Kodi работи бавно? Ето как да увеличите скоростите на Kodi!

Как да оправим бавно движението на Kodi


Kodi е безплатен софтуер с отворен код, който улеснява бързото настройване на вашата собствена система за домашно кино. Той е много универсален и може да бъде инсталиран в широк спектър от платформи, включително компютър (Windows, Mac и Linux), Amazon Fire TV, Firestick, Android, iPhone, Roku, Raspberry Pi, Apple TV и дори USB флаш устройство.

Въпреки че Kodi е лесно да се настрои, може да бъде трудно да се намери коренът на някои проблеми, които възникват. Един от най-често срещаните проблеми, с които се сблъскват потребителите на Kodi, е забавянето на приложенията и изоставането им. Това може да се случи, когато се опитвате да се свържете с медия или в някои случаи, само когато навигирате в менютата. В тази статия ще ви покажем как да намерите основата на проблемите с Kodi и да ги коригирате. Това би трябвало да направи вашия Kodi софтуер по-бърз от всякога и да ви позволи да използвате Kodi, както първоначално е било предвидено.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Защо Kodi тича бавно?

Има няколко различни причини вашата инсталация на Kodi да работи бавно. Ще започнем с решаването на някои от по-често срещаните проблеми, за да можем бързо да изолираме причината.

Проблеми с мрежата

Бавна скорост на изтегляне

Ако Kodi зарежда съдържанието бавно или с кратки изблици, вероятно има проблем с вашата интернет връзка. Първо, накарайте всички от вашето домакинство да спрат да използват интернет и да стартират тест за скорост на мрежата. Това ще ви покаже средната скорост на качване и изтегляне в мрежата за кратък период от време.

Обърнете внимание на скоростта на изтегляне. Netflix препоръчва скорост от поне 3 мегабита в секунда (Mbps) за съдържание със стандартна разделителна способност, 5Mbps за HD съдържание и 25 Mbps за 4K съдържание. Ако установите, че скоростите ви са по-ниски от това, което вашият доставчик на интернет услуги (ISP) твърди, че ще получите, опитайте да използвате кабелна връзка или да се приближите до рутера, след което стартирайте теста отново, за да видите дали те се подобряват. Също така си струва да се отбележи, че мрежовите ретранслатори или разширители могат да намалят скоростта на връзката ви, така че опитайте да се свържете с първоначалната мрежа вместо с подсилената.

Свързани: 10 съвета за подобряване на обхвата и силата на вашата безжична мрежа

Ако скоростите на вашия интернет са рекламирани, имате две възможности: или да платите за широколентов пакет с по-бързи мрежови скорости, или да намалите качеството на гледаното от вас видео. Опитайте да пуснете видеоклип в YouTube на 360p, за да видите дали той се зарежда правилно. Дори и най-бавните интернет връзки трябва да успяват да блокират това почти веднага.

Ако сте опитвали стъпките по-горе и скоростта на вашия интернет не се е подобрила, опитайте да изключите вашия рутер, изчакайте няколко минути и го включете отново. След това опитайте да гледате съдържание от друг източник. Ако, например, Netflix работи перфектно, но Sling TV не го прави, първоначалният доставчик може да има голям трафик. Ако и двамата доставчици се зареждат бавно, може да има прекъсване на услугата или хардуерен проблем в края на вашия интернет доставчик, който те могат да адресират, ако другите ни поправки се провалят.

Проблеми с конфигурацията на Kodi

Въпреки че Kodi може да бъде инсталиран на много различни платформи, не всяко устройство на всяка платформа има същите спецификации. Например, някои мобилни телефони с Android са по-малко мощни от други. Ако размерът на вашия буфер е твърде голям или размерът на кеша ви е твърде малък, това може да доведе до значително забавяне на вашето устройство. За щастие, има начин да оптимизирате настройките на Kodi, за да приспособите по-добре хардуера на устройството си.

Ограничена компютърна памет (това често е проблем за онези, които работят с Kodi на мобилни устройства и поточни устройства като fire stick, така че когато споменавате това, също говорете за и свържете към премахването на Kodi компилации и неизползвани добавки,

Как да ускорите инсталацията на Kodi

Съветите по-горе би трябвало да ви дадат идея за първопричината за проблема с забавянето, така че остава само да го отстраните. Проблемите с мрежата са по-трудни за справяне, тъй като имате ограничен контрол, но извън разширяването на обхвата на вашия wifi рутер или плащането на повече честотна лента от вашите проблеми с ISP, конфигурацията или кеша могат да бъдат решени само за няколко минути.

Конфигуриране на Kodi за вашето устройство

Първо, ще трябва да инсталирате добавката Ares Wizard Kodi. Необходими са няколко секунди за отваряне, но след като го направите, щракнете върху Фини настройки опция в горната част на екрана. Ще видите меню отляво - щракнете Съветник за разширени настройки.

Kodi работи бавно? Ето как да увеличите скоростите на Kodi!

Ares Wizard ще ви каже какво е кеш и ще анализира вашата система. След като направите това, той ще препоръча размера на кеша въз основа на хардуера на вашето устройство. Кликнете върху Генериране на настройки бутон в долната част на страницата. Ще видите препоръчителния размер на кеша на устройството си, времето на изчакване на CURL и коефициента на буфер. Кликнете върху Приложете тези настройки бутон, рестартирайте Kodi и се опитайте да заредите видео. Това ще ви позволи да видите дали оптимизацията на системата е решила проблема с забавянето ви.

Изчистване на кеша на Kodi

Кешът е съвкупност от данни, достъпни по-рано. Ако има определени части от информация, които често са необходими, има смисъл да ги съхранявате някъде, удобни за по-бърз достъп. Проблеми могат да възникнат, когато кешът е пълен (означава бавен достъп до важни файлове) или когато софтуерът се актуализира, но все още разчита на по-стари, кеширани файлове. Изчистването на кеша може да помогне в тези случаи и това да се направи на Kodi е доста просто.

Когато редовно предавате видео през Kodi, на вашия компютър се съхранява кеш от данни. Този кеш може да се запълни доста бързо, което води до проблеми с буферирането и други забавяния за вашето приложение Kodi.

Можете да изчистите кеша на Kodi с добавките Ares Wizard и Indigo. По-долу ще обясним как, стъпка по стъпка.

Помощник на Арес

Kodi работи бавно? Ето как да увеличите скоростите на Kodi!

От главния екран щракнете върху Поддръжка раздел в горната част. След това щракнете върху Изтриване на кеша \ Темп бутон в секцията Кеш. Ще се появи прозорец, който ще ви каже колко файлове са изтрити. Сега затворете Kodi, отново го отворете и опитайте отново поточно видео, за да видите дали това е помогнало.

индиго

Kodi работи бавно? Ето как да увеличите скоростите на Kodi!

Първо щракнете върху Инструменти за поддръжка опция на главния екран. Сега просто щракнете Изтрий кеш-памет. Когато приключите, рестартирайте Kodi и опитайте отново поточно да видите дали проблемът е решен.

Използване на VPN, за да се избегне дроселирането на ISP

Много интернет доставчици умишлено ограничават скоростта на мрежата на своите клиенти. Те правят това, за да обезсърчат хората да стриймират, но не вземат предвид онези, които използват само официални източници. В някои случаи интернет доставчиците активно се насочват към клиенти, които използват законни стрийминг платформи. Те правят това, като анализират мрежовия трафик на своите потребители и автоматично ограничават скоростта на мрежата въз основа на моделите на трафик.

Когато използвате виртуална частна мрежа (VPN), целият ви трафик е кодиран. Това прави невъзможно вашия интернет доставчик да проследява вашите дейности. Без никакъв начин да казвате какво правите, вашият интернет доставчик е много по-малко вероятно да намали скоростта на мрежата ви. Това може да предотврати безкрайното буфериране, което се случва при опит за поточно видео при бавна връзка.

Важно е да изберете VPN, на който можете да се доверите, за да запазите поверителността си. Установено е, че няколко безплатни VPN услуги включват злонамерен софтуер и Hola, популярен безплатен VPN, беше хванат да продава честотната лента на своите потребители за използване в ботнети.

Препоръчваме IPVanish. За разлика от повечето други VPN доставчици, IPVanish изгражда и поддържа собствена сървърна инфраструктура. Това означава, че осигурява някои от най-бързите и стабилни налични връзки. Със сървъри в повече от 50 държави съдържанието, заключено в региона, спира да бъде проблем за потребителите на Kodi.

IPVanish възприема поверителността на клиентите си много сериозно. Те не съхраняват данни за историята на трафика на своите потребители, така че сте напълно защитени от прослушване на интернет доставчика. Това е и една от най-преносимите VPN услуги с приложения за Windows, Mac, Linux, Android, iOS и Amazon Firestick.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА KODI: IPVanish е нашият топ избор. Има голяма незабранена мрежа от сървъри и постига добри скорости. Силните функции за сигурност и поверителност правят IPVanish предпочитан за потребителите на Kodi и Amazon Fire TV Stick. Опитайте безрисково със 7-дневната гаранция за връщане на парите.

заключение

Има няколко причини, поради които Kodi може да работи бавно за вас. Добрата новина е, че тъй като Kodi е проектиран да работи на толкова много устройства, той има много ниски системни изисквания. Това означава, че никога не трябва да надграждате системата си, за да използвате Kodi. Вместо това вероятно проблемите ще бъдат много по-лесно разрешени. Следвайки стъпките, изложени по-горе, би трябвало да можете да коригирате всички проблеми с забавянето на Kodi и да се върнете да гледате съдържание как е трябвало да бъде видяно: в най-високото възможно качество, без заекване.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 72 =