Kodi UPnP: Как да споделяте библиотеки, използвайки Kodi UPnP сървър

Kodi UPnP: Как да споделяте библиотеки, използвайки Kodi UPnP сървър

Ако на твърдия диск на компютъра ви има много филми, телевизионни предавания и други видеоклипове, медийният плейър Kodi е чудесен начин да ги възпроизведете. Но какво ще стане, ако не искате да ги гледате на вашия компютър? Ами ако предпочитате да ги видите на телевизора или мобилния си телефон?

Тук влизат UPnP функциите на Kodi. Настройването на вашия компютър като Kodi UPnP сървър може да предостави на цялата ви домашна мрежа достъп до филмите, съдържащи се в него. Това може да ви позволи да предавате филмите си на вашия телевизор чрез Amazon Fire Stick или да ги възпроизвеждате на всяко мобилно устройство, което е свързано с вашия wi-fi. Ако имате Roku, можете да предавате филмите на вашия компютър на телефон с Android или iOS и след това да ги огледате на вашия Roku, така че да се показват на вашия телевизор. Независимо кои устройства използвате за свързване към вашия Kodi UPnP сървър, настройката на едно може да бъде полезна за целия дом.

Kodi е безплатен, отворен код на видео медиен плейър. Не само може да ви позволи да гледате видеоклипове, съхранявани на вашия компютър в дома, но също така може да ви позволи да гледате съдържание от потенциално навсякъде в мрежата. Ако търсите добавки на Kodi за поточно онлайн съдържание, ето списък на най-добрите добавки на Kodi.

Важно: Използвайте VPN, когато предавате поточно от онлайн източници

В допълнение към възпроизвеждането на филми, съхранявани на техните твърди дискове, повечето потребители на Kodi използват и добавки за поточно съдържание от онлайн сайтове. В зависимост от конкретния аддон или използвания сървър, това може да доведе до нарушаване на поверителността ви от атаки на човек в средата, буфериране, причинено от скоростно заглушаване на интернет доставчика или отказване от гледане на определено съдържание благодарение на географското блокиране.

  Как да инсталирате VPN на кутия с Android TV или Kodi Box

Потребителите на Kodi често използват VPN мрежи, за да се предпазят от тези заплахи. VPN криптира вашите данни, за да предотврати атаки от човек в средата, спира интернет доставчиците да знаят до кои сайтове имате достъп и помага да заобиколите геоблокирането, като маскирате вашия IP адрес.

Но не всички VPN са създадени равни. Някои водят регистрации на дейностите на своите потребители, като по този начин създават нови рискове за поверителност. Други са твърде бавни за интензивната честотна лента на поточно видео. Ние от Comparitech препоръчваме IPVanish за потребителите на Kodi. Той има сървъри в над 50 страни, не поддържа регистрации и е достатъчно бърз, за ​​да предава 1080p видео без проблем.

АЛЕРТ ЗА ИЗПУСКАНЕ: Нашите читатели могат да спестят до 60% от IPVanish тук.

Как да настроите Kodi UPnP сървър

За да настроите вашия компютър или друго устройство като Kodi UPnP сървър, изпълнете следните стъпки:

  • Кликнете върху иконата на зъбно колелоИкона на зъбно колело Kodi
  • Кликнете сервизни настройки сервизни настройки
  • Задръжте курсора на мишката UPnP / DLNAНастройки на услугата Kodi UPNP / DLNA /
  • Проверете дали споделям моите библиотеки, потърсете отдалечени UPnP плейъри, и позволяват дистанционно управление чрез UPnP са включени. Ако някой от тях е изключен, щракнете, за да ги включите.

Сега вашата медийна библиотека Kodi е свързана към домашната мрежа.

Как да настроите Kodi UPnP клиент

След като настроите сървъра си, е време да накарате клиента да работи. Заредете Kodi на вашия Android или iOS телефон, Nvidia Shield, Amazon Fire Stick или друго устройство, което искате да използвате за достъп до съдържанието на вашия сървър. Сега следвайте тези стъпки:

 1. От главното меню щракнете видеоклиповеKodi видеоклипове
 2. Кликнете файловеФайлове Kodi
 3. добавете видеоклиповеKodi добавете видеоклипове
 4. Кликнете Преглед
 5. Кликнете UPnP устройства
 6. Ако сървърът е настроен правилно, той ще се покаже като елемент от списъка като нещо като „Kodi- (компютърът на вашето име)“. Вероятно ще видите и други устройства от вашата домашна мрежа, изброени тук. Кликнете върху Kodi сървъра, който току-що сте настроили.Kodi UPnP: Как да споделяте библиотеки, използвайки Kodi UPnP сървър
 7. Избирам видео библиотека
 8. Избирам Добре
 9. Полето „име“ за източника автоматично ще бъде попълнено с нещо, което Kodi измисля. Ако харесвате името, с което се появява, щракнете Добре. В противен случай напишете нещо, което харесвате и щракнете ДобреKodi добавете UPnP сървър като източник
 10. Кликнете върху името на източника, който току-що сте създали. Вече имате достъп до цялата библиотека от вашия компютър на телефона си.Изберете Kodi UPnP сървър
  5 cele mai bune tastaturi Kodi pentru 2023/2023

Искате да изтегляте филми и предавания? Опитайте PlayOn с UPnP

Сега, когато знаете как да предавате видеоклипове от вашия компютър на други устройства в дома си, може би се чудите къде можете да намерите още филми и предавания, които могат да бъдат изтеглени на компютър. Тук идва PlayOn Desktop. PlayOn Desktop е DVR услуга, която ви позволява законно да записвате телевизионни предавания, филми, спортни събития и друго видео съдържание на вашия компютър. Тук има безплатна пробна версия.

За да използвате PlayOn, ще ви трябва абонамент за доставчик на поточно видео, като Netflix, Hulu, система за кабелна телевизия или DirecTV СЕГА. Някои безплатни услуги като YouTube също могат да се използват с него. Освен това ще ви е необходим абонамент за самия PlayOn, който струва $ 50 за пожизнено членство или $ 7,99 / месец.

След като получите тези две неща, изтеглете софтуера PlayOn и започнете да записвате съдържание. Дори ако отмените услуга за стрийминг след това, вашите записи от тази услуга ще продължат да бъдат достъпни от менюто ви PlayOn.

Вижте също: Как да гледате филми на Kodi

Как да използвате PlayOn UPnP с Kodi

Функцията PlayOn UPnP може да бъде достъпна от Kodi. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

  • От главното меню на вашия Kodi UPnP сървър щракнете видеоклипове
  • Кликнете върху добавяне на видеоклипове
  • Кликнете Преглед
  • Изберете UPnP устройства
  • От списъка изберете PlayOn: (вашето име) – компютър. Ще видите списък с канали като ABC, Amazon Video и т.н..
  • Не кликнете върху нито един от каналите. Вместо това щракнете върху OK
  • Въведете „PlayOn“ или някакво друго име, което изберете в полето, което казва „въведете име за този източник на медия“, след което щракнете Добре
  • От вашия Kodi UPnP кликнете върху видеоклипове
  • Изберете името на вашия Kodi UPnP сървър
  • Изберете видео библиотека
  • Изберете файлове
  • Кликнете върху „Playon“Или каквото сте избрали за името на PlayOn, когато го настроите в по-ранната стъпка
  • Изберете PlayOn записи
  • Кликнете върху папката, в която е видеоклипът ви
  • Кликнете върху видеоклипа, за да започнете възпроизвеждане
  Există o aplicație inteligentă Kodi TV? Puteți instala Kodi pe un televizor inteligent?

Две други места законно за изтегляне на филми и телевизионни предавания.

Ако това, което откриете в PlayOn, все още не е достатъчно, за да задоволи желанието ви за филми и предавания за изтегляне, вижте тези два напълно законни сайта, които ви позволяват да изтегляте видеоклипове безплатно.

Торенти за публични домейни

Както подсказва името, торентите на Public Domain носят торенти на филми, чиито авторски права са изтекли. В резултат на това е напълно законно и безплатно да изтегляте и / или споделяте тези филми. Торентите на Public Domain имат голямо разнообразие от жанрове, включително екшън / приключения, драма, научнофантастични и много други. Той носи особено здрава колекция от класически филми за Кунг-фу и научно-фантастичен / ужас с рейтинг В.

Филми за интернет архив

Разделът за филми на Интернет архива съдържа огромна колекция от филми, шоу програми, реклами, късометражни филми и друго видео съдържание с обществено достояние. Тя включва над 5300 игрални филма, близо 300 от които комедия и почти 500 от които са научнофантастични или ужасни. Независимо от това кои жанрове филми харесвате, в интернет архива вероятно има нещо, което ще ви бъде приятно.

заключение

Ако на вашия компютър имате видеоклипове, които искате да гледате на отделно устройство, функцията Kodi UPnP може да ви помогне. Следвайте инструкциите в тази статия и не трябва да имате проблеми със стартирането и работата на вашия сървър и клиент.

About the author

Comments

 1. ове Изберете UPnP / DLNA Изберете сървъра си от списъка на наличните устройства Сега можете да гледате филмите си на телевизора или мобилното си устройство, свързано с домашната ви мрежа. Искате да изтегляте филми и предавания? Опитайте PlayOn с UPnP Ако искате да изтеглите филми и предавания, за да ги гледате по-късно, можете да използвате PlayOn с UPnP. Това е програма, която може да записва поточно видео от онлайн източници и да го запазва на вашия твърд диск. След това можете да го възпроизведете на всяко устройство, свързано с вашия Kodi UPnP сървър. Как да използвате PlayOn UPnP с Kodi За да използвате PlayOn с Kodi, трябва да го настроите като UPnP сървър. След това можете да го използвате за записване на поточно видео от онлайн източници и да го възпроизвеждате на всяко устройство, свързано с вашия Kodi UPnP сървър. Ето как да го направите: Изтеглете и инсталирайте PlayOn на вашия компютър Отворете PlayOn и изберете UPnP / DLNA Изберете опцията “Споделяне на медийни файлове” Изберете папката, където искате да запазвате записаните видеоклипове Сега можете да използвате PlayOn за записване на поточно видео от онлайн източници и да го възпроизвеждате на всяко устройство, свързано с вашия Kodi UPnP сървър. Две други места законно за изтегляне на филми и телевизионни предавания. Торенти за публични домейни Ако искате да изтеглите филми и телевизионни предавания, можете да използвате торенти за публични домейни. Това са сайтове, които предлагат безплатно изтегляне на филми и телевизионни предавания, които са в обществен достъп. Някои от най-добрите сайтове за торенти за публични домейни включват The Pirate Bay, RARBG и 1337x. Филми за интернет архив Интернет архивът е огромна библиотека на цифрови материали, включително филми и телевизионни предавания. Можете да изтеглите безплатно филми и телевизионни предавания от интернет архива, като по този начин ги запазвате на вашия твърд диск и ги гледате по-късно. Заключение Kodi е чудесен начин да гледате филми и телевизионни предавания, съхранявани на вашия компютър, на телевизора или

 2. ви Изберете UPnP / DLNA Изберете сървъра си от списъка на наличните устройства Сега можете да гледате филмите си на телевизора или мобилното си устройство, свързано с вашия wi-fi. Искате да изтегляте филми и предавания? Опитайте PlayOn с UPnP Ако искате да изтеглите филми и предавания, можете да опитате PlayOn с UPnP. Това е програма, която може да записва поточно видео от онлайн източници и да го запазва на вашия твърд диск. След това можете да го възпроизведете на всяко устройство, свързано с вашия wi-fi, като използвате Kodi UPnP клиента. Как да използвате PlayOn UPnP с Kodi За да използвате PlayOn UPnP с Kodi, трябва да изпълните следните стъпки: Инсталирайте PlayOn на вашия компютър Отворете PlayOn и изберете UPnP / DLNA Изберете сървъра си от списъка на наличните устройства Сега можете да гледате филмите си на всяко устройство, свързано с вашия wi-fi, като използвате Kodi UPnP клиента. Две други места законно за изтегляне на филми и телевизионни предавания. Торенти за публични домейни Ако искате да изтеглите филми и телевизионни предавания, можете да опитате торенти за публични домейни. Това са сайтове, които предлагат безплатно изтегляне на филми и телевизионни предавания, които са в обществен достъп. Някои от най-популярните сайтове за торенти за публични домейни включват The Pirate Bay, Kickass Torrents и Torrentz. Филми за интернет архив Интернет архивът е друго място, където можете да намерите безплатни филми и телевизионни предавания. Това е онлайн библиотека, която съхранява милиони записи, включително филми, телевизионни предавания, музика и книги. Заключение Kodi е чудесен начин да гледате филми и телевизионни предавания, съхранявани на вашия компютър, на телевизора или мобилното си устройство. С настройката на вашия компютър като Kodi UPnP сървър можете да предоставите на цялата си домашна мрежа достъп до филмите, съдържащи се в него. Независимо кои устройства използвате за свързване към вашия Kodi UPnP сървър, настройката на едно може да бъде полезна за целия дом. Но не забравяйте да използвате VPN, когато предавате поточно от онлайн източници, за да се предпазите от запла

 3. Коди е наистина чудесен начин да гледате филми и телевизионни предавания, съхранявани на твърдия диск на вашия компютър. Но с UPnP функциите на Коди можете да ги гледате на всяко устройство, свързано с вашия wi-fi, като телевизор или мобилен телефон. Настройката на вашия компютър като Коди UPnP сървър може да предостави на цялата ви домашна мрежа достъп до филмите, съдържащи се в него. Независимо от това, къде искате да ги гледате, Коди е безплатен и отворен код на видео медиен плейър, който може да ви предостави достъп до съдържание от потенциално навсякъде в мрежата. Но не забравяйте да използвате VPN, когато предавате поточно от онлайн източници, за да се предпазите от заплахи за поверителността си.

Comments are closed.