Kodi UPnP: Kako dijeliti knjižnice pomoću Kodi UPnP poslužitelja

Kodi UPnP: Kako dijeliti knjižnice pomoću Kodi UPnP poslužitelja


Ako na tvrdom disku vašeg računala imate puno filmova, TV emisija i drugih videozapisa, Kodi media player je odličan način za reprodukciju istih. Ali što ako ih ne želite gledati na računalu? Što ako ih radije vidite na televiziji ili mobilnom telefonu?

Tu se pojavljuju Kodijeve UPnP značajke. Postavljanje vašeg računala kao Kodi UPnP poslužitelja može vašoj kućnoj mreži pružiti pristup filmovima sadržanim u njemu. To vam može omogućiti streaming filmova na televiziju putem Amazon Fire Stick-a ili reprodukciju na bilo kojem mobilnom uređaju koji je spojen na vaš wi-fi. Ako imate Roku, možete preslikati filmove na računalu na telefon sa sustavom Android ili iOS, a zatim ih zrcali na svoj Roku kako bi se prikazali na vašem televizoru. Bez obzira koje uređaje koristite za povezivanje s vašim Kodi UPnP poslužiteljem, postavljanje jednog od njih može biti od pomoći cijelom domu.

Kodi je besplatni open-source video medija player. Ne samo da vam može omogućiti gledanje videozapisa pohranjenih na vašem računalu u cijelom domu, već vam može omogućiti gledanje sadržaja s bilo kojeg mjesta na webu. Ako tražite dodatke za Kodi za strujanje mrežnog sadržaja, evo popisa najboljih dodataka za Kodi.

Važno: Koristite VPN svaki put kada struji iz mrežnih izvora

Pored reprodukcije filmova pohranjenih na njihovim tvrdom disku, većina Kodi korisnika također koristi dodatke za strujanje sadržaja s internetskih stranica. Ovisno o konkretnom dodavanju ili poslužitelju koji se koristi, to može dovesti do ugrožavanja vaše privatnosti napadima "čovjek u sredini", puferiranjem uzrokovanim brzinskim prebacivanjem ISP-a ili isključivanjem gledanja određenog sadržaja zahvaljujući geografskom blokiranju.

Korisnici Kodi-a često koriste VPN-ove kako bi se zaštitili od tih prijetnji. VPN šifrira vaše podatke radi sprečavanja napada čovjeka u sredini, sprečava davatelje internetskih usluga da znaju kojim web lokacijama pristupate i pomaže vam da zaobiđu geo blokiranje maskiranjem vaše IP adrese.

No nisu sve VPN mreže jednake. Neki čuvaju zapise aktivnosti svojih korisnika, stvarajući nove rizike u vezi s privatnošću. Drugi su prespori za propusnost intenzivnih praksi strujanja video sadržaja. Mi u Comparitechu preporučujemo IPVanish za Kodi korisnike. Ima poslužitelje u preko 50 zemalja, ne drži zapisnike i dovoljno je brz da bez problema struji 1080p video.

ODLUČITE ALERT: Naši čitatelji mogu uštedjeti do 60% na IPVanishu ovdje.

Kako postaviti Kodi UPnP poslužitelj

Da biste postavili svoje računalo ili drugi uređaj kao Kodi UPnP poslužitelj, slijedite ove korake:

  • Kliknite ikonu zupčanikaKodi ikona zupčanika
  • Klik postavke usluge postavke usluge
  • Zadržite pokazivač iznad UPnP / DLNAPostavke usluge Kodi UPNP / DLNA /
  • Provjerite je li dijeliti moje knjižnice, potražite udaljene UPnP igrače, i dopustiti daljinsko upravljanje putem UPnP su uključeni. Ako je bilo koji od njih isključen, kliknite da biste ih uključili.

Sada je vaša medijska knjižnica Kodi povezana s kućnom mrežom.

Kako postaviti Kodi UPnP klijent

Jednom kada postavite svoj poslužitelj, vrijeme je da klijent radi. Učitajte Kodi na svoj Android ili iOS telefon, Nvidia Shield, Amazon Fire Stick ili neki drugi uređaj koji želite koristiti za pristup sadržaju vašeg poslužitelja. Sada slijedite ove korake:

 1. U glavnom izborniku kliknite videoKodi videi
 2. Klik slikaDatoteke Kodi
 3. dodajte videozapiseKodi dodajte videozapise
 4. Klik pretraživati
 5. Klik UPnP uređaji
 6. Ako je poslužitelj ispravno postavljen, pojavit će se kao stavka na popisu kao nešto poput "Kodi- (računalo vašeg imena)." Vjerojatno ćete i ovdje vidjeti ostale uređaje na vašoj kućnoj mreži. Kliknite Kodi poslužitelj koji ste upravo postavili.Kodi UPnP: Kako dijeliti knjižnice pomoću Kodi UPnP poslužitelja
 7. izabrati videoteka
 8. izabrati u redu
 9. Polje "name" za izvor automatski će se popuniti nečim što je Kodi smislio. Ako vam se sviđa ime koje dolazi, kliknite u redu. U suprotnom, upišite nešto što vam se sviđa i kliknite u reduKodi dodajte UPnP poslužitelj kao izvor
 10. Kliknite ime izvora koji ste upravo postavili. Sada imate pristup cijeloj biblioteci s računala na telefonu.Odaberite Kodi UPnP poslužitelj

Želite preuzeti filmove i emisije? Pokušajte PlayOn s UPnP-om

Sada kada znate kako strujati videozapise s računala na druge uređaje u vašem domu, možda se pitate gdje možete pronaći više filmova i emisija koje možete preuzeti na PC. Ovo je mjesto gdje dolazi PlayOn Desktop. PlayOn Desktop je DVR usluga koja vam omogućuje legalno snimanje TV emisija, filmova, sportskih događaja i drugog video sadržaja na vaše računalo. Ovdje je besplatno suđenje.

Za upotrebu PlayOna trebat će vam pretplata na davatelja usluga video streaminga kao što su Netflix, Hulu, sustav kabelske televizije ili DirecTV SADA. Neke besplatne usluge poput YouTubea mogu se koristiti s njim. Uz to će vam trebati pretplata na sam PlayOn koji košta doživotno članstvo ili 7,99 USD mjesečno.

Nakon što nabavite ove dvije stvari, preuzmite PlayOn softver i započnite snimati sadržaj. Čak i ako nakon toga otkažete uslugu streaminga, vaše će snimke s te usluge i dalje biti dostupne iz vašeg PlayOn izbornika.

Vidi također: Kako gledati filmove na Kodi

Kako koristiti PlayOn UPnP s Kodi-jem

PlayOn UPnP funkciji može se pristupiti iz programa Kodi. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

  • U glavnom izborniku vašeg Kodi UPnP poslužitelja kliknite video
  • Kliknite dodavanje videozapisa
  • Klik pretraživati
  • Odaberi UPnP uređaji
  • S popisa odaberite PlayOn: (vaše ime) - PC. Vidjet ćete popis kanala poput ABC, Amazon Video itd.
  • Ne klikajte na nijednom kanalu. Umjesto toga, kliknite U redu
  • Upišite "PlayOn" ili neko drugo ime koje odaberete u polje koje kaže "unesite ime za ovaj medijski izvor", a zatim kliknite u redu
  • Na svom Kodi UPnP klijentu kliknite videozapise
  • Odaberite ime vašeg Kodi UPnP poslužitelja
  • Odaberi videoteka
  • Odaberite datoteke
  • Kliknite "Igraj dalje"Ili sve što ste odabrali za ime PlayOna kad ste ga postavili u ranijem koraku
  • Odaberi PlayOn snimke
  • Kliknite mapu u kojoj se nalazi vaš videozapis
  • Kliknite videozapis za početak reprodukcije

Dva druga mjesta za legalno preuzimanje filmova i TV emisija.

Ako ono što pronađete na PlayOnu još uvijek nije dovoljno da udovolji vašoj želji za filmovima i emisijama za preuzimanje, pogledajte ove dvije potpuno legalne web stranice koje omogućuju besplatno preuzimanje videozapisa.

Torenti javnih domena

Kao što ime govori, Torrents Public Domain prenosi bujice filmova čija su autorska prava istekla. Kao rezultat, preuzimati i / ili dijeliti te filmove potpuno je legalno i besplatno. Torrents javnih domena sadrži široku paletu žanrova, uključujući akciju / avanturu, dramu, znanstvenu fantastiku i mnoge druge. Nosi posebno robusnu kolekciju klasičnih filmova Kung Fu i B-ocjenu znanstvene fantastike / horora.

Filmovi s internetske arhive

Filmska sekcija internetske arhive sadrži ogromnu kolekciju filmova, javnih emisija, reklama, kratkih filmova i ostalog video sadržaja. Sadrži preko 5300 dugometražnih filmova, od kojih je gotovo 300 komedija, a gotovo 500 znanstvenih ili horor. Bez obzira koji žanr filmova volite, u Internet arhivi vjerojatno ima nešto što će vam biti ugodno.

Zaključak

Ako na računalu imate videozapise koje želite gledati na zasebnom uređaju, značajka Kodi UPnP može vam pomoći. Slijedite upute u ovom članku i ne biste trebali imati problema s pokretanjem i pokretanjem poslužitelja i klijenta.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 43