Kodi punjenje na Firesticku ili FireTV-u? Evo kako to riješiti

Kodi punjenje na Firesticku ili FireTV-u? Evo kako to riješitiKodi je jedan od najlakših načina za postavljanje vlastitog kućnog medijskog centra. To je besplatni program otvorenog koda koji je postao poznat po ogromnoj svestranosti. Kodi se može instalirati na širok raspon uređaja, uključujući PC, iPhone, Raspberry Pi, flash pogon, Roku, Apple TV i Amazon Fire TV ili Firestick.


Iako je Kodi vrlo jednostavan za instalaciju i konfiguriranje, ponekad ćete primijetiti da kada je u pitanju reprodukcija medija, postoje problemi sa Kodi puferiranjem koji vam onemogućavaju da dobijete potpuno iskustvo. Videozapis se može reproducirati nekoliko sekundi prije zaustavljanja ili, što je još gore, nikada prvo ne dovršite učitavanje.

U ovom ćemo članku objasniti neke od stvari koje uzrokuju probleme s međuspremnicima kodi i pokazati vam kako dijagnosticirati i popraviti te probleme kako biste u potpunosti mogli uživati ​​u hardveru za koji ste platili. Neka od tih problema negativno utječu na Kodi bez obzira na platformu na kojoj je instaliran. Međutim, prijenosni uređaji poput Amazon Firestick ili Fire TV imaju na raspolaganju manje resursa i mogu zahtijevati dodatnu konfiguraciju da bi ih se koristilo što je moguće učinkovitije.

Kodi je nedavno stekao nešto negativnog ugleda u medijima, ali to je zapravo potpuno legalno korištenje. Problem koji vlasnici autorskih prava i Kodi razvojni tim dijele je taj što su neki dodaci trećih strana pružali neograničeni pristup licenciranom sadržaju. Prije nego što pokušate koristiti Kodi, važno je istražiti zakonodavstvo svoje zemlje u vezi sa strujanjem sadržaja na mreži. Na taj ćete način smanjiti rizik da se slučajno upadnete u nevolju. Također biste trebali koristiti VPN koji vam može pomoći izbjeći sigurnosne probleme poput napada Man in The Middle i spriječiti da vaš davatelj internetskih usluga preskače vašu aktivnost i gasi vezu. VPN također može riješiti probleme kodiranja u međuspremnicima ako vaš ISP gasi vašu vezu, o tome detaljnije kasnije.

Mnogi VPN-ovi rade s Kodi-jem, ali IPVanish preporučujemo iz nekoliko razloga. To je jedan od rijetkih VPN-a koji je dovoljno brz da neće usporiti brzinu, lako je instalirati na Fire Stick ili FireTV i vaše aktivnosti ne bilježe tako da dobro postigne privatnost. Kasnije ćemo istražiti VPN-ove i kako oni mogu spriječiti punjenje, kasnije u ovom članku.

NAJBOLJI VPN ZA KODI & FIRESTICK: IPVanish je jednostavan za upotrebu s Kodi-jem & Vatreni štap. Nudi veliku privatnost i sigurnost s ogromnim brojem IP-ova i poslužitelja plus dodatnu zaštitu od propuštanja DNS-a. Velike brzine. 7-dnevna garancija povrata novca.

Kako popraviti Kodi buffering na Firestick: Ukratko

Možete jednostavno popraviti kodiranje međuspremnika, ali možda će trebati slijediti nekoliko različitih koraka za rješavanje problema da biste došli do korijena problema. Da biste riješili Kodi puferiranje, pokušajte sljedeće:

  1. Provjera problema s mrežom (problemi s internetskim povezivanjem)
  2. Uvjerite se da imate dostupnu propusnost (pokrenite internetski test brzine)
  3. Koristite VPN ako ispadanje ISP-a uzrokuje probleme
  4. Provjerite može li vaš uređaj podnijeti veću kvalitetu strujanja
  5. Koristite video protoke slabije kvalitete
  6. Rješavanje problema s instalacijom Kodi (po potrebi ponovo instalirajte Kodi)
  7. Upotrijebite čarobnjaka za postavljanje da biste pronašli pogreške
  8. Pokušajte koristiti drugi dodatak za strujanje
  9. Tražite viruse ili zlonamjerni softver koji možda koristi vašu propusnost

Što uzrokuje probleme s punjenjem Kodi-ja?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih vam može biti teško strujanje medija s interneta. Najčešće postoji problem s vašom internetskom vezom. Ovaj problem utječe na Kodi bez obzira koji uređaj koristite i može mu se brzo dijagnosticirati nakon što znate što trebate potražiti. Radi se o tome da vaš uređaj nije dovoljno moćan ili nije ispravno konfiguriran. Obično je to problem samo na prijenosnim uređajima kao što su Chromecast ili Firestick.

Međutim, možete uzeti u obzir i neke druge probleme. To može uključivati ​​poteškoće s poslužiteljem s web mjesta koje nude video potoke, zlonamjerni softver za rudarstvo kriptovaluta na vašem uređaju koji može koristiti vašu propusnost ili uzrokuje probleme s punjenjem, druge koji koriste vašu WiFi ili mrežnu propusnost ili probleme s Kodi dodacima koje koristite. Moguće je i da koristite stariju verziju Kodija koja nije optimizirana (trenutna, stabilna verzija Kodi-ja je verzija 18 Leia).

Dijagnosticiranje mrežnih problema

Prvo što trebate testirati je brzina vaše mreže. Tako ćete dobiti prosječnu brzinu prijenosa i preuzimanja tijekom testiranja. Brzina prijenosa nije bitna za strujanje, ali ključna je snažna brzina preuzimanja. Općenito, ako je brzina preuzimanja preniska, primijetit ćete probleme s međusobnim punjenjem na web stranicama za streaming na svim uređajima koji su povezani s vašom mrežom.

Pa što predstavlja razumnu brzinu mreže? Netflix preporučuje najmanje 1,5 megabita u sekundi (Mbps) vezu za općenito korištenje interneta, poput provjere Facebooka ili čitanja vijesti. To udvostručuje na 3Mbps za streaming sadržaja standardne definicije (SD), a povećava se na 5Mbps za sadržaj visoke razlučivosti (HD). Ako želite gledati emisiju u ultra visokoj razlučivosti (poznato kao UHD ili 4K), trebat će vam nevjerojatna 25Mbps veza.

Ako ste već pokrenuli test brzine i ustanovili da je vaša mreža dovoljno brza, vjerojatno će biti problema s vašim hardverom, tako da možete preskočiti na sljedeći odjeljak.

Ako su brzine vaše mreže preniske, trebali biste provjeriti nekoliko stvari. Prvo, koje se brzine oglašavaju u trenutnom internetskom paketu? Davatelji internetskih usluga često koriste pametne izraze da bi vam prodali niže brzine nego što tvrde, ali vaše stvarne brzine trebaju biti približno iste. Ako primate daleko niže brzine od one koju plaćate, zabilježite to i ako naši drugi prijedlozi ne uspiju, nazovite svog davatelja usluga jer bi mogao biti problema s njihove strane.

Zatim provjerite koristi li još netko u vašem domu internet za gledanje videozapisa, slušanje glazbe ili upućivanje videopoziva. Ove aktivnosti koriste veliku propusnost i mogu ozbiljno utjecati na kvalitetu vaših Kodi strujanja. Ako netko radi ove stvari, zamolite ih da se zaustave i pokušati ponovo koristiti Kodi da vide je li to problem.

Također biste trebali provjeriti koliko ste daleko od usmjerivača i modema. Snaga WiFi signala opada dalje od izvora koji se nalazite, a debeli zidovi mogu drastično umanjiti učinkovitost bežičnih internetskih signala. Ako ste povezani s vrlo slabom mrežom, razmislite o kupovini WiFi repetitora ili povezivanju putem Ethernet kabela, ako vaš uređaj to dopušta.

Ako pretpostavimo da je vaša mreža u redu, vrijeme je da iskoristite rezervnu tehnologiju starog IT radnika. Pokušajte isključiti usmjerivač i modem na zidu, ostaviti minutu i ponovo ga uključiti. Ponekad se pojave tehnički problemi i iz bilo kojeg razloga se to može riješiti. Nakon što se ponovno možete povezati s internetom, pokušajte pokrenuti još jedan test brzine i strujati na nečem drugom osim na vašem Kodi uređaju da biste vidjeli je li vaša brzina poboljšana.

Ako pretpostavimo da se brzine nisu poboljšale i da nema problema s vašim davateljem internetskih usluga, imate dvije mogućnosti. Možete nadograditi svoj širokopojasni paket na onaj koji omogućuje veće brzine ili možete pokušati sniziti kvalitetu videozapisa koji želite strujati. Brzo možete vidjeti djeluje li to putem YouTubea i pokušajem reprodukcije videa u rezoluciji 360p.

Rješavanje problema s vašom Kodi instalacijom

Ako ste isprobali sva gore navedena rješenja i dalje ne vidite poboljšanje, vjerojatno postoji problem s vašim postavkama Firestick ili Fire TV. Ne brini; to se lako rješava i trebalo bi trajati samo nekoliko minuta.

Optimizirajte Kodi za svoj uređaj

Počet ćemo instaliranjem dodatka Ares Wizard Kodi. Nakon instaliranja, otvorite ga i kliknite gumb ugađanje karticu pri vrhu zaslona. Zatim kliknite na Čarobnjak za napredne postavke opcija na lijevoj strani.

Optimiziranje Kodija

Ares Wizard sada će objasniti što je predmemorija i predložiti preporučenu veličinu za nju na temelju uređaja koji trenutno koristite. Pomaknite se prema dolje po stranici i kliknite na Stvaranje postavki dugme. Vidjet ćete veličinu predmemorije, vremensko ograničenje CURL-a i pročitati vrijednosti faktora međuspremnika prilagođene vašem uređaju. Kliknite gumb na dnu koji kaže Primijenite ove postavke. Na kraju, ponovo pokrenite Kodi i pokušajte ponovo strujati da biste vidjeli je li vaš problem riješen.

Upotreba VPN-a za sprečavanje ispuštanja internetskih usluga

Jeste li znali da neki davatelji internetskih usluga namjerno ograničavaju brzinu interneta za svoje klijente kako bi pokušali spriječiti ih u streamanju videa? To se prigušivanje može dogoditi bez obzira koliko plaćate za svoj paket ili ako samo gledate sadržaj iz službenih izvora. U osnovi, oni mogu analizirati vaš mrežni promet i ako vam pronađu streaming videozapisa, mogu automatski smanjiti vašu brzinu.

Ovisno o tome gdje živite, možda ćete zaglaviti u plaćanju novca za uslugu koja ne ispunjava vaša očekivanja. Srećom, ne morate to podnositi. Spajanjem na virtualnu privatnu mrežu (VPN) šifriran je sav vaš internetski promet. To sprječava vašeg davatelja internetskih usluga da vidi točno što radite: znat će da nešto preuzimate, ali ne može znati da li je u pitanju velika datoteka ili video podaci. Zbog toga je manje vjerojatno da će koristiti svoje automatizirane alate za ograničavanje brzine vašeg interneta.

Postoje besplatni VPN-i, ali u prošlosti je otkriveno da sadrže zlonamjerni softver. Iako je virus bez virusa, postoji vjerojatnost da će doći sa ograničenjem širine pojasa ili usporiti brzinu pregledavanja do indeksa, stoga je važno odabrati VPN uslugu koja se može nositi s velikom propusnošću koju Kodi zahtijeva.

Preporučujemo upotrebu IPVanish-a. To je jedan od najpopularnijih VPN-ova među korisnicima Kodi-ja i s dobrim razlogom: IPVanish stvara i održava vlastitu infrastrukturu. To mu omogućuje da osiguraju neke od najstabilnijih, najvećih brzina interneta bilo koje VPN usluge. Oni nude mogućnost povezivanja s poslužiteljima i u više od 50 zemalja, tako da sadržaj geološkog zaključavanja više nije problem. Jednostavno se povežite s poslužiteljem u željenoj zemlji i možete pregledavati njegove medije prema sadržaju vašeg srca.

IPVanish ozbiljno gleda na privatnost svojih korisnika. Oni ne čuvaju nikakve zapise vašeg prometa, što znači da čak i ako vas vaš davatelj internetskih usluga pita što radite, neće moći reći. Uz to, ovo je jedini veliki, ugledni VPN koji je uključen u zadanu trgovinu aplikacija Amazon Firestick i Fire TV, tako da nije potrebna teška konfiguracija ili bočno umetanje. Jednostavno instalirajte aplikaciju, unesite svoje podatke za prijavu i odmah ste zaštićeni.

Brzo i pouzdano: IPVanish ima veliku mrežu poslužitelja. Nezaštićena mreža postiže dobre brzine. Snažne značajke zaštite i privatnosti čine IPVanish favoritom za Kodi i Amazon Fire Stick. 7-dnevna garancija povrata novca.

Zaključak

Mnogo je različitih razloga zbog kojih možete naići na problem s međuspremnikom dok koristite Kodi na Amazon Firestick ili Fire TV. Neke od njih uzrokovane su mrežom ili vašom mrežnom politikom davanja internetskih usluga, dok su drugi zbog toga što Kodi nije optimiziran za vaš hardver..

Međutim, postoji jedna stvar koja ima svaki zajednički problem: svi su rješivi ako želite uložiti malo vremena. Nakon što se ti problemi riješe, moći ćete gledati sadržaj na Kodi koliko god želite i bez ikakvih mučnih mucanja ili prepucavanja. Postoji li tehnika koju ste koristili za rješavanje ovih problema koje ovdje nismo naveli? Ako je to slučaj, ostavite komentar u nastavku i mi ćemo ga pokušati.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2