Kodi UPnP: Hogyan lehet megosztani a könyvtárakat a Kodi UPnP szerver segítségével

Kodi UPnP: Hogyan lehet megosztani a könyvtárakat a Kodi UPnP szerver segítségével

Ha sok film, TV-műsor és egyéb videó van a számítógép merevlemezén, a Kodi médialejátszó nagyszerű módja annak, hogy lejátssza őket. De mi van, ha nem akarja megnézni őket a számítógépen? Mi lenne, ha inkább látná őket a televízión vagy a mobiltelefonon?

A Kodi UPnP szolgáltatásai itt érkeznek. Ha a számítógépet Kodi UPnP szerverré állítja be, a teljes otthoni hálózathoz hozzáférést biztosíthat a benne található filmekhez. Ez lehetővé teszi a filmek streamingjét a televízióba egy Amazon Fire Stick segítségével, vagy bármilyen mobil eszközön lejátszhatja, amely a Wi-Fi-hez csatlakozik. Ha rendelkezik Roku-val, akkor a számítógépe filmeit adatfolyamként továbbíthatja egy Android vagy iOS telefonra, majd tükrözheti azokat a Roku készülékére, hogy azok a tévében jelenjenek meg. Függetlenül attól, hogy mely eszközöket használja a Kodi UPnP szerverhez való csatlakozáshoz, az egyik beállítása az egész otthona számára hasznos lehet.

A Kodi egy ingyenes, nyílt forrású video médialejátszó. Nem csak lehetővé teszi a számítógépen tárolt videók otthoni megnézését, hanem tartalmakat nézhet meg bárhol az interneten. Ha Kodi kiegészítéseket keres az online tartalom streamingéhez, itt található a legjobb Kodi kiegészítők listája.

Fontos: Használjon VPN-t, amikor online forrásból folytat streaming

A merevlemezen tárolt filmek lejátszása mellett a legtöbb Kodi-felhasználó kiegészítéseket használ az online webhelyek tartalmának folytatásához. Az alkalmazott kiegészítéstől vagy szervertől függően ez az adatvédelmet veszélyeztetheti a közepén zajló támadásokkal, az ISP sebességének fojtása által okozott puffereléssel, vagy a földrajzi blokkolásnak köszönhetően az egyes tartalmak megtekintésének ki lehet zárva..

A Kodi-felhasználók gyakran használnak VPN-eket, hogy megvédjék magukat ezekkel a fenyegetésekkel szemben. A VPN titkosítja az Ön adatait, hogy megakadályozza a középtávú támadásokat, megakadályozza, hogy az internetszolgáltatók tudják, milyen webhelyekhez férnek hozzá, és az IP-cím elfedésével segít megkerülni a földrajzi blokkolást..

De nem minden VPN jön létre egyenlően. Egyesek naplókat vezetnek felhasználói tevékenységeikről, ezáltal új adatvédelmi kockázatokat okozva. Mások túl lassúak a video streaming sávszélességet igénylő gyakorlatához. Mi a Comparitechnél ajánljuk az IPVanish alkalmazást a Kodi felhasználók számára. 50 szerverrel rendelkezik több mint 50 országban, nem tart naplókat, és elég gyors, hogy probléma nélkül továbbítsa az 1080p videókat.

RÉSZTELMEZÉS: Olvasóink akár 60% -ot spórolhatnak meg az IPVanish-on itt.

Hogyan állítsunk be egy Kodi UPnP szervert

A számítógép vagy más eszköz Kodi UPnP szerverként történő beállításához kövesse az alábbi lépéseket:

  • Kattintson a fogaskerék ikonraKodi fogaskerék ikonra
  • kettyenés szolgáltatási beállítások szolgáltatási beállítások
  • Vigye a kurzort fölé UPnP / DLNAA Kodi szolgáltatás beállításai UPNP / DLNA /
  • Ellenőrizze, hogy van-e megosztani a könyvtáraimat, keresse a távoli UPnP lejátszókat, és engedélyezze a távirányítást az UPnP-n keresztül be vannak kapcsolva. Ha egyikük ki van kapcsolva, kattintson a gombra a bekapcsoláshoz.

Most a Kodi médiakönyvtára csatlakozik az otthoni hálózathoz.

Hogyan állítsunk be egy Kodi UPnP klienst

Miután beállította a szervert, itt az ideje, hogy az ügyfél működjön. Töltse fel a Kodi-t Android vagy iOS telefonjára, Nvidia Shieldre, Amazon Fire Stickre vagy más eszközre, amelyet a szerver tartalmának eléréséhez használni kíván. Most kövesse az alábbi lépéseket:

 1. A főmenüben kattintson a gombra videókKodi videók
 2. kettyenés fájlokKodi fájlok
 3. videók hozzáadásaKodi videók hozzáadása
 4. kettyenés tallózás
 5. kettyenés UPnP készülékek
 6. Ha a szervert helyesen állította be, akkor a lista elemként jelenik meg, mint például „Kodi- (a neved PC-je)”. Valószínűleg más otthoni eszközöket is lát itt, amelyek itt fel vannak sorolva. Kattintson az éppen beállított Kodi szerverre.Kodi UPnP: Hogyan lehet megosztani a könyvtárakat a Kodi UPnP szerver segítségével
 7. Választ videó könyvtár
 8. Választ rendben
 9. A forrás „név” mezője automatikusan kitöltődik valamivel, amit Kodi előáll. Ha tetszik a neve, amelyre jön, kattintson a rendben. Ellenkező esetben írjon be valamit, amire tetszik, és kattintson a gombra rendbenKodi adja hozzá az UPnP szervert forrásként
 10. Kattintson az éppen beállított forrás nevére. Most már hozzáférhet a teljes könyvtárhoz a telefon PC-jén.Válassza a Kodi UPnP szervert

Szeretne filmeket és műsorokat letölteni? Próbálja ki a PlayOn alkalmazást az UPnP segítségével

Most, hogy tudod, hogyan kell videókat streamálni a PC-ről az otthoni más eszközökre, érdeklődhet, hogy hol találhat további filmeket és műsorokat, amelyek letölthetők a számítógépre. A PlayOn Desktop itt jön be. A PlayOn Desktop egy olyan DVR szolgáltatás, amely lehetővé teszi TV-műsorok, filmek, sportesemények és egyéb videotartalmak törvényes rögzítését a számítógépére. Itt ingyenes próbaverzió.

A PlayOn használatához előfizetésre van szüksége olyan streaming video szolgáltatóra, mint a Netflix, a Hulu, a kábeltelevíziós rendszer vagy a DirecTV MOST. Néhány ingyenes szolgáltatás, például a YouTube is vele használható. Ezenkívül előfizetésre van szüksége magára a PlayOn-ra is, amely egy élettartama tagságáért 50 dollár, vagy havonta 7,99 dollárba kerül..

Miután megkapta ezt a két dolgot, töltse le a PlayOn szoftvert, és kezdje el a tartalom felvételét. Még ha egy streaming szolgáltatást is később lemond, a szolgáltatás felvételei továbbra is elérhetők lesznek a PlayOn menüben.

Lásd még: Hogyan nézhetek filmeket a Kodi-on

Hogyan kell használni a PlayOn UPnP-t a Kodi-val

A PlayOn UPnP szolgáltatás a Kodi-n keresztül érhető el. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

  • Kattintson a Kodi UPnP szerver főmenüjében videók
  • Kattintson a videók hozzáadása elemre
  • kettyenés tallózás
  • választ UPnP eszközök
  • A listából válassza a PlayOn: (neved) - PC lehetőséget. Látni fogja a csatornák listáját, például az ABC, az Amazon Video stb.
  • Ne kattintson a csatornák egyikére. Ehelyett kattintson az OK gombra
  • Írja be a „PlayOn” vagy más választott nevet a „Írja be a médiaforrás nevét” mezőbe, majd kattintson az rendben
  • Kattintson a Kodi UPnP kliensen a videókra
  • Válassza ki a Kodi UPnP szerver nevét
  • választ videó könyvtár
  • Válasszon fájlokat
  • Kattintson a „Játszani”Vagy bármi, amit a PlayOn nevéhez választott, amikor a korábbi lépésben beállította
  • választ PlayOn felvételek
  • Kattintson a mappára, amelyben a videó található
  • A lejátszás elindításához kattintson a videóra

Két másik hely a filmek és TV-műsorok legális letöltéséhez.

Ha a PlayOn-on megtalálható még mindig nem elegendő a letölthető filmek és műsorok iránti vágyának kielégítéséhez, akkor nézd meg ezt a két másik teljesen legális webhelyet, amelyek lehetővé teszik a videók ingyenes letöltését..

Nyilvános torrentek

Ahogy a neve is sugallja, a Public Domain Torrents olyan filmek torrentjeit hordozza, amelyek szerzői joga lejárt. Ennek eredményeként teljesen legális és ingyenes a filmek letöltése és / vagy megosztása. A Public Domain Torrents műfajok széles választékát hordozza, beleértve akciót / kalandot, dráma, sci-fi és még sokan mások. A klasszikus Kung Fu filmek és a B-besorolású sci-fi / horror filmjeinek különösen robusztus gyűjteményét hordozza.

Internetes archívum filmek

Az Internet Archívum filmrészén hatalmas gyűjtemény található közkincs film, show, reklám, rövid film és egyéb videotartalom. Ez több mint 5300 játékfilmet tartalmaz, amelyek közül közel 300 komédia, majdnem 500 sci-fi vagy horror film. Függetlenül attól, hogy milyen műfajú filmeket szereti, valószínűleg van valami az internetes archívumban, amely élvezetesnek tűnik.

Következtetés

Ha a PC-jén van olyan videó, amelyet külön eszközön szeretne megnézni, a Kodi UPnP funkció segíthet. Kövesse az ebben a cikkben szereplő utasításokat, és ne legyen gondja a szerver és az ügyfél üzembe helyezéséről és futtatásáról.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector