja. Ezek némelyikét a hálózat vagy az internetszolgáltató fojtási politikája okozza, másoknak az az oka, hogy a Kodi nem lett optimalizálva a hardveréhez.

Van azonban egy dolog, amelyben mindkét probléma közös: mindegyik megoldható, ha hajlandó kevés időbe fektetni. Miután ezek a kérdések megoldódtak, annyira megnézheti a Kodi tartalmát, amennyit csak akar, és zavaró dadogás vagy pufferolás nélkül. Van-e olyan technika, amelyet ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére használtak, amelyeket itt még nem soroltunk fel? Ha igen, hagyjon megjegyzést az alábbiakban, és megpróbáljuk.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 + = 69

Adblock
detector